אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הטכנולוגיה שתאפשר לתעד כל רגע בחיים

101 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

101.
התנוונות המוח האנושי
אכן מרתק ובעל יישומים רבים. העניין הוא שכל המכשירים המתקדמים שזוכרים בשבילינו גורמים להתנוונות המוח האנושי. כבר היום אתה לא צריך לזכור מידע רב שלפני 10 שנים הייתה שולף מהזיכרון במוח. הזיכרו האנושי מתחיל להיפגע. לדעתי יהיו לזה השפעות מרחיקות על התקדמות האנושות. כשלימדתי במכינה באוניברסיטת ת"א תלמידים לא יכלו להסתדר בלי מחשבון בפעולות חשבון פשוטות. מה יהיה כאשר נצטרך לבצע פעולות מסובכות יותר? מה יקרה כאשר אירוע קטסטרופלי יפקוד את האנושות? מי יזכור?
שרון | 06.09.09
97.
לנדב ברנדשטטר
אתה חייב לראות את הסרט "העורך" עם רובין ויליאמס, המתאר איך חיים בעולם שב כל חייך מתועדים, בידיעתך או שלא בידיעתך, על צ'יפ במח, ולאחר מותך ניתן לצפות בחייך... אני לא מבינה איך לא הוזכר הסרט בכתבה, שעוסקת באותו נושא ממש (יש בו גם תוכנת עריכה,שממיינת את החומר המצולם ומאפשרת חיפוש ע"פ נושאים, ומכאן שמו...) סרט מצויין, שדי מבהיר את השלכות של טכנטלוגיה שכזו
פרפרח | 22.08.09
95.
סיני משטגע מציג invention to record your entire life
כנסו לראות http://technabob.com/blog/2007/08/05/life-recording-camera-so-you-never-forget/ Professor Yasuyuki Kono and a team of researchers from Japan’s Kwansei Gakuin University have devised a system which can record everything you ever do. Just strap the camera on your head, and the system will record every waking (and sleeping) moment of your life. Think of the device as sort of a portable Truman Show.
יפני משוגע | 22.08.09
93.
אל תשכחו ששכחה זו מתנת אל
הכתבה יפה ומענינת. זה שאנחנו שוכחים, זה לא דבר רע , אפילו ההפך מועיל. תארו לכם אם חלק מהתיעוד נכלל בתוכם גם דברים לא נעימים (כגון מצבים עצובים וחלקם קשים בחיים) ובעולמנו לצערנו זה קיים בשפע. השכחה זו מתנה שקיבלנו מהבורא (בכל אופן למי שמאמין ובעתיד גם לאלו שלא) כדי לשכוח את הדברים הלא נעימים וזה נותן לנו את היכולת לשרוד בעולמנו ונותן לנו זיק של אופטימיות. הייתי ממליץ לתעד כפי שאנחנו עושים היום רק את הדברים הנעימים לאדם ואת זה להעביר הלאה, את הדבר הרע תנו לכוחות הביטחון והמשטרה. המשך סופ''ש נעים :-)
יקותיאל | 21.08.09
91.
מורכבות מרתקת
מלאת התפעלות מהקומוניקטיביות של המאמר מבלי לאבד כהוא זה מהעומק והתבונה של המסרים והמורכבות של הנושא. נדב ברנשטטר השכיל להביא לקורא הדיוט שכמותי הבנה של הטכנולוגיה העתידית המרתקת לצד חשיבה ערכית מוסרית עקרונית. אשמח לקרוא עוד מאמרים מרתקים ונדירים כמו זה. נוגה בר יוצרת 'החוויה הדיאלוגית'
נוגה בר | 20.08.09
89.
תיעוד על יתרונותיו וחסרונותיו
הוא נושא שצריך להעלות לסדר היום הציבורי משום שזה העתיד. מידע הוא חומר גלם נפיץ אבל גם שימושי ומסייע עד כדי הצלת חיים. אין ספק שאמצעי התיעוד וניתוח המידע ישוכללו ובעתיד הלא רחוק, לייף קאשינג יהפוך למציאות. השאלה היא כמובן כמו שכתבו כולם - מה הסיכונים וכיצד מתמודדים איתם (אם אפשר בכלל). כתבה יפה!
אוריאל | 20.08.09
87.
נשמע לי כמו היסחפות אחרי בועה לא רווחית.
נשמע לי כמו היסחפות אחרי בועה לא רווחית. האם לא יותר פשוט לבקש מאדם את התחומים שבהם הוא מעוניין לראות פרסומות ושבהם הוא לא מעוניין. אדם שיסכים לשים מצלמה שתתעד את חייו, לבטח יסכים למלא פעם בחודש שאלון קצר בנושאי העדפות הפרסומות שלו. הרבה יותר פשוט, הרבה יותר זול והרבה פחות פולשני.
הכפר סבאי | 20.08.09
86.
כל הביטים המתים הללו... נשמרים ולעולם לא ייקראו
לפני שנים הייתי שומר תוכנה על קלטות אודיו, והיה חשוב לי לשחזר 100% מהמידע ששמרתי בהדרגה, ככל שאיחסון נהיה זול יותר אני שומר מידע שלעולם לא אשתמש בו שוב אני עושה ARCHIVE בגימייל על דואר שלעולם לא ייפתח שוב, שומר תמונות שלעולם לא אצפה בהן שוב ועוד... הסברה שלי היא שכמות החומר שאני מאחזר (צופה בו שנית) היא די קבועה (או גדלה לאט מאד) בעוד שכמות החומר שאני שומר גדלה מהר (מעריכית?) אחוז הביטים המתים גדל. ומהר... למשל הביטים שקראתם עכשיו! בעתיד נזדקק רק לשבריר אחוז אפסי מהמידע ששמרנו, ואת מה שבאמת יענין אותנו נצטרך לנבור מבין הרים של זבל. מחת בערמת שחת... יאללה - לשמור!
ארז | 20.08.09
84.
כתבה מרתקת- כניראה לעידן אחר
קראתי בשקיקה את הכתבה המלומדה, הכותב כיסה את התחום בצורה נפלאה, לצערי הדור הנוכחי כבר לא יוכל לישם את התוכניות מכיוון שעסוק הוא בנסיונות לעשית כסף וכסף ובאמת מי רוצה לדעת ויש לו זמן אפילו לשאות את השאלות " איפה הייתי בשעה...?? ובכן קוראים נחמדים הייתם עבדים ל"תפישות טכנולוגיות" כאילו, אבל עדיין עבדים. לי דווקא יש תחושה שהעולם יתפוצץ לפני זה,, מיטב המומחים טוענים שאנו כבר "על הקצה" והתהום לפנינו.האויר כבר מלא תדרים והסוף קרב ד"ש לאמא
ברמן | 19.08.09
75.
האח הגדול? מי זה בלל?!
כשקראתי לראשונה את 1984 של אורוול חשבתי שגרוע יותר לא יכול להיות, בא נדב ברנשטטר ומוכיח שיכול להיות... לא הכל שיודע הכל, אלא מערכת שתראה מה אנחנו עושים וגם תתעד... בררר ממש מפחיד מה שאולי מנחם, זה שגם אם הטכנולוגיה קיימת, רבים הסיכויים שהיא לא תחיושם. למי, למעט כמה פריקים, יהי עניין לתעד את עצמו בצורה כזו. בקיצור עוד טכנולוגיה מדהימה.. שלא יהי חה שיוש
צביקה ע | 19.08.09
70.
איזה יופי מפחיד
מפתיע לטובה לקרוא כתבה העוסקת בנושא ככ רציני בעתון כלכלי. "שאפו " ,ליוזם ולכותב.הכתבה מטלטלת בכנותה וברוחב התמונה שהיא נותנת. אין ספק שהסוגייה שעולה מדיי פעם בין שימור העבר ועצירת התפתחות עיתדנית עולה לדיון בעקבות הכתבה. מפחיד אך מרתק ומאתגר. לא ראיתי את שמו של נדב ברנדשטטר עד היום אך אני בהחלט אצפה לכתבות נוספות שלו
אתי | 19.08.09
69.
בעייה
רעיון מענין על כווני חחשיבה מודרנים אבל למען מי? האם ניתן להשתמש בה למען האדם ולהגן עליו משמוש נלוז? מה עם הדברים שאינני רוצה לזכור? הגנה חשובה לקיומנו היא ההדחקה והיכולת למחוק מהזיכרון דברים שאינם משמעותיים. מענין לדעת להיכן אנו הולכים ולנסות להבין לאן כל זה מוביל. אין מה לעשות , זאת התקדמות נוספת לקראת "1984" כתבה מענינת- ישר כוח!
דוד | 19.08.09
68.
שוב ושוב מערבבים בין חשיפה וולנטרית להפשטה באמצעות חוק- אלה שני הפכים
ההחלטה של אדם לחשוף את עצמו ברשת, לרשום כל פעילות וכו היא בעצם ביטוי לחירות הפרט ולזכותו לוותר על פרטיותו. זה בדיוק ההיפך מהחלטה של מדינה לכפות בכוח את החשיפה. רק אנשים טכנולוגיים לחלוטין לא מסוגלים להבין שאמנם מדובר בטכנולוגיה דומה אך היא פועלת בדיוק ההיפך. במקרה הראשון לכיוון החופש וחירות האדם ובחירתו האם להיחשף וכמה ובמקרה השני כנגד הפרטיות ולמען הדיכוי. די לערבב ובכך לבלבל את הציבור.
די לדמגוגיה | 19.08.09
64.
תנו לחיות בשקט
בעיני כל נסיון כזה לשחזר את העבר באמצעות תיעוד שכזה הוא עקר מיסודו. את התחושות שחשנו והרגשות שחווינו ברגע מסוים בחיינו לא נוכל לשחזר. הם תוצאה של כל כך הרבה משתנים שתלויי זמן ,מקום ומצב רגשי. כך שגם אני אראה מה בדיוק העדשה שלי והמקליט שלי תפסו באותו רגע לא אצליח להבין למה בכלל התרגשתי באותו רגע. חוצמזה מה זו כל האובססיה הזאת עם העבר. נראה לי שההווה וגם העתיד קצת יותר מעניינים...בעבר כבר היינו
1984 | 19.08.09
52.
נושא מעניין הכתבה מעולה
מאד נהנתי לקרוא את הכתבה, אחת הכתבות הטובות שקראתי באתר זה, זה זמן מה. באופן אישי לא הייתי משתמש בטכנולוגיה הזאת כי היא ממש חדירה לפרטיות אך לחברות הפרסומות והשיווק הישיר טכנולוגיה זו רק תגדיל את המכירות ותוכל להתאים באופן ספציפי את המוצר ללקוח באופן מושלם. סקירה נהדרת של הכתב, המסקר את הנושא בצורה מעמיקה, רחבה ובאופן מקצועי. מצפה בכליון עיניים לעוד כתבה של המחבר.
דניאל111 | 19.08.09
44.
היד שמציבה את המראה
כתבה מרתקת שבעצם מביאה לחזית התודעה את מה שהיינו מעדיפים לשמור בצד: אובדן הפרטיות (מרצון או לא) מול התשוקה להיות מעודכנים ומחוברים בכל מקום וזמן. היום יותר מתמיד "אני מחובר - משמע אני קיים. נדב ברנשטטר הוא היד שמציבה מולינו את מראת המציאות. מקווה לעוד כתבות בנושא.
יסו | 19.08.09
43.
הערה למודאגים לעיל, ומקור השראה נוסף
פרטיות היא דבר חשוב מאוד ואנחנו לא מזלזלים בו. איני יכול להעיד לגבי כל המערכות שעוסקות ב-life logging אלא רק על שלנו. ראשית, הגישה שלנו היא גישה של "התכוונות". דהיינו, הכניסו למאגר רק מה שחשוב לכם להכניס, בניגוד לגישות אחרות שאנחנו מכנים open sensor ובהן, למשל, מצלמים בווידאו את כל מה שהעין (או העינית של המצלמה) קולטת. בנוסף, ישנן אפשרויות שונות לאיחסון המידע. אפשרות אחת היא שהמידע לא יאוכסן על שרתים ששייכים לחברה כלשהי, אלא בטלפון הסלולרי של המשתמש (ובו גם יתבצע כל העיבוד של המידע, במיוחד עם הטלפונים החדישים יותר בעלי כושר עיבוד נתונים גבוה), ואז אין סיבה שהמידע שאספתם לצרכיכם ידלוף לידיים אחרות. ולמרות כל מה שאמרתי, מומחים רבים סבורים שהפרטיות כבר מתה. אתם מוזמנים להאזין להרצאתו של סטיב רמב"ם בנושא: http://www.youtube.com/watch?v=Vsxxsrn2Tfs מקור השראה נוסף למערכת הוא חזון ה"ממקס" (MEMEX) של וונבאר בוש. אתם מוזמנים לקרוא את המאמר שלו As We May Think: http://www.theatlantic.com/doc/194507/bush הדברים שכתבתי לעיל כמובן נכתבו על דעתי האישית בלבד, ואינם מייצגים את חברת IBM בשום צורה שהיא.
ערן בילינסקי | 19.08.09
42.
מה לעזאזל אכפת לי עם מי שתיתי קפה ב1.1.2002
אם זה היה חשוב הייתי זוכרת. בשביל זה יש לי מוח. אם הייתי עסוקה בלזכור או לשמר כל פיפס מתי הייתי מספיקה לחיות? תראו לי בן אדם אחד מהעתיד שיהיה לו כוח לעבור על מיליונית מהחומר הזה ובכלל, איך הוא יקרא מה אנחנו עשינו כאן אם הוא כל הזמן יהיה עסוק בלתעד את עצמו? חבר'ה, אנחנו לא באמת כאלה מעניינים, גם אם נדמה לנו שכן. זה יכול להיות מעניין בתור ניסוי מדעי קטן אבל, עדיף להנות מהופעת רוק מלנסות לצלם אותה בוידאו. עדיף לשתות בירה מלשמור את הקבלה (ולסרוק אותה ולהעלות לרשת?!). עדיף להיפגש עם חברים מלצלם את עצמך נפגש עם חברים. אם יש לכם צורך לתעד את עצמכם ברמה שנזכרת פה כדאי שתפגשו עם פסיכולוג.
hami | 19.08.09
39.
10 טיפים מעשיים למי שרוצה להתחיל לתעד את החיים שלו כבר ברגע זה:
1.לשמור את כל המיילים (בלי הגבלה) ב-gmail.com ודומיו; 2.לעבוד על המסמכים שלנו ב-google docs, ולשמור אותם ברשת; 3.להעלות את התמונות נראה באתרים flikr, myspace ו-facebook. 4.לעדכן את ה-Twitter בכל מה שקורה לכם, גם אם זה הדבר הפעוט ביותר. 5.להקליט שיחות טלפון ב-Skype, או בסלולר בעזרת השירות הישראלי 90*. 6.לצלם את הרגעים החשובים בחיים שלכם – וגם את הרגעים הפחות חשובים. 7.באתר www.justin.tv תוכלו לתעד את חייכם בעזרת מצלמת הרשת שלכם, בקליק אחד. 8.ואם אתם ממש בעניין תוכלו להיעזר ב-ActionDVR, ממנה תקבלו תמורת 1095$ ערכת צילום ניידת לתיעוד כל מה שאתם רואים. 9.ולא לשכוח להירשם לשירות AllofMe שיעזור לכם לעשות סדר בכל ערימות המידע שיתחילו להצטבר אצלכם. 10.תכינו לעצמכם 2000 ג'יגה-בייט לכל היותר. זה מה שצריך כדי לסכם את כל התמונות והמסמכים של 80 שנות חיים. המחיר המשוער: פחות מאלף ש"ח. תיעוד נעים!
רינה | 19.08.09
35.
חומר נוסף על Face Recognition
http://cnx.org/content/m12535/latest/ http://vismod.media.mit.edu/tech-reports/TR-516/node7.html http://www.face-rec.org/general-info/ http://www.securitymanagement.com/news/british-airport-tests-facial-recognition-security-gates-005635 http://archives.cnn.com/2001/US/09/28/rec.airport.facial.screening/ http://www.analyticvideo.com/index.php?area=Technology&subarea=FaceDetectorAndTracker&gclid=CMjzj6-5pZwCFc4TzAod-k4DkA http://electronics.howstuffworks.com/gadgets/high-tech-gadgets/facial-recognition1.htm http://www.rsip.co.il/home.html
Face | 19.08.09
28.
לי כבר יש את התוכנה
אני נפצעתי קשה בשנת 1975,הפסיכולוגית של השיקום בתל השומר,(דנה ארזי..כן..כן ההיא שנשואה לדן מרגלית),חשבה שאני:"קוקו" ..שמדבר שטויות...על העבר..היא הזמינה את הפסיכיאטר הראשי של בית החולים..הוא בדק אותי...במשך שעה וחצי..בהתחלת הבדיקה הוא נתן לי לראות איזה 15 תמונות בחלק היה כתוב בחלק ציורים או מספרים....לקראת סוף הבדיקה..הוא שאל אותי:"אתה זוכר לפני שעה הראתי לך תמונות..האם אתה זוכר משהו מזה??"אז עניתי לו במהירות את סדר התמונות ומה היה בהן.תוך שהוא יושב ורואה את התמונות...ואז הוא אמר:"ידידי יש לך משהו שהרבה אנשים היו משלמים עבורו הרבה כסף..יש לך זיכרון פנומנאנלי"..ששאלתי אותו:"מה זה??" "אתה מצלם כל דבר שאתה רואה..ואחר כך זה מאוחסן במוח..כך שבעוד כמה שנים אתה יכול להוציא את זה"..הנה אתם רואים הוצאתי את זה..אני הייתי פצוע קשה ..ודנה היתה אהבת השיקום שלה..ואז אמרתי לה,כי היא היתה נשואה,את תתגרשי..ואני אחכה לך..אבל היא לא בחרה בי...אז אני חסכתי עכשיו בכל העלות של המכשירים האלה ..חוץ מזה אצלי זה טבעי...
חוזוליטו | 19.08.09
21.
מה הלאה?
בל טוען שהוא "מרגיש הרבה יותר משוחרר מהצורך לזכור דברים". ומה הטכנולוגיה הבאה? אולי היא תחסוך לו גם התחלת קשרים חברתיים, תהליכי למידה של דברים חדשים, מחשבות וכו'... למה שפשוט לא נהפוך לרובוטים המוזנים מטכנולוגיה בכל תחום שהוא, ותיקח כל עניין אשר קיים בחיים?! זה חייב להיפסק!!
אדם שפוי | 19.08.09
20.
שלילה מוחלטת
המאה ה-19 קדשה את החופש והאינדיוידואליות. במאה העשרים מרצה פוקו על הביו כוח. השליטה של השלטון והתעשיה בהמון. אחד ההסברים להצלחת הנאציזם נעוץ במניפולציה שעושה המפלגה בהמון. הכתבה עוסקת בענין שיש למשוק. כלקוח אין לי סיבה לעזור לחברות להרויח יותר תוצאה ממידע עלי. כדי למנוע מהם ידע אחזור לשלם במזומן. מאחר וחיי לא ישתפרו אם אדע מה עשיתי ב 7,1.1967 אין סכויי שאענוד מכשיר אתור ידע המתואר בכתבה. לאנשים יש תחביבים. הם מתמסרים לאוספים. רוב האוספים-ללא ערך כלכלי, שבעליהם הקדיש להם זמן רב מחיו, מתמסמסים במות בעליהם, בגלל חוסר ענין של הצעצעים . למה ועבור מי עלי לאסוף ולהשאיר מידע אחרי? על המדינה לחוקק חוקים המאפשרים למי שרוצה בכך לשמור על פרטיותו.
עמרי | 19.08.09
13.
אני לא רואה איך אנשים יתנו לכל העולם גישה למידע הכי רגיש עליהם
כל דבר יוכלו לדעת עליך, מספיק שאיזה מישהו פורץ למערכת כזאת הוא יכול להוציא עליך דברים שיכולים להרוס לך את החיים תאמת לא נראה לי זה יתפוס יותר מידיי... אני מקווה שאנשים לא מספיק טיפשים בשביל אשכרה לתת למישהו לדעת עליהם כל דבר שהם עושים
עידן | 19.08.09
2.
במקום אוטביוגרפיות
הכתבה מרתקת ביותר והנושא חדשני ומענין! אנשים שרוצים להשאיר אחריהם תעוד מלא של חייהם יעשו זאת בקלות רבה. הנושא הופך לחשוב בעת זקנה, כאשר כל מה שמענין זה העבר, האנשים שהכרנו פעם, החויות שחוינו, מקומות בהן בקרנו. אין צורך להסריט טיולים.... פנטסטי!!!!
הראובני מרה | 19.08.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת