אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יופי הוא הכל

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
היופי שבאיזונים שבטבע
ליסי קובע ש"הגביע הקדוש" של הטבע (יקומים) יימצא היכן שאנו מגלים יופי של איזונים ןפשטות במיבנים האנרגטים ממנו הוא מורכב. איני יכול להתווכח איתו מאחר ואין לי שום ידע אקדמי במתמטיקה ופיסיקה ולא שום תואר אחר. אני מתעניין בפילוסופיה של מדע הטבע כתחביב, ומנסה להבין את התאוריות בפשטותן. בדבר אחד אני חולק על קביעתו של ליסי, וזה בהקשר לאיזון שבטבע (אם התכוון לכך ברצינות),וגם בהתנהלות חייו. המסקנה שלי ממה שניסיתי ללמוד מהתאוריות המוזכרות, ואחרות על מבנה היקום והיתנהלותו היא, שאין איזון,כי אם היה "איזון" לא היה קיים דבר ולא היו יקומים וכל צורות האנרגיה שאנו מזהים במרחב. אני חושב שה-"יש" (E) וה-"אין" (ריק),אינם מאוזנים בכמותם, אך קיימת איזה שהיא השפעה הדדית ביניהם. אילו היה איזון לא היה דבר (לא ה-"יש" לפחות) וגם אנו לא היינו קיימים, ובינתיים אין חולק על קיומנו. (ישנו ספר של פרפ' סטיוארט בשם "המספרים של הטבע". אך אין שם קביעה שיש איזון או שבטבע יש שאיפה לכך.) את ה-"אין" אני מבין. את ה-"יש" אני חש, שומע, רואה וכו' אך איני מבין. שאלתי הבסיסית היא, מהיכן צץ ה-"יש" (E) הפזור במרחב ה-"אין" (ריק) על צורותיו השונות, ומי כמותו גדולה יותר באין-סוף ? אני מניח בהקשר ל-"יש", שהוא מושפע ומשתנה לצורותיו השונות ע"י גורם אחד, כח-הכובד (G) . כח זה פועל כל הזמן בו זמנית על כל צורות האנרגיה ובכל מרחבי ה-"אין" (ריק) בזמן השווה לאפס (Tg=0). [אז אולי זה האלהים (G), שעליו אמר אינשטיין שאינו משחק בקוביה, וכול המין האנושי מחפש מאז ימי גן- העדן?]
מיכאל | 03.03.09
29.
הקשר היסטורי סיני
לפני אלפי שנים זיהו הסינים את הטריאגרם, ציור המורכב מ 8 מרכיבים במעגל, כל אחד מכיל סדרה (וקטור למתמטיקאים שביננו), של שילובים של שחור ולבן. סה"כ 3 שילובים בכל תבנית. הם היו משוכנעים כי ניתן ליצג את העולם הסובב אותם באמצעות הטריאגרם ונתנו לכך אינספור דוגמאות. למעשה ה E8 הוא הרחבה של העיקרון הזה, ל 8 ממדים ו 240 סדרות (וקטורים).
הקשר היסטורי סיני | 28.02.09
26.
30 שנה של מאות "גאוני פיסיקה" לא מצאו ולו מימוש אחד לתורת המיתרים
תורת המיתרים היא מעין טירוף קולקטחבי של קהילת הפיסיקאים המתמטיים. כל קהילה אחרת שהיתה מקדישה את כל חייה לתאוריה שלא מניבה כלום הייתה מוצאת עצמה במוסדות לא אקדמיים כלל וכלל. חבל על האנשים האלה שחייהם מתכלים ברוח הקהילתית שעזבה את המציאות מזמן.
אמיר | 28.02.09
17.
מעניין
המאמר נותן מידע מאוד כללי ולא משהוא שאפשר להבין ולשפוט. אם אכן התאוריה מתאימה לחוקי הפיסיקה הידועים שה כבר סיבה טובה לבדוק חיזויים נסופים שלה. החשיבות של תאוריה היא בזאת שהיא "מסבירה" מה שכבר ידוע ומנבאת כללים או מימצאים שעדיין אינם מוכרים. אם התאוריה הזאת תהיא לגילוי חדש כלשהוא - היא עשתה את שלה. נראה ..........
רמי | 28.02.09
14.
למגיב 11: וצריך גם כיעור אל מול היופי
כדי שיהיה שיווי משקל. על כל מתנשא החושב שהוא טוב ממישהו אחר יש אדם עניו שחושב שהוא פחות ממישהו אחר. מעניין אם נפגשנו במסדרונות ה MIT או שרק דמיינתי אותך. לייסי שנוי במחלוקת. אני נוטה להסכים עם גישתו וחושב שגרוס, אשר כבודו במקומו מונח, עוד יאכל את הכובע.
אבוטבול | 28.02.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת