אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מחקר חדש: ירידה במספר בוגרי מקצועות ההנדסה באוניברסיטאות

60 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

58.
יפה שיש כל כך הרבה תגובות ..אבל כמו בכל דבר אנחנו רק בוכים
מתבכיינים שלא טוב לנו מתבכיינים שהכל יקר מתבכיינים שהמדינה עושקת אותנו אבל לעשות משהו בנידון אנחנו לא עושים .. הכח זה אנחנו .. אנחנו צריכים להביא את השינוי ולא בדיבור וכתיבת תגובות לכתבה כזו או אחרת צריך לעשות בלאגןןןןןןןןןן. כי זה ימשיך לקרות והמחיים יעלו ואנחנו נמשיך לבכות ולקנות ולהתמרמר על החיים שלנו אז קומו ותעשו משהו!!!
יובל | 23.06.11
56.
להיות מעודכן טכנולוגית כל הזמן ???
הפרטוקול הכי שימושי אי פעם שכל קורא תגובה זה משתמש בו לפחות 10 פעמים ביום הוא פרוטוקול TCP לא השתנה בקוצו של יוד מזה 40 שנה ולהשיג מומחים אמיתיים על אמת בTCP זה בלתי אפשרי לא מפני שהם עברו את ה40 אלה מפני שהם כבר מזמן בבתי אבות או לא איתנו בעולם זה ואם ניתן לקבל את דעתם בסינאס אז אולי יחוו את דעתם על כל הקופלריים הכי חדשנים שקיימים חוות דעת מאלה שכתבו את האלגוריתים שלהם ב 0 ו 1 בלבד ולהיות מעודכן טכנולוגית בקומפלריים הכי חדשניים של מיקרוסופט ??? על זה דברו אם ברין סרגי שעד היום מעדיף לתכנת את הספיידר בלינוקס ולא לגעת בקומפלייר של מקרוסופט
spider(black widow algorithm | 23.06.11
54.
מקצוע זמני עם הרבה שחיקה ושעות שאח"כ אין מה לעשות איתו
וכו'. אח"כ מתפלאים למה אנשים מחליפים עבודה, שזו זכותם, ויש כאלה שטענו פעם שזה "לא יציב" מצד האדם היום מסתכלים על זה אחרת ומבינים שאדם טוב זכותו לחפש את המקום שמתאים לו והוא הכי מתאים למקום וחברות או נסגרות או נמכרות באותן השנים. אחרי גיל 40, מקצוע אחר. בשביל זה ללמוד, להשקיע, להיות כל כך הרבה שעות בעבודה בלי לראות חיים ומשפחה ואם לא שמרו כסף מהמשכורת לעתיד ישארו בלי עבודה ובלי כסף וזה אחרי שהתרגלו לרמת חיים מסויימת שיורדת בגיל שאמור להיות כבר עם בסיס ויציבות? אנשים מבינים את זה והיום יכולים לדעת את זה מ"בוגרים" בשוק ולא מבוגרי תואר וזאת הסיבה למה יש ירידה במקצועות האלה. עדיף לקבל כמה אלפים פחות אבל להיות במקום יציב, נעים, עם שעות ביממה שמאפשרות גם חיים אישיים ובלי טירוף, לחץ, בוס "טיפוסי", מיונים רבים ובסוף החברה "בצמצום", "חוסכת" או לא יציבה בגלל שטויות בניהול או סתם כי לא הלך לה. בגיל 40 במצב כזה הבן אדם נשאר מובטל וחסר סיכוי שיקבלו אותו במשך ה-30 שנה שנותרו לו להיות כ"כוח עבודה" ועם ניסיון משמעותי ביד, לעבודה אחרת. בעיה ואולי צעירים מתחילים להבין ולפנות לכיוונים אחרים, ובגלל זה הירידה?
גלעד | 22.06.11
53.
ל 40 אף אחד לא מצפה שתיפול לו עבודה מהשמיים
אבל אחרי שאתה משקיע 4 שנים בלימודים של 30-40 שעות בשבוע ואז מסיים ושולח קורות חיים במייל ובפקס ומתקשר לחברות כדי להציע את עצמך והולך למשרדים ונותן קורות חיים ביד וירידי תעסוקה ואינספור שיחות עם חברים וחברים של חברים שאומרים שאולי יהיה משהו אבל אף פעם לא יוצא כלום ואין לך דרך עצמאית ללמוד איך עובדים כי באקדמיה לא מלמדים דברים מעשיים ולחברות אין משרות התמחות ובתחום החומרה והאלקטרוניקה אין אפשרות לעשות פרויקט עצמאי כי אין לך גישה לכלים הרלוונטיים ואין לך אפילו את הידע של מה בעצם צריך כי זאת לא אפליקציה לאייפון זה תיכנון של צ'יפ או מעגל משולב אז בהתחשב בכל זה הציניות שלך לא במקום.
 | 23.06.11
51.
עניין כלכלי - ביקוש והיצע - אין עתיד אחרי גיל 40
למרות השכר הגבוה בשנים הראשונות (במונחי ברוטו, המדינה גוזלת את רובו במסים ישירים ועקיפים) אזי אחרי גיל 40 הם סוס מת - לך תעשה הסבה בגיל הזה (עלויות, אורך נשימה, תחרות מהצעירים) עדיף לבחור קריירה אחרת
והתחרות ממזרח תפיל את השכר | 22.06.11
47.
קראתי הרבה קורות חיים בזמן האחרון, רוב המועמדים המתאימים היו צעירים
לאשפסלתי אנשים מבוגרים, פסלתי אנשים עם ידע מקצועי לא רלוונטי. המבוגרים יותר מראש לא היו חלק גדול מקורות החיים, ולעוד פחות מהם היה נסיון רלוונטי. אף בר דעת לא יפסול בן אדם מנוסה וטוב רק בגלל הגיל - אבל לדעתי יש אנשים שמפסיקים להתעדכן טכנולוגית וממשיכים לעבוד במשהו מיושן ולא רלוונטי - ואחרי שהם מפוטרים, יש להם בעיה. עם העבודה האחרונה שעשית הייתה MFC - מי צריך כזה מומחה ? זה לא שזה לא היה חם לפני 10 שנים, אבל היום אף אחד (שפוי) לא מפתח בזה דברים חדשים.
רומן | 22.06.11
46.
למרק מגיב מספר 6
חבר שלי עכשיו מתחיל עבודה של מהנדס בNVIDIA בעמק הסיליקון בקליפורניה. והמשכורת ההתחלתית שלו הולכת להיות 85,000 שנתי כלומר 25500 שקל בחודש. ויש לו 3 שנים נסיון בפיתוח תוכנה. אבל מה, הוא אמר לי שהוא הולך לשלם 55% מסים. ככה שלפני שקופצים על ארה"ב ישר תבדוק קצת לעומק. כמו כן משכורת דומה בטורונטו יבם היא 60-65 לשנה כלומר 19500 אבל פה משלמים פחות מסים. ומה אתם משווים בכלל את ארה"ב לישראל. שתי מדינות שונות לגמרי. לא בר השוואה בכלל.
דניאל | 22.06.11
43.
סיפור אמיתי קשור ולא קשור
אני מהנדס תוכנה, תואר שני, בן 42, שני ילדים, נשוי לפולנית שכל יום נהיית יותר יפה, 10 שנים בברלין - לפני זה בתל-אביב. לא ראש צוות, לא מנהל מוצר, לא דירקטור, לא VP. כולה מתכנת שדוחף את החברה קדימה כמתכנת. דרך הגב - לראש הצוות הגרמני שלי שני דוקטורטים והוא בן קרוב לחמישים, כך שלא לחוץ לי לרשת את מקומו למרות שנראה לי שהוא דווקא היה שמח. לפני שלוש שנים אישתי היתה בחופשת לידה עם הילד השני והחליטה לקחת הפסקה בקריירה. אמרנו יאללה - זאת ההזדמות לחזור לארץ, לשמח את סבתא ולהבטיח שהילדים והאשה ידברו עברית כמו שצריך. המשפחה המאושרת הכינה דירת ארבעה חדרים ברעננה וכולם מאד התרגשו. השורה התחתונה - אחרי כמה חדשים חזרנו לברלין אחרי שלא מצאתי עבודה מתאימה. בכל חברה בה ניסיתי הסיפור הוא קצת שונה, אבל המכנה המשותף כולל שחצנות, אגרסיביות, פחד, וזלזול בהגינות מקצועית. אין דבר - הילדים לומדים עברית מהמטפלת הישראלית בברלין.
אלון | 22.06.11
36.
"לא הציעו לי עבודה" פחחח הצחקתם אותי
אני תמיד משתגע מביטויים כאלה - "אני מצטיין באוניברסיטה, סיימתי ולא הציעו לי עבודה" תפסיקו עם המגיע לי הזה אף אחד לא *יציע" לכם כלום. אתם חושבים שאתם טובים ? תהיו עצמאים ! מה אתם צריכים יותר ממחשב שעולה 2000 שקל ? תצליחו ? אז תעסיקו אחרים ! יש מיליון אתרים גם בעברית שמציעים פרוייקטים לעצמאים - יאללה למה אתם מחכים.
פחחחח | 22.06.11
35.
משכורות בהי טק לא כאלה גבוהות יש מעט מאוד שמרוויחים הרבה
אני מהנדס אלקטרוניקה שלא מצא עבודה בתחום ועובד כמתכנת אוטומציה וגם היום אחרי 5 שנים ניסיון אני מרוויח פחות ממלצרית במסעדה טובה בנטו. חוץ מזה לא מבין על מה ההתבכיינות של עניין הרפואה, מי שבוחר ברפואה זה בעיקר מעניין האידלוגיה, וגם יש בזה יותר כסף. לימודי האלק' קשים מרפואה לכן יש מעט מאד דר' באלק', אומנם ברפואה אתה מחוייב לדר' שלוקח רק 6 שנים (באלק' 8).
מהנדס | 22.06.11
34.
ל-16: המיסים בארה"ב יותר גבוהים מישראל
קשה מאוד להשוות את המס בין ישראל לארה"ב. בשורה התחתונה תופתעו לשמוע שהמס בישראל נמוך יותר. נכון - המס על עבודה בארה"ב הוא נמוך יותר אבל בשקלול פרמטרים נוספים נראה שהחשבון מתאזן, אולי אפילו נוטה לטובת ישראל. כמה דוגמאות: 1. החסכון הפנסיוני ע"י המעביד שניתן בישראל ע"י כל חברת הי-טק שעבדתי בה עולה לאין שיעור על החסכון הפנסיוני בארה"ב. לא רק במונחי אחוז מהשכר אלא גם במספרים מוחלטים. 2. המס על בית, לפחות במדינת ניו יורק, בקלות מגיע ל-$10-20K בשנה. מישהו בישראל משלם כזאת ארנונה? 3. הוצאות הבריאות בארה"ב גבוהות יותר גם כשיש לך ביטוח. לא רוצה לדמיין מצב שאין ביטוח. 4. בתי הספר הציבוריים מלאים בסמים, כך לפי סיפורים של הורים אחרים (אין לי נסיון אישי), והרבה מאוד אנשים שולחים את הילדים לבתי ספר פרטיים. עלות בית-ספר פרטי היא כמה עשרות אלפי דולרים לשנה לכל ילד החל מגיל גן ודרך 12 שנות הלימוד. 4. האוניברסיטאות הטובות עולות הון - $50K לשנה וצפונה. כבר פגשתי כמה הורים שלקחו משכנתא שניה על הבית כדי שהילד יוכל ללכת ללמוד. לא נתקלתי בסיפורים כאלה בארץ מעולם. 5. הקוטג' באמריקה כנראה יותר זול. אבל הרבה פחות טעים. מכוניות בארה"ב זולות משמעותית - אם אתם רוצים להפגין על משהו, עזבו את הקוטג' ותפגינו על זה. אין שום סיבה שבישראל ישלמו כאלה מיסים גבוהים על מכונית. אולי בשנות ה-50 כשמכונית היתה מותרות הממשל ראה בזה מס על עשירים. אבל היום כשקשה מאוד להסתדר בלי רכב, המס על מכוניות בישראל הוא שערוריייתי ופוגע באופן מיוחד במעמד הבינוני שחייב רכב כדי להגיע לעבודה.
אחד | 22.06.11
33.
עבודה קשה, לימודים קשים ומאבק יומיומי להשאר מעודכן בחידושי התוכנה האחרונים
זה לא קל בכלל מהנדס תוכנה יושב 10 שעות ביום ועובד עבודה שסוחטת לו את המוח. בנוסף - חייב כל הזמן להראות רצון ברזל ולהשקיע עוד זמן בלימוד וחקר של תוכנות חדשות, שפות תכנות ותחומים במקצוע בהם הוא בקיא פחות. מי שלמד ועבד בתחילת שנות ה 2000 - רוב הידע הטכני שלו נהייה לא רלוונטי בשנת 2011, והוא צריך להשקיע הרבה כדי להפנים שיטות חדשות... מה שנשאר לו מפעם זה הבסיס ההגיוני שלו - אופן החשיבה ה"ממוחשב" שהוא רכש - וזה עיקר הנכסים שלו. אבל חייבים כל הזמן להשקיע בהגדלת הבסיס שלך כמתכנת - וזה סוחט. חוץ מזה - מי שאמר שבארה"ב מרוויחים כמו פה, אין לו שמץ... בארה"ב בתחום התוכנה המשכורות גבוהות (במעט) מבישראל, למשל תואר ראשון + שלוש שנים נסיון בתוכנה בארץ יקבל 19,500.ש"ח, וישאר לו 12,000 נטו (בלי אוטו צמוד כמובן). בארה"ב יקבל (לפי השער כיום) 24,000 ש"ח, ובנוסף המדינה לא שודדת אותו כמו כאן ונשאר לו יותר מ 15,000 נטו.
נוב | 22.06.11
31.
לא מבינים למה יש פחות מהנדסים להי-טק. בואו ניראה:
בואו נראה: 1. לימודים קשים במשך 4 שנים 2. יום עבודה ארוך במיוחד 3. יציבות מקום עבודה כמו של מצוף כדורי בים סוער 4. בגיל 40 גילך "הזקן" מהוה תרוץ טוב למה לא להעסיק אותך כשבעצם לא רוצים לשלם לך שכר ההולם את הידע והניסיון שצברת ואולי גם המנהל שלך חש מאויים מהידע שלך. המממ ... באמת לא מבין למה יש פחות ופחות בוגרים להיי-טק
 | 22.06.11
30.
ל-9 המתמחה: ההשוואה שלך אינה נכונה כלל
רופא מתמחה אומנם מתחיל במשכורת טיפה יותר נמוכה ממהנדס מתחיל, אך פוטנציאל ההשתכרות שלו הרבה יותר גבוה. מהנדס מגיע לשיא השכר שלו עם כ-5 שנות נסיון, לאחר מכן הוא מדשדש ולבסוף נפלט מהשוק בגיל 45-50. רופא מומחה יכול לעבוד עד גיל 67 ויותר, ועם הנסיון השכר שלו גדל בהתמדה.
אלכס | 22.06.11
28.
אבל המל"ג והממשלה לא פועלים אלא מקימים וועדה שיושבת, ויושבת...
כמה זמן עוד תשב ה"וועדה" שמתוארת בפיסקה האחרונה במאמר? הרי יש פה כיוון ברור לתיקון: להגדיל תקני הוראה ומחקר של המוסדות להשכלה גבוהה כדי להגדיל את מספר הבוגרים, כמו גם להגדיל מילגות לסטודנטים בתחומים החשובים הללו. ממשלה צריכה לקחת אחריות ולא רק להפריט אותנו לאבדון.
תמר | 22.06.11
27.
11 צודק
אני סיימתי עכשיו לימודי הנדסה בממצוע טוב יחסית 85, ועדיין לא מקבל הצעות עבודה וזה בגלל שלמדתי כל התואר ולא הלכתי לעבוד במשרת סטודנט - דבר אשר היה מוריד את ההממוצע ואפילו את הידע. אם הייתי יודע שהניסיון חשוב מהלימודים - הייתי עושה אחרת , עובד כמו שצריך ולומד רק בשביל לקבל תעודה בסוף. ביזיון שלא נותנים הזדמנות למהנדסים צעירים חסרי ניסיון! אם לא תתנו עבודה - מאיםה יגיע הניסיון? מהשמיים?
אבי | 22.06.11
26.
המשכורות בהי טק לא גבוהות תפסיקו לרמות את הציבור.
יש שכבה קטנה של מנהלים בכל אירגון והכסף, מניות, אופציות ומה לא מתנכז שם. למהנדסים, טכנאים, תכנתים ואנשי יצור המשכורות ממש לא גבוהות ובהרבה מפעלים נגזרות כל הזמן גזרות חדשות (יום בשבוע ללא תשלום, יום בחודש ללא תשלום, חוסר יכולת לפדות ימי חופשה, קיצוצים שונים ועוד) וזה תחת מעטה ההפחדה של "קיצוצים" מילת הקסם שבזכותה אפשר לדפוק כל עובד מפוחד. היחידים שמרשים לעצמם לעזוב כשדברים אלה קורים הם הצעירים שאינם בעלי משפחה. כאשר אדם עם משכנתא רוצה לעזוב את העבודה הוא חושב 10 םעמים, כשאדם בן 50 רוצה לעזוב - הוא חושב אפילו יותר. ורק המנהלים משמינים והולכים. עצוב אבל נכון.
אשת מהנדס עצובה. | 22.06.11
25.
קשקוש בלבוש
הסיבה היחיה היא שיש יותר עבודה מעובדים טובים , כמו בנדל"ן יש יותר ביקוש מהיצע, וזהו , לא בגלל לימודים , אלא כי יש יותר ביקוש לתוכנות כל הזמן , מיקרוגלים , מכונויות , כל חנות היום , כל תשלום של חשבון וכו וכו הכל מתמחשב , ולכן הביקוש רק גודל וגודל ... ברגע שזה יתהפך , אף מעסיק לא ישלם סכומים מחוץ לתווך התחרות אהה והסיבה שלא מעסיקים אנשים מבוגרים היא בגלל סטיגמות מטופשות ותו לא , מנסיוני הם הרבה יותר יעילים מהצעירים , יותר יציבים בעבודה , ומאריכים יותר את הארגון, לא מאחרים , לא עוזבים כל יומיים בשביל הצעות טובות יותר וכו,
 | 22.06.11
24.
הבן המהנדס שלי חיפש עבודה במשך שנה. עתה הוא מרויח משכורת התחלתית לא רעה, אך גם ממנה קשה להתפרנס
בכלל, שימו לב על מה מדברים כאן, על סקטור שמסוגל בקושי להתפרנס. שכיר חייב להיות ע בד?, אישתו צריכה לעבוד כשפחה במשכורת מינימום?, שניהם חלייבים להיות משועבדים מהבוקר עד הערב ועוד הלהגיד תודה על כך?. איפה הימים שההסתדרות דאגה לתנאי עבודה נורמלים, מ8-00 עד 16-00 תמורת משכורת נורמלית,? . לפני שלושים שנה אפשר היה להתפרנס כאן ממשכורת אחת. היום גם ממשכורת אחת של איש הייטק לא ניתן להתפרנס. משהו דפוק מן היסוד בשיטה הקיימת. מצד אחד מיעוט צובר מיליארדים, מצד שני משכורת של 25000 ברוטו נחשבת להצלחה מטורפת. הלו! הרי 25000 ברוטו זה 15000 נטו. זה לא סכום כזה היסטרי. סה"כ זה מאפשר חיים מאוד בינוניים . די להשואות בין הסקטורים. הרופאים חייבים להרויח יותר , אך בכלל, אדם עובד , זה אדם שצריך לפרנס עצמו ומשפחתו בכבוד .
רחל | 22.06.11
22.
המשכורת מדשדשות כבר 10 שנים
המשכורת הנומינליות היום זהות לרמתם בשנת 2002, לפני התפוצצות הבועה. כלומר, המשכורת הריאלית ירדה לפחות בשליש. איך אפשר לקרוא לזה השתוללות? בנוסף, היום רבים מהבוגרים הטריים ללא נסיון כלל לא נקלטים בשוק העבודה, לעומת זאת בני 45+ נפלטים ממנו. אז על איזה מחסור בכח אדם הם מדברים?
אלכס | 22.06.11
21.
פופוליזם
מהנדס חשמל (עם ניסיון) עושה בממוצע כ-24 אלף שקל (ברוטו) בחודש. זה אומר שמהנדס בארה"ב עושה פחות מ-8 אלף דולר בחודש, שזה כמובן שטויות. עובד הייטק גם עובד מעל 10 שעות ביום בממוצע, כלומר מעל 220 שעות בחודש. יחסית לכמות שעות העבודה המשכורת איננה בשמיים!!! בנוסף יש היום מעל 600 אלף מובטלים בני 45 פלוס, רובם מתעשיית ההייטק. בנוסף הדרישות במודעות דרושים מגוכחות: לפחות תואר שני + לפחות 5 שנות נסיון בתחום. כמה כאלה כבר יש??? הדברים הנ"ל גורמים לאנשים להתרחק מהמקצוע!!!! ובכלל הכתבה עצה מאוד לא ברורה. האם בשנה מסיימים 5,286 מהנדסים (שזה המון, כלומר כל שנה צריכים להפתח לפחות 4500 משרות מהנדס, אם נתחשב בכאלה שמגיעים לפנסייה, כדי לעמוד בהיצע המהנדסים) ויוצאים לשוק?? מה זה האבסורד הזה להורדת משכורות של מהנדסים מאיפה הגיע הח"כ הזה? אולי כדאי שנוריד את משכורות חברי הכנסת שמרוויחים לא פחות על הרבה הרבה פחות שעות עבודה??? למה לא להוריד את שכר הכלכלנים ואת שכר הרופאים ואת שכר עורכי הדין זה כל העניין של מקצוע חופשי??? חזרו לימי הקומוניסטים????
רז | 22.06.11
19.
המשכורות במשק לא עלו (כולל בהייטק) אבל המחירים כן..
זאת אומרת שהשווי של המשכורת במשק נשחק. כמו כן, המשכורות בהייטק נגזרות מהצלחת החברות למכור את המוצריהן וגם כתוצאה מההיצע היחסית נמוך של כח אדם, שמצריך הכשרה. ול-9 רופאים שעובדים במקומות ציבוריים מרווחים קצת משום שהמשכורת שלהם משולמת ע"י משרד הבריאות, שהוא גוף ציבורי, בדומה לאנשי הקבע/משטרה/עובדי עיריה וכו'. אין טעם לפתוח עיניים על המהנדסים - תפתח מרפאה פרטית ותגבה כסף ע"י העצה והביקוש. זה כמו להגיד שזה לא פייר שזמרים מצליחים מרוויחים הרבה, למרות שלא השקיעו הרבה בלימודים. איש איש וכישוריו. אתה מוזמן לעשות הסבה להייטק אם אתה מחפש יותר כסף או להיות איש עסקים. אף אחד לא מנע זאת ממך.
 | 22.06.11
15.
למה שלא יהיה יקר? אנחנו עובדים מסביב לשעון
וחייבים להתעדכן כל הזמן. הלימודים ממש לא מסתיימים עם קבלת התואר. הם רק מתחילים, וכל הזמן צריך להתמקצע עוד ולא לקפוא על השמרים. זה תחום מעולה למי שנהנה מכל מה שציינתי. מי שלא - בורח מהר מאוד לכיוון הניהולי. בשורה התחתונה, אם נחלק את השכר שלנו בסך שעות העבודה וברמת ההשקעה והמקצועיות הנדרשות - זה לא כל כך נורא. נ.ב. כל הכבוד למגיב מספר 4. מעודד לדעת שיש מי ששופט את עובדיו לפי הכישורים ולא לפי הגיל.
 | 22.06.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת