אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גיא-רון למוסמכים החדשים: "משפטן טוב זקוק לידע בשירה, אמנות וספרות"

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
המקטרגים,המסנגרים וכל השאר
מה לכם כי תלינו על המכללות והאוניברסיטאות ,לא פלא כי אינכם מבינים את כללי המשחק של החיים אז ככה לכל המקטרגים במיוחד לתגובה 2 "מכללות שקר" אינך מבינה דבר וחצי דבר ! מי שקובע את סף הכניסה היא המועצה להשכלה גבוהה ולא המכללה ולא האוניברסיטה על כן את עו"ד של אוניברסיטה ולא מכירה כלל את העובדה הפשוטה הזו ! המסנגרים ואלה שדואגים לחופש העיסוק וכו' צודקים כי אין להגביל את מי שרוצה ללמוד רק צריך לפנות ללשכה +המועצה להשכלה גבוה והיא שתקבע את סף הכניסה ,רמת הלימודים וכדומה ,מפליא שעו"ד לא חייב קורס מתמטיקה ברמת קלקולוס ,נגזרות, כלכלה (מקרו מיקרו) יסודות חשבונאות מימון וכדומה זה א-ב למי שלקוחות מפקידים בידיו את חייהם ,הונם וממונם שלא ידעו זאת. וקטנה לסיום המכללות להנדסה שמכשירות הנדסאים לתארי מהנדסים עשרות מונים ממשפטנים עם לימודים ברמה הרבה יותר קשה וסיזיפית ממשפטים ,למה לא מתלוננים על כמות המהנדסים או אקדמאים בתחןם ההנדסה ? באם לא ישולבו הגורמים שהזכרתי קרי הלשכה +המועצה להשכלה גבוה +המוסדות האקדמים לא יהיה פתרון ולא חשוב מה השקעת בלימודיך ומהם תנאי הסף ומה היו הליכי ההתמחות.?!
גדעון | 17.06.09
18.
בוגר אוניברסיטה ומכללה
אני בוגר תואר ראשון אוניברסיטאי ומכוון שאין בארץ אוניברסיטה שהשכילה לפתוח שעריה במסלולי ערב סיימתי לימודי משפטים במכללה בהנאה מרובה ובחברת המרצים הבכירים והמוצלחים ביותר שיש כיום. (לא אלה שזכו בקביעות ומרדימים עצמם ואת הסטודנטים לדעת, אלה שגופם מתקשה לעיתים לסחוב את האגו המשפטי שלהם במעלה המדרגות אל השיעור ולהיישיר מבט אל הסטודנט ). לשכת עורכי הדין נרדמה בעמידה בנושאים רבים ולא ברור על מה הם מלינים שם. ראשית, בפקולטות בארץ כן קיימות מכסות המגבילות את מספר הסטודנטים כך ברפואה, פיזיוטרפיה וכ"ו .אז מי שמצודד בכוחות השוק יאה שיפסיק להתלונן ויערך. שנית, בחינת ההסמכה היא בזיון, 100 שאלות זכרון אווליות שדי בקורס הכנה - ועברת. לסיום לא יזיק שהלשכה תבדוק את שוק המתמחים בשבע עיניים,שברובו שוק עבדים ורחוק מהתמחות מקצועית. להערכתי ללשכה תורמה בילתי מבוטלת בחזות המקצוע. צאו לעבוד.
עמית | 16.06.09
16.
המכללות הן מקור הבעיה. כולם יודעים ולא עושים דבר... בושה וחרפה ללשכה שלא פועלת לסגירת הרפש הזה !!!
חברי לשכת עו"ד, בבחירות הבאות אתם עפים מהכיסא ! זה כבר סגור ! לא פעלתם נימרצות לסגירת המכללות ! נכשלתם ! הביתה ! בבחירות הבאות ללשכה - רק מועמד שיתחייב ללכת עד הסוף עם מכללות הרפש !!! לסגור את כולן !!!
הלשכה נכשלה ! | 16.06.09
14.
עורכי הדין הותיקים נהנים מכל זה. הם לא צריכים לעבוד ולהכין תיקים יותר. יש להם עבדים
לוקחים 30000-100000 ש"ח לתיק. נותנים לצעיר 5000-6000 לחודש שמכין להם את כל התיקים בזמן שהם נוסעים לחו"ל להינות עם המשפחה, כאשר הם פשוט מקריאים בבית המשפט את הטיעונים הכתובים שרשם העו"ד הצעיר. ותיקים תפסיקו להתבכיין. אתם נהנים מהמצב. ואתם מעסיקים עו"ד צעירים בשכר רעב. רוצים להפחית בעורכי הדין? אל תעסיקו ותעבדו על התיקים בעצמכם. אתם אוחזים במקל משתי קצותיו. בתור אחד שעובד מול הפרקליטות שמעסיקה ברוב המקרים בוגרי אוניברסיטאות, אני לא נתקלתי בעורכי דין כאלה מבריקים. אז לבוגרי האוניברסיטאות: תפסיקו להתבכיין! כאילו שבוגרים שיצאו מהאוניברסיטאות לא מדברים בשפת השכונה.
עו"ד צעיר.  | 16.06.09
12.
פתרון מוצע - בהמשך לתגובה 3
אני מציע את הדבר הבא: כוווללללם יוכלו ללמוד משפטים בכל מקום שאליו הם יתקבלו: מכללת "שקר כלשהו" או אוניברסיטת "חיים בסרט כלשהו"... אבל... (וכאן יש אבל גדול) - כדי לעסוק במקצוע עריכת דין - על כל אותם בוגרי משפטים לעשות תואר שני (רצוי משולב עם כלכלה/חשבונאות/מנה"ע וכו') רק באוניברסיטה!. כך, כולם יוכלו לזכות בהשכלה משפטית, אך רק התלמידים הטובים ביותר והמצטיינים (בתואר הראשון) שיצליחו להתברג לתוכניות לימודי תואר שני באוניברסיטאות (ובאוניברסיטאות בלבד!) יוכלו להיות עורכי דין פעילים. כמובן, שיהיו שיקולים נוספים בקבלה לתואר השני במשפטים (כך למשל, יינתן משקל גבוה יותר לתלמידים שלמדו תואר ראשון במשפטים באוניברסיטה....) באופן כזה לא ייפגע החופש ללמוד משפטים, מצד שני - כמות עורכי הדין תקטן. ואל תבלבלו לי את השכל על פגיעה בחופש העיסוק!
עוד עו"ד | 16.06.09
10.
למה לא באתי לטקס (באמת ולא לצרכי יחסי ציבור)
החלטתי לא להגיע לטקס ההסמכה אתמול, למרות המאמץ הקשה והמסלול הארוך שזיכה אותי לעמוד בין החברים החדשים של לשכת עורכי הדין, אך לא בגלל שיש לי משהו נגד חברי החדשים למקצוע. אני בטוח שכמו בכל קבוצה חלקם מוכשרים יותר וחלקם מוכשרים פחות, אבל מגיעה לכולם ההזדמנות לנסות ולמצוא את מקומם אם הם עברו את תנאי הסף של הלשכה. לעו"ד מתגובה 2 - יחסי הציבור המוגזמים והדרמתיים בנוגע למכללות לא מרשימים איש. האם יש בהתייחסותך הכוללנית, המכלילה והמתנשאת שלך את ההוד, הכבוד והיוקרה של המקצוע בו היית רוצה לעסוק? תגובות שכאלו אינן מכבדות אותך ואת חבריך עורכי דין, ומשכך פוגעות במקצוע. אני בטוח שיש דרך מנומסת ומכובדת יותר להעיר את הערותיך. על כל פנים, כאמור, אינני מסכים עם הניתוח שלך, ישנם עורכי דין מצוינים גם היום, והיו עורכי דין בלתי מקצועיים גם בעבר, לא ראיתי מחקר מקיף המלמד שבהכרח אחוז המקצועיים ואחוז הבלתי מקצועיים השתנה. ובכל מקרה - ממליץ לקרוא את המאמר הבא באתר הלשכה: http://www.israelbar.org.il/article_inner.asp?pgId=81242&catId=287 אגב, באם למישהו יש תלונות לגבי סף הכניסה למקצוע (שכאמור הצפה לפי המאמר לעיל אין!) - הוא צריך להפנות את האצבע המאשימה ללשכת עורכי הדין ולא למכללות (שמלמדות משפטים ולא עריכת דין, ואין לקטרג על העובדה שיש יותר אקדמאים בישראל, זה רק לטובה), למאמנים שמאפשרים למתמחים בלתי מתאימים לסיים התמחות (רק כי הם לא רוצים להתעסק עם הפסקת התמחות) או למאמנים אחרים שלא מאמנים את המתמחה בעריכת דין אלא במרוץ שליחים, וללשכה שעורכת בחינת הסמכה שטחית. בהצלחה לכל עורכי הדין החדשים!
ג'ו | 16.06.09
3.
רק חבל שעורכי הדין הוותיקים המעסיקים נותנים למתמחים דוגמה רעה בנוגע לתרבות ואנושיות
הייתי מצפה מעורכי הדין הוותיקים להוות דוגמה לעורכי הדין הצעירים יותר ולמתמחים, אלא שמנסיוני העצוב נוכחתי לדעת, שדווקא עורכי דין וותיקים ומכובדים מתנהגים באופן מזלזל ומחפיר לעמיתהם למקצוע, מתחמנים,משקרים, מזלזלים הן בלקוח והן בבית המשפט, רודפי בצע וכסף וכך נותנים דוגמה רעה לעורכי הדין הצעירים. אז אני חושבת שדווקא עורכי הדין הוותיקים צריכים לעשות רענון בכל הנוגע לערכים, אנושיות, תרבותיות, כי אנחנו הצעירים רק רוצים להתפרנס בכבוד, אבל בינתיים בקושי שורדים.
עו"ד צעירה | 15.06.09
2.
למה לא באתי לטקס
כבוגרת אוניברסיטת ת"א, עמדתי בתנאי קבלה מחמירים בהרבה מאלו של עוה"ד הוותיקים, למדתי תואר קשה ותובעני בהרבה מזה שהם למדו, עשיתי התמחות קשה (אם כי קצרה) יותר מהם, ובסופו של דבר אני נכנסת למקצוע הרבה פחות יוקרתי מזה שאליו הם נכנסו. המכללות הרסו את המקצוע, הציפו אותו בכוח אדם לא איכותי בעליל (ושאף אחד לא יבלבל את המוח על זה שעבירות האתיקה נעשות ע"י עו"ד ותיקים, הבעיה עם עוה"ד של המכללות אינה שהם לא אתיים, אלא שהם לא בדיוק העיפרון הכי חד בקלמר, והמבין יבין!), דרדרו את המשכורות בתחום לתהום, ובעיקר הורידו ממנו כל יוקרה מינימלית. כיום להיות עו"ד זו לא חוכמה גדולה כיוון שרוב המוסמכים היום הגיע לטקס אחרי תואר ביזיוני במכללת שקר כלשהו, התמחות במשרד שמתמחה בגניבות רכב בבעלות בוגר מכללת שקר אחר, ומבחן שכל כולו חידון טריוויה. חבל, היה לנו את אחד המקצועות היוקרתיים והחשובים בחברה הישראלית. היה ואיננו עו"ד...
עו"ד אחת | 15.06.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת