4. ניתוח מצויין ומסקנה מוזרה אתה בעצם אומר: שבו בבית 4 שנים ואז לכו להצביע בהמוניכם? זה יפה אבל בודאות לא מספיק. ביבי עדיין מאמין אדוק בשוק החופשי, והמחאה יצרה סיכוי לאלה שמתנגדים לו. מול שלטון שדוגל בקפיטליזם טהור ויש לו את כל האמצעים להסביר את עצמו ולשכנע לבחור בו שוב, המחאה יצרה מציאות אחרת: פתאום מדברים על הפערים ההרסניים, על הצורך להגדיל את הוצאות הממשלה ולא לקצץ כל הזמן, ועל שינוי סולם הערכים. כן, צריך שזה יעבור לפוליטיקה, אבל לרחוב, לפייסבוק ולעיתונות יש תפקיד בקרב על התודעה. | 07.08.12 (ל"ת)
3. הפכת סיבה ומסובב כשמפזרים את העשן והספינים רואים ששינוי דפוסי ההצבעה היא מטרת המחאה ולא הדרך להגשים את מטרותיה. חלק ממתנגדי ביבי הבינו שבתחום המדיני הציבור כבר ממש לא קונה את מה שיש להם להציע ולכן ניסו את כוחם בתחום הכלכלי. המחאה בבירור ובמכוון כוללת אוסף של טענות כלכליות סותרות ומנוגדות. חלקן מוצדקות מאד, חלקן אפילו מגיעות עד שקרים וקומוניזם. וכל הזמן יש הקפדה על הימנעות ממסרים ברורים והעדפת סיסמאות ריקות. כדי שכל אחד יוכל למצוא את מה שמדבר אליו. לדוגמא - מה זה מעמד ביניים? מי כלול בו ומי לא? לחזק ועדי עובדים או להתנגד לכוחם המופרז? האם צריך להעלות מיסים? איזה מיסים? להגדיל את הגירעון? לצמצם את הוצאות הממשלה? אינפלציה? כל מוחה ותשובותיו השיטה כבר נוסתה בהצלחה בעבר - זוכרים את הזקנה מהמסדרון? היא היתה האמצעי להעלאת ברק ולא המטרה שלו. . | 26.07.12 (ל"ת)
2. מחאה מבתי-מקיאטו ואי-הימצאות במאהלים נראית כפי שהיא נראית... תשאלו את סתיו שפיר ו"חברים" אולי. תשאלו! גם "פלג" דפני ליף היה אולי סתם חרטא וזה הכל. אוהל ריק ועזוב | 26.07.12 (ל"ת)
1. "מנהיגי המחאה" ריסקו מחאה שהם הפעילו? הם לא הופעלו ע"י חד"ש \ "הקרן החדשה" החתרנית? מוחה | 26.07.12 (ל"ת)
האם המחאה היא כשל שוק?
4 תגובות לכתיבת תגובה