1. אוכל מיועד גם לנשמה ולא רק לתזונה רוב ההנאה מהאוכל, מתחילה מהמראה( אוכלים בעיניים), ממשיכה בריח( פותח את התיאבון), ומסתיימת בטעם שמפעיל את כל החושים, השאר זה עניין של מרקם, מגע, תחושות, וקונוטציות שהאוכל מעורר במוח שמקורן בתפיסות קודמות שלנו, בהתאם לסוג האוכל . המעטפת שמסביב, כבר וגעת להרגל תרבותי( אכילה בצוותא, בבית קפה וכו), ההקשר החברתי, האווירה והתחושות הנלוות לאוכל. בסוף בסוף, אנחנו אוכלים כדי לשבוע ולהרגיע את הבטן. לעיתים קרובות גם לי נמאס מכל העניין שעושים מאוכל, והייתי שמח להגיע לשורה התחתונה( לאכול כדי לשבוע) בתיאבון... שף ביתי | 12.10.13 (ל"ת)
מבחן טעימה של הסופר שייק שיציל את העולם: "קצת מזכיר בצק משחק של ילדים"
1 תגובות לכתיבת תגובה