אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קבורה מוקדמת: מי משלם את מחיר השמירה על ההיסטוריה?

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
חפירת קברים בית שמש
ע"פ דעת תורתינו הק' אסור לדור שם ולהשתמש במקום הזה [מתחם גולובנציץ] לשום הנאה, ועל כולם הוא העקירת ורמיסת האמונה בהשארת הנפש רח"ל, והריסת כל חלק הרגש קדושה אשר בנפש היהודי רח"ל, ממש כמו בגרמניה לפני 70 שנה. והמקילים על נפשם, ועוברים על דעת תורה, יחושו על נפשם מאימת ופחד הדין הנורא והסכנה החמורה שמביאים עליהם ועל צאצאיהם במקום הזה. וכידוע גודל האסונות שקראו לאלו ששלחו ידם בחיטוטי שכבי רח"ל, וכלשון התפילה הנוראה מהגה"ק ר' חיים פאלג'י זי"ע "שהנותן יד עליהם דרך ביזוי או לקלקל מקום קבורתם "אותה יד תקצץ" וידעו כל הגוים משפט ד' ויתקדש שמך על ישראל עמך" ועיין בספר יסוד יוסף בהקדמה אשר בזמנו מתו בעון זה ארבע מאות תינוקות במגיפה רח"ל. ואנו בקריאה האחרונה, קוראים בזה אל כל מי אשר בשם ישראל חרד יכונה: סורו נא מעל אהלי האנשים האלה ואל תגעו בכל אשר להם פן תספו בכל חטאתם! רח"ל.והיטב עשו העסקנים להחתים ציבור יראי
יָדֹ֨עַ תֵּדַ֜ע | 16.06.20
27.
האגרות פשוט אינן חוקיות ולא יחזיקו מים בבית המשפט
לצערי צודק מס' 26. אך יותר מכך, ברור הו שהמדינה על כל תושביה היא זו שצריכה למממן את שמירת עברה ולא פלוני. בנוסף, הרי האגרות הנגבות אינן חוקיות כלל והן במסגרת תקנות שר שלהן ולהחלטת בג"צ שהביאה להן מעט מאוד. הכתבה לא עסקה בשוק שמאחורי חפירות ההצלה שהרי גם המוסדות האקדמיים בארץ רשאים לקבל רישיון חפירה. וכעת דמיינו את נציג רשות העתיקות מעניק רישיון למתחרה כלכלי ומחקרי שלו, מפקח עליו ולבסוף משחרר השטח לפיתוח. ניגוד אינטרסים חמור ובלתי אפשרי שקיבל ביטוי בדו"ח מבקר המדינה 2004. כמובן שדבר לא השתנה מאז.
א. | 05.09.09
26.
לנושא הכתבה
ראשית, ה"הצלה" בה מדובר היא של הידע, ולאו דווקא של הממצאים עצמם. ארכיאולוגים מודעים היטב לכך שמרבית הממצאים אינם תורמים דבר, ובחפירות ההצלה מנסים לתעד את הממצא כמה שיותר לפני השמדתו. החלפת הישן בחדש היא אחד מהעקרונות במחקר הארכיאולוגי, ותהיה זו צביעות לא להכיל עקרון זה גם על התקופה המודרנית. שנית, הכתב לא ציין מספר מקרים בהם אתרי תיירות פוטנציאליים כוסו באספלט כדי להפכם למגרשי חנייה. כמובן שהדבר נעשה לפי האינטרסים של בעלי ממון, שמעדיפים להמנע מהשקעה ארוכת טווח ותרבותית באופייה, לטובת הכנסה מיידית ובטוחה מחנייה. לבסוף, אציין רק שלפי דעתי, וקרוב לוודאי גם לדעת ארכיאולוגים אחרים, המדינה היא זו שצריכה לשלם עבור חפירות ההצלה, ולא היזם, בייחוד במקרים של אזרחים פרטיים.
ארכיאולוג צעיר | 07.05.09
25.
השיטה של רשות העתיקות:
מכריזים על אתר ארכיאולוגי או אתר לחפירות הצלה איפה שרק אפשר. מתמחרים בעלות מירבית כולל שכר עבודה לעובדים. לוקחים עובדים מרשות התעסוקה/משרד העבודה שמשרד העבודה משלם להם במסגרת "העסקה יזומה" למובטלים שאין להם סיכוי למצוא עבודה אחרת. כך שבעצם רשות העתיקות לא משלמת שכר עבודה ומשאירה את הכסף בכיסה. גם אם הרשות משלמת לחלק מהעובדים היא נותנת שכר מינימום מינוס. וכך נשאר הרבה כסף לתשלום משכורות מנופחות לבכירי הרשות עם כל מיני הטבות, רכבים ושאר צ'ופרים. וזו האמת לאמיתה ממקורות אמינים ביותר.
r | 07.05.09
24.
רשות העתיקות במימון ובשרות הנדלסטי
האם מי שהקים את רשות העתיקות לא ידע שבכל הארץ יש אוצרות ארכיאולוגיים שמחברים את עם ישראל למולדתו? אבל רשות העתיקות הדרדרה כמו גופים אחרים ורואה את תפקידה בפרנסה על ידי חפירות הצלה שאינן מצילות דבר. אפילו התילים הגדולים כמו תיתורה כוסחו מכל הכיוונים כשאזור בית הקברות היהודי? של תיתורה מצוי תחת שכונת מליבו. באתר אום אל עומדן רצו לשמר את בית הכנסת העתיק ללא הכפר והאתרים של חווה ממלכתית חשמונאית ומקדש ואזור תעשיה כלקוליתי נעלמו מעל פני האדמה.כך במודיעין וכך בכל הארץ. צריך לשנות את חוק העתיקות! צריך לממן את הרשות על ידי פרומיל מכל הבניה בארץ כך שיהיו בלתי תלויים בנדל"ן מסויים וצריך ללמוד איך משמרים בעידן שלוירטואל ריאליטי.
עפרה אורבך | 07.05.09
23.
תפיסה עקומה, מדינה איננה מיזם נדלנ"י. למרות זאת המדינה מממנת את עיקר העבודות
בגרמניה כל יזם מפריש 6% מערך ההפרוייקט לארכיאולוגיה, באנגליה 7%, בצרפת מימון מלא ועוד. בארץ היזמים משלמים אגרה פחותה והמדינה משלימה את השאר. ובכלל תמיד היזמים משיתים את העלויות על הקונה.
אחד שיודע | 07.05.09
21.
אתם כולכם השתגעתם. המגיבים כוונתי. וממה נתפרנס? מהברשת גולגלות??
כשבונים מתפרנסים הפקידים, האדריכלים, המהנדסים, ההנדסאים, הקבלנים (כן, גם להם מותר, ואם נראה לכם שזה אחלה של ג'וב למה שלא תתחילו לבנות קצת? מה יש, זה קשה?). כן, וגם השמאים, הבנקים והפקידים שלהם, עורכי דין, נגרים, אינסטלטורים, חשמלאים, בוני מעליות, זגגים, אלומיניום, יצרני מרצפות, יצרני בדים (וילונות, מיטות וכו), ועוד ועוד. אז מה, במקום לקנות דירה נעבור לגור בקבר ישן??? והכי חשוב לזכור: כל אחד שקונה כאן דירה משלם עבור החפירות. אבל את הרווחים מהצגת המימצאים מקבלים רק מעטים. יפה, לא?
בניה = פרנסה לרבים. כולל פקידים! | 07.05.09
20.
אתם כולכם השתגעתם. המגיבים כוונתי. וממה נתפרנס? מהברשת גולגלות??
כשבונים מתפרנסים הפקידים, האדריכלים, המהנדסים, ההנדסאים, הקבלנים (כן, גם להם מותר, ואם נראה לכם שזה אחלה של ג'וב למה שלא תתחילו לבנות קצת? מה יש, זה קשה?). כן, וגם השמאים, הבנקים והפקידים שלהם, עורכי דין, נגרים, אינסטלטורים, חשמלאים, בוני מעליות, זגגים, אלומיניום, יצרני מרצפות, יצרני בדים (וילונות, מיטות וכו), ועוד ועוד. אז מה, במקום לקנות דירה נעבור לגור בקבר ישן??? והכי חשוב לזכור: כל אחד שקונה כאן דירה משלם עבור החפירות. אבל את הרווחים מהצגת המימצאים מקבלים רק מעטים. יפה, לא?
בניה = פרנסה לרבים. כולל פקידים! | 07.05.09
18.
עוד נדבך במסע של הכחשת הקשר של העם היהודי לארצו
ועכשיו במסווה של "פגיעה בפרוייקטי נדל"ן". הפלשתינים, שמשמידים בשיטתיות כל ממצא ארכיאולוגי המתעד התיישבו יהודית עתיקה (ומה שנעשה ב"אורוות שלמה" מתחת להר הבית הוא רק קצה הקרחון) - מצאו בני ברית ב"יזמי נדל"ן" ובכתבי כלכליסט...
נדלניסט | 07.05.09
15.
מדינת ישראל נהנית מהארכיאולוגיה שלה, בגלל מקומות קדושים לכל הדתות. לכן גם נדל"ן כאן יקר
יזמי נדל"ן בכל מקום מפרסמים כמה אטרקציות ארכיולוגיות יש באזור, ובכלל כל התיירות במדינת ישראל באה בעקבות הארכיולוגיה, וגם רבים מחליטים לקנות כאן נדל"ן בגלל הערך הדתי/ארכיולוגי של הארץ. אז יזמי נדל"ן עושים על זה בוכטות של כסף, שלא יתבכיינו.
אסף | 07.05.09
13.
בושה
כרישי נדל"ן ויזמים הם האוכלי חינם של המדינה שלנו. הארכיאולוגיה הוא נכס לאומי שלנו. עכשיו שהציבור הרחב ישפוט - מה חשוב לו ולילדיו - כמה אוכלי חנם שמנים ועשירים היוזמים פרוייקטים עבור העשיריון העליון שיכולים כם לבנות את ארמנותיהם - לא על עתיקות - או לשמר את הנכסים הארכיאולוגיים שלנו במחיר הזזת פרוייקטים של נדל"ן לאתרים חלופיים. אם בכל זאת רוצה יזם לבנות במקום מרכזי בו יש עתיקות שישלם...
אבי | 07.05.09
9.
הכי אהבתי את המשפט הבא... פשוט מצחיקים האנשים האלה...
"כדי לשמרם למען הדורות הבאים ולהבטיח עתודה של אתרים ארכיאולוגיים לצורך לימוד ומחקר" זה מה שנקרא, job security... אנשים מתו במשך מלא זמן, הכי טוב לחקור אותם. כך יש עבודה מכאן ועד עולם... חייבים גם להשאיר עתודה של אנשים מתים לדורות הבאים כדי שלא רק אני יתפרנס מאנשים שסה"כ שבונים בתים לאנשים שרוצים לקנות בתים, אלא גם הילדים שלי, המשפחה שלי, ועוד... מי משלם על זה לדעתכם? הרוכשי דירות... נראה לי הקבלנים צריכים למצוא שיטה לפוצץ את כל האזור לפני שהם מתחילים לעבוד. כך יהיה יותר קל, וגם לא יהיה סיכוי לעתיקות.
דביל | 07.05.09
8.
עם שאינו יודע את עברו ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל
נראה כאילו כל מה שמעניין זה איך הקבלן צריך להתחכם ולגרוף רווחים מהירים ולא איך מתחברים לאיזה משמעות והוויה של היסטוריה של אלפי שנים. בית לאומי שיוצב על יסודות ללא תמיכה היסטוריה יתמוטט במהרה. בנית בתים על תשתית של חפירות ארכיאולוגיות מחזקת את יסודות הבית הלאומי ולמעשה גם את הבית הספציפי.
אביתר | 07.05.09
2.
הבעיה היא לא רק החפירות הארכיאולוגיות,
כדאי גם לנפנף את כל תוכניות המתאר העירוניות שאוסרות על בנייה של יותר מ7583 קומות, להשמיד את כל הצמחיה המיותרת הזו שגוזלת מים יקרים מהכנרת, שאם היא תתייבש אגב זה לא נורא, כי בתחתית יש שרידים ארכיאולוגים ואז הנודניקים מרשות העתיקות לא יצטרכו לבלבל את המוח ליזמים...
ה. שלימן | 07.05.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת