אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שכר ועונש: ההגנות החדשות על שכר העובדים במשק

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
אין הגנה לעובדים...
גם כשתובעים, בית המשפט מזלזל בבקשות העובד שתובע ומאידך "עוזר" לנתבע - המעסיק - בהארכות זמן הגשת כתב הגנה..וגם כשהמעסיק מאחר או לא מגיש...יבוא מבית המשפט שופט שיעשה הכל בכדי שיהיה כתב הגנה... רק לא ייתן פסק דין לטובת העובד עקב אותו ביזיון וזלזול של המעסיק בבית המשפט... שישקר גם באותו כתב הגנה.
בדיחה | 31.10.09
33.
כמה זמן צריך לחכות לפיצויים ?
אשתי עזבה את מקום עבודתה ( "פרישה מרצון ) ב-07.04.09 וזאת לאחר שהובטח לה לקבל 180% פיצויים , וזאת לאחר 29 שנות עבודה !!! כחודש וחצי אחרי שהיא "עזבה " את מקום עבודתה היא קיבלה רק 80% מהפיצויים שמגיעים לה , ועד היום ה-12.08.09 ( ארבעה חודשים אחרי סיום יחסי עובד מעביד )היא לא קיבלה את הסכום הגדול של הכסף שמגיע לה , לטענת מקום העבודה שלה ...זה לא תלוי בהם , הבעייה היא של החברת ביטוח ששם נמצא הכסף ! האם זאת לה הלנת שכר ? והאם יש לנו אפשרות לתבוע את המעסיק שלה לשעבר על הלנת שכר ( באם זו הלנת שכר )? בתודה זיו
זיו | 12.08.09
30.
הלנת שכר
חוקים אלו בטח "ישאירו "בארץ הרבה מפעלים שעוזבים למקומות אחרים בעולם בהם אפשר לעבוד ולהעסיק עובדים. ראו תדיראן קרייר וראו חפשו את הטקסטיל.אף אחד לא ירוויח מחוקים אלו: יהיו )כבר יש) יותר מובטלים, כל שרות שנזדקק לו יעלה הרבה יותר כי לא יהיה מי שיעשה אותם וכד'.
יהודה | 10.08.09
25.
החוקים קיצוניים כלפי המעביד
אם עובד שלי חולה ולא מבצע את עבודתו - הוא לא צריך כמובן לשלם קנס אם אני כמעביד חולה ומשלם משכורת ביומיים איחור - למה אני צריך לשלם קנס על מחלתי? צריך היה לשים את הדגש על מלינים סדרתיים וכאלה שמלינים לתקופות ארוכות ולא לכלול אותם יחד עם מעביד שעקב מחלה / לחץ בעבודה / תקלה איחר ביום יומיים בתשלום השכר. לא יכול להיות שעל מעסיקים יהיו אין סוף קנסות ועונשים - והעובדים תמיד נקיים ואי אפשר להאשימם בכלום - רק (בקושי) לפטרם. למה בכדורגל אפשר לקנוס שחקן (עובד) שיוצא לבלות ובעבודה אי אפשר לקנוס עובד שחצי יום מבלה בטלפון?
עוד מעסיק | 09.08.09
20.
חוק אזרחי הופך לחוק פלילי
המעסיק הגדול במשק דרך חברות כח אדם זה הממשלה דרך רשויות מקומיות דרך שדות תעופה דרך בתי המשפט מאבטחים, משרדי ממשלה עובדי ניקיון ועוד אף אחד מהם לא משלם את המגיע לחברת כח האדם ואו הניקיון בזמן , האם את הממשלה יעמידו לדין על הלנת שכר, האם יעמידו לדין את בעל החוב שלא שילם למעסיק את הכסף בזמן, עופר עיני החוק הזה הוא פפוליסטי ותלוש מהמציאות העיסקית בארץ תכבוש את מפלגת העבודה, תשחרר את המעסיקים, היה לנו מספיק כבר עם עמיר פרץ
רפי | 09.08.09
19.
תשובה ל- 4
לא מותק, אין כזה חוק. וגם לא יהיה. אני כל יום מאחרת לעבודה, זה כיף לא נורמאלי לאחר, אבל יש לי חברה שמחתימה לי את הכרטיס בזמן. כשאני מגיעה אני מדברת בטלפון (של המשרד כמובן), שותה קפה ויוצאת כל 5 דקות להפסקת סיגרייה. אה... שכחתי שגם כל יום יש לי תרוץ לצאת מוקדם. סתאאאאאם יא חתיכת דפוק, רציתי להרגיז אותך כמו שהרגזתה את כולם . עובד יכול מדי פעם לאחר יש פקקים, חפצים חשודים, אוטובוסים שלא באים בזמן. בטח זה לא קיים בעולם הפשיסטי שלך.
חן | 09.08.09
17.
הלנת שכר
זה מסוג החוקים שאין סיכוי שייושמו. גם היום קיים חוק המדבר על הלנת פיצויים ע"י המעסיק בשיעורים הדומים לחוק בכתבה ואין שופט בישראל שפסק למעסיק הלנה שכזו וזה תמיד בטוענה כי היתה לכאורה מחלוקת ולכן אין מקום לפסוק הלנת פיצויים. זו גם הסיבה שאין בעייה לכל מעסיק לגרור את העובד שלו לבתי משפט גם כשהוא יודע שהעובד צודק והוא טועה שכן במקסימום הוא יפסיד במשפט וידרש לכל היותר לשלם את מה שהיה מלחתחילה לשלם. אגב המעסיק גם יודע שחלק ניכר מהעובדים יתייאש עוד לפני שיגיע לבית המשפט וכך הרוויח. זה גם מה שיקרה עם החוק הזה. חוקים לחוד ומציאות לחוד.
אחד שיודע | 09.08.09
16.
עכשיו יש לקוות שבית הדין ינקט יד קשה
מה שקורה היום הוא פשוט הפקרות: משתלם לא לשלם בכלל/ לא לשלם כמו שצריך לעובדים חלשים (קשי יום/ נוער/ עולים חדשים וכו') כי המקסימום שבית הדין פוסק במקרה של תביעה זה לשלם את השכר המגיע עם הצמדה (וואוו!) והוצאות משפט. אז מה כבר יכול להפסיד המעסיק? או שהוא ירוויח על חשבון העובד או שלא - אבל בכל מקרה הוא לא יפסיד כלום. הרבה פעמים זה גם מגיע לבזיון בית המשפט והמעסיקים לא משלמים גם אחרי הצו ועדיין בית המשפט לא פוסק בחומרה גם במקרים של הלנה חוזרת ונשנית וגם המדינה משתפת פעולה ושוכרת את שירותי הקבלנים הללו שוב ושוב.
מיתר | 09.08.09
14.
בית דין לעבודה
בעבר גם אני תבעתי את המעסיק שלי, באז היה סעיף סחוק של הלנת שכר שאם יש ויקוח לגבי הכסף שהמעסיק חייב לעובד אז בעצם אין הלנת שכר, הפתרון של המעסיקים זה לתבוע בחזרה את העובד ובכך להימנע מהלנת שכר. בנוסף לכך הטיפול של בתי המשפט בארץ מתנהל כמו בשוק...
מה זה משנה | 09.08.09
12.
יופי. כל החוקים להגנת העובד יפים מאד. אבל האבטלה תגדל.
מרוב שהעובד מוגן, מעסיקים קטנים ובינוניים יחשבו פעמיים אם להרחיב את העסק ואם להעסיק עובדים. כך תגדל האבטלה, או לחילופין יהיו רק גופים גדולים מאד שיעסיקו ובגלל שהם יהיו מעטים, הם יוכלו להכתיב כל תנאי שהם יחפצו. הממשלה אינה נותנת את דעתה למעסיקים קטנים ובינוניים, שאני בטוחה שרבים מהם משוועים לכח אדם אך נמנעים מלהעסיק בגלל שהעובד הופך להיות יותר ויותר "יקר", הן מבחינת שכרו ותנאיו ובעיקר מפני שאין גמישות למעסיקים הקטנים והבינוניים בהעסקת עובדים.
מירה מרקוספלד | 09.08.09
9.
עינוי הדין המתמשך בבית הדין לעבודה והתמודדות לבד אם כוח הכסף שיש למעביד ואיומיו .
מונעים והדבר מביא את העובד לוותר על זכויותיו. נציגי הציבור היושבים בדיון אינם מעורבים במהלכו , ואם במהלכו בכלל .העובד אינו יודע זאת רק בדיעבד. יש ליתן לעובד את הזכות לקבל יעוץ וליווי משפטי במחיר סימלי מסובסד לאחר בירור קצר לגוף התביעה.ולא עפ"י היכולת הכלכלית אשר נהוג היום . גם עובד בשכר של 5000 ש"ח אשר לא תאושר לו יצוג משפטי ע"י המדינה צריך שיהיה זכאי ליעוץ וליוי משפטי ע"י התמ "ת כפוף לבדיקת הענין , והתועלת לעובדים.
עובד תובע | 09.08.09
5.
מי שאינו מסוגל לשלם שכר ראוי ותנאים במועדם שיעוקל העסק ימכר וישולמו הכספים לזכאים
מפעל , עסק, חברה וכל גורם המעסיק עובדים שאינו מסוגל לשלם כספים ותנאים נילווים לעובדים כדין יחוסל ויפורק עיסקו ומתוך הכספים שיתקבלו ישולמו משכורות וכל הכספים ומגיעים לעובדים כדין. יחד אם זאת ירשם שמו ברשם החברות ויופיע ברשומות וברשויות המקומיות משרד הפנים ובאופן שאותו גורם לא יצליח עוד לפתוח עסק ו/או חברה כלשהי לעולם. נגדו יעמוד אות קלון ללא התישנות במהלך כל חייו הדבר ילמד את השרלטנים הגזלנים ורודפי הבצע לקח לכל חייהם וכי תם עידן העבדות וההשפלה במדינתנו . רק אכיפה שכזו תלמד לקח את כל החכמולוגים המנצלים עובדים ללא חשבון וללא פחד והפעם הם ישלמו מחיר כבד ביותר לכל חייהם.
צחי לוי | 09.08.09
2.
ויש עוד משהו...
פעם, אחרי שהתפטרתי ועזבתי חברה אחת, נותרו לי עוד הוצאות שהיגשתי ולא קיבלתי אותן עדיין. שתבינו, קיבלתי את כל המשכורות, את כל הפיצויים, הכל. רק את ההוצאות, משהו כמו 2000 שח ,עוד לא החזירו לי. חמישה חודשים רדפתי אחרי אורלי, מנהלת החשבונות שם, והיא אמרה לי "מחר, מחר מחר". ככה כל פעם. בסוף נמאס לי, הגשתי תביעה בבית הדין לעבודה, על הלנת שכר. לקח להם בדיוק יומיים מיום שקיבלו את התביעה, לחזור אליי. ניפגשתי עם עורכת הדין שלהם, והיא אמרה לי שהיא ממליצה לי להסיר את התביעה, כי הם יטענו שהייתי עובד גרוע ושלא הגיע לי בכלל (מה הקשר?). בסוף, התפשרתי על פיצוי של 1000 שח ולא על כל תביעת הלנת השכר - גם ככה אמרו לי שהשופטים אף פעם לא מטילים את מלוא ההלנה על המעביד ורק פיצוי קטן (ככה זה היה אז. מקווה שהיום זה אחרת). אז קיבלתי את ה-2000 שח + 1000 שח. נראה לי שאם היום זה היה קורה, הייתי הולך איתם עד הסוף. אז שימו לב, שגם החזרים שלא הוחזרו הם בגדר הלנת שכר.
רונן | 09.08.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת