אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הצעה מהפכנית של שרגא בירן: הפרטה חברתית כוללת

55 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

54.
אבל למה בכלל להעביר את המניות מהממשלה לציבור?
אולי יש לבירן חזון נסתר? שאם המניות יהיו מפוזרות ככה בטיפות בידי הציבור, יהיה קל יותר לאנשי עסקים העשירים בישראל (כמוהו) לקנות אותן מידי הציבור ולהמשיך להשתלט על המשק... סורי, אני מעדיף שאת המניות של משאבי הטבע והתעשיות הבסיסיות בישראל תנהל רשות החברות הממשלתיות, שתדאג לאינטרסים שלי הרבה יותר טוב מאשר אלף בעלי הון.
עמית | 10.12.08
52.
במקום תשתיות , תיצרו עבודה בערעם הגדולות
כל הזמן שומעים על השקעה בתשתיות ובכבישים וגשרים . הפתרון לדעתי הוא פשוט , המדינה תאלץ את הערים הגדולות ליצור מקומות עבודה בסן כך שהתושבים לא יאלצו להגר החוצה ולשהות מרבית זמנם בכבישים. הערים יוכרחו להביא מקומות עבודה גם במחיר של ארנונה מופחתת וכך יבוא גואל לציון ויתפנה כסף מתשתיות מיותרות לפעילות אמיתית שתמנף את המשק ( השכלה, תמיכה בעסקים , הלוואות זולות , הורדת מסים ) .
ערן -רואה חשבונית | 06.12.08
50.
הטייקונים צריכים לממש את נכסיהם הפרטיים ולפרוע את המיליארדים שהציבור הלווה להם
ממש ככה. אסור לציבור להתפשר בנקודה זו. לגבי העתיד צריך להפסיק לתת הלוואות כנגד ערך נוכחי נקי של תזרים מזומנים עתידי אינסופי מהוון מאחר והתברר שבפועל התזרים הזה ימחק!!! בעתיד בשלב כזה או אחר בהקפאת הליכים במסגרת הסדרי נושים או בפירוק או בפשיטת רגל.
עו"ד גיא | 06.12.08
49.
כלכלה מתוכננת מגבוה היא המחלה ולא התרופה
משבר המשכנתאות נוצר ממדיניות סוציאליסטית של "כל אדם חייב שתהיה לו דירה". משבר האשראי נוצר ממדיניות ריבית כושלת של נגיד מרכזי. כלכלה מתוכננת מגבוה היא המחלה ולא התרופה! צעדים בנוסח בירן יביאו עלינו אסונות כלכליים גדולים וממושכים יותר.
אלון אחר | 06.12.08
48.
שאפו
יפה הניתוח במיוחד שהוא מגיע מהסניורים שבחברה. ניתוח כזה כולל פרספקטיבה נשען לא מעט על ניסיון חיים ועל כך כוונתי. הנתון שזעזע אותי הא הפער העצום שנפתח בין השכר הריאלי לנתוני הפריון - עבדות נוסח המאה העשרים ופיתחה של המאה העשרים ואחת? קשה להאמין לקריאה. אני מבטיח שבשבת אקרא שוב, על מנת להעמיק. שאפו.
גיל | 05.12.08
45.
בירן יהיה בדיוק זה שייהנה מתוצאות הרעיון "המהפכני" שלו
ראו מאמר אחר בעיתון זה - אודות קרקעות השוק הסיטונאי. קרקע ציבורית, שבירן הוא בין הנהנים ממנה. הלאה - שכונות העוני (??) לצד פארק איילון. תודה לכל מי שנלחמו נגד רעיונות העיוועים המוצדקים לכאורה של בעלי הון שבראשם שרגא בירן והצליחו להקים לנו פארק בלי בעיות הלוואי של בניה על חלק ממנו - וזרימ ת מזומנים לכיסו העמוק של בירן. כבר כמעט שכחנו מהמאבק הזה ובירן כמובן אינו מזהה עצמו עם בעלי ההון אבל ברור לאן יילך הכסף מכל ההפרטה הלכאורה חיובית הזאת. אמנם את פארק איילון (שרון) ייקח הרבה זמן להקים, אבל בניה היא בלתי הפיכה - ומוטב שטח פתוח שמפתחים אותו לאט מאשר שטח בנוי שנהפך לבכיה לדורות.
נירה | 05.12.08
44.
ואם ימכרו את נכסיהם? אז מה?
תודה לכל הכלכלנים הנאורים על תגובותיהם. נניח וימכרו את דירתם ל"בעל הון" (ואני מניח שבירן חשב על זה), הם יחזיקו ביד כסף. בכסף זה יוכלו לצאת ולרכוש (טלוויזיה, בגדים, דירה ושאר ירקות), ישקיעו אותו או סתם יחזיקו בבנק (גם כן מנוף צמיחה). מדובר בכסף שישמש "דלק" למערכת כלכלית קורסת! וישפר ולו במעט את מצב השכבות החלשות. מעבר לכך, אנשים חסרי בית בבעלותם לא ימהרו למכור את פיסת האלוהים הקטנה שלהם.
טמבלול | 05.12.08
41.
שרגא אתה מפספס את המטרה
אנשים עניים ברובם עניים כי אינם יודעים להתנהג כלכלית נכון ולכן גם אם תתן בידם נכסים רבים סביר להניח שהם ימכרו לך אותם במחיר הקרן תמורת מזומן (אולי זו המטרה?) על מנת להציל את מדינת ישראל יש להשקיע במעמד הבינוני כן בדיוק זה שמשלם מיסים ויוצר את התל"ג והולך למילואים. אפשר להתחיל בכך שיהיה דיור בר השגה למשפחה שמרוויחה משכורת ממוצעת כיום משפחה זו יכולה להרשות לעצמה דירה בדימונה לכל היותר! או אולי גם בשדרות אבל לא בסביבה של גוש דן היכן שרוב הסיכויים שאותם אנשים עובדים ולכן אני מציע דבר ראשון ביטול של מנהל מקרקעי ישראל והוצאת מכרזים גדולים ובמחיר סביר עבור אנשים שאין עדיין בראשותם בית או דירה ובכך קודם כל לפתור את מצוקת הדיור הקיימת בישראל השאר כבר יבוא מעצמו. אך הדגש הוא לעזור למעמד הבינוני רק הוא יוציא אותנו מהבוץ.
מומו | 04.12.08
39.
השם הוא "קפיטליזם הומני"
כאשר הקפיטליזם של היום ממשיך לחיות ולבעוט במלוא הכוח, אולם כל אחד מאיתנו הברגים הקטנים (מי גדול יותר ומי פחות) זוכרים שאנו בני אדם ושאסור לנו להתעלם מצרכי הכלל ולהתחשב רק בעצמנו. זהו שידרוג של הקפיטליזם הישן שיצא מנקודת הנחה שפעולותיו של האדם אנוכיות. מאז 1776, שנת פרסום "עושר העמים", התפתחנו כאדם וכחברה וכיום אנו בשלים לדור השני של הקפיטליזם. אם בתקופה ההיא בני האדם לא היו מתקדמים כמו שהיום והראייה החברתית לא הייתה קיימת, אז שהיום בזכות הטכנולוגיה והגלובליזציה קל יותר ליחיד לראות עצמו כחלק מהאנושות הגדולה ולפעול בצורה המתאימה. האנוכיות פסה מן העולם במשבר הזה. "הראש הקטן", "אני ואפסי ועוד" הם שיצרו את המשבר. לכן הקפיטליזם לא פשט את הרגל ואין כאן חזרה לסוציאליזם. נהפוך הוא- יש כאן חזרה לאנושיות. אם באחת משתי השיטות המפורסמות הנ"ל האזרח הפשוט הסיט את האחריות מעצמו אל עבר "המערכת", הרי שכיום על כל אדם להחזיר את האחריות לחייו לידיו שלו ובד בבד לפתח ראייה כלל חברתית. ניתן להמשיל את זה לבניית הפירמידות במצרים העתיקה. כל העם, כל אחד ואחד מהעם מושך לבנה עצומת מימדים. אם כולם מפעילים ככל יכלתם כוח יהיה קל לכולם והלבנה תנוע באופן חלק. אם חלק יעדיפו להתבטל או להסתמך על אחרים שום שיטה חיצונית לא תעזור. אם כל מושך יחזיר את האחריות לעצמו וישא באחריות לכלל, רק כך נמשיך הלאה ושום שיטה חיצונית לא תחליף זאת. החיים של כל אחד ואחד מאיתנו ישתפרו פלאים וכך גם החיים שלנו כחברה. תום
תום | 04.12.08
38.
אי שוויון כמטרה?
שרוב האנשים נפגעים ממצב של אי-שוויון הם לא נלחמים בו אלא רק מנסים לעבור לצד שנהנה ממנו (האחוזים הקטנים שעושים מילואים זו דוגמא נפלאה). בעברית פשוטה: מיקסום רווחים. לכן, גם אם תצור מצב בו כולם שווים לכאורה, ברגע שיווצר פער קטן רוב האנשים ינסו להנות ממנו ולא לחסל אותו... בדיוק בשביל זה יש ממשלה שתשקיע איפה שצריך בשם הציבור
 | 04.12.08
35.
יש כבר שיטה מנצחת - למה להמציא את הגלגל!!!!!!!!!!!!!!!
התורה שלנו מציגה שיטה מנצחת - רק מה ? - כמו כל דבר טוב זה לא קל - צריך להתאמץ על זה. - ומי רוצה להתאמץ???? - חוץ מזה - המלה בכותרות היא ריבית - ושם הבעייה - כשיהודים נותנים ולוקחים ריבית אז כל העולם נפגע - כי ליהודים אסור לקחת ולתת ריבית - בורא עולם מראה לנו איפה הבעיה - רק לפתוח עיניים רבותי!!! עד מתי?? עד מתי???
yood.co.il | 04.12.08
34.
הפרטה חברתית כוללת
כה לחי! כתבה מעירה ומאירה. חובה על חברי הכנסת בהווה ובעתיד לקרוא אותה. הכותב מראה תיזה שלימה ומובנת, יש הגיון בדברים , אולי יש לשפר את האיזונים והבקורות על יישום התהליכים שהכותב מתייחס אליהם אך בשלמותו יש בדברים חוכמה . יש לזכור כי הכותב אינו קוטל קנים ויש לו נסיון לא מועט בכלכלה הישראלית . מעניין מה אבישי ברוורמן יגיב?
רמי משינסקי | 04.12.08
32.
האוליגרכים ממשיכים
אלו שנהנו המקפיטליזם וידעו בחוכמה לנצלו מחפשים דרכים מתוחכמות להמשך האוליגרכיה. גם ברוסיה חילקו את הנכסים ולא הציבור הרחב קיבל, אלא הקומבינטורים המעורים בדרכים הפתלתלות להשגת ההון ולא הציבור הרחב. כיום ישנם מנגנונים המיטיבים עם האזרח בארצות סקנדינביה, כגון דנמרק, כל השאר עושים מניפולאציות על האזרח.
טל | 04.12.08
30.
הדרך החדשה- מחשבה נכונה ודרך לא סלולה.
הצעתו של שרגא בירן נועזת ואף יש מקום לנתח את השלחותיה. החיובי בהצעה, ליצור בפעם הראשונה "צדק חלוקתי". מה שבהחלט מתבקש. האם לחייל של "גולני" מגיע פנסיה פחותה מלפקיד במ' הביטחון? האם מי שעשה 7 שנות שירות צבאי כולל השירות הסדיר, לא זכאי לתיגמול כמו לוחם בקבע? אך התמונה לא יכולה להיות שלימה, בכתבה בעיתון. כי לשינוי פנים רבות. משמעות הדבר יצירת "תאגידים" ציבוריים, באופן שונה. מדובר בניהול מונציפאלי ומימונו באופן שונה. מדובר בהערכה ושיקלול תרומת האדם לחברה ולמדינה באופן חדשני. על כן, שרגא בירן פתח דלת למחשבות חדשות. אך אסור לראות רק שאת שנכתב כתורה מסיני. יש בהחלט צורך בהערכה חברתית חדשה.
נועם בלום | 04.12.08
26.
צדיק יחיד בסדום
שנים מדברים על צמצום פערים,רוכבים על גל הצימצום, עושים הצגות של צימצום והפער רק הולך ומתחב. האנשים שזקוקים לצימצום הזה שולחים לכנסת, המקום היחיד שבו ניתן לעשות שינוי אמיתי, ביבים וברקים ואולמרטים שדואגים לחברים שלהם שעזרו להם להגיע לאן שהגיעו.
הצופה | 04.12.08
25.
תראה מה קרה ברוסיה
הפריטו את המדינה וחילקו לאזרחים, האזרחים מכרו לאנשי עסקים זריזים במחירים מצחיקים כי פשוט לא היה להם מה לאכול, וקיבלת מדינת אוליגרכים, שבה כמות המילארדרים למטר (במוסקבה למשל) גבוהה מאשר במנהטן, אבל שכר המינימום הוא פחות מ1000 ש"ח. רוסיה כיום עם פער כלכלי יותר גדול מאשר ארה"ב או בארץ. צריך לפזר את הריכוזיות של המשק כמובן, אבל בזה המשבר הקרוב יטפל... ניסויים תעשו במקום אחר.
ערן | 04.12.08
22.
רק חינוך נכון יוכל להציל אותנו מהמשבר העולמי!!
אנחנו כחברה וכאנושות צריכים ללמוד לצאת מהמשב הזה דרך חינוך מחדש. קטנים וגדולים כאחד צריכים ללמוד להחליף את טובתם האגואיסטית בטובת הציבור והכלל. רק ככה נוכל לבנות חברה חזקה ויציבה. המשבר שמתגלה עכשיו מצביע על בעיית הקשר שיש בין האנשים, שאין אמון, שכל אחד דואג לעצמו ולכן פיתרון הבעיה צריך להיות בתיקון הקשר בינינו.
רק ביחד | 04.12.08
16.
השכלה כלכלית
היה רצוי להתחיל בחינוך הנוער של היום להבנה כלכלית ,יש לתת להם העשרה בהבנת הכלכלה וניהול הכסף . חלוקת משאבים לאזרחים נוגדת את רעיון השילטון ,כמה שידוע לי השלטון מעדיף אנשים עניים עם משכנתא גדולה ומאבק יום יומי לתנאי מחיה מינימאליים,אחרת יהיה לציבור זמן לחשוב ,והמחשבות לא תמיד טובות לשלטון.
דומו | 04.12.08
11.
מתנות להמונים ?
לחלק נכסים לאזרחים במקום למכור לבעלי ההון ומה יקרה אז ? המדינה תחסר הכנסות , רוב האזרחים יממשו את הנכסים לכסף , מי שיקנה יהיו בעלי ההון שישיגו שליטה בהם והנה הגענו לאותו מצב רק שעכשיו המחיר לא ידוע וגם בעל השליטה לא . כדי להוסיף על הרעיון המבריק , המדינה עכשיו תחסר הכנסות שיכלו להגיע לתשתיות ושירותים לאזרחים , מצד שני מי האזרחים שמכרו את חלקם יתרמו לעליית מחירים בגלל שהם ישתמשו בכסף לצריכה , אחרת לא היו מוכרים . אזרחים "חוסכים" אולי יחזיקו בחלקם אבל הוא יהיה אפסי לעומת זה של בעלי השליטה , ללא התארגנות מסודרת יעשו האחרונים בנכסים כשלהם . דירות "ברות השגה" ? תמיד , אבל תמיד כשמורידים שרירותית מחיר של פריט , לאנשים אין תמריץ לספק אותו במחיר נמוך . כיון שכך היצע יורד , הביקוש עולה והמחיר "האמיתי" מזנק . זה יוצר פתח לעיוותים וקומבינות וכל כלכלן מתחיל יודע שזה רעיון רע . מה זה בדיוק בנייה עממית ? קירות דקים יותר ? קרקע זולה יש מאין באזורי ביקוש ? או קרקע זולה באזורים שאף אחד לא רוצה לגור בהם כי אין עבודה ? שיכונים שמושכים אוכלוסיות חלשות ואחר כך הופכים לאזורים שאף אחד לא רוצה לגור בהם ? ומה עם הורדה מלאכותית של מחיר הדירות ? מה על המעמד הבינוני החוסך שיש לו נכסי נדל"ן ? אולי כוונת הכותב טובה , סוציאליזם נשמע כמו מילה יפה שבה כולם חולקים עם כולם ואף אחד לא נפגע . למעשה מה שיקרה שהמעמד הנמוך מצבו אולי ישתפר , המעמד הגבוה מאוד לא יפגע , ומי שישלם את המחיר כרגיל הוא מעמד הביניים .
אני רק שאלה | 04.12.08
9.
למה נוח להתעלם מהאמת שפסה ממחוזותיינו.
המדינה עודדה ומעודדת לחסוך בק.פנסיה וק.גמל. המדינה עודדה הפקדות בק. גמל מעבר לפטור השנתי-כי זה טוב לכלכלתה ואזרחיה. המדינה החליטה להוציא את כספי החוסכים מידי הבנקים משיקולים שלה. המדינה עשתה כבשלה בכספי החוסכים שהיו פאסיביים . המדינה החליטה להעביר את כספי החוסכים לבתי השקעות ללא התייעצות עם החוסכים. המדינה הסכימה למכירת כספי החוסכים מבלי שהחוסכים יקבלו תמורה . המדינה גבתה את חלקה מהבנקים בגין מכירת הקופות . הבנקים הרוויחו הון עתק ממכירת חסכונות העמיתים ללא פיצוי לעמיתים. המדינה לא הגבילה בתי ההשקעות איך ולמי " ימכרו" את כספי החוסכים וכמה ישתכרו מנהליה. המדינה ואזרחיה הרוויחו ממכירת הקופות-עובדה מאז ועד 2008 הכלכלה שגשגה. בתי השקעות הניבו תשואות טובות הודות להשקעה של כספי החוסכים בבורסה ואגרות חוב. בתי ההשקעות לקחו עמלות נאות מכספי החוסכים ושילמו מס כחוק. המדינה מקבלת מס ריווחי הון כחוק מהחוסכים. המדינה מתחמקת מאחריות ,ואם לא יוחזרו הפסדי החוסכים ,אזי: אמון הציבור בכלל והצעירים בפרט,בחיסכון הפנסיוני וקופות הגמל יקרוס ומ.ישראל תשלם מחיר הרבה יותר יקר מעלותה של רשת הביטחון הרחבה המוצעת.
ברנר | 04.12.08
8.
ללא חסמים - גם זה ייגמר אצל האליטיסטים.
ברוסיה ובארצות מזרח אירופה, בתקופה שלאחר קריסת הקומוניזם, נוסתה בתחומים מסוימים, דיור ואחרים, הפרטה די דומה, ועד כמה שידוע לי, ברובה נכשלה. מי ימנע מבעלי הון ו/או יזמים זריזים מלנצל את הטבע האנושי להמיר מניות ספורות בחברה זו או אחרת, בקצת מצלצלין שישפרו את ההכנסה בטווח המיידי? אין שום התייחסות לענין זה בכתבה הנרחבת של מר בירן.
ח. אבנר | 04.12.08
4.
כל הכבוד למר בירן
מר בירן היקר ,כל הכבוד לתוכנית שלך. כנראה אנשים כמוך הם כבר לא נמצאים בקירבנו הרי מי ששולט בעולם ובמדינה שלנו אינם אנשים החושבים על צדדים חברתיים ,אלא רק על כספרם שלהם וכמה שיותר מה טוב. הייתי שמחה לקבל ממך הצעות יעול לגבי תוכנית כלכלית אישית . יישר כוח והלוואי שהיו אחדים וכמובן רבים כמוך
דורית | 04.12.08
2.
השקפת עולם יפה-אך לא מציאותית
גם אם יפריטו חברות ו/או נכסים נוספים בצורה שוויונית לידי הציבור, תוך תקופה קצרה מאוד (שבועות , חודשים) יתקיים מסחר בנכסים אלו ויתגבשו קבוצות שליטה/אחזקה מרכזיות שיהוו מוקדי כח. זה טבעו של עולם ולא ניתן למנוע זאת גם לא בחקיקה כפי ממשלות ניסו בעבר. גברת כהן מחדרה תעדיף לראות מזומן ביד על פני נכס לא מוחשי שהיא לא מבינה את מהותו ולא רואה ממנו הכנסה- וכך רוב האוכלוסיה. כל הנסינות לחלק את נכסי הציבור בצורה שווה, לנהל אותם עבורו או להגביל את המסחר בהם נכשלו לאורך ההיסטוריה. זו הסיבה שהקפיטליזם לא מת ולא קרוב למות למרות שזו תקופה קשה, הקפיטליזם לא מת ב 1929 ובעוד מספר משברים באסיה ובכלכלה העולמית מאז ולא ימות כיום משום שהוא מבוסס על חופש מסחר וחופש הוא הדבר שאנשים לא מוכנים לוותר עליו. ההשקפה של עו"ד בירן היא יפה אך לא מציאותית ולא מתחשבת בטבע האנושי. לא ניתן לחלק נכסים לאורך זמן ללא הכנסה נאותה בגינם שיכולה לממן את המערכת שמחלקת אותם, ואף אחד לא עובד בחינם. זה לא אומר שהקפיטליזם מושלם, חייבת להיות רשת ביטחון סוציאלית אבל זה עדיין לא אומר חלוקת נכסים, היא לעולם לא תהיה שוויונית מהסיבה הפשוטה ששוויון אמיתי לא קיים , זו מסקנה לא נעימה אבל מאוד אמיתית.
ריאליסט | 04.12.08
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת