אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ייקחו אחריות? החל מהלך אכיפה כנגד מפירי חוק האריזות ייקחו אחריות? החל מהלך אכיפה כנגד מפירי חוק האריזות | shtterstock

ייקחו אחריות? החל מהלך אכיפה כנגד מפירי חוק האריזות

אלפי יצרנים ויבואנים טרם ביצעו התקשרות עם תמיר מיחזור, הגוף המוכר ע"י המשרד להגנת הסביבה והאחראי על איסוף פסולת האריזות. מנכ"ל תמיר מיחזור: "אנו נעניק תנאי הצטרפות נוחים כדי לעודד עמידה בחוק"

28.08.2024, 15:18 | שירות Corporate

חוק האריזות, שנחקק אי שם בשנת 2011, נועד לקבוע הסדרים לעניין ייצור אריזות וטיפול בפסולת אריזות במטרה לצמצם פסולת, לעודד שימוש חוזר באריזות ולהקטין את ההשפעה השלילית לסביבה. במטרה לעמוד בחוק הקימו היצרנים והיבואנים את 'תמיר מחזור' - חברה לתועלת הציבור, אליה הם מדווחים ומשלמים דמי טיפול המותאמים לסוגי האריזות השונות, כדי שתמיר מצידה תעמוד עבורם ביעדי החוק ובדרישות המחזור של המשרד להגנת הסביבה.

בימים אלה יצא המשרד להגנת הסביבה במהלך אכיפה נוסף רחב ומשמעותי כנגד אותם יצרנים ויבואנים שעדיין לא מקיימים את מחויבותם בחוק. המשרד הוציא בימים האחרונים כ- 400 מכתבים בהם הטיל קנסות על אותם יצרנים ויבואנים מפרי חוק, ובנובמבר צפויים 100 מכתבים נוספים לצאת. אותם חברות שיצטרפו ל'תמיר' מחויבות בתשלום רטרואקטיבי של 12 שנים אחורה מאז כניסת החוק ובמשרד להגנת הסביבה יצאו בהודעה על קיצוץ החוב מ- 12 שנים ל- 7, שזה של כמעט חצי מהחוב, במטרה להקל על המצטרפים החדשים. גם 'תמיר' מצידה באה לקראת החברות והיא תאפשר לאלו שיחתמו עד סוף שנת 2024 לפרוס את התשלום הרטרואקטיבי ל- 5 שנים בנוסף לפטור מתשלום ריבית והצמדה.

רני איידלר, מנכ"ל תמיר מיחזור, צילום: ראובן קסטרו רני איידלר, מנכ"ל תמיר מיחזור | צילום: ראובן קסטרו רני איידלר, מנכ"ל תמיר מיחזור, צילום: ראובן קסטרו

לדברי מנכ"ל 'תמיר', רני איידלר: "כ- 2400 יצרנים ויבואנים, ביניהם החברות הגדולות במשק, מקיימים את החוק, ויצרנים ויבואנים נוספים מצטרפים כל הזמן, אך לפי הערכות רק כ- 60% מפסולת האריזות מדווחת לתמיר ויש כ- 6000, בעיקר יבואנים , שלא מדווחים על האריזות שהכניסו לשוק ולא מקיימים את החוק" אומר איידלר ומוסיף: "'תמיר' היא חברה ללא מטרות רווח הפועלת לתועלת הציבור ואין לה מקור הכנסות נוסף מלבד אותם יצרנים ויבואנים שקשורים בהסכם ומשלמים דמי טיפול. התקציב שלנו מיועד לרכישת פחי המחזור, לפינוי הפחים, למיון, הסברה, שיווק ועוד. בסוף המטרה היא לייצר יישום מיטבי של החוק, צמצום הטמנה ועידוד מיחזור".




תגיות