אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מוסף עצמאות: החלש שורד

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
פשטנות
הממיצאים מעניינים אולם ההגשה של הדברים בראיון פשטנית ביותר. בוודאי שדרווין טעה פה ושם, וכי אדם אחד יכול לבנות תיאוריה שלמה? אני מוכנה להמר שהמחבר לא קרא את מוצא המינים מכריכה לכריכה, או אפילו מספר פרקים בשלמותם והאמירה "דרווין טעה" היא כדי לחפש רייטינג. הנקודה היא שדרווין הציעה תיאוריה מטריאליסטית למיגוון המינים, בעוד ששרון מועלם מדבר על דקויות בתיאוריה שדרך אגב מתיישבות אתה. מה שאנחנו חושבים מבחינה אנתרופוצנטרית למחלה, יכול להיות חלק מן השונות בטבע, שכן הפרטים שנושאים את התכונות האלה מגיעים לגיל פריון. איכות חיים אחרי גיל הפריון איננה מענינה של הברירה הטבעית וסליחה על הניסוח הטלאולוגי.
 | 04.05.09
16.
טענות מרתקות, לא חדשות
כתבה מעניינת מאוד, נשמע ספר מרתק, אבל לפחות 2 טענות המוצגות כ"מהפכניות" אינן חדשות. ידוע כבר שגנים ה"גורמים" למחלות, תורמים מצד שני לעמידות למחלות אחרות. לדוגמא, וריאציה גנטית הגורמת לסיכוי גבוה לאנמיה חרמשית, גורמת לעמידות גבוהה למלריה. אם אתה מערב-אפריקאי, שם נפוצה הוריאציה הזו, היא דווקא תעזור לך להאריך ימים וכמובן להעמיד יותר צאצאים, לעומת החלופה למות ממלריה הנפוצה בחלק זה של העולם. כנ"ל גן המעניק עמידות לשחפת, במחיר נטייה להידלדלות העצם. גן אחר נמצא כמעניק עמידות לטיפוס המעיים, במחיר חשיפה מוגברת לסיסטיק פיברוזיס. הייתי שמח להיות מצויד בגן זה, אם אני גר בבנגלדש, למשל. פרטים אלה לקוחים מספר מאיר עיניים בשם "גנום" של מאט רידלי (פרק "כרומוזום 9 – מחלה") http://www.getit.co.il/BN_Direct/37830/ טענה שנייה הנטענת לפי הכתבה בספר, אף היא אינה מקורית אם כי חדשה למדי בתחום האבולוציה – האבולוציה אכן מתקדמת בקבועי זמן הרבה יותר מהירים מהקצב הגיאולוגי שעד כה יחסו לה. שינויים זעירים, שיש להם השפעה ניכרת על יכולתו של המין להתרבות, אכן מופיעות בין דורות בודדים. ספר מעולה לעניין זה הוא מקור הפרוש של ג'ונתן ויינר http://bookme.co.il/Books/Item_Details.aspx?Barcode=32-20604
אלון | 02.05.09
15.
הוליזם במיטבו
כתבה מרתקת ומחקר מרתק, תודה לכל המשתתפים. שני נושאים שקשורים לעניין הם : אחד, שברפואה הסינית סכרת מאופיינת כעודף חום. והשני נוגע למתן השתן בזמן קור : ישנה סיבה בסיסית יותר מאשר העלאת רמת הסוכר בדם והיא סיבה מכאנית. כאשר הגוף רוצה לזרז את קצב ההתחממות הוא פשוט מפחית את כמות הנוזלים ומשפר את היחס בין גוף החימום (השרירים) לבין שאר הגוף שהוא ברובו נוזל. דוגמא מצויינת היא קומקום חשמלי, כאשר אנחנו רוצים לזרז את הרתיחה פשוט נפחית את כמות הנוזלים ע"י שפיכתם. בברכה.
אורי  | 01.05.09
14.
כתבה טובה
כתבה מרתקת ללא ספק. כחולה סכרת סוג 1 הפתיע אותי מאד לקרוא את דבריו של ד"ר מועלם. אין ספק גם שהופעת האינסולין הביאה מזור לחולים כמוני. אני מטופל בלנטוס כבר זמן רב אחרי שעברתי מאינסולין ארוך טווח אחר ובלי האינסולין אני מאמין שמצבי היה קשה הרבה יותר מכפי שהוא כיום.
טל | 30.04.09
3.
אחת הכתבות היותר מענינות שקראתי לאחרונה ומעלה שאלות/תשובות רבות...
תודה לך ד"ר שרון מועלם אתה מדהים ברעיונות שלך ואין לי ספק שתרומתך תהיה אסטרונומית לרפואה ולאנושות בכלל. אני גם מקווה שחברות התרופות לא יתנו לך יד (קשה להעמין בזה) ויתנו סופסוף מענה לבעיות ולא ניסיון למגר מחלות שעל פי התאוריה המתהווה שלך אין בה הכרך.
יבגני | 29.04.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת