אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סין כבר כאן

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
4 2 1
מגבלות הילודה בסין הולכות לבצע שינוי אדיר במדינה שחווה את הצמיחה הגדולה ביותר מאז צמיחת הכלכלה היפנית במשך 60 שנה. (4 סבים, 2 הורים, ילד אחד מצביע על אפקט שאני לא בטוח שהסינים מבינים את המשמעות שלו על הצמיחה בסין). גם יפן נחשבה ככלכלה שתשיג את ארה"ב כבר בשנות ה- 2000 - 2010. מאז אותן תחזיות, יפן נכנסה לשני עשורים של צמיחה אפסית וגרעונות גוברים שבאים למממן את אותה בועה שנוצרה בין היתר מהצמיחה המטאורית. המדינה והכלכלה הסינית אכן אדירות בכל קנה מידה, אך ההיסטוריה מלמדת שצמיחה מטאורית כזו מסתיימת בסוף בפיצוץ גדול. בחברה בה מעט שקיפות ובקרה מלאה של השלטון על כמעט כל היבט בהתנהלותה (עם לא מעט שחיתות), צפוי שהפיצוץ יהיה גדול יותר כשהוא יקרה.
ארן | 17.06.09
13.
הכלכלה הגדולה - העולם מיוצר בסין...
ייקח לעולם כעשור אולי להבין את גודל הכלכלה הסינית, אבל כבר היום סין היא הכלכלה הגדולה בעולם בהיבטים השונים כגון: - רכש חומרי גלם - שליש מהצריכה העולמית. - ייצור - תתחילו להפוך את המוצרים סביבכם ולחפש את תגית ארץ הייצור - אני מוכן להמר על 70 אחוז תוצרת סין. - טכנולוגייה - מעבר לפיתוח הסיני המהיר, הטכנולוגיות מהעולם כולו מיובאות לסין כדי לייצר כאן את המוצר המוגמר והטכנולוגיות מאומצות לשלל תחומים נוספים. אם ארה"ב נחשבת למעצמה הכלכלית הגדולה - הרי שסין מחזיקה את רוב אגרות החוב של הממשל האמריקאי כיום...!
משה מור | 14.06.09
8.
הבעיה הגדולה של סין
ראייה נכונה וכתבה טובה ,אם כי הסינים קצת פחות אופטימים ממך לגבי הטווח הרחוק. בשיחות שלי איתם(אני מגיע לסין מ92 כפעמים בשנה)הם מלאי חששות בגלל מדיניות הילד האחד והעליה בתוחלת החיים, דבר שיגרום להזדקנות רבה של האוכלוסיה עם כל ההשלכות הנלוות לכך. נכון שהבעיה קיימת גם באירופה ובכל העולם המערבי אבל כלכלתן נסמכת פחות על יצור המוני של עבודה זולה. לגבי הטווח הקצר והבינוני אין ספק שאתה צודק.
ציון | 12.06.09
7.
להיסטוריון לעניין הצי, אתה אומר תיאוריה, אבל שכחת לציין כי התיאוריה לא נולדה בחלל ריק
שרידים וכתבי היסטוריונים סיניים בני המאה ה-15 הביאו אותו לגבש את הממצאים, כמו רוב המדע שלנו המתבסס על קטעי ארכיאולוגיה, עדויות בני התקופה וספקולציות. למשל גם ישו לא היה ולא נברא, אלא חיברו קטעי סיפורים 70 שנה מאוחר יותר מתמהונים שונים שהסתובבו בירושלים, לסיפור אחד, ממש כמו החומה הסינית בתקופתה צ'ין שי הואנג די
ע. היסטוריון | 12.06.09
2.
תיאורית 1421
התיאוריה 1421 על 300 ספינות הצי הסיני אינה מקובלת ע"י רוב ההיסטוריונים, תיאוריה זו חוברה ע"י מפקד צוללת בריטי ולא היסטוריון. מפליא הדבר שלצי כזה גדול שביקר ב-37 מדינות אין שום רישום היסטורי ואילו לספניות הבודדות של קולמבוס 72 שנים אחר כך יש תיעוד נרחב. כמו כן לדעתי שכותבים מאמר בעיתון מכובד כמו כלכליסט נהוג לציין מקור לתיאוריות. בנוסף לגבי החומה הסינית יש פה טעות משמעותית צ'ין חיבר בין חומות שהיו קיימות כבר בתקופה ההיסטוריות בוודאי לא בנה 5000 מתוך 6,300 הק"מ של החומה הסינית. לגבי מערכת ההשקיה הם לא פוצצו את הסלע מכיוון שלא היה חומר נפץ באותה תקופה אלא הם חיממו וקיררו את הסלע על מנת שיוכלו לקדוח בו.
היסטוריון | 12.06.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת