אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רבע קפה, שלושת רבעי מים

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ההסבר הוא בעלות העבודה וההון ובתחרות
דווקא כלכלנים שעולמם צר כן יידעו להסביר את התופעה... המקומות הזולים אינם זולים במקרה. אלו אום מקומות שמשלבים: 1. עובדים זולים יותר (מגישי דלפק לעומת מלצרים מנוסים ומתוחכמים יותר בבתי הקפה היוקרתיים). 2. עלות שכ"ד זולה יותר (מיקום ברחוב פחות יוקרתי וכיו"ב). 3. תחרות גדולה יותר: קיומם של תחליפים קרובים והיעדר בידול (קפה לא ממותג, או ממותג נמוך). שני הסעיפים הראשונים גורמים לכך שמשקל חומרי הגלם בסך העלויות גדול יותר באותם מקומות זולים ולכן הקטנת עלות חו"ג לצד גידול בתשומת העבודה יוזיל את העלות הכוללת בעוד שבמקמות היקרים משקל עלות העבודה תכריע את הכף לגידול בעלות הכוללת. לגבי הסעיף השלישי: התחרות גורמת לכך שגמישות מחיר שיווי המשקל ביחס לעלות מתקרב לגמישות יחידתית, ולכן כל שינוי בעלות השולית ישפיע יותר על המחיר לעומת מקומות ממותגים, שסובלים פחות מתחרות ישירה ועל כן גמישות המחיר ביחס לעלות השולית קטנה יותר (המשמעות: המחיר פחות רגיש לשינויים בעלות השולית).
רועי רוזנברג | 26.02.09
3.
דווקא מעניין, אם כי נראה לי שה"ממצאים" אינם עומדים בתקן מדעי, עליו אמון הפרופסור היטב
רק כשנקרא את התצפיות עצמן, נראה כמה כאלה היו, ומה מובהקות ה"סיכוי העולה" כפי שנכתב פה, או אז נוכל לדעת אם ממצאים אלו עולים לכדי מסקנה. לי נדמה שהמסקנה נכתבה מראש, אולי אחרי פעם אחת שהכותב הופתע, ושאר הניסוי + קבוצות הביקורת החסרות היו שוליים. אבל, כאמור, גם מחשבה זו שלי היא פרי הרהור בלבד.
גלילאו ניוטון | 25.02.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת