אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מדריך וידיאו: אובונטו למתחילים

45 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
לא להתקרב לאובונטו !
עברתי מ-xp לאובונטו: כל פעם שחזרתי הביתה האובונטו קרס ולכן הייתי צריך להדליק כל פעם מחדש. המחשב עם האובונטו היה מחובר למדפסת הביתית ולכן כל המחשבים האחרים (שמריצים ווינדוס) לא הצליחו להדפיס מרחוק. עברתי מ-ubuntu לויסטה : היה מספר בעיות אך ויסטה Ultimate 64 bit על HP עם Core 2 Duo SU7860 היה כמו לגור בגן עדן. עברתי מויסטה ל-7: 7 , אותה גברת בשינוי עדרת מעולה. פועל מעולה ממליץ או ויסטה או 7
רון | 31.08.10
34.
אפשר לעבוד במקביל על אובונטו ועל ווינדוס כולל גישה מלאה לקבצים!
באמת שכדאי לנסות ולהתקין - זה לא פוגע כלל בדיסק הקשיח או בהתקנה של ווינדוס, כמו כן יתרון גדול בהתקנה של אובונטו במחשב אפילו אם לא משתמשים בה בכלל - זה ביטוח למחשב במקרה של קריסת ווינדוס כתוצאה מוירוסים - פשוט מעלים את המחשב מאובונטו, מריצים אנטיוירוס על המחיצה של חלונות - במקרה הטוב אם הנזק עוד לא גדול, אפשר מיד לחזור לעבודה רגילה. במקרה הפחות טוב לפחות יש לכם גישה מלאה לכל הקבצים במחשב וגישה לאינטרנט - אפשר לגבות ולהתקין מחדש את הווינדוס (אם רוצים). פשוט עולם אחר!
נדב | 08.05.09
31.
בעיות בהתקנה
בגירסה 9.04 עברו למערכת גרפית חדשה שעדיין סובלת ממחלות ילדות. התוצאה היא שיש לא מעט כרטיסי מסך שלא נתמכים בצורה טובה. אם המחשב שלכם זז לאט, לא תומך בהאצה גרפית, או עובר אתחול בלי התראה מוקדמת, הסיבה היא כנראה בעיה בתמיכה בכרטיסי המסך. הבעיות הללו נפתרו אחרי שיצאה הגרסה הנוכחית. אם אתם שמים לב לאחת הבעיות הנ"ל לאחר ההתקנה, יש לכם את האפשרות להתקין את אחת הגרסאות הקודמות (8.10 או 8.04) שאינה סובלת מהבעיות הנ"ל, או להמתין לגרסה הבאה שיוצאת באוקטובר.
טיפ | 07.05.09
29.
על התקנת אובונטו על דיסק-און-קי (בהמשך למגיב 22)
לפי מיטב הבנתי, מגיב 22 מתייחס להתקנה של אובונטו על הדיסק-און-קי בלבד, והפעלה שלה מהדיסק-און-קי במקום מהכונן הקשיח. היתרון התיאורטי של התקנה כזו הוא שהכונן הקשיח לא מעורב בה כלל - ההתקנה לא משנה את מבנה המחיצות או כותבת דבר על הכונן הקשיח. לא מדובר ביתרון גדול כל כך - אין סיבה לחשוש מהתקנה של אובונטו על הכונן הקשיח, לצד חלונות. החסרון הוא שדיסק-און-קי, ואפילו כונן קשיח חיצוני עם חיבור USB, יהיו איטיים באופן משמעותי מכונן קשיח פנימי. כמו כן, לזיכרון בדיסק-און-קי יש אורח חיים מוגבל - בכל פעם שמשתמשים בו, חייו מתקצרים. כשמפעילים ממנו תוכנות, העומס גדול מהרגיל והזיכרון יסיים את חייו מהר יותר מאשר אם משתמשים בו רק לאחסון והעברת קבצים. כדי לבצע התקנה כזו, יש להפעיל מחדש את המחשב כשהתקליטור של אובונטו בכונן, ולבחור את האפשרות "Try Ubuntu without any change to your compter". אחרי שאובונטו פועלת, אפשר להמשיך לפי ההוראות של מגיב 22.
רן יניב הרטשטיין | 06.05.09
28.
התקנה על דיסק און קי
למגיב 22, יש לי את דיסק התקנה 8.10,יש בו 2 אפשרויות: 1.דמו או התקנה מלאה, 2. התקנה לצד וינדוז. לא ברור לי למה התכוונת אם רוצים להפעיל דרך דיסק און קי. האם תוכל כמו שקודמי ביקש לפרט יותר ?. גם אני רוצה לבדוק את האפשרות לשינוי. דבר שני,אם אני גולש בנייד,האם החיבור עם דיסק און קי יתן לי לגלוש אלחוטית באינטרנט דרך האובונטו ?. תודה מראש.
גדעון | 06.05.09
24.
למגיב 6 - למה סתם ללכלך?
אובונטו יודעת לעבוד עם כל מסמך או קובץ, גם סוגי הקבצים הבעייתיים של MS, למשל docx של אופיס 2007. חבל שאתה חושף את הבורות שלך ברבים. אם אין לך כוונה אמיתית לעבוד עם לינוקס ולהשתחרר מהכבלים של MS אז תישאר שם. תישאר, ואל תקלקל לאנשים אחרים שאין להם אינטרס לתחזק את MS..
שוגי | 06.05.09
22.
המקום להסתבך עם התקנה לדיסק, ניתן להתקין על זיכרון USB
לכל מי שמפחד (ובצדק) להתעסק עם הדיסק הקשיח עם שתי מערכות הפעלה, יש פיתרון קל ופשוט. הורידו את תוכנת ההתקנה של אובונטו. צירבו אותה על דיסק. הפעילו אותה מהדיסק ללא התקנה, ואז התקינו אותה על זיכרון USB. דרך System-Administration-USB STARTUP DISK CREATOR שנו את סדר ה BOOT של המחשב דרך ה BIOS שיעלה מזיכרון USB לפני הדיסק הקשיח, ומאותו רגע בכל פעם שהזיכרון יהיה תקוע בשקע -USB המחשב יעלה עם תוכנת אובונטו. היתרון של USB הוא שהוא זוכר כל שינוי שתבצעו במערכת טובונטו כולל הגדרות, התקנת תוכנות וכו', אבל הוא לא משנה אילו ביט אחד בדיסק הקשיח. בקיצור ללכת עם ולהרגיש בלי.
טיפ מהסרטים | 06.05.09
20.
כתבה מעולה, כל הכבוד.
דוד מתגובה מספר 6 - ניתן לעבוד על הקבצים של ווינדוס בתוך לינוקס. כל מה שאתה צריך לעשות הוא לוודא שהמחיצה של ווינדוס מעוגנת בתוך הלינוקס שלך. ניתן לעשות גם הפוך, אבל זה לא יהיה באותה מידת גמישות ונוחות מאחר ואין בווינדוס תמיכה מובנת במערכות הקבצים של לינוקס.
תומר כהן | 06.05.09
18.
לא לנסות עם כרטיס מסך של Nvidia
פשוט סיוט. בתור משתמש חלונות שהיה מוכן ומזומן לעבור לאובונטו, ואפילו ניסה אותה למשך כמה שבועות ועמל קשות על הגדרת כרטיס המסך (המיושן למדי של Nvidia) התאכזבתי. כמובן שהבעיה בNvidia ולא באובונטו, אבל המסע המתמיד (והמאוד לא מוצלח) לסדר את הרזולוציה של המסך עלה בתוהו. חזרתי (לצערי) לXP, בנתיים.
לידור | 05.05.09
17.
מדריך מדהים. בעיקר הפשטות, עכשיו גם סבא יכול להתקין אובונטו.
זהו, נגמרו התירוצים. עוברים ללינוקס ומשאירים את חלונות רק למה שחייבים. אמנם פירטיות היא לא דבר שיש להתגאות בו, אבל אם התקנתם חלונות פיראטי רק כדי להתקין על המחשב לינוקס, יסלחו לכם בכניסה לגן עדן...
במבינו המקורי (מIOL) | 06.05.09
13.
לא להתקין 9.04 על ניידים עדיין
נכון, אובונטו זאת הפצה נהדרת וידידותית למשתמש, אבל הם מתחילים להיתקל בבעיות שחלונות מזמן נתקלו - בעיית התמיכה בכל זני החומרה השונים. wine - זאת תוכנה נחמדה אבל לא כל דבר יעבוד לכם איתה !!!!!!! לא מעט ניידים שהתקינו את 9.04 נתקלו בבעיות שונות, לכן הייתי ממליץ להתקין את 8.10 ולחכות ל 9.10 (9.10 משמעו שההפצה הגדולה הבאה תצא ב2009 בחודש 10) היום אובונטו היא ברמה טובה אך יש המון מה לשפר... טוב נו לפחות זה חינם !
יוסי | 05.05.09
8.
מס' 6 - אתה טועה
בהתקנה המודגמת במדריך, וגם בגרסאות קודמות אין כל בעיה לגשת מתוך אובונטו לקבצים של חלונות. הפוך זה יותר קשה. אצלי למשל פועל קליינט של eMule בחלונות, כשאני עוברת לאובונטו אני משתמשת ב amule שמשתמש בספריות המקוריות של ה emule בחלונות ככה שיש המשכיות מלאה בהורדת קבצים ולא משנה באיזה מערכת הפעלה. בכלל הגישה שלי לעבודה עם אובונטו היא לשמור את כל המסמכים / תמונות / קבצים בדיסק של חלונות ככה תמיד הכל נגיש כל הזמן - וגם נשאר אם מורידים את האובונטו. אגב, גם בהתקנה "רגילה" של אובונטו עם מחיצות של ממש על הדיסק הקשיח - אפשר דיי בקלות להגיע לאותה צורת עבודה.
ניקיטה | 06.05.09
6.
הבעיה של אובונטו היא שאי אפשר לעבוד על קבצים שנוצרו בה בוינדאוס ולהפך
השתמשתי בה תקופה לצד XP וזאת באמת הייתה מערכת הרבה יותר טובה אבל היה את הדברים הקטנים שבשבילם הייתי צריך לחזור לוינדאוס, או את הפעמים שלא יכלתי לגשת לקובץ בגלל שהוא היה יושב על מערכת הקבצים של מערכת ההפעלה השנייה. היום וינדאוס 7 עומדת בפתח והבטא שלה נראת לי בסדר גמור נכון לעכשיו. אני לא רואה יותר מידי סיבות למשתמש פרטי לעבור לאובנטו. לעסקים עם זאת זה יכול לחסוך הרבה כסף.
דוד; | 05.05.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת