אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מונו נאמנים לרשת האופה מבגדד: "לבחון את שיקומה של הקבוצה" סניף "מאפיית שיפון" בראשון לציון | צילום: אוראל כהן

פרסום ראשון

מונו נאמנים לרשת האופה מבגדד: "לבחון את שיקומה של הקבוצה"

השופט אביגדור דורות נעתר לבקשת קבוצת שיפון, בעלת המותג "האופה מבגדד" שנקלעה לחובות של 62 מיליון שקל, והוציא לה צו הקפאת הליכים ומינה את עו"ד אורי גאון ורו"ח בעז ברזלי לנאמניה. "נראה לכאורה בשלב זה שחלופת השיקום הכלכלי עדיפה על פני חלופת הפירוק", קבע השופט

21.05.2023, 14:46 | ליטל דוברוביצקי

בית המשפט המחוזי בירושלים נעתר היום (א') לבקשת רשת המאפיות קבוצת שיפון, בעלת המותג הידוע "האופה מבגדד", והוציא לה צו הקפאת הליכים ומינה לקבוצה שני נאמנים. צו הקפאת ההליכים יחול גם על בעלות השליטה ברשת, נעמה ימין ושרלי אלון. המשמעות היא כי לא ניתן לפתוח ולנהל הליכים משפטיים נגד הרשת ונגד בעלות השליטה כל עוד הצו עומד בתוקפו על מנת לאפשר "שקט תעשייתי" לגבש הסדר נושים ולהכניס משקיע. השופט אביגדור דורות מינה לנאמני הרשת את עו"ד אורי גאון ממשרד ב. לוינבוק ושות' ורו"ח בעז ברזלי.

קבוצת שיפון, שרכשה רק לפני כשנה את המותג "האופה מבגדד", נקלעה לחובות של כ-62 מיליון שקל ופנתה בשבוע שעבר באמצעות עו"ד נדב לב ועו"ד אביחי אליהו לבית המשפט על מנת שימנה לה לה נאמן שישקם אותה. הרשת מעסיקה כ-300 עובדים ומפעילה 13 סניפים ברחבי הארץ בבעלות ו-7 סניפים בזכיינות (יודגש כי לזכיינים אין קשר לבקשה והם לא מצויים בקשיים). עו"ד ליזה חדש, המייצגת עובדים ברשת, ציינה בתגובה כי "אנו נערכים לביצוע התשלומים לעובדים מביטוח לאומי ונסייע לשיקום החברה".

השופט דורות קבע היום בהחלטתו שניתנה לאחר שהתנהל דיון בבית המשפט כי "במקרה זה, נראה לכאורה בשלב זה שחלופת השיקום הכלכלי עדיפה על פני חלופת הפירוק ויש חשיבות לבחון את האפשרות של שיקומה הכלכלי של הקבוצה, המספקת מוצרי מזון בסיסי ומפרנסת כ-300 עובדים, שמרביתם עובדי כפיים. לאחר ששקלתי את כלל הנסיבות הגעתי למסקנה כי יש מקום למתן צו הקפאת הליכים זמני ומינוי נאמן לשם הבטחת הפעלתה וניהולה התקין של הקבוצה ושמירה על נכסיה", קבע.

מאפיית שיפון הוקמה ב-1999 כעסק משפחתי קטן ביישוב אדם שנועד לתושבי היישוב. לאורך השנים העסק גדל, וכיום הרשת מפעילה מפעלים באיזור התעשייה שער בנימין ובפתח תקווה, ומשם מספקת מוצרי מאפה למוקדי מכירות בבעלות הקבוצה ולזכיינים שונים, חלקם תחת המותג "האופה מבגדד" וחלקם תחת המותג "מאפיית שיפון" ועוד.

בבקשה נטען כי היקף הפעילות השנתי של החברות עומד על כ-100 מיליון שקל בשנה. עוד נטען כי לאחרונה הגיעה הנהלת הקבוצה למסקנה שעדיף לרכוש מותג מקומי מאשר להשקיע משאבים רבים במטרה להחדיר את הרשת למרכז. לאור כך, ניהלה הקבוצה מו"מ עם רשת קבוצת חברות אחרת, המפעילה מאפיות ובתי קפה מוכרת באזור מרכז הארץ, תחת השם המסחרי "האופה מבגדד". ביולי 2022 רכשה הקבוצה מלוא הפעילות של האופה מבגדד, ובכלל זה גם הציוד, המכונות, המלאים והשמות מסחריים, בתמורה ל-32 מיליון שקל.

"עסקת רכישת רשת האופה מבגדד הובילה לקשיים לא צפויים והיוותה אתגר משמעותי ביותר עבור קבוצת החברות, וזאת ממספר סיבות כמו עלויות לא צפויות עקב התאמת כשרויות, כשל ארגוני בניהול סניפים ועוד", נטען בבקשה. עוד צוין כי גם השפעות הקורונה יצרו השפעות שליליות.

תגיות