אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך להתגונן מגזירות המעסיק?

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
לאנונימי,
אין ספק שבעלי עסקים קטנים נאנקים תחת עולו של המשבר הכלכלי. יש לציין, ועד עובדים לא נועד לסחוט את בעל העסק. ועד עובדים נועד ליצור ממב שבו יש חלוקה שיוויונית יותר של הנטל ושל השכר. ברור שיש עסקים שנמצאים בקשיים אמיתיים. אבל יש הרבה מנהלים ציניים שחשים שיש פה הזדמנות פז לקצץ בעלויות ע"י קיצוצי שכר, פיטורים ועוד כל מיני פעולות חד צדדיות ואלימות. כשיש ועד, כל הספרים של החברה נפתחים ואז יושבים ועושים סדר ורואים מה אפשר לקצץ ואיפה ואם בכלל. כן, אני יודע שבעלי עסקים פרטיים לא יאהבו את זה, במיוחד בעידן של חוזים אישיים ומשכורות מנופחות לשכבת הניהול, אבל זה מה יש ואם הם לא רוצים לפשוט רגל הם צריכים לדבר אמת בגיבוי ספרי החשבונות.
אזרח | 16.03.09
11.
זו לא חוכמה לטחון את המעסיק!
עובדים שמפוטרים מעבודה, לא מתמודדים עם מה שהמעסיק צריך להתמודד. נראה את העובדים משלמים גרעונות בבנקים! לעובד לא מזיז המינוס שבו נמצא המעסיק, כל מה שמעניין אותו זה המשכורת (ובצדק) מי שלא יכול לקבל את גזרות השעה, יכול למצוא את עצמו בצרה גדולה יותר.
9 צודק | 15.03.09
9.
רוב המעסיקים יקרסו, ורובם ישארו עם חובות עצומים לבנקים ולספקים ! קל לדבר על ...
זכויות העובד , אבל אף אחד לא חושב מה עם המעסיק כאשר יקרוס במילא יאלץ לפטר את העובדים, ולכל השכירים שמייד קופצים, לא ל המעסיקים עשו מליונים על גב העובדים , רוב המעסיקים הקטנים והבינוניים , בד"כ בקושי שרדו , הרבה מעסיקים שאני מכיר בעלי החברה ומנהלים קיבלו משכורות קטנות משל עובדיהם . אבל העובד אף פעם לא רואה זאת.
אנונימי | 15.03.09
8.
עד מתי העובד יכול להתנגד הרי במצב היום אף אחד לא ממהר להתפטר...
האם אני יכול להמשיך לעבוד במקום ורק אחרי חצי שנה כשאמצא עבודה אחרת להתפטר על בסיס של הרעת תנאים? הרי זה שאני לא מסכים להורדות זה לא אומר שאני יכול להרשות לעצמי להתפטר שהרי קשה מאוד למצוא כרגע עבודה כך שהעובד נמצא במלכוד.
בני | 15.03.09
6.
נכון, אבל,
אפשר להתנגד מהיום עד מחר. בלי ועד עובדים חזק דינה של כל התנגדות - פיטורין. ועכשיו רוצים גם להגביל את זכות השביתה ולאסור אותה בחוק. כן כן, ליברמן שאתם כל כך אוהבים מנסה לקדם איסור על שביתות. אז כולנו נמשיך לסבול מההפרטות, מהקיצוצים ומכל הגחמות של בעלי ההון הקטנים והגדולים, עד שכולנו נקבל שכל ונתאגד לועד. רק כך ניתן להילחם בעריצות המעסיקים. העסק אמנם שייך להם חוקית, אבל העבודה היא שלנו וכך גם התמורה ההולמת עבורה.
מובטל | 15.03.09
5.
הכתבה מקלה בבעיות שיש לעובד שהוציאו אותו לחופשה ללא תשלום
חופשה = האדם אינו מובטל, ולכן אינו מקבל דמי אבטלה. ללא תשלום = האדם אינו מקבל משכורת. "לחפש בתקופה זו מקור להכנסה זמנית" כאשר הביקוש למקומות עבודה גדול מההיצע, זה לעג לרש, במיוחד כשהוא מחפש עבודה אותה יוכל לעזוב בכל רגע נתון כדי לחזור למקום העבודה הקודם שלו. המצב עוד יותר חמור לרגל המגבלות שהוטלו בשנים האחרונות (הן ע"י ביבי בשפל הקודם והן ע"י ממשיכי דרכו בשנים הטובות) על דמי אבטלה: מותר לתבוע רק פעם בשנה ופעמיים בארבע שנים, תביעה שנייה בארבע שנים מזכה בתקופת אבטלה קצרה יותר ובקצבה המחושבת על סמך אחוז נמוך יותר מהמשכורת, הוטלו מגבלות על הכשרה מקצועית ועל דמי האבטלה הניתנים בה, וכך הלאה. בצורה מפורשת: מי שמנצל דמי אבטלה ואז חוזר למקום העבודה, עשוי למצוא את עצמו ממש בלי כלום אם יפוטר שוב (נניח כי העסק יפשוט רגל, אירוע מסתבר לאור הצורך שלו להוציא עובדים לחל"ת).
קובי | 15.03.09
4.
אני לא מקבלת כבר כחודשיים שכר, כל הזמן אומרים עוד מעט ועוד מעט
הבעיה היא כי אני עובדת כאן רק כ6 חודשים ובייעוץ לעובד נאמר לי כי כדאי להישאר. דבר נוסף למרות שלא מעבירים לי את השכר עדיין מוציאים תלושי שכר על מלוא השכר ללאנסיעות. נאמר לי כי הענין אינו חוקי ועליי ליידע את המעביד בכתב על גודל החוב שלו כלפיי מה אתם ממליצים לי?
את | 15.03.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת