אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האדם הכי לא מובן באמריקה

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
ל6 ו 1
שילוב של נסיבות הביא את המשבר חוק גלאס סטיגל שבוטל היה קטליזטור למשבר אך גם בלעדיו הוא היה פורץ בסופו של דבר הגרידיות של סוחרי הפסולת כגון cdo הייתה מנצחת והם היו ממלאים את כל המערכת באשפה דבר שיוביל לקריסה כמו פירמידה ממש כמו פונזי מודרני מרמים שיכבה אחת ואז מרמים עוד ועוד שכבות בסוף הבלוף מתפוצץ אסור שיהיהיו גופים בגודל של פאני מאי ופראדי מאק וכדומה
 | 26.07.09
9.
למספר 6 ובכלל
גרידיות - איזו מילת מפתח. לומר שמשהו נוצר בגלל גרידיות זו קצת שטות, סליחה על הביטוי. מהסיבה הפשוטה שגרידיות זו תכונה שכל בני האדם לוקים בה. אלא שבדרך כלל גרידיות מתאזנת עם החשש להפסיד. זו הסיבה שלא כולנו מהמרים כפייתיים בקאזינו. למרות שנורא מתחשק לנו להרוויח כי אנחנו גרידיים אנחנו חוששים להפסיד. הבועה בסאפ פריים נוצרה בגלל התערבות ממשלתית, דרך פראדי מק ופאני מיי שהממשל האמריקאי עמד מאחוריהן, שהבטיח גיבוי למשכנתאות בעייתיות. בעצם אמרו לאנשים, "אם תרוויחו אז הרווח שלכם, אם תפסידו אז הממשלה מאחוריכם". כאין לאנשים סכנת הפסד למה שמישהו יתפלא על כך שהגרידיות מנצחת? אגב, זה מה שאמר מגיב מספר 1 שכולם נתנו לו ציון מינוס משום מה. ובקשר שלטיגליץ.. מיותר לציין שאני כלל לא מסכים איתו. עוד התערבות ממשלתית? בבל"ת. התערבות ממשלתית היא זו שחרבה את המצב, אבל אל תדאגו. עוד ידאגו להאשים את הקאפטליזם והגרידיות בכל מה שרע ואנחנו נחייה בקומוניזם.
ינשוף | 25.07.09
8.
והוא קיבל פרס נובל ?
לא צריך להיות גאון כדי להבין שדוקא ההתערבות הממשלתית הביאה למשבר הכלכלי . מי שמוריד ריבית ל 0% ( ואפילו שלילית אם משקללים אינפלציה ) שלא יתפלא שנוצרות בועות נכסים כאשר השוק מחפש תשואה לחסכון , כנ"ל לגבי מתן ערבות ממשלתית למשכנתאות פאני ופרדי ( שקרסו ) , איגוח של משכנתאות בחסות המדינה ( הפקרות במתן משכנתאות ) , ותמריצים ממשלתיים כגון צק לכל אזרח שיבזבז כסף בוול-מארט. הממשלות והפוליטיקאים הם אילו שיצרו את המשבר "בעידוד" כלכלנים "חדשניים" כמו שטייגליץ , גרינספאן , ברננקי ופישר מסיבות פופוליסטיות . להגיד את אמת לאזרחים שצריך להצטמצם , לחסוך , להשקיע לטווח ארוך כמו כן ביטול סובסידות והטבות שמזיקות לכלכלה תחשב כהתאבדות פוליטית .
אני רק שאלה | 25.07.09
6.
למספר 3 - כן יש דרך
כל המשברים הכלכליים הגדולים (ארה"ב שנות ה- 20, נפט שנות ה- 70, הי טק שנות ה- 2000 והמשבר הנוכחי), לכולם יש מכנה משותף אחד בסיסי - גרידיות! הרצון של בעלי ההון וחלק גדול מאוד מהאוכלוסיה לעשות רווחים גדולים ומהירים. זו השאיפה של כל החברות היום ורוב האוכלוסיה שרוצה מודל דוגמאת "מסודרים" או מכה בבורסה. הכלכלה היום כבר מזמן לא מבוססת עבודה ויצור, רק שים לב כמה בירוקרטיה/פקידות יש על כל פועל יצור. הגרידיות שלנו מחסלת אותנו ומקשה עלינו, יש לנו יכולות יצור אדירות שיכולות לספק הכל לכל תושבי העולם, אבל בגלל הרצון להרוויח יותר אין אנו מפעילום אותן עד תום. בגלל הרצון לעשוק יותר אנו מעלים מחירים, בגלל הרצון להרוויח בטווח קצר מוצרי בסיס הפכו מוצר להשקעה (דירות, נפט, תירס וכו'...) בסוף כולנו מפסידים מזה. הכל בשם תאוות הבצע והרצון להרוויח יותר!! יש צורך בשינוי חשיבה, בכלכלה חברתית שתדאג לפתח את היזמות אבל יותר למען החברה ולטובת הכלל. יש כל כך הרבה מה לעשות רק צריך אדם נקי כפיים לעשות זאת...
E | 25.07.09
5.
הבעיה של שטיגליץ
היא התנגדותו לתרבותם הכלכלית של תאגידים חזיריים, לטענתו ישנם תחומים שאסור שיהיה פיקוח על פעילות, אך המדינה חייבת להיות אחת המתחרות בשוק החופשי ודוגמת הבריאות להצעתו, גם המדינה תפעיל שרותי בריאות ואז כל המתחרים יתישרו על פיהם ויותר, והתאגיד הממשלתי המצוי בתחרות, יתנהל ביתר יעילות. הגיוני, אלא שזה לא מוצא חן בעיני התאגידים המורגלים בקפיטליזם חזירי הממקסם רווח, על חשבון איכות.
לוי יוסף | 25.07.09
4.
אי נחת בגלובליזציה - חובה, ולו כדי ללמוד דעה שונה
ספר חובה בכל בית של מי שמנסה להבין בכלכלה, ורוצה לשמוע שעות ששונות מהדעות שתמיד מכתיבים לנו בעולם הכלכלה "הניאו מודרני". במקרה יצא שהתחלתי לקרוא את הספר מעט לפני המשבר הכלכלי האחרון, ותוך כדי קריאה אני רואה דבר אחרי דבר מתממש...
עידן | 25.07.09
3.
אין בנמצא שיטה כלכלית, נקייה ממכשלות וממשברים עתידיים
מאחר והאדם מטבעו מועד לטעויות ולא חף מטיפשות . בכל שיטת משטר ובכל שיטה כלכלית, מתקיימות בהן אבני נגף הסמויות מהעין, המתגלים רק לאחר שפורץ המשבר. הראייה, עד היום הכלכלות בעולם, במיוחד הכלכלה של ארה"ב, התבססו על כלכלנים ידועי שם ובעלי פרס נובל ולמרות זאת, העולם נתפס כל פעם מחדש, עם המכנסיים למטה ומגיע לשוקת שבורה עד לקריסה טוטלית. הסיבות לכישלונות בכלכלה, הנהייה, ההיסמכות וההישענות על דברי הכלכלנים, כדברי אלוהים חיים, כך שגם אם מתגלים כשלים בהמשך, נמנעים מתיקונם.אין כלכלן בעולם, היכול לכסות ולזהות אחר כל הבעיות העלולות להתגלות בעתיד. שנית די ב"גאון" אחד בודד ומושחת בעל עמדת מפתח , (לא חסרים כאלה), אשר הצליח להסתנן מכלל מערכות הפיקוח על שוק ההון, כדי למוטט שווקים ולדרדר את העולם לשואה כלכלית. אי לכך משברים כלכליים בעתיד בלתי נמנעים ולא משנה מי הוא הכלכלן האולטימטיבי והדומיננטי אחריו נוהרים. אם אין עולים על הכשלים שבשיטה בזמן, מאוחר לתקן אותם והמשבר בלתי נמנע.
 | 25.07.09
1.
מדהים - כלכלן שמצליח לעבוד על העולם לא פחות ממיידוף
הוא מגבב שטויות באצלא אקדמית, וגרוע מכך - הוא משקר! הוא טוען שהמשבר הפיננסי האחרון הוא כשל של השוק ומתעלם משאלות על התערבות הממשלה שיצרה את המשבר הזה. הוא מתעלם מכך שממשלות ארה"ב קנו את כל אג"ח הזבל כדי לממן דירות לחסרי דיור שאין להם כל אפשרות לרכוש דירה. הממשלות הן שיצרו את הבלוף הזה כדי לפתור בכוח את בעיית מחוסרי הדיור שם, ושטיגליץ ממשיך לחבר מודלים שקריים כאילו הכל נוצר מהיעדר התערבות ממשלתית. כשהממשלה לא מתערבת לא קורה שום דבר רע. רק התערבות מביאה לאסונות בסדר גודל שכזה. לכן הסינים והדרום אמריקנים מעריצים את האיש שנראה תמהוני לגמרי בארה"ב. וכמובן כמה פרופסורים בארץ שמתלהבים לשתף פעולה עם הקשקשן הזה.
ד"ר סער י. | 25.07.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת