אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המאבק בהצפת המקצוע: כך נמנע מכם להיות עורכי דין

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
תגובות
אין תענוג גדול מלקרוא את תגובות עורכי הדין ,אלה שבעד העמקת הקושי והטלת מגבלות חדשות מכל סוג שהו ,ואלה שנגד המגבלות ,אלה שמעצימים את התנגדותם למכללות,ובעד האוניברסיטאות פשוט "משנים חזית", לא לעניין ,מה הקשר רמאים יש בכל התחומים,טובים יש גם ,גרועים יש מאלה ומאלה וכן הלאה .רק על המהות לגופו של עניין אף אחד לא מגיב וזה עצוב,על הסמכות ,על הפגיעה בזכות האזרחית,עלהפגיעה בבחירה האישית על ההשוואה למשל לרו"ח,אדריכלים,רופאים וכדומה ,א י י י ין ח ב לללללל ,הרי אתם אמונים על עריכת השוואה רוחבית כוללת.
gago | 06.05.09
14.
ל 8 ו - 11
אני סיימתי תואר במכללת נתניה - בהצטיינות. לעשות הכללה גסה לגבי המכללות - זה שטויות!! בכל מקום יש את הטובים יותר והטובים פחות - כמו גם באוניברסיטאות. לגבי זה שהלימודים קשים יותר או פחות? זה לא רלוונטי בכלל- כל אחד עושה את הבחירה שלו ואני מניחה שבסוף רמת הקושי הכללית של התואר היא זהה בכל הפקולטות. אין ספק שצריך לעשות שינוי לאור מספרם הרב של עורכי הדין - תוך כדי כך שזה לא ייפגע באלו שהחלו לימודיהם כבר.
מכללת נתניה | 06.05.09
13.
ל-11 ו-12 הגאונים
לו הייתם יכולים לראות את העניין בצורה רחבה יותר ופחות צרת אופקים, הייתם מבינים שהבעיה היא לא במכללות. הפחד מתחרות ככל הנראה מדבר בעד עצמו, כי מה יותר קל מלדרוש מהאזרח התמים סכומים עצומים בעד שירותים?? כל שתצטרכו כגע יהיה להוכיח את עצמכם ותו לא. אםהתחרות מאיימת עליכם, זה אומר דרשני. לעניין רמת עורכי הדין, בכל שנותיי אני זוכרת עורכי דין שמעלו בכספי לקוחות וכיו"ב, עוד בטרם החלה תופעת המכללות...ומעשה הם בוגרי אוניברסיטאות. ולמה להרחיק כל כך? בל נשכח את הבחור שהתחזה לעורך דין במשך שנתיים שלמות במשרד גדול, ונשאל - היכן הוא למד?? באוניברסיטה. אם כן, אתיקת עורכי הדין אינה קשורה כלל ועיקר במוסד הלימודים בו למדתם אלא באישיות ובערכיות של כל אחד ואחד מכם. ורק המאבק הזה מדבר בעד עצמו. פשוט פוחדים שהציבור יוכל להיעזר בשירותי עורכי הדין במחירים הפתוחים לתחרות, כמו בכל ענף אחר בארץ. מדובר כאן בניצול, כי לא יקום עורך דין שיעמוד נגד הלשכה בעניין זה, כי כולם חושבים על עצמם ומי שנפגע זה הציבור שאינו עורכי דין. אולי סגל המכללות ישכילו לצאת למאבק בעניין הכפשת שמם. עורכי הדין צריכים להבין שבכל תחום יש הצפה, העם מודע לתארים אקדמאיים. גם בהייטק יש הצפה, גם בראיית חשבון ובכל תחום אפשרי. השכר של כולם נפגע מכך, אז אולי פשוט נסגור את כל מוסדות ההשכלה הגבוהים ובלבד שאנשים שכבר רכשו מקצוע ימשיכו ליהנות מהבלעדיות לכאורה שלהם???? מענין מה היה קורה, לו הייתה מגמה לסגור את מכללת אורט בראודה כי ישנה הצפה במהנדסי מכונות למשל...לא היתה עוברת יממה עד שהיה קם עורך הדין, בוגר אוניברסיטה כמובן, ומדבר יומם וליל בתקשורת על כך שמדובר בפגיעה בחופש העיסוק...לא היו ישנים בלילה עד שלא היו מונעים את סגירת המוסד. אז בואו נפסיק עם הצביעות, נהיה טובים ונתמודד עם המצב בשוק, שתוקף את כל תחומי העיסוק ולא רק את תחום עריכת הדין. מי שטוב יצליח, כמו בכל תחום.
לא חשוב | 06.05.09
9.
צריכה ייעוץ דחוף ביותר ללימודים !!!!
האם זה באמת לא כדאי ללמוד משפטים?? בתור סטודנטית שתתחיל בשנה הבאה אתם ממש מדכאים ומפחידים ובכלל הכתבה הזו נראה לי יש ברצונה להרחיק כמה שיותר סטודנטים למשפטים האם הותיקים מפחדים מהצעירים יותר?? שמא יחליפו את מקומם או שזאת באמת המציאות המרה??
ג'ני | 26.03.09
8.
שטויות לכל משמיצי המכללות
אני בוגר תואר ראשון במכללה האקדמית למשפטים ברמת גן ולומד במקביל למבחני הלשכה וכן תואר שני באוניברסיטת ת"א, ואני חייב לומר לכם, שהלימודים במכללה יותר פרקטיים יותר קשים ויותר סזיפים, אך, תפסיקו לקשקש בשטויות, ובסופו של יום מי שמחזיק בידיעה קדומה לפיה המכללות הם אאוט, טועה ובגדול!!!!!!! הכל תלוי בעו"ד, איך שהוא במקצוע, ואם הוא לא טוב, גם אם השוק לא יוציא אותו, הלקוחות לא ילכו אליו, כך ש- בסופו של יום לא תהיה לו עבודה כי הוא, ורק הוא לא טוב! לידיעתכם,
בוגר מכללה | 26.03.09
7.
מס' 1 צודק השוק החופשי לא עושה טוב למקצוע
נהפוך הוא: רק מי שאין לו ברירה אחרת, נשאר במקצוע, הטובים עזבו מזמן הקפיטליזים והשוק החופשי לא עושה שהטובים ישרדו, ממש לא, זו הנחה מוטעית מיסודה. ככל שרמתו של העורך דין נמוכה יותר, הוא יסכים להתפשר על שכר ולמכור את עצמו בזול יותר ולזול יותר, תמיד יש ביקוש, בדיוק כמו איקאה או סחורה מסין. לבעלי המשרדים, (גם הגדולים שבהם) אין שום בעיה להעסיק עורכי דין צעירים ללא ניסיון בשכר זעום, כי מבחינתם זה פשוט חיסכון בעלויות, גם אם העבודה תהיה קצת פחות איכותית ולעיתים בתחומים מסויימים בעריכת דין אף אחד לא מחפש גאון או מצטיין, אלא פשוט מישהו שיעשה את העבודה האפורה הזאת וכן גם במשרדים הגדולים שנחשבים לבעלי שם. מי שכבר בזבז 5 שנים (כולל התמחות ובחינות) בשביל לקבל רישיון לעריכת דין והוא לא איזה גאון ואין לו מקצוע אחר, לא תהיה לו ברירה אלא להישאר במקצוע, פשוט כי כרגע אין לו מקצוע אחר וגם אין לו כסף או כוח להשקיע בתואר חדש והוא ימשיך במקצוע - פשוט כי זה מה יש! ומי שלא יתקבל לעבודה כשכיר, פשוט יפתח משרד כמו שהרבה עורכי דין עושים. כי פשוט אין לו ברירה אחרת וכן הוא יגבה מחיר נמוך הרבה יותר מהוותיקים וייתכן שיעשה עבודה לא פחות טובה. מה שיקרה זה: התעריפים יירדו ואולי גם הרמה תרד בהתאם לירידה במחיר, כי מי יהיה מוכן להשקיע כל כך הרבה בתיק בשביל שכר טרחה זעום? ומי שלא יתקבל לעבודה, פשוט יפתח משל עצמו וזה לא דווקא הטובים יותר. ראו את איקאה: כולם יודעים שהסחורה שלה לא איכותית ובכל זאת איקאה מוכרת בזול אומנם סחורה לא איכותית שספק אם תחזיק שנה, אבל כניראה שעם ישראל לא אוהב איכות הוא אוהב זול. ונראה שגם המדינה מעודדת את זה: העיקר שיהיה זול כמו הייבוא הגדול של בגדים מהמזרח ומסין, סחורה בזול לא איכותית שמתבלה מהר. בקיצור כל הקפטיליזים הזה, הוא קשקוש אחד גדול.
למה לא מפרסמים? | 25.03.09
6.
ל 5
חבל שהקצנת את התגובה הקטנה שלי. לא אמרתי שמקומם של כל בוגרי האוניברסיטאות מובטח. כמובן שיש לא מעט מקרים של אנשים שעשו התמחות במשרד גדול והגיעו למשרד ניצול - וליבי ליב להם, באמת. כל מה שאמרתי הוא שלתלמידי מכללות (לא מצטיינים) בד"כ לא תהיה גישה לתחומים המסחריים. במובן הזה השוק כן עושה את שלו. מי שסיים במכללת רמת גן בממוצע 70 סביר להניח שיעבוד במשרד קטן בתת תנאים, זו המציאות.
איתי | 25.03.09
5.
ל-2: אתה חי בסרט או מה שיותר סביר, סטודנט שעוד לא מבין איפה הוא נמצא.
רוב בוגרי האוניברסיטאות, כולל אלו שהתמחו במשרדים הנחשבים ביותר, לא נקלטים במשרדים הגדולים כיוון שאלו לא יכולים להכיל את כולם. רוב המתמחים במשרדים הנחשבים עוברים לאחר ההתמחות למשרדים קטנים. במקרה הטוב, אלו משרדי נישה שמשלמים כמו הגדולים, ובמקרה הנפוץ יותר משרדי ניצול שצצים כפטריות אחרי הגשם. לידיעתך, לימודים באוניברסיטה והתמחות במשרד נחשב לא הבטיחו דבר בשנים הטובות, ובוודאי לא מבטיחים דבר בשוק של היום.
אסף | 25.03.09
2.
ל 1, אתה טועה ומטעה
בוגרי אוניברסיטאות נקלטים במשרדים גדולים ומרוויחים טוב מאד, אין להם סיבה לעזוב. כשהם עוזבים לחברות ציבוריות זה בד"כ אחרי שנים של עבודה מאומצת בשוק המסחרי, ולא על ההתחלה. עורכי הדין של ה 6 אלף ל 11 שעות זה בד"כ בוגרי מכללות, וזה כולל את רוב השוק שמתעסק בישות/דיני עבודה/הוצל"פ/תביעות נזיקין קטנות, אלו באמת תקועים. השוק עושה את שלו.
איתי  | 25.03.09
1.
לכל משנני מנטרת השוק החופשי
תמונת המצב בקרב עורכי הדין הצעירים מראה שהשוק החופשי עושה את ההיפך מהמצופה. עו"ד צעירים בוגרי מוסדות יוקרתיים בהצטיינות ו/או בעלי תואר נוסף מנצלים את הביקוש לשירותיהם והם הראשונים לצאת מהמקצוע. לעומתם, בוגרי המכללות הפחות הנחשבות (למעט המכללה למינהל והמרכז הבינתחומי) ואלו שלא השכילו ליצור לעצמם אופציות תעסוקה חלופיות "נתקעים" במקצוע בעל כורחם. כל מי שחושב שהשוק החופשי עושה סינון חיובי ומשאיר במקצוע רק את הטובים ביותר, הסתכלו סביבכם והבינו שמי שיכול לצאת, יצא או בדרך לצאת. מי שנשאר זה לרוב מי שאין לו ברירה אחרת. אף אחד לא חולם על 11 שעות עבודה ביום תמורת 6 נטו במקרה הטוב. למרבה הצער זה מצבם של עוה"ד הצעירים.
דניאלה | 25.03.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת