אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפנטהאוז הכי ייחודי בישראל - מי יזכה להסתכל על תל אביב מלמעלה? וילה בשמיים - שילוב של בריכה נוף פתוח וחוויית המגדל | יח"צ

הפנטהאוז הכי ייחודי בישראל - מי יזכה להסתכל על תל אביב מלמעלה?

יש דירות שהן הרבה מעבר ל'דירת יוקרה'. הפנטהאוז הכי ייחודי בישראל, אשר כולל תקרה בגובה שתי קומות, נוף פתוח ועיצוב באיכות הגבוהה ביותר, ממוקם בקומה העליונה של פרויקט גינדי TLV, גבוה מעל גוש דן ובליבה של תל אביב, סמוך למוקדי התרבות והפנאי. מה הופך אותו לאחד מהנכסים היוקרתיים ביותר במדינה? האדריכל פיצו קדם, האחראי על תכנון הפנטהאוז, משתף מתהליך העיצוב והפיכתו לנכס כה ייחודי

02.02.2022, 14:22 | בשיתוף tlv

עוד לפני שמגיעים אל הפנטהאוז, כבר במבט ראשון אל פרויקט גינדי TLV,לדברי האדריכלית מיסקי מור סיוון הגברת רחל פלר- המגדלים שלנו בולטים בייחודיות שלהם. המבנים הרכים והעגולים גיאומטרית, בצורת עלה תלתן, הפכו למבנה איקוני חדש בתל אביב כמעט באופן מיידי. בראש המגדל המשווק בימים אלו נמצא היהלום שבכתר של הפרויקט ושל תל אביב כולה - פנטהאוז עם תג מחיר של יותר מ-120 מיליון ₪. 

מהו החזון בעיצוב פנטהאוז יוקרתי וייחודי שכזה? ואיך מתאימים אותו ללקוח שייבחר לצפות על גוש דן מלמעלה?

פיצו קדם, אדריכל ובעלים של פיצו קדם אדריכלים, יח"צ פיצו קדם, אדריכל ובעלים של פיצו קדם אדריכלים | יח"צ פיצו קדם, אדריכל ובעלים של פיצו קדם אדריכלים, יח"צ

החזון לעיצוב מתחיל בקונטקסט לבניין הייחודי

פיצו קדם, אדריכל ובעלים של פיצו קדם אדריכלים, הוא האדם שעומד מאחורי העיצוב של פנטהאוז החלומות בגינדי TLV. התנעה של פרויקט מהותי שכזה, לדבריו, "התחילה בפגישה עם אדריכלי הבניין מחברת יסקי מור סיון. הבניין הרי נמצא שם לפני הדירה, ובמקרה של גינדי TLV, לבניין עצמו יש המון נוכחות לקו ולמעטפת שלו".

קדם אומר כי "משום שאני מאוד מאמין בעבודה בתוך קונטקסט, כשמתכננים דירה משמעותית מתאימים אותה לבניין - בטח שמדובר באחד מהבניינים הייחודיים שתוכננו בארץ".

הצורניות של המגדל מאוד רכה, עם קווים מעוגלים מאופיינים, "מתכנני המגדל הצליחו להשיג את הרכות הזו למרות המסה והגובה של המבנה", אומר קדם. "לכן, כשניגשנו לתכנן את הדירה, רצינו להתאים אותה לקונטקסט - להמשיך את הקו המעוגל, ההמשכי. רצינו ליצור תחושה של משיכת קולמוס". לדבריו, "המטרה היתה שיהיה קשה להגיד איפה מתחילה המעטפת של המגדל ואיפה הדירה".

 רחל פלר אדריכלית הפרוייקט , יח"צ רחל פלר אדריכלית הפרוייקט | יח"צ  רחל פלר אדריכלית הפרוייקט , יח"צ

וילה בשמיים - שילוב של בריכה נוף פתוח וחוויית המגדל

הפנטהאוז משתרע על כ-1,200 מ"ר, מתוכם 350 מ"ר מרפסות ובריכה באורך של כ-10 מטר הצופה אל הנוף של העיר. "האפשרות לשחות בבריכה כשאתה מעל העיר היא חוויה מאוד ייחודית", אומר קדם, "אלמנט כזה משמר את היתרונות של וילה, בשילוב המאפיינים של פנטהאוז - נוף גבוה וחוויה של מגדל, עם חדרי כושר מהגדולים בארץ במתחם. ניסינו לאפשר לרוכשים ליהנות משני העולמות". משום שהפנטהאוז גבוה מכל דירה אחרת באזור, הדיירים זוכים לפרטיות של וילה - בלב ליבה של תל אביב, בקרבה להיכל התרבות, הבימה, מוזיאון תל אביב ושאר מקומות התרבות, הבילוי והשופינג. 

תמונת הדמיה של מטבח, יח"צ תמונת הדמיה של מטבח | יח"צ תמונת הדמיה של מטבח, יח"צ

עוד מרכיב שמייחד את הדירה הוא הגובה שלה, בעקבות העובדה שהיא משתרעת על שתי קומות שלמות. "התאפשר לנו להתקין חלונות אלומיניום לכל גובה הדירה, כך שהצלחנו ליצור מופע של נוף עירוני דרך קירות מסך שקופים בגובה של 6 מטר, אלמנט סופר ייחודי, שנותן תחושת גובה ונוף יוצאת דופן מתוך הבית", אומר קדם. "במובן מסוים, ביטלנו את החיץ הקיים בין החוץ, המרפסת רחבת הידיים, לבין החלל הפנימי. כשמהלכים בדירה ויושבים בסלון, כמעט מרגישים שאתם יושבים באוויר, תלויים מעל העיר".

"איכות אדריכלית שלא מחפשת לעשות שריר"

כאשר הוא נשאל כיצד מתכננים דירת יוקרה שתתאים לכל הלקוחות, קדם אומר כי "כשפונים לאדריכל שמתכנן ללקוחות מהסוג הזה כבר 20 שנה, יודעים שהמטרה היא לא לקלוע לטעם של לקוח כזה או אחר, אלא להביא איכות אדריכלית יוצאת דופן". לדבריו, "אני לא מאמין במושג מגורי יוקרה, אלא מציע מגורי תרבות".

מה כלול במגורים שהם תרבות שלמה? "הדגש על איכות אדריכלית ואיכות העיצוב והפרטים, מצוינות תכנונית, מצוינות בחלל, שימוש נכון באור טבעי, תנועה נכונה בדירה, חיבור טוב בין חוץ לפנים – הם האלמנטים שימשכו את הלקוח", אומר קדם. "אני מראש לא מנסה לקלוע לטעם של לקוח מסוים, אלא מחפש איכות שלא מחפשת לעשות שריר, איכות שלוקח זמן לגלות אותה".

לדבריו, "כאדריכל, אני מאמין בלהוביל, ולא להיות מובל. אנחנו כאנשי מקצוע צריכים לחדש ללקוח הפוטנציאלי ולא לנסות להציע את מה שהוא חיפש. אחרי עבודה עם השפים המובילים בישראל בתכנון המסעדות שלהם, למדתי מהם שהם לא מחפשים לבשל את מה שהם מאמינים שקהל אהב בעבר, אלא רוצים לבשר להם משהו. באג'נדה שלנו, גם בדירה הזו, אנחנו לא מוטרדים מזה שאין לקוח, אלא מאמינים שאנחנו מביאים לו את הבשורה".

נוף גינדי, יח"צ נוף גינדי | יח"צ נוף גינדי, יח"צ

עיצוב שלא נכנע לטרנדים ומתמזג עם הקווים של הבניין

כאמור, אחד הדגשים הגדולים ביותר בעיצוב הפנטהאוז הייחודי בישראל הוא הקווים העגולים והליריים, המתמזגים עם הקווים של הבניין. "ברגע שנכנסים לדירה מרגישים את החיבור הזה", אומר קדם. "החיבור בין הבריכה לסלון, הקווים העגולים שמתמשכים בכל החללים - כל אלו הופכים את הדירה למיוחדת כל-כך".

הרעיון בתכנון הפנטאהוז היה יצירת חווית מגורים שהאפקט שלה על הדייר הוא לאורך זמן, "עיצוב שהוא לא גחמה או טרנד, עיצוב מוקפד, אסוף ואיכותי בכל פרטיו וחומריו", אומר קדם. "זה נכון שאי אפשר לייצר בעיצוב ואדריכלות משהו שהוא לחלוטין על-זמני - אבל אפשר לגבש עיצוב שהוא לא רק טרנדים, עיצוב שלא תוקף את הדיירים. אנחנו במשרד תמיד מחפשים איכויות יותר שקטות ועמוקות. כל פינה ושטח פנוי בפנטהאוז מנוצלים עד לסנטימטר האחרון".

בטון המדמה משי, ארון יין עד התקרה וקיר זכוכית מתעגל - כל האפשרויות שהופכות את הפנטהאוז ליוצא דופן

כחלק מתהליך התכנון, עיצב קדם מספר אפשרויות לעיצוב הדירה, התואמות לעיצוב הכולל וניתנות לבחירה על ידי הלקוח. "כדי להמחיש את הקווים הרכים והגמישים של העיצוב, נעשה שימוש בחומרים שמאפשרים זאת", אומר קדם.

למשל, אחת האופציות היא שימוש בתבניות מיוחדות של בטון חשוף, היוצרות גל בטון שמתנהג כמו בד משי, מתוך מטרה לייצר ניגודיות ומתח בין החומריות של הבטון לבין הרכות של הגל.

עוד אפשרות לבחירה היא שימוש בפליז מושחר בתהליכים מיוחדים, כדי להדגיש את הגובה הרב של הדירה. "מדובר על מערכת פסי פליז, פרופילים שמתנשאים עד לתקרה ומידי פעם יש חצייה של הקווים האנכיים", מסביר קדם. מערכת פסי הפליז נמצאת על הקיר המרכזי הפנימי של הבית. "הרעיון בעיצוב היה שיש קיר מרכזי שקוף, שהוא קיר מסך אל הנוף, ויש קיר גרעין פנימי, שהוא קיר אמנותי", אומר קדם.

בנוסף, בכל אחת מאופציות העיצוב ניתן לשלב ארון יין בגבוה של 6 מטר בתור קיר אמנותי. הארון השקוף מהווה תצוגה מרשימה ליין, וניתן למקם אותו במספר מקומות בדירה.

"עוד פרט ייחודי שאפשרנו הוא קיר זכוכית מתעגלת, בהשראה של בד מתנופף ברוח, שמתכתב עם התצורה האדריכלית של הבניין, בחלל המשפחה והטלוויזיה שהוא חלל פנימי ואין לו מבט לנוף", אומר קדם. "אנחנו מנסים לייחס לכל קיר, מחיצה ואלמנט אדריכלי משהו ייחודי, שמהדהד את המעטפת האדריכלית של הבניין".

על מנת להבליט את הגובה הרב והחלל המרשים, העיצוב כולל אפשרות לגוף תאורה ייחודי, המשמש גם לתאורה וגם בתור פסל בחלל. "בחלק מהאופציות יש שימוש בגופים המיוצרים במיוחד לפרויקט ויוצרים קו מתמשך", אומר קדם. "מדובר בגוף תאורה מאוד עכשווי ומודרני, שהקומפוזיציה שלו מותאמת אישית, כך שנוצר משהו שהוא One Piece".

עם בריכה מרווחת מול נוף פתוח של גוש דן, עיצוב איכותי עד לפרט הקטן ביותר שמתמזג עם קווי הבניין, ומגוון אפשרויות ליצירת העיצוב הנכון – הפנטהאוז של גינדי TLV הוא ללא ספק אחת מהפנינות הנדירות בעולם הנדל"ן הישראלי, שמציע חוויית מגורים שאין שניה לה.



















תגיות