אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקרן של ווליו בייס גייסה 700 מיליון שקל; המטרה: מיליארד שקל עד סוף השנה עידו נויברגר ו־ויקטור שמריך, בעלי וליו בייס. מתכננים להשקיע ב־8‑12 חברות | צילום: תומר יעקובסון

בלעדי

הקרן של ווליו בייס גייסה 700 מיליון שקל; המטרה: מיליארד שקל עד סוף השנה

כלל ביטוח, המהווה משקיע עוגן, השקיעה 310 מיליון שקל בקרן הפרייבט אקוויטי של ויקטור שמריך ועידו נויברגר. בעלי המניות של וליו בייס השקיעו 100 מיליון שקל. משקיעים נוספים: בעלי פוקס הראל ויזל ונגיד בנק ישראל לשעבר יעקב פרנקל

27.09.2023, 06:21 | גולן חזני

וליו בייס ביצעה סגירה ראשונה של גיוס לקרן השקעות (פרייבט אקוויטי) בהיקף של 700 מיליון שקל. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן פועלת להגדלת הסכום למיליארד שקל עד סוף השנה.

הקרן תפעל בעיקר בחברות סחירות במגזרים שונים, כגון תעשיה מסורתית, טכנולוגיה ועוד, אבל תשקיע גם בחברות פרטיות. הקרן שואפת להשקיע ב־8 עד 12 חברות סכומים שינועו בין 70 ל־150 מיליון שקל להשקעה. הגיוס נעשה בתקופה קשה, בה המשקיעים הזרים מדירים רגליהם מהארץ על רקע הרפורמה, והמוסדיים הישראלים מסיטים כספים לחו"ל.

זוהי הקרן הראשונה שמקימה וליו בייס, שעד היום ביצעה השקעות שונות באמצעות גיוסים נקודתיים של משקיעים. וליו בייס עוסקת במתן שירותים פיננסיים בשוק ההון ומחזיקה גם בחברת חיתום. היא הוקמה ומנוהלת בידי ויקטור שמריך ועידו נויברגר, מנהלי דש איפקס לשעבר.

ל"כלכליסט" נודע עוד כי משקיע העוגן בקרן היא כלל ביטוח, שהשקיעה קרוב למחצית הסכום שגוייס ‑ 310 מיליון שקל. מוסדי נוסף הוא בית ההשקעות מור. השמות המעניינים הם המשקיעים הפרטיים, ביניהם בעל השליטה בפוקס, הראל ויזל, נגיד בנק ישראל לשעבר יעקב פרנקל, שגם משמש כיועץ בווליו בייס, ודני רימוני, ממייסדי חברת התעשיה רימוני. בעלי המניות בווליו בייס, ביניהם נויברגר ושמריך, כמו גם דודי ורטהיים ונתן חץ, השקיעו 100 מיליון שקל מהסכום.

הקרן תיקרא VBF ותהיה שחקן חדש בתחום קרנות ההשקעה בארץ. בניגוד לקרנות כמו פימי, פורטיסימו, איפקס, טנא וסקיי, הקרן מייעדת את השקעותיה לרכישת נתחי מניות משמעותיים בחברות ישראליות ציבוריות ופרטיות בעלות מודל עסקי מוכח ולפעול יחד עם הנהלתן לצרכי השבחה, ולא בהכרח לרכישת השליטה בהן. הקרן מכוונת לכניסה ידידותית לחברות, אבל בהשקעות עבר של הקבוצה, שנעשו גם הן במתכונת של קבוצת משקיעים, היו גם מצבים של השתלטויות פחות ידידותיות, כמו למשל בחברת משוב בשנות ה־90. אז השתלטה הקבוצה על משוב שהיתה אז בבעלות דוד אסיא ויקי דוניץ, ומכרה אותה ברווח, שממנו נהנו גם השניים.

הקבוצה שהובילו שמריך ונויברגר רשמה כ־20 השקעות בשני העשורים האחרונים. בין ההשקעות שביצעה הקבוצה: ביולי 2021 היא רכשה כמיליון מניות של לודן, העוסקת בשירותי הנדסה, ב־10.5 שקל למניה ובהשקעה של 10 מיליון שקל לאחר מכן הגדילה את השקעתה ל־22 מיליון שקל. בחודש שעבר נמכרו מניות אלה ב־37 מיליון שקל ובמחיר של 15.95 שקל למניה – תשואה של 77% כולל דיבידנדים. הקבוצה גם הובילה השקעה של 580 מיליון שקל ברכישת 50% ממניות חברת התחבורה דן לפני שלוש שנים. בשבוע שעבר מכרה ווליו בייס את חברת סטורנקסט לאחר שמונה שנות החזקה לפי שווי חברה של כ־200 מיליון שקל.

ברק בנסקי, משנה למנכ"ל ומנהל חטיבת ההשקעות בכלל ביטוח ופיננסים: "כלל ביטוח ופיננסים שמחה להוות משקיע עוגן בקרן VBF בהובלתה של קבוצת ווליו בייס, כחלק מאסטרטגיה ארוכת טווח שלנו לייצר לעמיתים תשואות עודפות בתחום זה, המהווה נדבך משמעותי בפעילות ההשקעות של החברה. אנו פועלים ליצירת שותפויות איכותיות כגון זו, ומאמינים שפעילותה של הקרן היא בעלת פוטנציאל ממשי להשאת ערך לעמיתים". הקרן תנוהל בידי שמריך נויברגר, רו"ח טל יעקובי (שותף לשעבר בקרן שמרוק ויועץ מומחה במימון תאגידי במקינזי), יאיר אפרתי ואוריאל גורן מקבוצת ווליו בייס. בתפקידים נוספים יכהנו פרנקל ופרופ' עידו אהרוני קונסול ישראל בארה"ב לשעבר.

"הבידול שלנו מקרנות אחרות הוא ברור: הם הולכים על חברות פרטיות ואקזיט בשוק ההון, עם פרמיית שליטה ברכישה ושווי מלא. כשאתה לא מתעקש על בעלות או שליטה, הפוזיציות שאתה קונה יותר זולות. ההשקעות שלנו יהיו במח"מ הרבה יותר קצר, 4-2.5 שנים מול 7‑10 בקרנות הגדולות. הנישה שלנו הרבה פחות תחרותית היום מול הצפיפות בקרנות הגדולות שמתחרות על כל עסקה. העובדה שנהיה בעיקר בתחום הסחיר נותנת לנו גם כן יתרון ביציאה מההשקעה", אמר נויברגר.

תגיות