אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בתו של בעלי לוס אנג'לס טיימס: הוא ביטל את תמיכת העיתון בהאריס כי היא תומכת בישראל פטריק סון-שיונג בעלים ומו"ל של העיתון לוס אנג'לס טיימס. ביטל את התמיכה המתוכננת בלי לספק הסבר, והודיע לדירקטוריון כי העיתון לא יפרסם שום המלצה לקראת הבחירות | צילום: David Paul Morris/Bloomberg

בתו של בעלי לוס אנג'לס טיימס: הוא ביטל את תמיכת העיתון בהאריס כי היא תומכת בישראל

החלטת פטריק סון-שיונג עוררה זעם בעיתון ובקרב הקוראים, אלפים ביטלו את המינוי ועורכים התפטרו. כעת בתו אומרת שזה נעשה בגלל תמיכת המועמדת הדמוקרטית בישראל. אביה מתנער מהדברים וטוען שהיא מדברת בשם עצמה

08:47 | חדשות חוץ

הבעלים של לוס אנג'לס טיימס ביטל את התמיכה המתוכננת של העיתון בקמלה האריס בשל תמיכתה בישראל, כך לדברי בתו.

בניו יורק טיימס דיווחו כי העורכים בעיתון הידוע בנטיותיו הליברליות כבר הכינו ידיעת תמיכה מפורטת עבור סגנית הנשיא. אולם, הבעלים של העיתון, ד"ר פטריק סון-שיונג, ביטל את התמיכה המתוכננת בלי לספק הסבר, והודיע לדירקטוריון כי העיתון לא יפרסם שום המלצה לקראת הבחירות. ההחלטה עוררה זעם בתוך העיתון ובקרב הקוראים, אלפים ביטלו את המינוי, חברי מועצת העורכים התפטרו, ו-200 עובדים חתמו על מכתב פתוח הדורש הסבר מההנהלה בטענה שהחלטה מסוג זה בשלב כה מתקדם בקמפיין מערערת על האמינות של העיתון.

סון-שיונג, שרכש את העיתון ב-2018 עבור 500 מיליון דולר, טען כי ההחלטה נבעה מרצון לשמור על ניטרליות. אך בתו ניקה סון-שיונג הודיעה כי ההחלטה נבעה מהתמיכה המתמשכת של האריס בישראל במלחמה בעזה. "המשפחה שלנו קיבלה החלטה משותפת לא לתמוך באף מועמד לנשיאות. זו הייתה הפעם הראשונה והיחידה שבה הייתי מעורבת בהליך", מסרה סון-שיונג (31), שהואשמה בעבר בהתערבות בהחלטות עריכה אף שאין לה תפקיד רשמי בעיתון. "כמדינה שמממנת באופן גלוי רצח עם, וכבת של משפחה שחוותה את האפרטהייד בדרום אפריקה, התמיכה הייתה הזדמנות להתנכר להצדקות על הפגיעה המתמשכת בעיתונים והמלחמה נגד ילדים".

עם זאת, אביה התנער מהדברים ומסר בהצהרה כי היא אינה מייצגת את העיתון. "ניקה מדברת בשם עצמה ומציגה את דעתה האישית, כפי שלכולם יש את הזכות לעשות", אמר. "אין לה תפקיד בלוס אנג'לס טיימס, והיא אינה לוקחת חלק בקבלת ההחלטות או בדיונים עם מועצת העורכים, כפי שהבהרנו מספר פעמים". בריאיון שהעניק ביום שישי לאחד הכתבים בעיתון חזר סון-שיונג על טענתו לניטרליות. "אנחנו צריכים להיות ארגון שמציג את העובדות", ומציג דעות מכל הקשת הפוליטית. "אני חושב שהמדינה זקוקה לזה נואשות".

בכל מקרה לוס אנג'לס טיימס לא לבד, ובסוף השבוע הודיע גם ג'ף בזוס, הבעלים של הוושינגטון פוסט כי העיתון לא יתמוך פומבית באף מועמד.


תגיות