אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המיתוסים של ההייטקיסטים

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
תגובה מספר 31 היא המדויקת, החשובה ולצערי העצובה ביותר:
זה בדיוק העניין. אנו חיים במדינה שבה אם אתה לא מהנדס טכנולוגי או מקובמבן אתה בקושי חיי, אתה חי חיים של מאבק. זה עצוב מאוד, כי במדינות אחרות אפשר לחיות מעבודה גם אם אתה פועל יצור. ואצלנו? אם לא התקמבנת או נעשית מהנדס, אין לך חיים. סתם לעבוד ולחיות זה משהו שמשום מה הציבור לא חושב שמגיע לו. כאילו שכולנו צריכים להיות מהנדסים או תחמנים, כאילו שהמדינה לא אמורה לאפשר לנו חיים של חופש ובחירה. חבל שעל זה לא עושים פה תחקיר. זו יכולה להיות יופי של כתבת סוף שבוע. עצוב מאוד.
מי שהו | 05.10.09
30.
אי אפשר למצוא משרה אחרת יותר טובה
כאחד שעבד בהייטק 4 שנים, ומכיר את כל הלחץ והישיבות ב 18:00 בערב והעבודה מהבית. אי אפשר לחיות במדינה כאשר יש לך משכורת 6,000 ש"ח ברוטו מול 15,000 ש"ח ברוטו שעבדתי בהייטק. בהייטק יכולנו (אישתי ואני) לחסוך כל חודש 10,000 ש"ח ולנסוע לחו"ל פעם בשנה. איפה ישנה עבודה יותר טובה כאשר 60% מהמשכורת הולכת לממשלה, איפה אפשר לחיות יותר טוב עם כל הבזבוז של הממשלה שלנו כאשר יש לנו פוליטיקאים כאלה טיפשים שכל הבירוקרטיה בארץ לוקחת את המיץ ממך, ואתה שואל את עצמך למה אני כאן?. אין עבודה יותר טובה מההייטק אבל הבעיה היא שהגיל המקסימלי הוא בערך 45 .
עובד לשעבר כבר 7 חודשים | 03.10.09
29.
כלוב של זהב ואשליה שמתפוצצת בגיל 40
כשאתה בהייטק החיים עוברים לידך, אתה עובד שעות מסביב לשעון, מתקשרים אליך כל מיני מנהלים פסיכים בשעות הזויות, הדרג המנהלי בכלל חושב שאתה בגדר הרכוש שלהם ושיש להם לגיטימציה לתבוע ממך כל דבר בכל זמן, יש כל הזמן STRESS , חיים בתוך קיוביקל, מתנוונים גופנית ומקבלים את הצורה של הכסא, הסביבה החברתית קרה, אינטרסנטית ומניפולטיבית. עבדו עליך שאתה פורח בגלל כל הזוהר וההו-הא אבל אתה רק מתנוון ומצטמצם. ואז אתה מגיע לגיל 40, ומקבל מהפך אסקימוסי 180 מעלות לפנים, נזרק לשוק, מרגיש כמו מקבץ נדבות, ומבין שמצבך היה טוב בהרבה אם היית עובד בחקלאות מלכתחילה, למשל. בדוק.
R | 02.10.09
25.
סבבה של תחום
אני מהנדס מכונות בן 36 שתשע שנים עובד במשרות פיתוח בסטארטאפים. בכל הקריירה שלי אפשר לספור על שתי ידיים את מספר הפעמים בהן נשארתי בעבודה יותר מתשע שעות. לא ממש סובל מהפקקים כי אני פשוט מתחיל את היום ב10 וחצי אחרי שלקחתי את הילד לבי"ס והייתי בבריכה או בחדר הכושר (תלוי במצב רוח). בימים שלא קבעו בהם ישיבות לפעמים אני עובד מהבית. העבודה מהבית מאוד נוחה, לא מבין למה אנשים מתלוננים. לחו"ל אני משתדל לא לטוס, בשביל זה יש מהנדסי מכירות\שירות. לפני 4 שנים, חברה שעבדתי בה עשתה אקזיט. קיבלתי 80 אלף דולר שסגרו לי את המשכנתא. המשכורת טובה, האוטו נחמד, ארוחות הצהרים טעימות. בקיצור הייטק זה סבבה של תחום. אולי אני אקנה אייטק לסלון ואייטק למטבח.
עודד  | 02.10.09
23.
תגיד לי 19 אתה בטוח שאתה בהיי טק?
אולי אתה יותר במכירות? נשמע לי שאתה בחו"ל הרבה יותר מדי בשביל נגיד מתכנת. תפקיד מר משה, זה כמו "תוכניתן במערכת X" או "מפתח תוכנות בJAVA" או "ראש צוות כור בקרקור" או "מנהל מוצר" ואז גם כשאתה עובר חברה הרבה פעמים אתה נשאר באותו תפקיד. אז מה? הבן אדם הרגיל בעבודה אחת 4.3 שנים בתפקיד X , חודשיים שלושה באותו תפקיד בחברה Y ואז מחליף? בוודאי שלא... גם בתוך חברות יש חילופי תפקידים לאותו עובד. ואם יש לך בעיה עם לראות את המשפחה... תעבור לתפקיד אחר, למה לדבר שטויות כאילו שהמצב שלך (שהוא בעיני מוזר ביותר) הוא המצב הרגיל? דרך אגב, אמרת שאתה בן 50? הנה עוד מיתוס, לפי כל המי ומי שעוסקים בעבודות שכר מינימום, אין דבר כזה עובד הייטק שעבר את גיל 35. ושמע לי מר 14, גם אם הפנטזיות שלך היו נכונות, אם תחשב קצת את המשכורות תראה שה15 שנים האלה כמתכנת עדיפות בהרבה על נגיד 40 שנה במקצוע שלך. בעיקר בגלל שהכסף מגיע בגושים גדולים ומוקדם יותר לכן השקעה שלו יכולה ליצור הכנסה נוספת בצורה כזאת שפרישה בגיל 40 בתנאים אידיאלים היא אפשרית ובכבוד. אילו כדורגלנים ודוגמניות היו אינטיליגנטים, גם המשכורות שלהם היו אידיאליות וגיל הפרישה שלהם היה מושא לקנאה, לרוע המזל, רובם המוחלט קורס תחת עצמו כאשר המשכורת נפסקת מפאת אי חשיבה קדימה. איך שלא יהיה ידידי, בהיי טק עובדים עד הפנסיה המאוד מאוחרת, על אחת כמה וכמה אם אתה מוצלח. זכור שזהו תחום חדש יחסית לאחרים ולכן הגיל הממוצע המוזר, אך בעתיד זה ישתנה
משה | 01.10.09
22.
הבכינות היא של שני הצדדים.
גם אלו שעינם צרה וגם ההיטקיסטים שבמקום לעבוד להרויח ולהנות התלוננים גם על המבקרים וגם על התנאים. רק לקבל פרופורציות רופא מתמחה אחרי 7 שנות לימודים מרויח 10000 ש"ח ברוטו עם 8 תורנויות שהם 7500 נטו בבית חולים ציבורי שם יש אוכל ותנאים שהיו גורמים לכולכם לבכות וכל זה למשך זמן של בין 4 ל-8 שנים רק כדי לגלות שכדי להרויח כמו הי טק אליהם לעבוד 14 שעות ביממה בשתי עבודות. אז פשוט תהנו ותתחילו לפחד מבתי חולים שם עובדים בתת תקנים וברמת לחץ בלתי אחראית.
גיל | 01.10.09
20.
זה נורא משעשע בעיני כל הבכיינים פה
שלא עבדו דקה בהיי טק וחוץ מהצירוף הזה "היי טק" אין להם בכלל מושג אפילו מה זה אומר כי הם לא יודעים מה עושים שם.. אילו קחו את 8 עם הבעיות הבנת הנקרא שלו. הרי ברור שה20% שעובדים בסוף שבוע נלקחו בחשבון לצורכי הממוצע. הרי עובד ההיי טק הרגיל בגלל עובד משרה מלאה לפי חוק, 9 שעות ביום, 5 ימים בשבוע, זה הממוצע זה הרגיל וככה זה. (אולי לא אצל אנשי שיווק וכאלה אבל מי סופר אותם , ראיתם כמה הם הורידו לנו את הממוצע משכורות? :) ) אז מאיפה באו יתר השעות? מה20% שהחליטו לבוא ביום שישי... נדיר מאוד שנותנים שעות נוספות אבל יש שכר גלובלי על שעות נוספות בנוסף לברוטו הרגיל וזה המון כסף עבור הרבה הרבה יותר שעות משבפועל נותנים גם כשממש לחוץ. ואגב, ברור שגם את הטיסות מחשיבים, פשוט מייחסים לימים האלה אותם שעות כמו יום עבודה רגיל, במילא לצורכי הממוצע לא יהיה שינוי כלשהו האדון 8... אגב אני דווקא בכיף שלי להיות ברכב במזגן, לשמוע רדיו, לדבר בטלפון ולנהוג קצת יותר טוב לדעתי מלהיות פי 2 יותר זמן בעבודה, אבל כל אחד והעדפות שלו, אני מניח שרוב האנשים מחזיקים בבית מתקני טלפורטציה ולכן לא זקוקים אפילו לדקת נסיעה אחת. אמנם אנחנו כביכול בממוצע נוסעים חצי שעה לכל כיוון אבל גם בלי פקקים אני בספק אם יתר המגזרים נוסעים פחות מנגיד רבע שעה לכל צד, אז מה הסיפור הגדול? חוץ מזה שאני בניגוד אליכם יכול לבוא לעבודה ב10 בבוקר אז אין פקקים :) בקיצור רבותי, תמשיכו לקנא, אנחנו עובדים את הכמות הקבועה בחוק למעט מקרים נדירים ברובנו המוחלט (בפיתוח לכל הפחות, כל האחרים לא שווים יחס הרי :) ) אנחנו מקבלים הרבה יותר כסף מכם ואנחנו נהנים מניידות בין החברות שמאפשרת לנו ללמוד עוד, לגלות תחומים חדשים בעבודה ולהעלות מהותית את התנאים שלנו, קביעות וועדים צריכים רק אפסים מתוסכלים שאין להם מה להציע ואין מי שרוצה אותם :) רבותי, תאכלו את הלב :)
רני | 01.10.09
19.
למה לכתוב כשלא יודעים
קראתי את הכתבה ואת כל 13 התגובות שלפני. צר לי שיש הרבה אגדות אורבניות מסביב גם בציבור וגם אצל הכתב. גילי כ 50 ואני בתחום ב 25 השנה האחרונות. אני מבלה רבע מזמני מחוץ לגבולות המדינה וזה כולל ימי עבודה, סופי שבוע, חגים (כן כולל יום העצמאוטת פסח או ראש השנה) ושאר ירקות. אכן שכרי גבוה, אבל לדעתי הויתור של המשפחה לא שווה את השכר. העבודה היא מענינת אבל זה עניין סובייקטיבי, אם לא היתה מענינת לא הייתי פה 25 שנה. אין לי מושג עד כמה הכתבה אמינה ומייצגת אבל אשמח לדעת כיצד הממוצע ותק בתפקיד הנוכחי הוא 4.5 שנים לעומת ממוצע ותק בחברה הנוכחית שהוא 4.3 שנים. אם זה נכון אז כל ההערות לעיל בעניין תקפותם של ממוצעים הן בעלות טעם ותחשבו על זה
 | 01.10.09
15.
למה לכתוב כשלא יודעים
קראתי את הכתבה ואת כל 13 התגובות שלפני. צר לי שיש הרבה אגדות אורבניות מסביב גם בציבור וגם אצל הכתב. גילי כ 50 ואני בתחום ב 25 השנה האחרונות. אני מבלה רבע מזמני מחוץ לגבולות המדינה וזה כולל ימי עבודה, סופי שבוע, חגים (כן כולל יום העצמאוטת פסח או ראש השנה) ושאר ירקות. אכן שכרי גבוה, אבל לדעתי הויתור של המשפחה לא שווה את השכר. העבודה היא מענינת אבל זה עניין סובייקטיבי, אם לא היתה מענינת לא הייתי פה 25 שנה. אין לי מושג עד כמה הכתבה אמינה ומייצגת אבל אשמח לדעת כיצד הממוצע ותק בתפקיד הנוכחי הוא 4.5 שנים לעומת ממוצע ותק בחברה הנוכחית שהוא 4.3 שנים. אם זה נכון אז כל ההערות לעיל בעניין תקפותם של ממוצעים הן בעלות טעם ותחשבו על זה
 | 01.10.09
14.
בתור עובד לשבער בהייטק
ואף בחברת סטארט אפ , אני יכול להגיד לכם שהיום אני עובד בLOW TECH ואני מרוצה עד הגג. ב17:00 העיפרון נופל(אין עיפרון אפילו ככה שזה יותר מהיר) ,אין עבודה בשישי שבת או בשעות הלילה המאוחרות ואפילו הקטנות (כי זה בסדר שהישראלי יתאים את עצמו לזמן של האמריקאי אבל לא להיפך) , והכי חשוב , אין לחץ.נכון , המשכורת ירדה משמעותית , אבל מצד שני יש לי יציבות ולא כל -35 שנים שולחים אותי הבייתה , יש וועד , יש יותר יציבות וארגון ,ולא עובדים בשיטה של כיבוי שריפות , והכי חשוב , יש זמן למשפחה.
ליאור | 01.10.09
13.
הבעייה הגדולה ביותר
בגיל צעיר יחסית אתה מסיים את הקריירה . אם אתה לא עצמאי או מנהל בכיר בחברה ואולי גם אם כן מעל גיל 40 אי אפשר לעבוד בתחום המתחדש הזה שצעירים כל הזמן מעודכנים ולוחצים על שוק העבודה בתחום. בגיל 40 פלוס הבן אדם צריך להסב עצמו למקצוע או תחום אחר וזה בכלל לא פשוט. כך שסך הכל אפשר לעבוד בתחום מקסימום 15 שנה , קצת יותר מכדורגלנים או דוגמניות אבל לא בהרבה.
יהודה | 01.10.09
12.
הכתבה לא משקפת את המציאות - אולי חלקית
כל הזמן מדברים על סטטיסטיקה או ממוצע לא לוקחים בחשבון דברים נוספים שכן מביאים עבודה הביתה שכן משקיעים יותר שעות שהמשכורות נפלו לחצי וגם הים הורעו לעומת פעם גם אני וגם אשתי עברנו 50 ושנינו בתחום ההייטק ואני אומר שהכתבה כלל לא משקפת את המציאות שלנו אשתי שהחליפה מקום עבודה היתה יותר בחו'ל בממוצע יותר מאשר בארץ בחברה הקודמת שבה עבדה לי אין את הבעיה הזו אבל שעות עבודה זה עיניין של עוד 25-35% יותר ממה שהכתבה מציינת אולי לא אצל הצעירים כי הם רק חושבים על בילויים ואינני מאשים אותם כי אז גםאני עשיתי זאת אבל גם הרווחנו כפול
hawk | 01.10.09
10.
מי שלא עבד בהייטק של ממש לא יודע באיזה לחץ מדובר
חברות הייטק שנמצאות בתחרות ובהובלה טכנולוגית מעסיקות עובדים שרמת האחריות שלהם כלפי החברה היא עצומה ולכן הלחץ עליהם גדול. לחץ אין פירושו אווירה לא נעימה - ממש ההפך, הלחץ בא מהאחריות הגדולה. ב 2006-7 ניהלתי account מול חטיבה בקונצרן גרמני ענק כשעל הפרק pilot במליון יורו שחייב להצליח כדי שההמשך יהיה חוזה בשווי 35 מליון. עבדתי בפועל 24 שעות ביממה. טסתי על פני כל העולם כשאני משאיר לעצמי פתק ליד המיטה במלון איפה אני ולאן אני צריך להגיע בבוקר. מי שלא עבד בצב כזה זה יכול להשמע הזוי, אבל כשאתה מקיים שלוש פגישות ביום בשלוש מדינות שונות (ממש כך) או שאתה טס ל NY וחוזר באותו יום לאירופה בלי מלון אז אפשר לשפוט במה מדובר. קשה להסביר כמה משברים וכמעט קריסות יש בפרוייקט כזה שאתה כל הזמן עייף וחייב להיות במיטבך. לגבי תגמול, קיבלתי רק על הפרוייקט הזה אופציות ב 125 אלף דולר עבור ההצלחה הגדולה שהיתה מעל ומעבר למצופה ותוך שנה עברה את 50 מליון היורו.
אביאל | 01.10.09
8.
כרגיל, עיוותים בממצאים ובמסקנות
1. אתה אומר שהם עובדים "רק 48 שעות בשבוע, שזה די במרכז הטבלה", אבל באותה הנשימה מספר שחמישית מהם עובדים גם בסופי שבוע. אני תוה למה לא בחרת להוסיף את זה למניין שעות העבודה השבועיות כפי שהיית אמור לעשות. בנוסף, דין שעות בסופ"ש הוא יותר מדין שעות בימי חול. סופ"ש אמורים להיות מנוחה וכפי שמשלמים על זה במקומות אחרים 150%, אזי לצורך התחשיב שלך תכפיל ב-1.5 את שעות העבודה בסופ"ש ותסכם את זה ל-48 שעות שציינת. נראה שעכשיו תקבל שעובדי היי-טק הם בראש הטבלה מבחינת שעות עבודה. 2. מה לגבי טיסות? כשעובד היי-טק טס, זה לא לבילוי, אפילו לא לקצת. את זה לא הוספת לטבלת שעות העבודה. כמה נוח לצורך התיזה שלך. 3. כל אחד היה מעדיף לעבוד עוד שעתיים מאר להיות תקוע שעה בפקק. זה מתיש מאד כשעושים זאת כל יום. 4. אתה מדבר על עומס בעבודה? זה כבר דבר סובייקטיבי ולא ניתן להשוות בין חברות. עובד היי-טק יכול להיות אדם רגוע מטבעו שלוקח דברים בפרופורציות ולכן הוא בעצמו לא מגדיר את עבודתו כעמוסה או לחוצה- אל תסיק מזה שהוא עמוס פחות ממנקה במקדונלדס שבופן אישי רואה את עבודתו כעמוסה. לכן אני לא רואה טעם בכלל בקטגוריה שציינת כמדד להשווה בין עבודות. "לא מרבים "לקחת את העבודה הביתה", ומחשבות מקצועיות לא כל כך מטרידות אותם כשהם לא עובדים" - שוב, זה עניין של אופי של העובד ולא משהו שניתן למדוד איכותית או כמותית ולכן אי אפשר לקבל את המספרים שציינת. אותו עובד היי-טק, שים אותו ב"עבודות הלחוצות" ותראה שגם שם הוא לא יקח את העבודה הביתה.
יותם | 01.10.09
6.
כתבה של 339 מרואיינים לא מיצגים
היי 48 שעות השנה כשרוב החברות עברו ל-4 ימים !! בדרך כלל 50-60 + עבודה מהבית עד 0100 0200 וימי שישי השכר אכן לא גבוה ולכן יחס משכורת לזמן מצחיק/עצוב אחרי גיל 40 אין עבודה אז מיצוע השכר לגיל הזה מביא אותו לשכר נמוך עוד יותר והכי גרוע, אחרי הכנסת היד לחיי הפרטיים, אחרי אי תיגמול, אחרי השפלות רבות אפילו לא אומרים תודה על עבודה מוצלחת (שלא לדבר על אחוזים כנהוג) אז שלא יקטרו למה אין מהנדסים בתור, למה לא לומדים הנדסה, אתם, המנהלים, החרבתם במו ידיכם את ההיטק הישראלי למען הכיס שלכם. יהודה
יהודה צפוני | 01.10.09
5.
לא סתם סטנלי מעלה להם את הדולר כדי שימשיכו להתבטל! אנחנו משלמים!
רובם לא עושים שם עלום בעלי תארי 'מנהלי פרויקט' עלק מטיילים בקניון.פשוט לא יאמן. הנגיד מעלה את הדולר באופן מלאכותי כדי שימשיכו באורח חיים פלצני-מכוניות פאר+חו"ל בלי סוף. טאכלס יש מתכנתים ב2000 שח בבולגריה ובהודו. ואם מחיר בדולר היה ראלי זה מה הם היו מקבלים. מי שמשלם על קניית דולר בשער מלאכותי 4.25 זה אנחנו האזרחים.בושה!
דן | 01.10.09
3.
אם הראש שלך בתנור והרגליים בפריזר אז בממוצע נעים לך
"בממוצע" הוא מדד לא ריאלי בהקשר בו הוא מוצג בכתבה. כמו בכל תעשיה/חברה/מקום עבודה ישנם תפקידים שונים, בעלי רמות אחריות שונות ודרישות שונות. אולי "ממוצע" הטיסות הוא 0.67 בשנה - אבל - כל אותם עשרות ומאות עובדים אשר נאלצים להפרד ממשפחותיהם למספר ימים בכל שבוע לא ממש מרגישים כך אולי מספר שעות העבודה "הממוצע" הוא 48 - אבל - עובדים בתפקידי תמיכה / הטמעה / פיתוח / מכירות וכד' מוצאם את עצמם לילות וימים, סופי שבוע וחגים "מבלים" מול המחשב פשוט כי תחושת האחריות האישית שלהם היא כזו (כן, כן, יש גם "בהיי טק" בעלי מוסר עבודה) הרשימה ממשיכה וממשיכה והמציאות, ידידי הכתב, בוודאי ובוודאי אינה ממוצעת
אחד ששמע | 01.10.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת