אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הנינג'ה מטהרן: הכירו את הכטב"מ המתגנב של איראן וחיזבאללה 

57 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
תודה ובקשה
במשך שנים, הטור הזה, הוא עונג השבת שלי ותודה על כך במשך שנים הטור, דרך הכתיבה הנפלאה שלך, מהווה בשבילי סוג של אסקפיזם מהעולם, מהפוליטיקה, מהמחלוקות והסכסוכים. אני מבין את הצורך בלהציג את המצב הנוכחי דרך הפריזמה שלך, ועדיין זה יהיה נהדר שפעם בחודש, מלבד כטבמים ורקטות, תחזור למטוסים וההסטוריה
עודד | 06.08.24
22.
מידה כנגד מידה
לישראל יש הפתעות עבור האיראנים , במידה והם יתקפו אותנו שוב , אזי יש לנו לגיטימיות להוריד את ההפתעות שלנו על מקומותצכגון - פורדו - נתנז , בושהאר - אראק ועוד ועוד . נמל חודיידה הינו דוגמית , שתרמז כיצד ייראו נתלי איראן ומתקני הדלק שלה . מנטיחים תאורה בכל המפרץ הפרסי 24/7 . עכשיו תחשבו באם כדאי לכם להתעסק עמנו .
שמוליק | 03.08.24
11.
הקושי העקרי הוא בגילוי כדאי גם להחליף דיסקט במפקדת חיל האויר
במקום להשקיע מליארדים במטוסי F35 צריך להשקיע את אותם מליארדים בכטבמים מפציצים, כטבמים ציידי כטבמים, וכדומה. כל המפקדים הבכירים שם שלכולם רקע של טייסי קרב מעולים, צריכים להבין שהם נחלת ההווה והעתדי המאוד קרוב. לא העתיד של חיל האוויר. צריך גם להשקיע באמצעי גילוי - זה הדבר המסובך ביותר - איך מגלים כלי טייס קטן, שקט עם חתימת מכם נמוכה שטס בגובה צמוד קרקע. כשמגלים, אפשר להוריד יחסית בקלות.
שי | 03.08.24
0.
ממש לא. לייזר אינו הפתרון היעיל והטוב ביותר.. ולראייה
מערכת הנאוטילוס (תותח לייזר) האמריקנית הוצגה בישראל כבר בתחילת שנות האלפיים . והיא נפסלה לרכש מסיבות מוצדקות ורבות, היום כ 20 + שנים ,אחר כך ולמרות שהושקעו כספים רבים במערכות מקבילות , לא נמצאה השיטה שנותנת תוצאות מספקות למרות שכבר לא משתמשים באותו לייזר כימי ישן . המציאות שקרן הלייזר סובלת מבעיות רבות שלא נמצא להם פתרון. לדוגמה מזג אוויר. בתנאים של גשם או ערפל הקרן מאבדת טווח בהלימה לעוצמת הגשם או סמיכות הערפל. בעיה נוספת כדי לשרוף גורם מאיים הקרן חייבת לחמם נקודה במשך מספר שניות (לא נמסר כמה אבל בוודאי לא פחות מ 30 ) אתה יודע איזו משימה קשה זו לגרום לקרן לפגוע בנקודה אחת ויחידה במשך זמן ארוך בכלי שממשיך להתקדם ? ומה קורה בינתיים שהקרן מתרכזת באותו גורם מאיים יחיד , האחרים ממשיכים ללא הפרעה ? ויש עוד הרבה סיבות לחוסר ההצלחה של מערכת שכזו . אבל אם לא פתרו זאת 25 שנים איך יעשו זאת עכשיו.
יוסי | 03.08.24
0.
המליארדים ב F35 כבר הושקעו....
האם לא עדיף לגלות היכן מיצרים (או משדרגים) את אותם כתבמים ולהשמיד את מקום (מקומות) היצור.אפשר לאחד את מאמצי הנפגעים היום מאותם כתבמים (אוקרינה ארהב וישראל) ואת החוששים בעתיד הלא רחוק (המדינות הסונייות ויתר המדינות הראלייות ומפוקחות) - ביחד ההון והיכולות יהיו אדירים!
בני | 03.08.24
0.
קרוב. קרני מיקרוגל
פתרון משלים למערכת מגן אור (יירוט עם לייזר) יהיה לשלב מערכת מבוססת קרני מיקרוגל. ללייזר יש 3 חסרונות בולטים - זמן יירוט ארוך, קרן ממוקדת ורגישות למזג אוויר. קרן מיקרוגל לא סובלת מהחסרונות הנ"ל. אומנם היא לא יכולה להשמיד את האיום באוויר, אך היא יכולה לשרוף את האלקטרוניקה שלו כך שהיא תהיה מאוד אפקטיבית מול נחילי מל"טים וטילי שיוט ותהפוך את המשוואה הכלכלית במלחמת ההתשה שנראה שאנחנו עומדים בפתחה. את המלחמה הבאה צריכים להוביל כלכלנים ומהנדסים. אנשים שמבינים במשוואות.
אביהו | 02.08.24
0.
ממש לא.יש לשנות את הגישה ולהבין שהכלים בעמדת ירי זה מאוחר מד
יש להשקיע במודיעין , כי אנחנו אמנם מדברים ומתייחסים אליהם כארגון טרור . אבל הם הוכיחו הרבה יותר מכך,והם מתנהלים כמדינה בהרבה תחומים. ולכן אני מעריך שאותם כטבמים רקטות וטילים אינם מגיעים ישירות לשטח אלה מגיעים למרכזי הפצה מסודרים ומשם מופצים לשטח. ישראל צריכה לפתח את היכולת לנטר פעילות באותם מרכזי הפצה ולתקוף בשלב ההגעה (לפעמים אפילו בסוריה) . אם מצליחים לחסל את הנייה מרחוק. לא צריכה להיות סיבה שלא לעשות זאת על מה שבאמת מאיים עלינו.
יוסי | 03.08.24
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת