אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסטארט-אפ לניהול עמותות של מאי פיאמנטה שינה כיוון וגייס 7 מיליון דולר מאי פיאמנטה מנכ"לית Vee | צילום: עומר הכהן

הסטארט-אפ לניהול עמותות של מאי פיאמנטה שינה כיוון וגייס 7 מיליון דולר

בעקבות דעיכת הקורונה, Vee עברה לפיתוח סוכני AI ייעודיים למלכ״רים, לעומת המודל העסקי הקודם שכוון לגיוס מתנדבים פיזיים לעמותות. המנכ"לית פיאמנטה: "ברגע שהבנו שאנחנו לקראת שינוי משמעותי לא בחלנו בשום אמצעי". סבב הגיוס מביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-21 מיליון דולר

10.07.2024, 11:43 | מאיר אורבך

חברת הסטארט-אפ Vee, המפתחת פלטפורמה לניהול עמותות בארה"ב, גייסה 7 מיליון דולר בסבב סיד מחודש. החברה שהחלה את דרכה בשנת 2020 בלב הקורונה הוקמה בין היתר על ידי היזמת מאי פיאמנטה. לאחר שדעכה הקורונה והחל המשבר הכלכלי, נפגעה החברה משמעותית ונאלצה לעבור פיבוט של כל פעילותה. בעקבות הפיבוט ביצעה החברה אתחול מחדש של כל בעלי המניות של החברה וגייסה 7 מיליון דולר בהובלת קרן TLV Partners, בהשתתפות הקרנות SOMV, Oryzn Capital, מבטח שמיר, Disruption Ventures והמשקיעים הקודמים בחברה. סבב הגיוס מביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-21 מיליון דולר.

Vee מפתחת כיום סוכני AI ייעודיים למלכ״רים ברחבי העולם. אלו עובדים וירטואליים המאפשרים לארגונים להגדיל את היקף הפעילות שלהם ללא צורך בגיוס כוח אדם. זאת בניגוד למודל העסקי הקודם שלהם שכיוון לגיוס מתנדבים לעמותות.

כיום, הפלטפורמה מונה שני מוצרים ראשונים - עובדת וירטואלית בשם מגי שדואגת ליצירה, אוטומציה וניהול של הרשתות החברתיות של הארגונים. לצד כלי לגיוס מענקים לעמותות בשם גראנט, המציג נתוני הצלחה זהים לליווי של אנשי מקצוע אנושיים. בעלות של פחות מ-99 דולר להגשת מענק, בהשוואה לעלות ממוצעת של 1,500 דולר שגובים אנשי מקצוע. ניתן לתקשר עם הכלים כמו עובדים אנושיים באימייל ומסרונים, הם עובדים בצורה עצמאית ופרואקטיבית כך שהעמותה יכולה להפנות משאבים גדולים יותר לקהילה ולפעילות עצמה, במקום לאופרציה.

מהחברה נמסר שהיא משרתת מעל ל-100 לקוחות בארה״ב, בהם ארגונים מוכרים כמו Network of Jewish Human Service Agencies, Cloud Veterans, PCOSAA, Lights and Sirens ועוד. מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, Vee סיפקה את השימוש בפלטפורמה ללא תשלום ליוזמות למען החברה הישראלית בעולמות ההסברה, וגיוסי הכספים למלחמה.

בשיחה עם כלכליסט אמרה מאי פיאמנטה, מנכ"לית החברה וממייסדיה, כי החברה לא שינתה את המטרה שלה גם לאחר השינוי. "התחלנו מאותה נקודה לעזור למלכ"רים להצליח בכל העולם. התחלנו בשיא הקורונה הפתרון שבנינו היה פתרון פיזי שאנשים יעזרו לאנשים בצרכים שלהם בכל תחום. עם הזמן הקורונה חלפה ואנשים חזרו למשרדים. השוק השתנה מאד ואנחנו היינו הראשונים לחטוף. ברגע שהתחילו לעשות קיצוצי תקציב היינו הראשונים לחתוך. החלטנו לעצור ולראות מה צריך לעשות במוצר, מודל ועוד. ברגע שהבנו שאנחנו לקראת שינוי משמעותי מוצרי ומהותי לא בחלנו בשום אמצעי. ידענו שלא נוכל לעשות את השינוי ללא פיטורי עובדים. הכסף שגייסנו איפשר לנו לעשות את השינוי הגדול.

"חזרנו לאותה בעיה שהכאב הכי גדול של המלכ"רים הוא לשרוד והם צריכים צוות, בעבר הבאנו אנשים אמיתיים וכעת חיפשנו איך מביאים להם ערך והחלטנו לקחת אתגר טכנולוגי וככה הגענו למוצרים שפיתחנו. שני ההישגים הכי משמעותיים שהיו לנו שהמשקיעים המשמעותיים שלנו מאמינים בנו מאוד. עשינו סדר ושינוי של בעלי המניות מתוך מטרה להכניס פנימה משקיעים חדשים. זה לא היה דאון ראונד אלא שינוי מבני משמעותי באחזקות של בעלי המניות שלנו. השינוי נעשה בצורה חלקה והם הבינו את המשמעות של השינוי של המחזיקים בחברה".

תחום המלכ״רים בארה"ב מונה 1.8 מיליון ארגונים והוא הסקטור השלישי בגודלו בארה״ב אליו זורמים מעל 2.9 טריליון דולר בכל שנה. ועדיין, בשונה משווקים אחרים התחום לא עבר מהפכה טכנולוגית. שחלק גדול מתהליכי העבודה אינם מבוצעים באמצעות כלים טכנולוגיים מתקדמים, אלא באמצעות שיטות ידניות ומסורבלות המכבידות על פעולתן ודורשות משאבים רבים. בעקבות הקורונה החלו להיכנס טכנולוגיות לענף, אולם הן מתמקדות בעיקר בפלטפורמות לגיוס כספים ולא ביעילות הארגונים. בשנתיים האחרונות החלה מגמה של מיזוגים ורכישות של חברות טכנולוגיה שפועלות בשוק בארה"ב, מה שמעיד על העניין הגובר בתחום זה ועל כמות הגיוסים הגבוהה בשנים האחרונות.

Vee הוקמה בשנת 2020 ומובלת על ידי מאי פיאמנטה, מייסדת-משותפת ומנכ״לית, אבי אמור, מייסד-משותף וסמנכ״ל אופרציה, עידן טובי, סמנכ"ל טכנולוגיות ונועם מנדלסון, סמנכ"ל מכירות וצמיחה. בחברה מועסקים 20 עובדים, רובם במשרדים ברמת גן והשאר במיאמי.


תגיות