אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך מצמצמים את פערי הידע בין היזם לבעלי הדירות?

שוק ההתחדשות העירונית משתכלל כל הזמן והופך למקצועי וטוב יותר. יוסי הררי, בעלים ומנכ"ל של קבוצת גרניט מבית אפי קפיטל נדל"ן מסביר איך בעלי הדירות יכולים להצטייד בידע פרקטי שנדרש על מנת ליישר קו מול הידע והניסיון של היזמים.

05.03.2024, 09:12 | בשיתוף מרכז הנדל"ן


שוק ההתחדשות העירונית הוא שוק יחסית חדש במונחי זמן של פרויקטי נדל"ן, שמתפתח ומשתכלל מדי יום זאת בהתאם לפרקטיקה בשטח, לחוקים ולפסיקה המשפטית שמבהירה וסוגרת הרבה פרצות בתחום.

אולם קיימים פערי ידע אדירים בין הצדדים - בעלי דירות פוגשים מספר מועט של יזמים בתחילת הפרויקט, ולעומתם היזמים כבר פגשו וראו מאות ואלפי בעלי דירות. זה יוצר מצב בעייתי שהכוח נמצא אצל היזמים למרות שבעלי הדירות הם בעלי הקרקע.

לדעתו של יוסי הררי, בעלים ומנכ"ל של קבוצת גרניט מבית אפי קפיטל נדל"ן, זהו מצב שצריך וכדאי לשנות – ככל שלבעלי הדירות יהיה ידע רב יותר, ככל שהם יהיו מעורבים ובקיאים יותר בהתחדשות עירונית, כך הם יאתגרו את היזמים, יקבלו את התמורות הראויות להם ויסייעו לענף כולו לצמוח ולהשתפר.

ניתן ליישם זאת במספר דרכים פשוטות. הראשונה, לשכור שירותיו של עורך דין בעל ניסיון רלוונטי ומוכח ספציפית בתחום ההתחדשות העירונית, זאת בטרם בחירת היזם. עורך דין שכזה יצליח לגשר על מחלוקות ועל פערי ידע, לעזור לבחור את היזם המתאים ולייצר מול היזם הסכם מאוזן שיביא לאמון בין הצדדים.

הדבר תקף גם לגבי המפקח מטעם בעלי הדירות, שגם הוא חשוב שייבחר בטרם בחירת היזם. חשוב לבחור במפקח בעל ידע והתמחות ספציפיים לאזור הפרויקט, שיכיר את המפרט המדוייק לאזור. זאת על מנת שבעלי הדירות ירגישו שהם בידיים בטוחות ויקבלו דירת תמורה ברמת מפרט תואמת לאזור המגורים. בנוסף, טוב שתהיה נציגות פעילה ומעורבת של בעלי דירות לכל אורך הפרויקט.

לסיכום אמר הררי, ידע שווה כוח, וידע שכזה בא לשרת את האינטרסים של בעלי הדירות. עוד על נושא מרתק וחשוב זה בכתבה שלפניכם >>

לפרטים נוספים>>

תגיות