אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי: איך ייחלץ העולם מכלכלת השפל

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
ל-6 בורסה עולה יכולה גם להתרסק בתוך ימים ספורים.
בורסה עולה, לא אומר שאין משבר. קיימים פרמטרים אחרים הקובעים את ממדי המשבר. עסקים בקשיים, מפעלים נסגרים, פיטורים המוניים ואבטלה גואה, צמצום הצריכה והייצור, מחנק באשראי ועוד. רק קומץ אנשים נהנים בינתיים, מהעליות בבורסה. רוב רובו של הציבור מדיר את רגליו מהבורסה. פעם היה צורך במאות מיליונים ובהשקעות של מיליארדים , להרים את הבורסה, היום די בהרבה פחות, להשיג תוצאה דומה. וזה לא פחות מסוכן, להתפתחות משבר נוסף במערכת הפיננסית.
רפי | 30.05.09
12.
לכל החסידים השוטים של הקפיטלזם החזירי .
מאמר שקולע לליבת העיניין של הקפיטלזם החזירי, שפעל ללא מנגנון הגנה של הציבור מפני שדידת הונו , זאת מול רגולציה מידתית לאבטחת כספי הציבור המאוחסנים במוסדות הפיננסיים ללא פיקוח .יותר מכך , קרוגמן ממליץ ומחייב שחלק גדול מהתיקון דורש הגדלת הרגולציה בניגוד מוחלט למשנתו הכלכלית של ביבי נתניהו שחי במאה הקודמת בו שלט הקפיטלזם החזירי שנוצל עד תום בידי בנקאות הצללים שהשאירה הרבה קורבנות, כתוצאה מחוסר פיקוח על מבצעי רמאות שקברה את הכלכלה האמריקאית, ובעקבות כך פגעה בכלכלה העולמית . התרופה של הלאמה חלקית ,תוך העברת מניות בכורה מהגוף הנתמך לממשלה/ציבור לתקופת זמן מוגבלת היא חלק מהרגולציה , צודק פול קרוגמן בגישתו (שאיננה גישה חדשנית / מהפכנית) האינדיקציה שהמוסדות הפיננסיים (בנקים , חברות אשראי ) איבדו אמון של שוק המשתמשים במכתבי האשראי , מהווה אינדיקציה ברורה להתערבות מיידית ברוח הפעולות הממולצות ע"י פול קרוגמן .
הלורד בלפור | 30.05.09
11.
האיש אפילו לא טורח לנמק את התחזיות שלו
הטיעונים שלו מסתכמים ב"ככה רוזוולט עשה, ככה עשו ביפן, ככה עשו בשבדיה". נו באמת, מי אמר שזה היה מוצדק? כי הן נחלצו בסופו של דבר מהמשבר? הרי זה קרה כעבור שנים! ביפן מכנים את העשור ההוא "העשור האבוד" וארה"ב נחלצה מהמשבר הכלכלי בעצם רק אחרי מלחה"ע השנייה (את המקרה השבדי אני לא כל כך מכיר). אולי הזרמת ההון מכיוון הממשלה וההלאמה רק עיכבו את היחלצות השוק מהמשבר? אם זאת הרמה האינטלקטואלית שדרושה כיום כדי לזכות בפרס נובל בכלכלה, לא פלא שאנחנו במשבר...
דולב | 30.05.09
10.
היסתכלות גלובלית על רבדים נוספים ולא רק בכלכלה...
רק עם יכולת ראיה מרחבית,תרתי משמע ועם חשיבה יצירתית ואיכפתית, רק כך אפשר להציל אל הגלובליזציה המאיימת על כולנו מאידך,ומחד גיסא,אומרת לכולנו,לעצור ולראות בעיניים חכמות שהבעיה נוצרה בכדי שניראה את פני כל הדברים ולא ניתמקד רק בבעיה אחת. כלומר,פיתחו הלבבות והחשיבה והיצירה וחלקו ממשאבי העולם נכונה,זה הזמן להיות המודעות רחבה יותר ממה שהיינו עד היום,ולבריאה נימאס כבר להמתין לנו.
ג'ויה | 30.05.09
9.
להפסיק לחפש את המטבע מתחת לפנס
יש נאיביות עצומה בכל הכתבות שאני קורא בנושא המשבר. כאילו שמשבר אשראי פותרים ע"י הזרמת אשראי. המשבר הרי התפתח כתוצאה מהזרמה בלתי מבוקרת של אשראי לשוק. אז איך ניתן לפתור אותו ע"י הזרמת עוד אשראי לשוק. הפתרון פשוט הרבה יותר ובכלל לא בכיוון הזה. הפיתרון קשור לשרשרת הערך שיש להחיות אותה. לטפל במחירי חומרי הגלם וליצור ביקושים הנובעים מכך שהמחירים מספיק נמוכים כדי שאנשים יחזרו לקנות את מה שהם צריכים. הקניות הללו לגרמו שיתחיל להווצר הון בבנקים שיזרימו אותו לשוק באופן אחראי והוא יסייע לקדם את הביקושים וכך לגלגל את הכלכלה מחדש. מאחר שאני בטוח שמקבלי ההחלטות יודעים היטב את הסוד הפשוט הזה, יש לי הערכה שלמישהו המשבר הזה כדאי מאוד והוא דואג לגלגל אותו עד שכמה מהמדינות המתפתחות שצברו עוצמה בשנים האחרונות יחזרו למידותיהן הטבעיות.
תגובה אישית | 30.05.09
7.
גורם הזמן, פקטור מאוד חשוב, בתהליך הבראה של כל מחלה , של כל נגע ושל כל משבר
כלל המערכת הכלכלית הפכה לרשת מלאה בחורים רבים ובוירוסים השונים האחד מהשני, כשכל אחד מהם נושא בתוכו נגע אחר מסוגן. כך שלא די בתרופה אחת, למגר את כלל הוידוסים. לכן ידררש זמן על מנת להביס את הגורמים לזיהום (חוסר אחריות והפקרות) ולרקבון (חוסר בערכים),. אין שום אפשרות להימנע ממשברים נוספים, מאחר ובכל שיטה כלכלית המונהגת, קיים בה מרכיב סמוי מן העין של פורענות המתגלה רק לאחר, שהצונמי פורץ. אין מה לעשות צריך להכיר בכך, שלאדם יש מגבלות.
שמואל | 30.05.09
4.
ל 1 הוא מעודד צריכה אבל לא שלך
הוא מנסה להקל על העשירים אלו שלטענתו אמורים להזרים ביקושים לשוק וליצור צמיחה. אבל ראינו והבנו כבר (כנראה שביבי לא) שהצמיחה תבוא ממרבית האוכלוסיה שיושבים בעשירונים האמצעיים . ולא בטיקונים כדגומת לב לבייב שהחליט לעבור ללונדון רק כדי לא לשם מס כאן. ... כי בלונדון מוסיקה טובה , בלונדון טלויזיה מצוינת ובלונדון משלמים מס מופחת
ישראל | 30.05.09
3.
עוד לא מאסתם באדם שהשתן עלה לו לראש?
מאז קיבל פרס נובל הוא לא מפסק להתראיין ואף אחד לא שואל אותו כיצד כל נבואותיו הפכו בדיחה. לא שמתם לב שהוא סתם מחרטט? הוא לא מבין יותר ממסעודה מירוחם! הוא מדבר במילים יפות ובטריקים הזולים של "בהנחה ש..." כך שתמיד הוא לא צודק ותמיד יש לו הסברים למה הנבואות שלו לא התגשמו. אבל אם הקוראים אוכלים את זה אז למה לא בעצם...
ד"ר סער י. | 30.05.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת