אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אל תקראו להם מפונקים

55 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

55.
הגישה הזו- תביא לבעיה גדולה יותר
פערי המעמדות, אנשים צריכים לעבור לפריפריה ולצמצם את הפערים, ברגע שגם כמות גדולה של אנשים יעברו לפריפריה, הצריכה המקומית תגדל,יגדלו ביקושים לתרבות, בילויים , ואפילו אנשים יוכלו אולי להנות מהיצע של מקומות תעסוקה גדול יותר, ככה שגם המחירים במרכז ירדו, רמת החיים בפריפריה תעלה, פערי המעמדות יצטמצמו ושום מדבר מכול זה לא יהיה על מנטל המיסים שגם ככה כבד מאוד, אלא מכוחות השוק בלבד. אז אני אומר : מפונקים !
הברבור השחור  | 17.05.11
54.
כל עוד יש ממשלה שנסמכת על קולות חרדים ועיירות פיתוח
לא יקרה כאן כלום בשביל מעמד הביניים. מה לעשות, שרוב מעמד הביניים לא מצביע לש"ס ולליכוד. כדי שנראה שינוי, צריכה לקום ממשלת שמאל חזקה שלא מפחדת להפסיד תומכים חרדים ומאזורי פיתוח. תזכרו את זה בבחירות הקודמות, כשנורא מתחשק לכם לשים פםתק של ביבי או לבני.
הצעה קונקרטית | 16.05.11
52.
הדור הוותיק שוכח מאיפה הוא בא.
קנו דירה במחירי ריצפה ועכשיו הם מביאים את דעתם על הצעירים שהם מפונקים. פשוט חוצפנים. הבעיה המרכזית היא אנחנו (הצעירים 25-35) אסור אבל אסור לקנות דירה מאף מבוגר דירה ובכלל לא לקנות דירה למשך זמן מסוים. המחירים ירדו לרצפה. תתאפקו תכסחו ואל תפלו לפיתויים .
גבי | 16.05.11
48.
מסכימה עם מרבית הדברים ורוצה להוסיף:
א. לרצות לגור בקרבת מקום בו גדלת מקום בו נמצאת המשפחה ומקום בו אתה עובד - לא רק שאנו גחמה הוא גם כורח. מבחינה כלכלית - משפחה יכולה לעזור בגידול ילדים, ביבי סיטר שיאפשר להיות פחות מוגבל במקומות העבודה מבחינה זמן, "גיבוי" למקרה של ילד חולה, ואף חיסכון כספי ניכר. כאשר אתה כבר בעל משרה במקום א' אך נאלץ להתרחק למגורים למקום מרוחק קיימות שתי אפשרויות - לעזוב מקום עבודה בו כבר בנית את עצמך, וללכת לחפש עבודה אחרת שלא בדיוק נמצאת בשפע בפריפריה. ואפשרות שניה - להחזיק שני רכבים - כי עם התחבורה הציבורית שלנו לא באמת יש אפשרות אחרת, לבלות שעות על הכבישים - שעות שאותם יש לשלם לגן / מעו/ מטפלת, >>>למצוא עצמך מול שוקת שבורה על עצם החוצפה שלך לרצות גם לעבוד, גם לגור וגם להיות הורה. כשאתה מקורב יחסית להורים ולמקום העבודה - לפחות חלקית הבעיות האלה קלות וזולות הרבה יותר. מבחינה רגשית - קשר קרוב עם המשפחה חשוב ביותר כשיש ילדים קטנים שחשוב שיהיו בקרבת סבא סבתא. מגורים רחוקים הופכי כל סוף שבוע לסיוט כשהביקור אצל ההורים או של ההורים הופך מהנאה למטלה נוספת ויוצר מתחים. כשגרים קרוב - הביקור אינו "משימה" וניתן לטמרן את תכיכותו והמשכו בלי לעורר מתחים מיותרים בחיי המשפחות. למדינה ולרשויות המקומיות כן יש חלק גדול בעלויות. למשל - בכפר סבא לא נבנו עשרות שנים דירות של 3 חדרים כי המיסוי מהן נמוך יותר. זה גרם להזדקנות אוכלוסיה מחד ועליה לא פרופרציונית במחירים מאידך. בארץ החלק הארי ממחיר דירה הולך למיסים מס שבח, מס רכישה, מעמ שהולך וטופח , מיסים על הקרקע, ועוד ועוד. הפחתת המיסים ובניה יעודית לזוגות צעירים תפחית את מחירי הדירות. ומי ילך לפריפריה? רבים - אם תהיה שם עבודה, ואם הדבר יעשה מרצון ולא מכפיה. איש אינו רוצה לגור במקום רק כי אין לו בררה, וראות את מקום מגורין רק כמקפצה למקום טוב יותר. כך לא בונים ערים חדשות, לא מחזקים ערים קיימות, כך לטא מחזקים ומעודדים את הזוגות הצעירים שתוך עשור ישא על כתפיו את נטל המדינה,.בקיצור - ככה לא בונים חומה.
אמא ל"זוגות צעירים" | 16.05.11
47.
להתקדם בשלבים
לפני שנולדו הילדים קנינו חורבה בדרום תל אביב, בבית בן 60 שנה, 50 מטר מטים לנפול וזה מה שהיה. 4 שנים גרנו שם, שיפצנו, נולדו לנו שם שני ילדים (כן, כן, חיינו חצי שנה 4 נפשות בחדר אחד). ב4 שנים האלו הנכס כמעט שילש את מחירו. בתוספת עזרה נכבדת מאוד מההורים (במקרה שלא היינו מקבלים עזרה, היינו לוקחים משכנתא לא עצומה) קנינו בית של 4 חדרים. אז חיינו 4 שנים במקום לא טוב, כדי להתקדם. היום, אי אפשר להגיע לבית החלומות בלי לקבל מליוני שקלים "מתנה". אז חיים 4-5 שנים בצמצום ועוברים הלאה.
דליה | 16.05.11
44.
מלט ישראלי נימכר לפלסטינים ב60$ לטון ולישראלים ב-100$ לטון...-מבינים? וכך הלאה.
מחצבי המדינה הם חומר הגלם.בעבורו משלמים למדינה תמלוגים מצחיקים/שבא לבכות(דומה לסיפור הגז).אח"כ מוכרים לרשות הפלסטינית טון מלט בכ60$ לטון ולנו בישראל בכ-105 $ לטון... ועוד חברי הכנסת נותנים פטור חריג ל"נשר"-מפעלי מלט ישראליים(באמת-?)בע"מ מיקור המס על הדלק... מי מרוויח מזה? לא העם,לא הזוגות הצעירים שרוצים דיור במחיר סביר והוגן. מרוויחים מזה השבעים והמדושנים שגמרו כבר להסדיר גם את הנכדים והנינים שלהם ,משפחות ההון הדורסניות והקרטליסטיות-תתבוננו על היושבים בהנהלות ובדרקטוריונים... תביטו כמה לוביסטים נשכרים להציג את דרישותיהם בוועדות הכנסת. ולעם אין לוביסטים,רק את חברי הכנסת שבוגדים באינטרסים שלו ודואגים למשרתם הבאה או לסידור עבודה לילדיהם אצל הטייקונים (פואד-מה שלומך, הבראת? תהיה בריא). ולכל התומכים בכתבה -צאו לרחובות הפציצו את חברי הכנסת והעיתונות במכתבים.העיקר לא להיות אדישים ולקטר בסלון של יום שישי. כחלון-טפל בזה ג"כ.כנראה רק אתה יכול.
זהבי | 16.05.11
42.
זה בלתי אפשרי לגבור לפריפריה וזה ממש לא מעטמי נוחות!!
התינוק שלי נמצא בגן עד 13:00 זה עולה 1800 ש"ח שכירות 3000 ש"ח דירת 2.5 חדרים קטנה וצנועה בייבי סיטר (שאמא,משפחה לא יכולה..) עוד כ-500-600 ש"ח בשוטף שלא לדבר על זה שנתקעים בעבודה/פקקים ולוקח זמן להגיע הבית.. ביגוד,חיתולים אוכל לפעוט ,צעצועים,ממש לא זול חשמל,מים,ארנונה,כבלים ,טלפון,ועוד ועוד... ובנוסף לאחר כול ההפחתות על מיסוי כזה ואחר יש עוד לשלם מ"עמ בסופרים!! מס על מס. אנחנו נשואים 4 שנים יש חנו תינוק אחד.. ושאלוהים יסלח לי אני לא רואה את עצמי עושה עוד ילדים בזמן הקרוב פשוט כי אין לנו כסף!!! ואנחנו לא מגיעים לחסוך שקל וזה ממש לא מבזבזנות הכול פשוט יקר ולא פרופורציונלי. אנקדוטה נוספת היום הייתי בטיפול שיניים חרום עקב דלרת בשן... שילמתי 350 שקלים על הטיפול והצילומים!! מאיפה מגרדים כספים מאיפה??? מייאש..
שיר | 16.05.11
41.
בולשיט - לזוגות שבוכים שדירה ליד ההורים עולה הרבה יש הורים עם דירה שעולה הרבה
מי שרוצה לרכוש דירה שעולה 2 מליון ש"ח, "כי היא ליד ההורים", סימן שלהורים שלו יש דירה שעולה 2 מליון ש"ח, והם יכולים בקלות למנף את הדירה הזו ע"י לקיחת משכנתא שנייה ולעזור לו, במקום לצאת לחגיגת צריכה - כפי שזה קורה היום. לא צריך לעזור לו מכספי משלם המסים בפריפריה.
זוג צעיר | 16.05.11
38.
נכון מאוד, במיוחד שהם משרתים בצבא ורוצים להקים בית בישראל. אל תזרקו אותם למקומות
שאליהם הם לא שייכים ולא רוצים להגיע. הם רוצים להיות במרכז מאחר וכאן מקומות העבודה שלהם, מה שלא מדאיג את "לומדי התורה" , הם צריכים להגיע בשעה סבירה לעבודה וחזרה הבייתה . ומה יש להם תחבורה ציבורית מצויינת, או זבל שמפגר אחרי כל מדינה מפותחת. וגם מה פתאום שתהיה תחבורה ציבורית הרי האוצר רוצה לעשוק אותנו במיסים על מכוניות וכן על מחיר הדלק. אז תחלמו שתוכלו לחיות פה ברמת חיים טובה כמו באירופה.
אופירה | 16.05.11
37.
צעירים לא חייבים לגור במרכז ליד ההורים אם אין להם כסף שיקנו בגליל ובנגב
צעירים לא חייבים לגור ליד ההורים, המצב הוא שהצעירים האקדמאים היו מרווחים הרבה כסף קונים דירות מפוארות עם משכנתאות גדולות חיים עם 2 מכוניות, נסיעות לחו"ל חובה כולל עוזרת, ואחר כך בוכים שאין להם כסף לדירה, שירדו קצת ברמת החיים ובדרישות שלהם, הממשלה לא צריכה לדאוג להם, שילכו לגור איפה שהמחירים מאפשרים להם, שירדו קצת המאולימפוס.
חנה בבלי | 16.05.11
34.
כן רק שדירה ראשונה לא חייבת להיות חדשה+4ח'+מ' שמש+שירותים כפולים+מעלית...
אני חושב שעושים עוול גדול לזוגות צעירים רבים. יש לאפשר להם משכנתה כפי שהיה נהוג לפני 30 שנים: על דירה ראשונה נותנים משתכנתה לא צמודה. כזו שההחזר הולך ויורד ולעשה מהווה חצי מתנה (חד פעמי!) לוז כדי לאפשר לו נק' פתיחה הגיונית בחיים. מצד שני, לאחרונה מכרתי דירה בפ"ת, משומשת במצב סביר 3+1/2, מקום טוב , קומה 2 (בלי מעלית) ששמשה אותי ואת משפחתי 20 שנים. במבחן המציאות ע"פ הרבה שאלות וביקורים של קונים, 70% מהזוגות הצעירים "שאין להם כמעט גרוש על התחת" עדיין לא מוכנים להתפשר ומחפשים דירה חדשה, גולה, מטבח מפואר, שירותים כפולים, מעלי, חניה ועוד... זה לא הגיוני ! זוג חכם ומעשי, מתפשר ורוכש דירה כאשר במידה ויצליחו בחיים יוכלו תוך 8-10 שנים לעבור לדירה יותר טובה (ובאמת רכש את הדירה זוג מעשי ותכליתי). והרבה אחרים שבקרו, ממשיכים לחפש כבר שנים זאת כי הם לא מוכנים להתפשר על סטנדרטים שהם מכירים מההורים ונשארים ללא דירה, ממשיכים לשלם דמי שכירות שערורייתיים, כל שנתיים בערך נופלת עליהם המכה שהם חייבים לדלג לדירה השכורה הבאה. וכל הכסף שהם משלמים על שכירות הולך ללא כל התקדמות בחיים. האם לא עדיף לשלם את אותו כסף שכירות על משכנתה ?! אז, מי שיש לו 400,000 ש"ח (ממנו + הורים) - שיתפשר על דירת 3 ח' בסביבות- 850,000 ש"ח ויתחיל להתקדם בחיים. בדיעבד הוא מאד יודה על כך. במיוחד אם יהיו לו חבריו שיישארו תקועים וימחישו לו עד כמה הוא הרוויח יחסית אליהם. בברכה ובהצלחה, מיקי
מיקי | 16.05.11
32.
צודק - הצעירים של היום הם הם המגזר המקופח ביותר
מצד אחד אנחנו נושאים בכל החובות - צבא ללא משכורת, לימודים אקדמאיים יקרים, מיסים מנופחים. מצד שני כל ההטבות להן הינו זכאים בעבר נשחקו ואינן עוד. לכל מגזר יש מפלגה או לובי שמייצגים אותם, החל מן החרדים וכלה בעולים החדשים. ורק את ילידי הארץ החילוניים הצעירים - איש אינו מייצג. נפלנו בין הכיסאות. מדינת ישראל זקוקה לשינוי דרסטי בסדרי העדיפויות. להתחיל להעניק לאלו שבונים אותה, ולהפסיק להעניק מתנות לאלו המנסים להחריבה.
אורן | 16.05.11
30.
סבלנות אנשים... היום הזה קרב ובא
כל מי שחושב שמדינת ישראל היא איזה יצור חסין מפני מה שקורה/קרה בכל העולם טועה לא משנה איזה תירוץ יתנו : אם זה שקר של אין הפשרת קרקעות , אם זה חוסן של המשכנתאות הכל שקר אחר גדול שמנסים למכור ולשכנע אתכם נכון זה קשה ובלתי נסבל ... אבלל הסבל ישתלם לכולנו תהיה כאן כזו נפילת מחירים שאף אחד לא יבין מאיפה זה בא ואז כל החכמים יאכלו את הכובעים שלהם ולצערי כל מה שיקנה היום דירה יקלל את היום הזה שיהיה בהצלחה לכולנו
עמית | 16.05.11
28.
מחיר הדלק המתייקר מקזז את עלות השכירות הנמוכה יותר בפריפריה
עברתי לגור בפריפריה בצפון כי אין לי את היכולת לעמוד בעלות השכירות בשרון היכן שגרים הוריי. הבעייה היא שהנסיעות אחת או פעמיים לשבוע למרכז להיפגש עם לקוחות (אני עצמאי) למעשה מקזזות את כל החיסכון בשכירות. אם הייתה תחבורה ציבורית יעילה וזולה מגורים בפריפריה היו פתרון, אבל מכיוון שאין ייקור עלות הדלק הופך את ההמלצה לגור בפריפריה לדמגוגית ומניסון אישי אני לא ממליץ. אני אצתרך לשוב למרכז.
עידו | 16.05.11
24.
ואני חולמת על וילה בקיסריה...
מותר לחלום אבל צריך להיות גם מציאותיים, הבעיה של הרבה מה"צעירים" שתוארו כאן שהם חולמים על דירה באזור יקר, ליד ההורים, לא פחות מ- 4 חדרים וכדאי מאוד שתהיה חדשה, כמובן מבלי לוותר על מותרות כמו חו"ל, פלאפון לכל ילד ושאר פינוקים. בגילאי ה- 20 ואפילו בשנות ה- 30 המוקדמות קשה להשיג את זה אם לא נולדת להורים אמידים/עשירים, כך היה בעבר, כך היום וכך יהיה גם בעתיד. לקראת סוף שנות ה- 30, לאחר רכישת השכלה, וותק בעבודה וצבירת חסכונות בד"כ קל יותר להגשים את החלום. בכל העולם אנשים צעירים מתקשים לרכוש דירות באזורים מבוקשים ומסתפקים בשכירות, מדוע שבישראל זה יהיה אחרת? למה כל אחד חייב לרכוש דירה כבר בשנות ה- 20 או ה- 30 לחייו?
מיכל | 16.05.11
23.
נכון וכואב. בן 27 שוקל את צעדיו.
במצב כיום זוג צעיר ממוצע המרוויח יחד, בזיעת אפיו, בין 10,000-20,000 ש"ח כל חודש, יוכל להניח בצד עד 5000 ש"ח בכל חודש (בהנחה שאין עוד ילדים בתמונה), וכך יוכל תוך לא פחות מ7 שנים או יותר לגייס רק הון ראשוני, שבנוסף לגיוס משכנתא (ביחס מקסימלי של 40%-60%), תאפשר רכישת דירת 2-2.5 חדרים באיזור המרכז (להוציא את ת"א שם המחירים אינם שפויים בעליל - דירות המיועדות להשקעה וגזירת רווחים מהירים ולא למגורים, לדאבונם של צעירי העיר שגדלו בה). בהנחה שגם ככה עד למועד זה כל התנאים הנ"ל, כולל הרכב התא המשפחתי, סביר שישתנו, נותרות רק 2 אופציות אחרות והן להיוולד להורים בעלי אמצעים או לעבור ולגור עם ההורים דלי האמצעים בשנות ה20 והשלושים לחיי הזוג. מיותר לציין שאלה לא אופציות שוויוניות או שפויות למדינת "עולם ראשון" נאורה. העתיד לא ורוד - הביקושים ימשיכו לטפס עם ריבוי ההגירה הפנימית והטבעית למקורות פרנסה ותרבות, וכולי תקווה שנסיונות להשפיע על צד ההיצע יהיו חפים מאינטרסים כלכליים ופוליטיים צרים של בעלי עניין בעמדות מפתח.
רון שירק | 16.05.11
21.
למדינה יש עוד אינטרסים מלבד דאגה לשכבות המבוססות
למשל, עידוד הפריפריה ופריסה רחבה ואחידה יותר של האוכלוסיה. זה חשוב גם מבחינה חברתית וגם מבחינה בטחונית. אם אנשים רוצים לגור דווקא במרכז היקר, זו זכותם כמובן, אבל למה שהמדינה תסייע להם בכך? הרי אם היא תעשה זאת, המרכז יתחזק עוד יותר על חשבון הפריפריה (והכוונה היא לא רק לאזורים המרוחקים של הנגב והגליל, אלא אפילו לחיפה ובאר שבע). אם אנשים בכל זאת מתעקשים לגור בגוש דן, בבקשה - שישלמו את המחיר, על חשבונם. מה שכן, המדינה צריכה לדאוג למקומות עבודה גם בפריפריה, כי אחרת אין כמובן אפשרות אמיתית לעודד שם את המגורים.
קיטו | 16.05.11
20.
13 - בעיקרון גם אני נגד פינוק...
אבל הפתרון שלך הוא לא סקאלבילי. את לא יכולה להגיד לזוג צעיר לחיות בגליל ובנגב כשאין שם תעסוקה (ואגב בהייטק בגליל מרוויחים פחות מאשר במרכז), בייחוד כשמחירי הדלק גבוהים והתחבורה הבין-עירונית טעונה שיפור עז. בנוסף, בתוך 10 שנים - גם המחירים בפריפריה יעלו וגם שם כבר לא יהיה אפשר לקנות. הפתרון לדעתי - הוא 1. לבטל את כל הצורך החוקי בהיתרים (חוץ מבדיקת ייתכנות ושפיות), לסתום לירוקים את הפה ופשוט לבנות. 2. להטיל מס רכישה של 100% על דירה להשקעה (קרי דירה שנייה). 3. לחשוב על פתרון נכון כך שניתן יהיה למצוא גם דירות להשכרה - אולי הקצבה ממשלתית לבעלי דירה שנייה שלא יחוייבו במס הרכישה מסעיף 2. 4. לשקול פיקוח ממשלתי על מחירי הנדל"ן. 5. פרוייקטי נדל"ן מיוחדים לזוגות צעירים שהמדינה תנהל, תשווק ותמכור במחיר שפוי למי שעומד בסטנדרטים (בעל השכלה והכנסה קבועה וכו'...) 6. להלחם בשכונות הרפאים (בעיקר בי-ם) - הטלת ארנונה של מיליון ש"ח בחודש על דירה לא מאוכלסת ( = שלא עומדת להשכרה במחיר "סביר").
אסף | 16.05.11
15.
שכחת עוד גורם - תוחלת חיים גבוהה ויוקר מחייה לא מאפשרים לעזור לילדים
לא רק מחירי הדירות עלו - גם כמות הכסף שההורים צריכים על מנת לסיים את חייהם בכבוד גדלה, וכך גם מי שבעבר יכול היה לעזור לילדיו, איננו מסוגל יותר. נחמד ששולחים אותי לפריפריה - אבל מה לגבי עלויות של רכב נוסף, מטפלות לילדים (במידה וההורים עוזרים בשמירה על הילדים), יותר דלק וזיהום אויר, וקשר רחוק וחלש בין הסבים לנכדים? ומי יבטיח לי עבודה בפריפריה? אני חיה בירושלים, ופריפריה איננה אופציה כמו שתל אביב איננה אופציה למגורים - ולו בגלל המרחק מסביבתי הטבעית הכוללת עבודה, הורים וחברים. אולי אחסוך במשכנתא, אבל אוציא הרבה יותר על צרכים אחרים.
 | 16.05.11
14.
כולם מפונקים
אם מישהו רוצה לממן דירה לילדים במרכז תל אביב בקשה על חשבונו ! לא על חשבון המיסים שלי ! רוצים לסייע לזוגות צעירים אז המדינה תסייע בהתאם לדיניות פיזור האוכלוסין.לא חייבים דירות גדולות בצפון תא . אפשר 2.5 חדרים בערי הפריפריה ובהדרגה לעבוד לעבור לדירה גדולה יותר.להפסיק לקחת משכנתאות הגדולות משליש מחיר הדירה.
מרק | 16.05.11
13.
צעירים לא חייבים לגור במרכז ליד ההורים אם אין להם כסף שיקנו בגליל ובנגב
צעירים לא חייבים לגור ליד ההורים, המצב הוא שהצעירים האקדמאים היו מרווחים הרבה כסף קונים דירות מפוארות עם משכנתאות גדולות חיים עם 2 מכוניות, נסיעות לחו"ל חובה כולל עוזרת, ואחר כך בוכים שאין להם כסף לדירה, שירדו קצת ברמת החיים ובדרישות שלהם, הממשלה לא צריכה לדאוג להם, שילכו לגור איפה שהמחירים מאפשרים להם, שירדו קצת המאולימפוס.
חנה בבלי | 16.05.11
8.
כמה נכון - מעמד הבניים חי בין חדרה לגדרה וגם שם הוא לא יכול - זה לא קסריה
הכל יחסי . המעמד הבניים לא יכול לעזור לילדיו . וכולם רוצים ,גם החילונים לעזור לכל 3 הילדים בממוצע שיש להם . עובדה שהחרדים עם פחות הכנסות מסתדרים ומסדרים דירה לכל ילדייהם . אפשר לעזור בדיוק באותה צורה למעמד הבניים . הקרקע זולה . אבל מעמד הביניים הוא הפרה החולבת לחרדים וטיקונים . ( החרדים - הטבות על חשבון משלם המיסים ,טיקונים מתנות כנ"ל.)
מבין | 16.05.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת