אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ארכיון דיגיטלי במקום זיכרון

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
מגבלות החומרה והתוכנה - חומר למחשבה
מסתרי המוח "גדולים" עלינו, לכן "הפתרונות" נראים "עלובים". חומר למחשבה. המוחות הינם גם מחשבים משוכללים הכוללים מעבדים מתוחכמים, אמצעי אחסון, אמצעי קלט/פלט... בני האדם (המוחות) מתקשרים ביניהם בעזרת מספר חושים ואמצעי קלט/פלט, לחלקם יש פתרונות ותיקים (מקרופון,רמקול). נניח שניתן לחבר את החושים הללו של המוחות לרשת (אפילו לרשת האינטרנט הקיימת). בואו נתפרע ונעשה זאת גם לבעלי חיים נוספים לאדם. אעצור כאן. בקיצור במקביל להשקעות האינסופיות בחקר המוח, ולארכוב ואיתור של מידע היסטורי ועתידני, אולי ניתן לנצל את הארכיונים הביולוגיים לחיפוש מידע (וידע) ולפתרון בעיות. וזאת ללא חדירה פולשנית ותוהה לתוך המוח המסתורי. כמובן שמיד צפות שאלות אתיות לא פשוטות. חג שמח לכולם
משה | 03.10.09
12.
חבל שיש כמה דברים שאינך יודע
שיזף היקר, זכרון אנושי אינו האימיילים שהוא שולח אלא מה שנמצא בתוך מוחו. בעיית הבעיות של המדענים היא שאינם יודעים מהי יחידת המידע הבסיסית של מידע שנמצאת מוח. באנלוגיה למחשבים, הם עדיין אינם יודעים מהו הביט שנמצא בתוך המוח האנושי. עד שלא ידעו זאת לעומק, אין טעם בכלל לנסות לבצע דיגטציה של המוח האנושי.
תומר | 03.10.09
11.
עוד דרך לאסוף מידע - רק הרבה יותר יסודית והרבה יותר מיותרת
יש כל-כך הרבה בעיות בעניין - קודם כל, באופן מהותי - אי אפשר לאסוף התנהגויות של אדם ולצפות שאלו יהיו את זיכרונותיו (הרי הזיכרון כפי שאנו זוכרים אותו הוא סובייקטיבי לחלוטין). בנוסף, הזיכרון שלנו עצמנו הוא לא יציב בעליל ומוטה ע"י רגשות, מסונן ע"י האגו ועוד.. איך אפשר לצפות שהזיכרון ה"מתועד" יוכל להתאים לזיכרון שממנו הוא "תועד" כדקה לאחר מכן?? ונאמר ונתעלם מכל הבעיות הללו, ונקרא לאיסוף מידע אישי באופן שיטתי על אדם "דיגיטציה של זכרונות", או אם תרצו שמירה של הזיכרון האנושי. מה יהא אם מאגר זה יפול לידיים הלא-נכונות? כבר בימים אלו, מספיק שחברה מסויימת תבדוק את הפרופיל שלך בפייסבוק וכבר עשרות חברות אחרות תתקשרנה אל ביתך ותציעה לך לקנות מיני חפצים שלדעתם, לפי המידע שאספו עליך, יתאים לך בול. עכשיו, אם מאגר כה מפורט וכה אישי יפול לידיים "קצת" פחות אמינות - נאמר ארגון עם מטרות זדון... ההמשך כבר כתוב במאות ספרי מדע בדיוני. אבל אין סיבה לדאגה. זוג עובדים במיקרוסופט מימלא לא יעשו את זה כמו שצריך. בלינוקס זה לא היה קורה,הרי - לא?
קורא בהארד-דיסק | 03.10.09
9.
נו באמת כבר נחפר הרעיונות של הפיכת דברים אנושיים לדיגיטלים.
הסדרה הזאת חופרת כבר את הרעיון הזה יותר מדי. אם זה ימשיך כך סדרת השראה תאבד את האיכות שלה! לגבי הנושא: אכן יהיה מצב של יותר מדי מידע שהתמונות יאבדו כל ערך וגם הזכרונות יאבדו כל החשיבות כמו אלבום תמונות דיגיטלי עצום בנמצא במעמקי ההארדיסק/פייסבוק. פרופסור רפאלי, אני מאמין שיש דברים הרבה יותר עמוקים/מעניינים/מרגשים/שוברי נורמות שיותר כדאי לקרוא ולכתוב עליהם מאשר דיגיטציה של האנושות ו"התגשמות" של מדע בידיוני. מקווה לכתבות נוספות, עומר
עומר נ | 03.10.09
7.
זואי - קפריקה
היא התשובה לכל השאלות האלו הסדרה קפריקה מתחילה בינואר 2010 וזאת הולכת להיות הסדרה הכי מרתקת שנראתה איי פעם על מסך הטלויזיה לוקחת את השאלות של אסימוב לרמה אחרת לחלוטין. שלאות אדם-רוחניות-מכונה.. ראיתי את הפילוט והיתי המום מהפילוסופיה העמוקה. http://www.imdb.com/title/tt0799862
 | 03.10.09
6.
נקודות למחשבה
1) אדם המתעד את עצמו לדעת מודע לכך ובהכרח מתנהג אחרת. יש לא מעט דברים ביום יום שהיינו מעדיפים שיהיו "לא לפרוטוקול". 2) מתי יבינו כבר בבתי משפט שלזיכרון אנושי יש אמינות מוגבלת (מאוד). 3) מסכים לחלוטין עם מגיבים אחרם לגבי כך שראייה ושמיעה אינם החושים היחידים המזינים את הזכרון שלנו. 4) לדעתי (ולדעת אחרים) שימור זיכרון אמיתי יתרחש רק כאשר תהיה (אם תהיה) טכנולוגיה המאפשרת העברת מידע ("זיכרון") ישירות מהמוח לזיכרון סינטטי ("מחשב").
חיפאי | 03.10.09
4.
עצוב מאוד!
"וכדי להצדיק את העניין, הם משמיצים את הזיכרון הביולוגי ומרבים בשבחו של הדיגיטלי. הזיכרון הטבעי שלנו, לטענתם, הוא "סובייקטיבי, לא צפוי, מוטה על ידי רגשות, מסונן על ידי האגו ונתון להשפעה". לעומתו, הזיכרון הדיגיטלי "אובייקטיבי, חסר פניות ומדויק ללא רחמים". התחזית של האקסלי בספר "עולם חדש מופלא" מתממשת לה בשקט בשקט מבלי שנשים לב. יעילות היא מהות הכל. אין ערך לשום דבר אחר בעולם. בעיני, אין שום הבדל בין "עבודת שמיים" לבין הפיכת היעילות הרציונלית והלא מוטה רגשית לדבר מה אלוהי שאין עליו עוררין. גם רציונליות זה מיתוס, אז אנא צאו מהסרט שבו אתם חיים.
אחד העם | 02.10.09
3.
אבד מחשב נייד HP חדש של בני שלומי שלו ז"ל. המוצא יבוא על שכרו
היום 1 באוקטובר בכניסה לתחנת המשטרה ברחוב ראול ולנברג 10 בתל אביב, אבד המחשב הנייד של בני שלומי שלו ז"ל שנפטר בראש השנה לפני כעשרה ימים. המחשב הינו חדש ונרכש על ידי בני כחודש לפני מותו, הוא מכיל את תמונותיו וכל זכרונותיו עם משפחתו ועם חבריו. מעבר למצווה הגדולה שבהשבת המחשב שהנו בעל ערך זיכרון משפחתי שאין לאמוד אותו בכסף, המוצא והמשיב יבוא על שכרו! רחל שלו מס' פלאפון: 050-6299675 אתר ההנצחה: http://www.kadisha-tlv.co.il/hantzacha/displaySite/MainTmp1.aspx?dead_id=430827
רחל | 02.10.09
2.
על הקלות הבלתי נסבלת של התיעוד
קחו לדוגמא את הצילומים המשפחתיים. פעם אנשים הסתדרו לקראת צילום ואח"כ חיכו שיגיע הפיתוח ויוכנסו באלבומים עבי כרס בארון הסלון. והיום מגה תמונות שצולמו ללא חשבון שוכבות בנבכי ההארד דיסק, בתיקייה סתמית וביחד עם עוד אלפי תמונות שכנראה עיין לא תשזוף, כי יש כל כך הרבה. נזכר בעוד אמונה, שהמחשוב יחסוך ניירת. שכחו כמה קלה הלחיצה על מקש "P".
איפכה מיסתברה | 02.10.09
1.
די!!!!!!!!!!!!!
די לבלבל בין ידע ומידע! מידע אפשר לשמור ולהעביר ידע לא! האם כל מי שלמד קצת תוים וקצת לפרוט _יודע_ לנגן בגיטרה? זה הרי מגוחך. איך חיפוש במאגר המידע שסבא השאיר אחריו יוכל להעביר ידע לנכד? זה כמו לפתוח פחית קולה ולצפות למיץ תפוזים. זה כמו להגיד שכל מי שיודע להגות את המילה אקרוסטיכון או סינקופה יודע מה פירושן. זה הרי מגוחך - אין דין מידע כדין ידע.
שחר | 01.10.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת