אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקרן שהביאה את סלברייט לנאסד"ק רוצה להשתלט עליה יוסי כרמיל מנכ"ל סלברייט | צילום: גבע טלמור

הקרן שהביאה את סלברייט לנאסד"ק רוצה להשתלט עליה

הקרן האמריקאית טרו ווינד, שמחזיקה ב־6.5% ממניות חברת המודיעין הדיגיטלי הישראלית, הגישה הצעת רכש ל־19% לפחות מסאן קורפוריישן היפנית, שמחזיקה ב־46.5% מסלברייט. הקפיצה במניית סאן מאותתת שהמהלך לא יהיה פשוט לביצוע  

16.06.2024, 06:15 | גולן חזני

האם השליטה בפועל בחברת פתרונות המודיעין הדיגיטיליים הישראלית סלברייט (Cellebrite) תתחלף בקרוב? בימים אלו לוטשת עיניים לכך קרן פרייבט אקוויטי אמריקאית בשם טרו ווינד (True Wind). הקרן מסן פרנסיסקו, שהוקמה ב־2015 על ידי שני יוצאי KKR — אחת מקרנות ההשקעה הגדולות בעולם — מנסה להשתלט דה פקטו על סלברייט באמצעות השגת שליטה בדירקטוריון של חברת ההשקעות היפנית סאן קורפוריישן (Sun Corporation) שמחזיקה ב־46.5% ממניות סלברייט.

טרו ווינד, שבעצמה מחזיקה ב־6.5% מסלברייט, הגישה בשבוע שעבר הצעת רכש במטרה לקנות 19% לפחות ממניות סאן, שנסחרת בבורסה בטוקיו. טרו ווינד מציעה לשלם 4,400 יין (28 דולר) לכל מניה. ההצעה גילמה פרמיה של 19% ערב הגשתה, והמניה של סאן עלתה בשיעור גבוה יותר, למחיר של 4,700 יין, כך שכיום החברה נסחרת לפי שווי של 670 מיליון דולר. פירוש הדבר הוא שהמשקיעים של סאן מצפים לכך שתתקבל הצעת רכש נוספת, גבוהה יותר, ושאולי אפילו סאן עצמה תנצל את 200 מיליון הדולרים שבקופתה כדי לבצע רכישה חוזרת של מניות.

טרו ווינד הבהירה שהצעתה תקפה רק אם תקבל היענות לרכישת 19% לפחות. סאן, מצידה, הבהירה למשקיעים שהצעת הרכש לא תואמה איתה. בעלת המניות הגדולה בסאן היא קרן השקעות מהונג קונג בשם אואזיס שמחזיקה ב־22% מהמניות. משפחת מאדה היפנית מחזיקה ב־18%. המשפחה היא מי שהקימה את סאן, וראש המשפחה מת לאחרונה בגיל 94.


טרו ווינד הסבירה את הצעת הרכש בכך שהיא שואפת להשביח את סאן עצמה. אולם ככל הנראה המטרה שלה היא להשיג שליטה אפקטיבית בסלברייט, שנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר, שכן זו ההחזקה המרכזית של סאן. לטרו ווינד יש כיום שני נציגים מטעמה בדירקטוריון של סלברייט. בראש הדירקטוריון עומד תומאס הוגאן, שהחליף בתפקיד את חיים שני, השותף המנהל של קרן IGP הישראלית, שמחזיקה בכ־10% מסלברייט והיא בעלת המניות השלישית בגודלה. שני, שעמד בראש הדירקטוריון מהנפקת החברה ב־2021 ועד אוגוסט 2023, נשאר חבר בדירקטוריון והוא פרש ממנו ב-6 במרץ השנה. הוגאן שימש קודם לכן כמנהל התפעול בחברת ניהול קרנות הפרייבט אקוויטי האמריקאית ויסטה אקוויטי פרטנרס.

סלברייט, שפועלת מפתח תקווה, מספקת פתרונות לחקירות דיגיטליות, לגופי אכיפת חוק ולחברות ברחבי העולם. מאז 2005 היא מנוהלת על ידי יוסי כרמיל. החברה מספקת יכולות שליפת מידע ממכשירים סלולאריים ומחשבים עבור גופי אכיפה - לטענת החברה, היכולות האלו מסייעות בחקירות של גופי שיטור. לנוכח פעילותה, לפני רישום החברה לנסדא"ק שלחו מספר אירגוני זכויות אדם מכתבים לרשות ני"ע האמריקנית בהם דרשו למנוע את רישום החברה למסחר, לפני שהחברה תוכיח שהיא שומרת על זכויות האדם. בסופו של דבר המיזוג הושלם.

סלברייט טוענת שהמוצרים שלה מאפשרים לפענח פשעים בצורה מהירה יותר ולדבריה כ-90% ממוצרי החברה נמכרים לארה"ב ומדינות אירופה. בעבר פורסם כי משטרת פקיסטן, שלה אין קשרים דיפלומטיים עם ישראל, משתמשת במוצרים של סלברייט. החברה הגיבה ואמרה באותה העת שהיא לא מוכרת את המוצרים שלה למדינה הזו.

ב־2021 סלברייט נכנסה לנאסד"ק באמצעות מיזוג עם ספאק בשם TWC טק הולדינגס, לפי שווי 1.9 מיליארד דולר וגייסה 370 מיליון דולר, 70 מהם לקופת החברה והיתר לסאן ו-IGP שמכרו מניות במיזוג. טרו ווינד הייתה הספונסרית של הספאק, וכך הגיעה לשיעור ההחזקה שלה בחברה. עם עליית הריבית, התיאבון לנכסי סיכון ירד, והמניות של מרבית הספאקים ירדו בחדות, אולם מתחילת השנה מניית סלברייט עלתה בכ־43% כך שהיא נסחרת מעל השווי שלפיו הונפקה.

ההנפקה של סלברייט והשווי שבו היא נסחרת כיום הן בגדר הצפת ערך משמעותית עבור המשקיעים הישראלים המוקדמים. בשנת 2019 קבוצת IGP ומוסדיים ישראליים רכשו 24.4% ממניות סלברייט תמורת 110 מיליון דולר ושווי 550 מיליון דולר אחרי הכס,

מבין המשקיעים הישראלים בחברה, שני, כנציג של IGP, הוא הדמות הדומיננטית, וגם על כס היו"ר הוא ויתר מיוזמתו. אולם ככל שהמהלך של טרו ווינד יצליח, והיא תהפוך לבעלת השליטה דה פקטו.

מייסדי טרו ווינד, אדם קלמר וג'יימס גרין, הקימו את תחום הטכנולוגיה ב־KKR, קרן השקעות שמנהלת נכסים בכ־550 מיליארד דולר, והם סבורים שיוכלו להשביח את סלברייט.

תגיות