אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מיליארדרים חסרי השכלה: מי נשר מבית הספר בגיל 16?

61 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

61.
יש הבדל עצום בין השכלה לאינטיליגנציה
העניין הוא... שחינוך טוב יכול להעלות את האינטליגנציה של אנשים וילגים חכמים בהחלט יכולים לאבד אינטליגנציה נוזלית אם לא מחנכים אותם טוב... אם הם לא לומדים להיות סקרנים לא לחשוב לא לחקור....... אנשים צריכים להבין את זה.... אלו שנושקים ו מצליחים הם היוצאים מן הכלל לבן אדם הממוצע זה נכון להשיג חינוך זה חשוב מאוד לעודד חינוך ו.... לא להסתיר את העובדה שמצליחים רבים כל כך נשרו.... עבודה קשה היא חלק מעניין גם כן... בהחלט וקצת מזל.... ואנחנו מייצרים את המזל שלעצמנו
חכם לאמשכיל | 30.08.20
57.
אין לי תואר אקדמי , ובקושי סיימתי תיכון
קראתי המון ספרים של העצמה אישית והמון עבודה קשה עשיתי בשנתיים האחרונות כממוצע של 30 K ירקרקים בחודש . האמת חסר לי קצת השכלה ואני מודע לזה , וזה מאוד חשוב לדעת את החסרונות שלך. במידה והיה לי אני מאמין שהייתי מכפיל את ההכנסה שלי פי שלוש חלילה לא משוויץ. לדעתי הנוסחה היא להיות ישר גם שזה עולה כסף, וגם שאתה חושב שאיש לא ידע מה עשית .
מפחד ממס הכנסה | 15.08.11
56.
מה מספרם של כל המצליחנים הלא אקדמאים יחסית לאוכלוסיה האקדמאית המצליחה?
על כל מצליחן כזה שנשר מהלימודים והפך למליונר/בליונר, ישנם מאות אלפי כאלו שנשרו מלימודים אקדמאים או לא התחילו אותם כלל והפכו לעניים מרודים שעובדים בעבודות מזדמנות . רוב אלו שמסיימים לימודים אקדמאים בנושא מסויים מוצאים עבודה טובה . אם הם למדו מיקצוע מסויים אז בדרך כלל זו גם עבודה ריווחית. לעומת רוב אלו שנשרו מלימודים והם עובדי צווארון כחול עם משכורות נמוכות מאוד. מדובר פה על היוצא מהכלל שמהווה אפילו לא אחוז אחד מכלל האוכלוסייה.
מספרם בטל בשישים | 13.08.11
55.
אכזבה
אני לומד היום במכללה לתואר מנע"ס. סיימתי שנה ראשונה עם השיניים. לא יכול להושיב את הישבן וללמוד סטטיסטיקה, כי זה פשוט לא מעניין אותי. אז לא מגיע לי להצליח? לימודים נועדו לחלשים, לאלו שמפחדים ומכונים להכנע לבינוניות. אני ממזמן הבנתי שבעתיד אני אמצא את עצמי ברחוב או בוילה יוקרתית בהרצליה פיתוח - אין באמצע ואני מודע לסיכויים הלא שווים של האחוזים. אבל אין מה לעשות, לי בגיל 30 לא תהייה טויוטה קורולה - אני לא מוכן להכנע!
סטודנט | 13.08.11
53.
הבסיס להצלחתם הוא ההשכלה של האחרים
לא שאני חושב שבתי ספר והאקדמיה זה משהו נטול פגמים וגם אני למדתי בעצמי תיכנות ברמה שהספיקה לי להתפרנס בכבוד ויותר מזה אלא שכדאי לזכור שהבסיס שעליו צמחו כל חברות הענק האלה ובכלל המין האנושי הוא בעבודת הנמלים האפורה והשוחקת לעיתים של המחקר המדעי שלפחות בינתיים הוא הבסיס לרפואה ולהנדסה ולכל השאר. בלי מוסדות מחקר ולימוד שיקנו ידע גם ידע מסורתי בצורה מסודרת וסדירה לא יהיה מי שיבנה לאריסון את האוניות ולביל ולסטיב את המחשבים והתוכנות וגם לא יהיה מי שיתכנן ויבנה את הנדל"ן ואת הצעצועים שנמכרים בבסט ביי בלי ידע תאורטי ברמה גבוהה בפיזיקה וביולוגיה ומתמטיקה אין לנו קיום כאן פשוט היום הכלכלה עדיין בנוייה לתגמל את מי שמתעלקים על הידע של אחרים בכלל לא בטוח שזה יהיה המצב בעתיד בעתיד מאוד יכול להיות שהבלתי סביר יקרה ויתגמלו כאן גם אנשי מדע שמשקיעים במחקר ובמחשבה לטובת האנושות כולה ולא רק לטובת עצמם.
מומו | 12.08.11
48.
בהרבה מקרים, אנשים גאונים ( לפי האייקיו שלהם ) לא מסתדרים טוב בביצפר ו/או בלימודים אקדמיים
אחת הסיבות לכך היא שהחומר יותר מדי קל להם. ובהרבה מהמקרים אין סביבה תומכת או ידע ומודעות להורים ולמורים איך להתמודד עם התלמידים הנ"ל. זה לא אומר שכל מי שלא מסתדר בבית הספר הוא גאון וזה לא אומר שכל האנשים שהוזכרו בכתבה הם גאונים...
 | 11.08.11
47.
זה לא מקרי
בעולם העסקים יש חוקים שונים מאלו שלומדים בבית הספר ובאוניברסיטה. תהיו בטוחים שהאנשים הללו נכשלו השכם והערב עד שהם הצליחו. המשותף לכולם מסתכם בכך שהם ניסו שוב ושוב עד אשר הצליחו וזאת מבלי להתייאש (משימה קשה הרבה יותר מתואר אקדמי). אוניברסיטאות נועדו כדי לפתח את החשיבה והיכולת התיאורטית ואין בינם לבין יצירת כסף שום קשר. במקרה הטוב הם מייצרים אנשי רוח (שזה דבר בהחלט חשוב) ובמקרה הפחות טוב והנפוץ יותר, הם מיצרים עובדים מעולים לאנשים חסרי השכלה.....
הוא | 12.08.11
45.
עם כל הכבוד לחבורה המכובדת
יש יותר אנשים מצליחים שכן סיימו לימודים. הרשימה שלמעלה כוללת את היוצאים מהכלל. עוד צריך להגיד שרשימת חסרי ההשכלה שלא הצליחו ארוכה הרבה יותר... השכלה היא משאב חשוב ובהחלט מאפשרת נקודת פתיחה טובה יותר לחיים. חשוב לא פחות להיות בעל יכולת לזהות הזדמנויות / אפשרויות / פוטנציאל, לחשוב מחוץ לקופסא, להיות יצירתי ואסור לשכוח את מרכיב התזמון + מיקום + מזל.
davcas | 12.08.11
38.
זה ההבדל בין גן חיות לטבע האמיתי..
בבתי הספר מקבעים את המחשבה של התלמידים ומדכאים את החדשנות כי המורים והמערכת אינם בנויים להתמודד עם גאונים. למזלם של אותם גאונים האינטרנט נותן להם חופש מחשבה ויכולת למצות את גאוניותם. ידוע לכולם כי ההאקרים, אותם אלה שלא למדו ולא עובדים בעבודה מסודרת, טובים יותר מכל איש מחשבים שעבר את המסלול הרגיל בבית הספר ומשם לעבודה בחברה גדולה במשכורת נחמדה. למה הדבר דומה, להבדל בין אריה שגדל בשבי לאריה שגדל בטבע !!!
Nורפיוס | 12.08.11
35.
1- כמה הבלים
ומה עם אלפי החברות,סטארט-אפים והמיזמים שהוקמו על ידי בוגרי אונברסיטאות. שים לב לבכירי המשק (השכירים), כמה מהם בעלי תארים. חוץ מזה חלק מהמפורסמים פה (סטיב ג'ובס צוקרמן או גייטס) כן היו באונברסיטה יוקרתית ביחד ומשם החל המיזם. כמובן שזה לא אומר שצריך תואר על מנת להתעשר, אבל הוא כן נותן כלים מעשיים ותיאורטיים להצליח בחוץ, חוץ מזה שכל משרה רווחית היום דורשת תואר אחד ומעלה, ומי שלא לומד סיכויי להצליח קטנים. אבל כנראה שבגלל שלא השכלת לא למדת את כל אלה...אז הכי קל ללקות בהזיות קלות..
גיא | 12.08.11
30.
יש כמובן לקחת בחשבון ,שהאנשים הם לא בדיוק סטנדרטים
אנשים עם רמת משכל גבוהה מהממוצע ,ובעליי כשרון דמיון ומבט קדימה וגם בעלי דבר שלא מעט חשוב - מזל!! חלקם טעמו את המסגרת האקדמית ,אמנם אני גם מאמין שהתעודה לא עושה את האדם ,עם זאת יש חשיבות ללימודים ,למי שאינו אוטודיטכט או כישרוני בטירוף ....................................................................................................................................................................................................
נתנאל | 12.08.11
25.
עובדה
עניין של מזל וכישרון.. עובדה שכמות המיליונרים היא נמוכה ללא תואר אקדמי לעומת רבים ללא תואר אקדמי בעלי משרה נמוכה בעלת הכנסה נמוכה. רוב האנשים שמצליחים ללא ידע אקדמי והופכים לעשירים הוא קטן למרות זאת אני מאמינה שלאוניברסיטה יש חיסרון ולמכללות מסוימות יש יתרון משום שלדעתי יש לשלב בין הכשרה מעשית לתעודה זאת אומרת התואר. לכן אני ישלב בין תואר תעודה והכשרה בתחומים שונים ומגוונים. להיות בעלת ידע רב בתחומים רבים זאת הדרך הכי נכונה לדעתי!
שני | 12.08.11
24.
מדובר באנשים החושבים מחוץ לקופסא
בתי הספר מכוונים לבינוניות ... אלו אנשים בעלי יכולות לחשוב מחוץ לקופסא ... מנסיוני, חלק נכבד מאנשים אלו, הם בעלי הפרעות קשב וריכוז, המאופיינים במחשבה מהירה, ובעלי יכולת לקפוץ מנושא לנושא במהירות עצומה, מה שמאפשר להם גמישות מחשבתית ... בדרך כלל אלו אנשים בעלי תפיסה מהירה מאד, המאופיינים ביכולת לבצע שינויים מהירים, ולכן, הם בעלי יכולת לזהות הזדמנויות עסקיות הניקרות בדרכם...
יורם מראשון | 12.08.11
23.
אין המיעוט מייצג את הכלל
רוב האנשים שנושרים מבית ספר או מהאוניברסיטה לא מצליחים כמו האדונים הללו, רובם עובדים בעבודות פשוטות ואינם מליארדרים או מליונרים. עדיף ללמוד, יש הרבה יותר מליארדרים בעלי תארים פורמלים מאשר כאלו שלא למדו ונשרו. עובדה פשוטה היא שגם אלו שנשרו מעריכים השכלה פורמלית ואוספים לידם את האנשים המשכילים ביותר. לסיכום כדאי ללמוד.
יואב | 12.08.11
22.
היכולת שלך להצליח לא נמדדת לפי ההשגים האקדמאים
היא נמדדת בסופו של יום על פי הכישורים האישים שלך. ביל גייטס ומארק צוקרבארג היו יכולים בקלות להוציא תואר שני summa cumma lauda אפילו היום, בהרבה מקומות גם בהייטק יכולים לקבל אותך ללא תואר אקדמאי. האתגר האמיתי היה להפגין את היכולות האישיות שלך על משרה אחת מול לפחות 20 אנשים ב מ ב ח נ י ה ק ב ל ה.
נדב | 12.08.11
21.
אני בלי בגרות ובלי שום תעודה מקצועית ומרוויח מעל 130,000 דולר בשנה בסיס
אומנם ניצלתי את מענק השיחרור כדי ללכת למכללת אשרות ללמוד טכנאי מחשבים ורשתות נובל אבל לא טרחתי לעבור את מבחני ההסמכה, השינוי הגיע כשהתקבלתי לנטוויז׳ן ועבדתי שם פחות משנתיים ואח״כ התקבלתי לתמיכה בחברת סטארטאפ שכבר לא קיימת. עזבתי את הארץ לפני 10 שנים לצפון אמריקה בעיקבות אהבה, עבדתי בחנות של מוצרי חשמל גדולה וכדי לצבור ניסיון בשוק המקומי ומאז כל עבודה שהחלפתי הצלחתי להגדיל את המשכורת. הסוד שלי? ביטחון עצמי אבל לא שחצנות, כבוד לאחרים, לעולם לא להגיד לא לאתגרים, למידה עצמית של טכנולוגיות וכמובן קצת חוצפה וגנים יהודים. לא צריך אוניברסיטה בשביל זה - אין כמו בית ספר של החיים. אני עובד בתור מהנדס מכירות טכני (sales engineer) - כמובן שאני לא מהנדס, זה רק תפקיד, ואין לי מושג בתיכנות. אני בן 30+ ומקווה שמתישהו אוכל להיות VP או משהו דומה אבל כרגע אני לא ממש מתאמץ כי אני עובד מהבית ודי כיף לי...מקווה שלא תחשבו שאני משוויץ, רק להראות שאפשר גם להצליח ללא תואר...
Canadian | 12.08.11
20.
תמיד טענתי שלימודים אקדמאים מביאים לבינוניות
ברגע שהשקעת זמן רב וכספים בלימודים אקדמאים יש לך מה להפסיד משמע אתה הולך על בטוח ובד"כ עובד כשכיר. המצליחנים האמיתיים פורצים בגדול ואין להם את המרובעות של הלימודים הם חושבים אחרת הם יצירתיים , והם לוקחי סיכונים. אני אקדמאית עם תואר שני ובעלי מעולם לא למד והיום הוא אחד המנהלים המוכשרים בתחום המכירות.
איילת הירש | 11.08.11
18.
אנשים מוכשרים לא צריכים השכלה גבוהה-בתנאי שהם לא מתעסקים במדעים
בכלל העשרה עצמית(לימודים גבוהים )לא אמורה להוות איזשהו סמן ליכולת כלשהיא כעובד(שוב אני מסייג בתנאי שאתה לא עוסק במדעים -פיסיקה ביולוגיה כימיה מתמתיקה). ללמד זה מעשיר וזה כיף(לחלקנו) אבל אסור שזה יהווה קרטריון כלשהוא.
יניב | 12.08.11
17.
תעודת עניות לאדם הנאור
כבר מזמן הבנו שבשביל להיות מיליארדר לא צריך הרבה שכל או השכלה. צריך אי שקט פנימי שידרבן אותך לצבור ולהרוויח כסף שאין לך כל צורך בו, להתעשר בעוד שמיליונים נהיים יותר רעבים ועניים בגלל ההתעשרות שלך ובסוף לפקוח את עינייך ותרום הכל לצדקה ולהבין שבזבזת את כל חייך בלרדוף אחר הכסף. אותו דבר אפשר להגיד על השכלה. תואר דוקטור לא יעשה אותך יותר חכם וגם לא יותר עשיר. בסך הכל זו תעודת עניות לנו. אנו סוגדים לדברים השטחיים והרדודים בחיים. כסף, תואר , כבוד אבל זה לא עושה אותנו יותר מאושרים, רק להיפך.
אלון | 12.08.11
16.
ברוב המקרים האקדמיה היא מכון מיחזור ידע,פס ייצור למשנני ספרים,שוק לממכר תעודות השכלה.
אבדו ימי הרנסאנס בהם היחסים בין מורה לתלמיד היוו צינור להעברת בינה בנוסף לידע. בימינו, בוגר אוניברסיטה שיוצא לשוק מבלה את השנתיים הראשונות שלו בעבודה בללמוד את כלי העבודה שהוא באמת זקוק להם.
בועז | 12.08.11
6.
יש כאן בעיה מהותית של העניין המרכזי
מי בכלל אמר שכדי להיות עשיר צריך להיות חכם או ידען גדול חכםמים באמת לא מנסים להיות עשירים חכמים באמת מנצלים את זמנם כדי להנות ללמוד ולעשות דברים מעניינים כל העשירים האלו שאתם הצגתם כאן חיים בעולם מטורף לפעמים עובדים 20 שעות ביממה בנינו מה צריך את כל זה ? אם בסוף כולנו מגיעים לאותו מקום
Emanuel | 12.08.11
5.
שכחתם לציין את כל אלה שלא למדו , ניסו מזלם בעסקים ונכשלו...
היום זה כבר ברור - הצלחה עסקית , יותר מכל דבר אחר תלוייה במזל. יספרו לכם שאנשים עם חושים מחודדים מצליחים יותר , שיש כאלה שיודעים לנתח את המצב יותר טוב מאחרים אבל האמת היא שההצלחה היא אקראית לחלוטין. על כל תוכנה או פיתוח יוצאי דופן יש עוד 1000 לא פחות טובים אבל בכל זאת רק אחד תופס - אם הוא במקום הנכון ובזמן הנכון. על רקע זה השיעבוד של העולם כולו לתאגידים ולבעלי ההון עוד יותר מקומם .
יפה | 12.08.11
1.
בית הספר מכשיר אותנו לעבדות ולקופסתיות. האוניברסיטה זה המסמר בארון
סיכויי בוגר אקדמיה לפרוץ קדימה , לפתח, ליצור, ל ה ע י ז , הם אפסיים ביחס לאותו "משוחרר" לא משכיל המפתח חושים בריאים ואנרגיות יצירה. בוגר מוסדות אקדמאיים הוא עבד נרצע שמטרתו לשרת טייקונים חכמים. עולמו של העבד רוויי פחדי פרנסה והישרדות הדוגמא הישראלית המעולה - דווקא נתן זהבי. 8 שנות לימוד בבי"ס בקושי, ואחרי הסטוריה גדושת מעללים - הוא אחת הדמויות המוערכות והמרוויחות יפה מאד.
 | 11.08.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת