אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פורטיסימו מוכרת את השליטה באנרקון תמורת 320 מיליון דולר יובל כהן, מייסד ושותף מנהל פורטיסימו | צילום: אוראל כהן

נחשף בכלכליסט

פורטיסימו מוכרת את השליטה באנרקון תמורת 320 מיליון דולר

קרן הפרייבט אקוויטי המנוהלת בידי יובל כהן מוכרת לחברת בל פיוז האמריקאית 80% מאנרקון - יצרנית ספקי הכוח למגזר הצבאי. העסקה שתתבצע  במזומן כוללת אופציה לבל לרכוש את יתרת המניות עד ל-2027; פורטיסימו רכשה את ארנקרון ב-2014 תמורת 70 מיליון דולר 

19.09.2024, 09:06 | גולן חזני

חברת בל פיוז האמריקאית רוכשת 80% מחברת אנרקון הישראלית מידי קרן ההשקעות פורטיסימו תמורת 320 מיליון דולר במזומן.

המגעים למכירת אנרקון בידי הקרן הישראלית נחשפו בכלכליסט לפני כחודש. בל שפועלת מהעיר אורנג' בארה"ב, תקבל אופציה לרכישת 20% נוספים מהחברה עד תחילת 2027.

פורטיסימו קנתה את מלוא מניות אנרקון ב-2014 תמורת 70 מיליון דולר, מתוכם 27 מיליון דולר הון עצמי כך - שתחת הקרן שניהלה בשעתו החברה הכפילה פי 6 את שוויה ואילו הרווח על ההון העצמי שהושקע בעיסקה גבוה אף יותר.

בל פיוז נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 913 מיליון דולר ובדיווח שלה ציינה כי העסקה תגדיל את הנתח של שוק החלל והביטחון ל-31% מהכנסותיה לעומת 17.5% כיום. היא מציינת את שולי האביטדה הגבוהים של אנרקון, 32% מההכנסות.

אנרקון (Enercon Technologies) היא חברה ישראלית, בעלת פעילות בינלאומית, שפועלת מנתניה. היא מייצרת ספקי כוח למגזר הצבאי, מגזר התעופה האזרחית ומגזר החלל. בהתאם, העסקים של החברה נהנים מרוח גבית משלל העימותים הצבאיים בעולם, ובראשם המלחמה של רוסיה באוקראינה והמלחמה של ישראל מול חמאס בעזה ומול חיזבאללה בלבנון, שמאיימת להפוך למלחמה כלל אזורית במזרח התיכון.

החברה הנרכשת שהוקמה ב־1984, מייצרת ספקים וממירי כוח של AC/DC ו־DC/DC, מערכות להפצת אנרגיה ופתרונות UPS מוקשחים. היא מייצרת את המוצרים שלה במפעלים בהודו, שוויץ וארה"ב. לחברה יש גם משרדי מכירות באירופה, ופעילות ההנדסה והתכנון מבוצעת בישראל. על לקוחות החברה, שמנוהלת על ידי איל שרי, נמנות החברות הביטחוניות הישראליות רפאל, התעשייה האווירית ואלביט מערכות שבשליטת משפחת פדרמן, יצרנית המטוסים האמריקאית בואינג, וברית נאט"ו.

אנרקון, שבתחילת הדרך פעלה מאיזור התעשייה בברקן וב־2017 עברה למטה הנוכחי שלה בנתניה, מעסיקה 550 עובדים כיום. חלק מהעובדים הצטרפו לחברה ב־2022, לאחר שהושלמה רכישת טקאיה (Techaya), חברה ישראלית נוספת שפעלה מאור־עקיבא. טקאיה, שהוקמה ב־2003, מפתחת יחידות תקשורת מוקשחות ליישומים צבאיים ומספקת נתבים, ממירים אופטיים ופתרונות תקשורת לכטב"מים, מסוקים וטילים. לאחר הרכישה, טקאיה המשיכה לפעול כחברת־בת בבעלות מלאה של אנרקון, אך שתי החברות משתפות פעולה ברמה העסקית וברמה הטכנולוגית כדי לספק ללקוחות פתרונות משולבים. בין הלקוחות גם צבאות ברית נאט"ו. שילוב הכוחות עם אנרקון איפשר לטקאיה להיכנס לשוק האמריקאי.

פורטיסימו, המנוהלת בידי יובל כהן, היא קרן פרייבט אקוויטי שמחזיקה בפורטפוליו שלה חברות מתחומי התקשורת, התוכנה, המזון והתעשיות לסוגיהן. היא הוקמה ב־2004 ועד היום גייסה 2.7 מיליארד דולר בשש קרנות, כשהקרן השישית היא הגדולה ביותר (1.1 מיליארד דולר). את ההשקעה באנרקון ביצעה מהקרן השלישית שגייסה, בשנת 2012, כך שאנרקון היא גם החזקה ותיקה למדי וגם מבוצעת מקרן ותיקה. מטעם פורטיסימו הובילו את המכירה השותפים שמוליק בראשי ויוחאי הכהן.

סיטי ייצג את פורטיסימו בעיסקה ואברקור את הרוכשת.


תגיות