אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בזכות ענף הרכב: הרווח הנקי של ביטוח ישיר זינק ב-86% קובי הבר מנכ"ל ביטוח ישיר | צילום: אוראל כהן

בזכות ענף הרכב: הרווח הנקי של ביטוח ישיר זינק ב-86%

השיפור ברווחיות בענף הרכב (מקיף וצד ג' - תחום הפעילות המרכזי של החברה שאחראי על 78% מהרווח הכולל לפני מס) סייעה לביטוח ישיר לסיים את הרבעון השני עם רווח נקי של 65 מיליון שקל; הרווח מגלם תשואה על ההון של 28%; החברה תחלק דיבידנד של 55 מיליון שקל

26.08.2024, 10:31 | שקד גרין

הרווח הנקי של ביטוח ישיר ברבעון השני עמד על 65 מיליון שקל, זאת לעומת 35 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח מגלם תשואה גבוהה על ההון של 28%.

החברה, בניהולו של קובי הבר, הודיעה על חלוקת דיבידנד של 55 מיליון שקל, כך שבסך הכל חילקה החברה בגין רווחי המחצית הראשונה של 2024 דיבידנד של 85 מיליון שקל, המשקף 73% מהרווח בתקופה זו.

העלייה הגבוהה ברווח הנקי הושגה בראש ובראשונה בזכות המשך שיפור הרווחיות בביטוחי רכב רכוש (מקיף וצד ג') - תחום הפעילות המרכזי של החברה,שאחראי על 78% מהרווח הכולל (לפני מס).

ההכנסות מפרמיות ברכב רכוש צמחו ב-39% ל-477 מיליון שקל, הרווח החיתומי (רווח מפעילות ביטוחית נטו) עבר מהפסד של 4 מיליון שקל ברבעון המקביל לרווח של 57.7 מיליון שקל, והרווח הכולל (לפני מס) צמח ב-76% ל-64.4 מיליון שקל.

ב-2021-2022 ביטוחי הרכב היו הפסדיים לחברות הביטוח, זאת בעקבות התייקרות של חלקי החילוף ועלייה משמעותית בגניבות הרכבים. בעקבות זאת, כלל חברות הביטוח החלו בייקור מתמשך של עשרות אחוזים במחיר ביטוחי הרכב, מגמה שנבלמה רק בחודשים האחרונים. במקרה של ביטוח ישיר, החברה מציינת רבעון רביעי ברציפות עם רווח חיתומי בביטוחי המקיף וצד ג'.

את העלייה ברווחיות ביטוחי רכב רכוש ניתן לראות ב-loss-Ratio (בשייר) - יחס שמציג את סך התביעות ששולמו חלקי סך הפרמיות שנגבו, כך שככל שהיחס נמוך יותר כך החברה רווחית יותר. ה-Loss-Ratio של ביטוח ישיר ירד מ-84% ברבעון המקביל ל-73% ברבעון הנוכחי.

בשני סוגי הביטוח הנוספים שחוסים תחת ההגדרה "ביטוח אלמנטרי" - ביטוחי רכב חובה וביטוח רכוש נוספים (בעיקר דירה) וחבויות, נרשמו תוצאות חלשות יותר. החברה אמנם צמצמה את ההפסד החיתומי ברכב חובה (לפני מס) שעמד ברבעון המקביל על 12 מיליון שקל, אך עדיין סיימה את הרבעון הנוכחי בהפסד חיתומי (לפני מס) של 6.9 מיליון שקל.

בביטוחי הדירה וביטוחי החבויות, הרווח החיתומי ירד מ-9.1 מיליון שקל ל-6.7 מיליון שקל, זאת בעקבות הפרשה להליכים משפטיים, ו"מהתייקרות תעריפי ביטוח משנה בתחום הקטסטרופה/רעידת אדמה בתחילת השנה ביחס לכל התיק, שטרם כוסו במלואם על ידי התאמת התעריף לסיכון ומהתייקרות עלות התביעות בשל ההתייקרויות במשק".

בביטוחי החיים (ללא חיסכון ארוך טווח, שמהווה חלק זניח מהתיק), החברה עברה מרווח חיתומי של 17.6 מיליון שקל להפסד של 2.2 מיליון שקל. בחברה מסבירים את הירידה ברווחיות ב-"יחס תביעות חריג ברבעון", ומציינים את השפעת המלחמה שהביאה לעלייה טראגית במספר ההרוגים והנרצחים מאז השבעה באוקטובר, כ"לא מהותית".

בביטוחי הבריאות, החברה עברה מהפסד חיתומי של 3.9 מיליון שקל לרווח של 8.2 מיליון שקל, זאת על אף הירידה בהכנסות מביטוח חו"ל, בשל השפעות המלחמה על היקף הנסיעות לחו"ל. זאת בשל "שיפור ביחס התביעות במוצרי הוצאות רפואיות ומחלות קשות".


תגיות