10. ושוב העזרו בייעוץ פנסיוני מקצועי ורק אחרכך לכו לסכן הביטוח ! התוצאה של יעוץ פנסיוני במסלול שאינו מקנה לו עמלות הפצה הינה נאמנות ללקוח ביטוח כהלכה ופנסיה פורשור ! עידן | 16.02.09 (ל"ת)
8. מה שוות העצות אם ניהול הכסף מופקר לצעירים חסרי כשרון? מי בכלל ערב לכך שהכספים שנזרקים לבור הזה שנקרא קרן פנסיה בכלל מנוהלים נכון. בשנה שבה קופות הגמל איבדו רבע מהנכסים שלהן, מי בכלל יודע מה יקרה עם קרנות הפנסיה החדשות עד שהצעירים של היום יהיו בפנסיה. כל העצות כאן לא רלוונטיות, למרות שעל פניו זה נשמע לא רציונלי - עדיף לחסוך באופן עצמאי. דביבון | 06.02.09 (ל"ת)
7. נקודה חשובה למחשבה.... כשהתחלתי ללמוד ביטוח ופיננסים במכללה אחרי שיעור שני או שלישי המרצה אמר דמי ניהול בטלים בשישים... שאלתחי את המרצה איך אתה יכול לומר כך אם בית השקעות איקס קס גובה 1% והשני גובה 2% ?? ואז ענה המרצה בדקת אתץ התשואות והשירות??? דניאל | 06.02.09 (ל"ת)
6. ל-5 דמי ניהול מהפרמיה, זה הכסף הקטן (בד"כ 6%) , כי ניגבים בצורה חד פעמית. לעומת דמי הניהול מהצבירה, שכל שנה יורדים על כל הסכום. בדמי ניהול מצבירה מכסימלים של 2% שיורדים 30 שנות עבודה, אתה מפסיד יותר מ-50%. עובד | 04.02.09 (ל"ת)
5. דמי ניהול <בקרן פנסיה דמי הניהול עומדים על עד 0.5% מהצבירה, ועד 6% ומהפרמיה. למשל, אם <צברתם 100 אלף שקל, דמי הניהול שייגבו מכם לשנה הם עד 500 שקל (0.5%, שהם <כ־42 שקל לחודש). נוסף על כך, אם אתם מפקידים בכל חודש 1,000 שקל, תשלמו >בכל חודש עד 60 שקל דמי ניהול (6%). אלו יתווספו לדמי הניהול על הצבירה השנתית. האם יש דרך לעשות עם זה משהו? 6% לדעצי זה יותר מדאי !!! ויטלי | 04.02.09 (ל"ת)
4. דמי הניהול מצבירה ומהפרמיה- מה בין ביטוח מנהלים לקרן פנסיה יש לקחת בח-ן שקרן הפנסיה המתהדרת בדמי ניהול נמוכים- "משלימה" את קופתה על חשבון הלקוח בשינוי מקדמי הפנסיה. מאחר והקרנות הן תקנון הניתן לשינוי, הן משנות לנו את ערך הפנסיה עם השנים. הן משום התארכות תוחלת החיים, הן משום שעד לא לפני הרבה שנים קבלו הקרנות את כל החולים - ומי שיצטרך לממן אותם הם בעיקר הצעירים והבריאים...משום מה לא מוסברות עובדות אלו לעמיתים. וחבל. אירית | 04.02.09 (ל"ת)
3. לא נכון אני סוכן ביטוח, וכל חבריי הסוכנים וגם אני כמובן, נותנים הנחות משמעותיות בדמי-הניהול עד כמה שניתן. צריך לזכור שסך דמי הניהול (כולל מצבירה ומהפקדה גם יחד) למצטרף בן 30-40 יסתכמו בכ-1.8% בממוצע בשנה, מכל הכספים. ובבנקים, אפילו עם "הנחות" תוכלו אולי לחסוך כ- 0.5% בשנה (וזה לא משמעותי). הנחה זו באה על חשבון השירות הגרוע שתקבלו בבנק. כסוכן, אני בא ללקוחתיי הבייתה עם כל ההסברים והטפסים ואישורי מס ועוד שלל פינוקים לכל לקוח. ולכן כל הלקוחות שלי לא יילכו לשום מקום אחר. מי שהלך לבנק יחזור לסוכן שלו אחרי שייקלוט מה הבנק שווה באמת: גוף שכל מטרתו להרוויח כמה שיותר. לי, כסוכן, יש אינטרס גם לשמור על יחסים קרובים עם אנשים. אה..ואני לא שולח עיקולים ללקוחות שלי.. ולא מפנה אותם מהבית אם הם נקלעו לבעיה ולא משלמים... גבי | 04.02.09 (ל"ת)
1. זהירות - הפניקס גבו ממני 13% לחודש מכל הפקדה!! ובתמורה "הצליחו" לספק לי תשואה שלילית על השקעותי. רז | 04.02.09 (ל"ת)
מדריך כלכליסט: הדרך הנכונה לפתוח חיסכון פנסיוני
10 תגובות לכתיבת תגובה