אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תוכניות ה-MBA: "הג'אנק פוד של העולם האקדמי"

106 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

106.
לא נכון ביחס ל Emba
אכן ל MBA מגיעים ילדים בני 25 שכל קשר בינם לניהול מקרי ביותר . מנגד, ל Emba מגיעים מנהלים בגיל ממוצע של 40 ואף למעלה מכך (הרבה סטודנטים בני 50) המצויידים בניסיון ניהולי רב, ביכולת לסיעור מוחות מפרה, בארגז כלים חדוב פי כמה מתיאוריות אקדמיות יבשות - מכאן חשיבות התואר הנ"ל מנהלים בכירים תורמים ונתרמים.
דייויד | 10.08.19
103.
לכל בוגרי ה NBA המגיבים ... כנסו
שמתי לב שכול המזדהים כאן כלומדי NBA טוענים בלהט לגבי נחיצות התואר והלימודים שלהם ,שתי הערות אבקש להעיר : 1. אחרי שתסיימו את לימודיכם ותצברו ניסיון חיים ,תתחילו לשאול את עצמכם שאלות .כמו,למה צריך שנתיים ללמוד מינהל עסקים כשאפשר ללמוד במספר קורסים קצרים את עיקרי החומר הנדרש למנהל עסקי כדי לשלוט ולנהל את חברתו .אם אינכם הולכים למחקר בתחום ,80% ממה שתלמדו מיותר לחלוטין. הנה"ח,מכירות ושיווק ,ניהול והפעלת אנשים כולל רואה חשבון ועו"ד . הבנה בפתרון יצירתי של בעיות ,כריית מידע באינטרנט .כל אחד יכול ללמוד זאת בקורסים ממוקדים 2. מתגובות בוגרי מנהל עסקים כאן אני שם לב לשחצנות הרגילה וחוסר מוכנות בסיסית לביקורת, אם אחרי משבר נוראי כל כך הם עדיין סבורים שהתואר הזה שווה משהוא זה מראה בדיוק את הבעיה שלהם, רובוטים ללא שמץ חשיבה יצירתית .תרימו את הכפפה תראו מה הייתם משנים ואל תמשיכו להיות תוכים של השיטה שכמעט קברה את כל העולם הפיננסי
albatros | 21.11.09
102.
למה להיטפל ל-MBA? אתם חושבים שדוקטורט בקשפרצולוגיה זה יותר טוב?
הבה פשוט נודה בזה: באוניברסיטה מלמדים מדעים ולא-מדעים (מה שנקרא בד"כ "מדעים" פלוס עוד מילה שמסייגת אותם כמו "מדעי הרוח" או "מדעי החברה", אבל בפועל זה פשוט *לא* מדע). על המדעים אין מה להרחיב - המחשב שלכם עשוי באמצעותם. לגבי הלא-מדעים - אלו חוגים לשעות הפנאי בהם אפשר לשמוע מגוון דיעות ורגשות של כל מיני אנשים שהמקצוע שלהם זה לספר את דיעות והרגשות שלהם (מה שנקרא גם "פרופסור"). בינהם יש גם MBA אולם אלו הרע במיעוטו - חלק מהמרצים בMBA עבדו פעם בחיים שלהם בעוד ה"פרופסורים" לקשפרצולוגיה-ניאו-קלאסית לא עבדו יום אחד בחייהם וכבר בגיל 22 קיבלו צ'ק מהמדינה.
אורח | 19.11.09
101.
כסף זה מרושע! זה מעשה שטן!!!
אולי תצאו כבר מהפרדיגמה הזו?!! גם אם חלק מהכתבה נכון, ובתי הספר לעסקים מתמקדים יותר מידי ברווח מיידי, עדיין עשו פה סלט אחד גדול! דווקא בתי הספר ה"גדולים" לעסקים, הנחשבים יותר, האוניברסיטאות(!) - הם השבלוניים והשמרניים והם אלו שהובילו למשבר. במכללות, בעיקר המובילות והגדולות (ועזבו רגע את הכסף ותנאי הקבלה, זה עניין שונה בתכלית) מתמקדים דווקא בחומר לימוד חדשני, במרצים בעלי נסיון ניהולי ובחשיבה ביקורתית הרבה יותר. לגבי בעלי תארים שניים במקצועות אחרים... זה בכלל לא קשור. הייתי מעדיף שיעבוד אצלי בעל הכשרה כלשהי לעומת ללא הכשרה, ובכל מקרה הייתי מעדיף מישהו עם נסיון בניהול על פני מישהו עם תואר שני במשהו. אבל אם כבר שניהם חסרי נסיון ניהולי, עדיף מישהו עם MBA מאשר רקע בכימיה.
עידן | 17.11.09
100.
לכלכל את העולם לא דרושים כ"כ הרבה מנהלים , מה שמתאים לעסק קטן (למיקרו) מתאים גם למקרו.
לכלכל את העולם לא דרושים כ"כ הרבה מנהלים , מה שמתאים לעסק קטן (למיקרו) מתאים גם למקרו. ניהול מתאים לבעלי כישורים מולדים ופחות לאנשים שלומדים לטייטל מסויים. סטף וורטהיימר דיבר תמיד על מקצוע אמיתי שיכלכל את העולם ופחות על בועות אוויר . בעסק קטן מחזיקים בעלי מקצוע ממשי כדי להרוויח ולהתקדם , לא צריך כ"כ הרבה בנקים וכ"כ הרבה מנהלים פיננסיים אלא אנשי מקצוע ,טכנים ואמיתיים כדי לייצר משהו ממשי כדי להרוויח
ronit | 12.11.09
97.
ואללה?
אני מנהל קבוצת פיתוח בחברת תוכנה, יש לי תואר במתמטיקה ותואר שני במדעי המחשב. אני לא זקוק לתואר MBA כדי להתקדם ולהפוך למנהל אלא כדי להעשיר את הידע שלי בתחומי העסקים השיווק והפיננסים, ואולי לתת מסגרת ולהעשיר את הידע המעשי שלי בתחום ניהול הפרויקטים. האם לדעתכם יש מקום להשקיע את ה 30K שקלים האלו ואת סופי השבוע שלי בשביל MBA?
י. | 09.11.09
96.
הבעיה קיימת בכל המקצועות האקדמים- רמת הלימודים על הרצפה
גם במקצועות אחרים רמת הלימודים, בזבל. כנראה המשך של לימודי התיכון. במקום ולהגדיל את מספר האקדמיים על ידי שיפור הלימוד, מורידים את הרמה, הדרישות האקדמיות, ופקטורים בבחינות. מה לעשות שהסטודנט הוא מקור הפרנסה של המרצה. והבוגרים נראים כמו האוניברסיטה.
לוג | 07.11.09
94.
מספר נקודות נוספות
לכל המגינים על תוכניות ה MBA - ישנן כמה נקודות שחשוב לקחת בחשבון, או להסתכל על התמונה מזוית מעט שונה. ואולי זו הבעיה שכבוגרי MBA, דרך המחשבה, נקודת המבט וההסתכלות הינן בהגדרה, לא שונות, מקובעות ולא יצירתיות. הבעיה הראשונה שמעלה הכתבה היא חוסר הפתיחות - יש לי המון חברים בעלי תואר MBA מהאוניברסיטות הטובות בעולם וכשהם נשאלים מדוע החליטו ללמוד דווקא MBA התשובה, המלווה בדרך כלל במבט מבויש ומתנצל היא כי זה מה שיש, כלומר אין שום זיקה לסקרנות, או התעניינות אקדמית, אינטלקטואליות - כלום. אני לא מכיר בוגר אחד שיתלבט בין MBA לתואר אחר, אולי בין אוניברסיטאות בעולם, אבל כצאן לטווח, הכתיבה לו החברה מה ללמוד, וזה עצוב, מאד. בארה"ב זה אף מכונה: MBA FOR LOSSERS מהטעם הפשוט שאם למדת תואר ראשון פיננסי ודרך כוכבך, אתה תתמיד ותתקדם ואם תרצה להעשיר או להרחיב את אופקייך, אולי תלמד דיסיפלינה אחרת לחלוטין, לעומת זאת, אם אתה בינוני כמו כולם, מצאת עצמך מדשדש אחרי תואר ראשון, ממשיך לחלום אבל המציאות תופשת, קום, לך, נסה שוב את מזלך, שלם המון כסף ל GMAT שם תפגוש לוזרים כמוך ותנסה שנית. בעולם של היום שהמידע והידע כל כך זמינים וניתן בחיפוש מהיר להשיג כל CASE STUDY של HBS או כל אוניברסיטה טובה ונחשבת אחרת וכל מודל פיננסי זה או אחר הייתי רוצה לראות רעב או סקרנות אינטלקטואלית שונה. אני לחלוטין הייתי מעדיף שעובד שלי, בתחום הפיננסי יהיה בקי במודלים - אותם הוא יכול להשיג בכל מקום ושילך ללמוד הסטוריה או פילוסופיה או מדעי החברה לתואר שני. מעבר לכך - הערה חשובה לכל אלו החושבים שהתגובות נגד התואר מקורם בקינאה - אני לא מכיר אף אחד שבאמת ניסה ולא הצליח להתקבל לאחת מ 8 האוניברסיטות או התוכניות ל MBA הנחשבות בעולם, עושים עוד GMAT או עוד הכנה כזו או אחרת, אך בסוף כולם מתקבלים, זו רק שאלה של רצון וקצת כסף. הערה נוספת לסיום - MBA הוא תואר נכון ואני חוזר לתגובה (שלי, מספר 79) ומביא משם - תואר MBA הוא תואר בסדר, לא יותר למהנדס, איש מדעים מדויקים, משפטנית או שיננית שרוצים/רוצות לקבל מושג בסיסי, רדוד בדרך כלל, בעולם הפיננסי. קצת שווק, קצת מימון, התנהגות ארגונית וכו'. הסיפור הופך לרעה חברתית וכן, לאבי אבות הטומאה, כאשר בוגרי פיננסים אשר עובדים בתחום הולכים לתואר על מנת לשפר את מקום עבודתם, שכרם, או ליצור הכרויות עם שכמותם, מעין גילדה של לוזרים אפופה בהילה שכל כוחה הוא ההסכמה שבשתיקה של בואו לא נצעק כי ערום הוא המלך, דל הוא, מנוון, מגביל את דרך המחשבה ויוצר בוגרים שלא רק לא נירצה בתור מנהלים אלא גם לא בתור עובדים ובטח לא בתור חברים.
בועז | 04.11.09
93.
איך לומר בעדינות? הגיע הזמן לשים פיקוח רציני יותר
על מוסדות הלימוד שמבטיחים תעסוקה ומימוש עם תום הלימודים. לימודים לצורך העשרה זה נחמד, אבל הרוב לומדים כדי להתעסק בתחום. ובשורה תחתונה אחרי כמה שנות לימוד ואינסוף כסף שנשפך, אתה מוצא עצמך שולח קורות חיים למנפאור, אורטל וכל חברה אחרת כדי למצוא עבודה שיכולת לעשות גם בלי לימודים. באסה.
מיכאל | 03.11.09
92.
תוכניות מאסטר בניהול המשלבות מנהל עסקים ו-humanities הן הטרנד החדש
המעסיקים הבכירים בארה"ב ובאירופה מעידים שההעדפה כיום היא לבוגרי MBA מתוכניות מעולות אשר שילבו בלימודיהם תחומי humanities הקשור לתחום ההתמחות הספציפי הרצוי. התוכניות בישראל עדיין לא מציעות הסדר דומה, אבל הנהירה היום היא לתוכניות יוקרתיות ספציפיות לתחום התמחות, בו לומד הסטודנט לתואר שני, גם את הרקע, התרבות והעומק בנוסף לידע ולכלים אשר מקנות תוכניות מנהל עסקים. בררו ותראו שהמובילות שבאוניברסיטאות כבר מפעילות תוכניות דומות זה מספר שנים. ובוגרי אותן תוכניות מאסטר הם המבוקשים ביותר כמי שמציעים מוצר שלם יותר של מנהל חושב. זו רק שאלה של זמן עד שיבינו זאת גם החברות הבכירות בישראל.
אלון | 02.11.09
91.
כתבה מטופשת וחד צדדית
בארה"ב משלמים יותר לבוגרי MBA כי התוכניות המובילות עושות כזה סינון קפדני של מועמדים שלקבל בוגר וורטון, סטנפורד או הרוורד זה לקבל את האנשים הכי טובים בלי שום קשר לרמת הקורסים שלמדו במסגרת התואר. ולמגיב 9 - תבדוק קצת את האינפורמציה שלך לפני שאתה מלכלך, במקינזי מקבלים בוגרי תואר שני (גם בארץ וגם בעולם), ועשרות אחוזים מאנשי החברה הם בעלי תארי דוקטורט בתחומים שכל קשר ביניהם לבין מנהל עסקים הוא מקרי בהחלט, וללא שום נסיון עבודה (רלוונטי או אחר). שוב, על אותו רעיון של מציאת האנשים הטובים בעולם. לפי התגובה שלך אותך לא רצו לקבל די בצדק.
יעל | 01.11.09
90.
מאמר כל כך ישראלי ולא מפרגן
קראתי את התגובות בתשומת לב רבה עוד יותר מאשר את הכתבה. הפרופסורים שמתחו ביקורת על תכניות היוקרה של מנהל עסקים בישראל למיטב ידיעתי הם אלה שהיו רוצים ללמד תכניות האלה אך למרבה הצער לא התקבלו. שמעתי בישראל יותר מפרופסור אחד ואני חייב לומר שרבים מהם לא יודעים להעביר שיעור אחד בצורה ראויה, מעניינת ולהוביל את הסטודנטים לחשיבה יצירתית. אני עיתונאי כבר שנים רבות וברשותי תארים שונים. סיימתי את לימודי בתכנית למנהלים של קלוג רקנאטי וזכיתי לשמוע פרופסורים בתכנית הלימודים הנחשבת ביותר בארצות הברית. זו לא היוקרה, אלא הרצון ללמוד נושאים שלא היו נהירים לי ואחרי שנתיים של לימודים מאומצים אני יכול לומר --- היה שווה. זכיתי לתובנות שלא הייתי יכול להתוודע אליהם באוניברסיטה מקומית. הגישה העלובה של אישים שרוצים לגמד את הלימודים היא מיושנת ולא רצינית. ארצות הברית על שלל מוסדות המחקר שלה הגיעה למעמד של מעצמת על בשל משאבי האנוש שהיא הצליחה ליצור באמצעות אוניברסיטאות היוקרה. משבר כלכלי אחד שמקורו בהיעדר פיקוח של ממש לא יכול לבטל את הצורך בלימודים ובחינוך. רק בישראל שרמת החינוך בבתי הספר היא עלובה במיוחד, במדינה שרוב אזרחיה אינם יודעים לנסח שני משפטים בצורה ראויה אפשר להתקל בביקורת רדודה כל כך על לימודי מנהל עסקים. נראה שלעולם לא נלמד. מעניין אם היה משהו שבדק מי הם התלמידים בתכניות היוקרה שאנו מדברים עליהם. ייתכן שמנכל סלקום מאמין שבוגר ספרות או תנך מספיק כדי להיות מנהל בחברת סלקום. ואולם כדאי שיבדוק עצמו. רק במדינה כמו ישראל אפשר לרמות את הציבור ולמכור לו כל תכנית בכל מחיר ולהצליח. רק כאן אין צרכנות נבונה מאחר שאם היתה צרכנות כזו חברות הסלולאר שלנו היו מזמן בהפסדים עצומים. משום מה גובים מאיתנו מחירים גבוהים אף שיש תכניות זולות שאיש לא מסוגל להגיע אליהן. אפילו הואיימקס היה יכול להוזיל את השיחות אך משום מה זה אינו מתרחש מאחר שאין אינטרס בקרב החברות. לכל המלעיזים על תכניות המנהלים של מינהל עסקים אני מציע להירגע. העובדה שרובם אינם מסוגלים להגיע אליהן עוד לא מוכיח שהן אינן ראויות. משום מה אנשים יצירתיים הגיעו אל התכניות האלה. אני יכול לומר כי אדם יצירתי כמוני עיתונאי ומרצה כבר יותר משלושים שנה הלך ללמוד בתכנית של קלוג רקנאטי ויצא ממנה עם ידע עצום ומרתק ועם תכנים שלא הייתי מודע אליהם. ימותו הקנאים.
דן בילסקי  | 30.10.09
89.
בארץ אשמה בכך המועצה להשכלה גבוהה
המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) היא האשמה בהזניית תכניות ה- MBA בארץ. מכללות קיקיוניות שרק נפתחו ואיש לא שמע עליהן כמו "המרכז האקדמי ...", מכללת קרית ..., והמרכז ללימודים ... של אור יהודה, המעסיקות כמה פרופסורים קשישים שליחם נס והמשתכרים שכר עתק, קיבלו אישור של המל"ג להעניק תואר שני במנ"ע. מאידך, מוסדות מכובדים כמו האוניברסיטאות או המכללות הרציניות, נדרשים להציג תכניות לימודים שבלוניות הנבחנות על ידי פרופסורים קשישים אחרים, שכל רעיון חדש נראה להם מהפכני. יש לערוך רוויזיה מעמיקה בתכניות הלימודים של ה- MBA, לכלול אחריות חברתית, אתיקה בניהול, כלכלה ירוקה, העצמת עובדים, קבלת החלטות, החברה הישראלית, ועוד, על חשבון מקצועות מתמטיים שאין להם כל קשר למציאות כמו תורת המחירים, תורת המשחקים, מודלים מתמטיים במימון, ודומיהם.
פרופסור למינהל עסקים  | 27.10.09
83.
תואר בנטוורקינג ובאיסוף מאוחר לרווקות שמחפשות באטרף
יש לי MBA. הגעתי ללמוד אותו אחרי 10 שנות סיון בתפקידי ניהול שונים, והייתי מקשישי המסלול. " קשיש " לענייננו הוא בן 36, שמאחוריו התואר הראשון והמון שנות נסיון. אני כנראה הייתי היחידי שהפיק מכך משהו. ישבו שם צעירים שעוד לא עבדו יום אחד והמשיכו בסדרתיות את לימודי ה BA שלהם, הכל כדי " לגמור " ולצאת לשוק העבודה. מה טוב בכך ? מה בעצם הם עשו ? דיקלמו את האתיקה בעסקים, געו את הקורס בפסיכולוגיה והקיאו החומר בפרסום ? האם זה לימודים ?? המכללות עושות כסף ולא מתביישות אפילו לפרסם את זה ברבים. הפרסומת של המכללה למנהל היא כולה קודש לנטוורקינג. מה זה בת'כלס תורם לסטודנט ? כמעט כלום. יושבים שם צעירים שעובדים בערב בשמירה ובבוקר לומדים MBA, יענו חכמים, ולא רחוק מהן הבנות מה בק אופיס בחברות ההיי-טק שנואשו למצוא חתן בקרב ההומואים והנשואים בקומה שלהם ושואבים עידוד מהסטודנטים הרווקים באולם ההרצאות. היה צריך לחוקק חוק שאין דבר כזה MBA למי שלא מוכיח לפחות 5 שנות נסיון בתפקיד ניהולי. לי הלימודים בהחלט ריעננו וחידשו. לאחרים ? בספק....
עמרי | 22.10.09
82.
This article has many errors in its assumptions
To all those clueless out there: MBA is a business degree. And business, by its nature, is a very broad discipline. (A good) MBA, will give you the opportunity to touch on many business fields, so that you can graduate as a 'generalist' with no specific expertise. (which is exactly the point, and it's a good thing if you want to one day become a CEO). These 'generalists', by the way, understand finance, marketing, accounting, statistics and information systems, much deeper than any "expert" with a B.A. As an MBA from a good school, I clearly see the huge advantage I have over people in my company with over 20 years of experience but no finance education. What MBA gives you is the ability to think critically and broadly about problems in your organization. It teaches you how to be able to learn skills quickly on the job and be productive. People who spend all their life "doing their job" without taking a break to go to school forget how to think. They are so busy doing their job that their brains slowly dies. Business schools has done a lot of mistakes, especially in how they teach finance. But this is not unique to business education. Any social science faculty has done many mistakes. Smart students though, understand that what they learn is not holly and they know to take everything with a grain of salt. What I do agree with the article is that MBA students are usually very similar (but that's true to other faculties - computer science, phylosophy, etc). People who are attracted to doing MBA are usually a little bit abnoxious, competitive, love power and so on. I would not be friends with most of my Harvard friends, though I would gladly hire them for my company.
Harvard MBA | 22.10.09
81.
כדאי שתבינו ש-MBA זה לא מקצוע
MBA נועד לתת כלים ניהוליים כלליים לבוגרי תאר ראשון, על-מנת שיוכלו להמשיך במסלול הקריירה שלהם. כל מי שחושב שלימודי מנהל עסקים ישנו את יכולותיו או יוסיפו לו רובד מקצועי שלא היה שם קודם, שישכח מזה. העובדה שאדם מחזיק בתואר MBA לא תהפוך אותו למנהל טוב בדיוק כפי שהעובדה שאדם מחזיק בדרגת קצונה גבוהה לא תהפוך אותו למנכ"ל טוב. ובכל מקרה, ההשוואה בין מסלולי ה-MBA בישראל לבין אלו באוניבסיטאות המובילות בארה"ב ואירופה זו בדיוק ההשוואה בין קבוצות ספורט ישראליות לבין ליגת האלופות או ה-NBA. וכן - הגיוני ש-MBA יעלה יותר מתארים אחרים כי זה תואר שנועד לשדרג את הסטודנט בלבד - זה לא חלק ממסלול מחקרי ואלו לא אנשים שימשיכו משם לגילוי התרופה לסרטן ובסופו של דבר (משהו שלומדים ביום הראשון ב-MBA) המחיר צריך לשקף את הסכום שהקונה מוכן לשלם; כל עוד יש מי שישלם את הסכומים הללו, למה לא? לפחות זו דרך טובה לממן את שאר הפקולטות מבלי לעשות שביתות.
דב | 22.10.09
80.
לא יכול להסכים יותר
תואר ה MBA בארץ הפך למכבסת תארים אשר מספקת גושפנקאות "אקדמאיות" לטיב בוגריה; בעוד בחו"ל הסטודנטים נדרשים לניתוק מוחלט משוק העבודה, להשקעה של זמן בלמידה והרחבת אופקים, האוניברסיטאות בארץ מתחרות ביניהן על מי תציע את התכנית הקצרה והמקלה ביותר, אשר תדרוש את ההשקעה המינימלית בדרך אל התואר תוך ביטול כל דרישה למאמץ או אתגר אינטלקטואלי מהסטודנטים, באורח מנותק לחלוטין ממה שאמור לסמל המונח "אקדמיה". תכניות אלו, באופן אבסורדי, יהיו התכניות המבוקשות והיקרות ביותר, שכן על הקלות אקדמאיות יש לשלם, ולא חלילה על מצוינות והעמקה. אליהן ירוצו להירשם מיטב המוחות המקומיים, ולו רק כדי להיעדר מרוב השיעורים וללמוד יום-יומיים לבחינה - כאמור בכתבה, האוניברסיטאות מתחרות ביניהן גם על הנמכת רמת הקורסים - עצוב לשבת בכיתה ולשמוע איך תלמידים לתואר שני באוניבסיטה גוערים במרצה על שדרש מהם לקרוא מאמר או לבצע מטלה אשר יידרשו מהם קצת חשיבה או - הס פן נזכיר - מאמץ. בסופו של דבר יזכה התלמיד בציון גבוה ונאה, ובתעודת בוגר בהצטיינות מרשימה ונוצצת. ומי בכלל זוכר שהתואר נקנה בכסף ונופל ברמתו מתואר ראשון בסיסי בניהול בכל מכללה עלומה.
ליאור הגיבור | 21.10.09
79.
כתבה חשובה מאד, מעניינת וערוכה היטב, מספר נקודות:
תואר MBA הוא תואר בסדר, לא יותר למהנדס, איש מדעים מדויקים, משפטנית או שיננית שרוצים/רוצות לקבל מושג בסיסי, רדוד בדרך כלל, בעולם הפיננסי. קצת שווק, קצת מימון, התנהגות ארגונית וכו'. הסיפור הופך לרעה חברתית וכן, לאבי אבות הטומאה, כאשר בוגרי פיננסים אשר עובדים בתחום הולכים לתואר על מנת לשפר את מקום עבודתם, שכרם, או ליצור הכרויות עם שכמותם, מעין גילדה של לוזרים אפופה בהילה שכל כוחה הוא ההסכמה שבשתיקה של בואו לא נצעק כי ערום הוא המלך, דל הוא, מנוון, מגביל את דרך המחשבה ויוצר בוגרים שלא רק לא נירצה בתור מנהלים אלא גם לא בתור עובדים ובטח לא בתור חברים. כתבות מעין אלו הן חשובות מאד על מנת לשפוך אור ולצעוק כי אכן המלך הוא ערום.
בועז | 21.10.09
78.
שלוש הערות בנוגע לתואר
1. חשוב להבין ש- MBA הנו תואר משלים ואינו עומד בפני עצמו. סטודנטים ל- MBA מגיעים עם - לכל הפחות - תואר ראשון (בד"כ מתחום אחר) ולעתים קרובות אף עם ניסיון תעסוקתי כלשהו. 2. תואר MBA לא נועד להפוך את התלמידים למנהלים דגולים אלא להקנות להם כלים בניהול. למעשה, חלק גדול מהבוגרים כלל אינם פונים לניהול אלא לתפקידים אחרים שגם בהם ניתן לעשות שימוש בכלים שנרכשו בלימודי התואר. 3. כוחות השוק הקיימים דורשים MBA כתנאי סף למגוון רחב של תפקידים. במקרים רבים מי שאין לו MBA כלל לא יזכה לקבל ראיון קבלה, לא משנה עד כמה הוא מוכשר או חכם או עד כמה הוא סבור שהתואר לא משקף. זו השיטה וכדי להתקדם צריך לפעמים להשלים איתה.
בוגר MBA אוני' העברית | 20.10.09
77.
A few REAL facts about MBA
MBA degree isn't supposed to be specific. If someone wants to specialize , go do M.S degree, where all the courses are in the same area. MBA has to give you a broad overview of the 'big picture' of the business world. It will not make you an accountant, a statistician, or an economist. It is also not an 'academic' degree. You do not write a thesis and it is not supposed to prepare you for a Doctorate. MBA (from a good school) will give you the knowledge, tools and skills to understand (but not be an expert) in all areas of the organization. If you want to focuse in a certain area such as finance or marketing, you will do it on the job, after you graduate. MBA programs do have move a way from the 'free market' capitalisem approach and teach other ideological ideas. The reason for creating pinguins is because of the above 'free market' ideology and 'maximazing share value' approach that is controlling the finance courses. This should change.
Columbia MBA Graduate | 20.10.09
75.
72 לא מבין כנראה כלום
. אני רוצה ללמוד לנהל - ברור. אין מקום טוב יותר לפתח את יכולות ההנהגה מאשר על ספסלי האקדמיה. הרי המנהלים המצליחים ביותר במשק באים ומרצים לנו, מה צריך עוד? להשתפשף בשטח? להתחיל מלמטה ולהתמודד עם אנשים ומצבים אמיתיים? זה בשביל לוזרים. אם הייתה מנהל הייתה יודע שלמנהלים טובים יש "מסלול מהיר" גם בצבא וגם באזרחות, אתה תתפלא שיש גורמים שמאתרים אותך וסוללים לך את הדרך, מנהל טוב שמתחיל מלמטה לא יסיים גבוהה . אני רוצה להרוויח הרבה כסף ולקבל הרבה כבוד - אבל אני עצלן מדי בשביל לעשות משהו אמיתי בקשר לזה. אני מחפש קיצור דרך שיזניק אותי ישר לפיסגה. אני כל כך עצלן שכדי לי ללכת ללמוד במקום לישון אני בטוח ששאר הקוראים יבינו כמה התשובה שלך שיטחית בלי שאפילו אגיב על שאר השטויות שרשמתה
מנהל | 20.10.09
74.
מינהל עסקים זה לא מנהל עסקים
רוב היזמים המצליחים מאולם לא דרכו בקורסים למינהל עסקים, משום שבעסקים, או שיש לך את זה או שאין לך. הדבר היחיד שקורס מינהל עסקים נותן זה כלי לניתוח מידע עסקי ותו לא - הוא לא מכישר אותך להחליט את החלטות הנכונות, הוא למכיר אותך לחשוב מחוץ לקופסא, הוא לא יטע בך את החזון ואת החלום ואת המחוייבות וה passion שיש לכל איש עסקים מוצלח. באשר לאחריות למשבר הפיננסי, יש לומר דבר אחד, שאם כל הבוגרים האלה היו פועלים לפי מה שלמדו, ולא היו מנסים להמציא את הגלגל מחדש, כל הסיפור הזה לא היה קורה - כי בשום קורס לא מלמדים שניתן לבנות כלים פיננסיים שאין מאחוריהם נכסים אמיתיים או תזרימי מזומנים אמיתיים ולצפות שם יתקיימו לטווך הארוך.
 | 20.10.09
72.
יש לך MBA? כנראה שכבר לא תהיה מנהל טוב לעולם.
אני מכיר רבים שעשו ועושים MBA. כמעט תמיד בגלל אותן סיבות מטופשות: 1. אני רוצה לנהל - לא משנה שאני שכיר אפרורי ואין לי יכולות בין-אישיות, חשיבה אסטרטגית או אף תכונה אחרת שדרושה ממנהל טוב. תנו לי קידום למשרת ניהול - יש לי MBA 2. אני רוצה להקים סטארט-אפ - כידוע אי אפשר להקים סטארט אפ מצליח בלי ידע מעמיק במימון, שיווק ושאר באזזוורדז. זה שהמקימים של מייקרוסופט, אפל, גוגל, יו-טיוב, אורקל ושאר חברות ששינו את העולם לא ביקרו מימיהם בבי"ס למנהל עסקים זה סתם צירוף מקרים. זה שהחומר הנלמד ממש לא רלוונטי לעולם ההיי-טק הדינמי שבחוץ זה גם משני. זה שההכשרה הטובה ביותר להקמת חברת טכנולוגיה היא תואר טכני זה גם לא חשוב. אני הולך להביא את המכה וזה סופי. 3. אני רוצה לרפד את קורות החיים שלי - כדי לקבל קידום בעבודה והעלאת שכר, או אולי סתם בשביל האגו. הי, לפחות אני לא משקר לעצמי. 4. אני רוצה ללמוד לנהל - ברור. אין מקום טוב יותר לפתח את יכולות ההנהגה מאשר על ספסלי האקדמיה. הרי המנהלים המצליחים ביותר במשק באים ומרצים לנו, מה צריך עוד? להשתפשף בשטח? להתחיל מלמטה ולהתמודד עם אנשים ומצבים אמיתיים? זה בשביל לוזרים. 5. אני רוצה להרוויח הרבה כסף ולקבל הרבה כבוד - אבל אני עצלן מדי בשביל לעשות משהו אמיתי בקשר לזה. אני מחפש קיצור דרך שיזניק אותי ישר לפיסגה. 6. כל החברות דורשות MBA כיום - אם אי פעם תיפסל מלהתקבל לעבודה בגלל שאין לך MBA אחת משתי האפשרויות הבאות נכונה, או שתיהן: 1) קורות החיים שלך לא ממש מרשימים והחוסר ב-MBA היה הקש, התירוץ. 2) לחברה שפוסלת אנשים טובים בגלל שטות כזו אין זכות להתקיים וכנראה היא גם תחדל מלהתקיים במוקדם או במאוחר.
נטול-MBA | 20.10.09
71.
כתבה מגמתית ושיטחית
לידיעתכם, אין לי שום אינטרס כלכלי או כלשהו בבתי ספר למנהל עסקים. היו קורסים במהלך לימודי MBA שהיו פחות רלוונטים מאחרים, אך בשום מקום אחר, בטח לא בחוג ללימודי תנ"ך לא ילמדו אותי להבין דוחות כספיים, להפעיל מערכות מידע, לבנות מסלול קריירה לעצמי ולהבין את שאיפות הקריירה של העובדים שלי, לנתח ולהעריך את האופן בו הארגון שלי פועל. תמיד יש מקום לשיפור אך ללא ספק תואר זה הוא הכרחי למי שרוצה לעשות קפיצת מדרגה בהבנתו את עולם העסקים, את הסביבה בה הוא פועל, את הארגון בו הוא עובד ואת עצמו בתוך המערכת. קשה מאוד ללמוד את כל זה רק מנסיון תעסוקתי, בטח ובטח כשכבר מהיום הראשון מצפים ממך להיות מושלם.
קארין | 19.10.09
70.
שאלה למגיבים פה-תואר ראשון יש לכם? ובגרות?
לפי נוסח התגובות שלכם אני בפסק אם קיבלתם יותר מ300 בפסיכומטרי כן, אני לומד MBA במוסד הכי טוב בארץ-האוניברסיטה הפתוחה ואני לא סתם אומר- זה מעוגן בדו"ח האיכות ואותנו לא מלמדים לחשוב מחוץ לקופסא אלא נותנים לנו כלים פשוט לחשוב אז לפני שאתם משמיצים-תדאגו קודם לסיים בעצמכם תואר ראשון לפני שתבואו בטענות לאחרים
רומק | 19.10.09
69.
ניהול= מקצוע פיננסי
אגב, ברוב העולם מקצועות כלכלה, ניהול, חשבונאות, לעיתים גם הנדסת תעשיה וניהול, משתייכים לאקדמיות פיננסיות שמלמדות ומתמחות במקצועות אלו בלבד ונחשבות ליוקרתיות מאוד. ניהול זהו מקצוע פיננסי לכל דבר שמכשיר בראש ובראשונה פיננסיסטים ולא מנהלים. הרבה מיועצי השקעות, אנליסטים, אנשי שיווק ופרסום עובדי חברות השקעות וגופים פיננסיים הם בוגרי תארים בניהול והם לא בתפקידים ניהוליים. ניהול=פיננסי, ניהול לא שווה "מנהל", אל תהיו בנאליים ואל תצמדו לתגיות.
יוני | 19.10.09
68.
ביקורת על הביקורת- לא מדוייק ומעורר שאלות נוקבות
עם כל הכבוד למוזכרים המכובדים בכתבה עדיין אלו דעות בודדות מתוך אלפים כמותם. מה גם לא כל כך מדוייקות. לא כל כך הובן מה עם כל אלה שלומדים ניהול/מנהל עסקים לתואר ראשון. מה עם כל אלה שלומדים ניהול וכלכלה לתואר ראשון ומה עם כל אלה שלומדים כלכלה לתואר ראשון? הרי אם נתעמק קצת יותר נראה דימיון חזק בין התארים הללו, חזק מאוד. לא ניתנו תשובות ברורות. מה גם כל בוגרי התארים הללו מועסקים באותן משרות ומיועדים לאותן משרות. מר שפירא בעצמו בוגר תואר בכלכלה שגם הוא זוכה לביקורת עקב תאוריות חלשות ומיושנות שלא כל כך משקפות את המציאות ולא נותנות לבוגרי כלכלה את הכלים הדרושים. המסר מהכתבה אומר בצורה חד משמעית- אם אתה מועניין להעמיק את הידע ולהמשיך לתואר שני בתחום המימון או השיווק אז אין לך איך. הרי תואר במנהל עסקים הוא בראש ובראשונה ההתמחות. אם מישהו מעוניין לעשות תואר שני בשיווק הדרך היחידה היא תואר שני במנהל עסקים בהתמחות שיווק. הכתבה חסרת בשר ומסתמכת על דעה מאוד מסויימת של כמות דלה ביותר של אנשים..... נכון אנשים מכובדים אבל על כל דעה שלהם נקבל אלף דעות נגדיות של אנשים פחות מכובדים...
ג'וני | 19.10.09
67.
שטויות, אף ארגון לא מגייס מנהלים רק כי יש להם MBA
מן הסתם מי שלמד ניהול, יעשה מבחינה הסתברותית בלבד פחות טעויות ניהול ממישהו שלמד משהו אחר. אנשים צריכים להבין שחשיבה מחוץ לקופסה ברוב המקרים היא לא דבר חיובי אלא דבר הכרוח בסיכון לארגון (במידה והארגון מחליט ליישם את הרעיון ש"מחוץ לקופסה") ואנשים לא אוהבים לקחת סיכונים , כי אם זה יכשל הם יפוטרו. ולכן הטענות כלפי ה-MBA הן מגוכחות מפני שהאשמה מותלת על טבעו של האדם לדוגמא שנאת סיכון ולא על תוכניות ה MBA.
 | 19.10.09
66.
תואר MBA היה מרתק, הדרישות לא היו קלות והלימוד היה משמעותי
כבוגר תוכנית EMBA באוניברסיטת תל-אביב ( עם תואר ראשון בהנדסה ותואר שני נוסף במדעי החברה ), אני יכול להעיד שקבוצת האנשים שאיתה למדתי היתה בחתך גבוה מאד מכל הבחינות ( יכולות אישיות, הישגים קודמים, הישגים ניהוליים, ניסיון, תפקידים וכו' ) עובדה אשר השפיעה בכל הרצאה והרצאה על העומק אליו הגענו. רוב הסטודנטים הם בוגרי הנדסה, משפטים, ראיית חשבון וכדו', כך שכולם הוכיחו יכולת למידה בתואר הראשון. כל הסטודנטים היו עם נסיון ניהולי מוכח. האוניברסיטה דאגה להביא את המיטב של מיטב המרצים, כל שגם מבחינה זו הרמה היתה מצוינת. הדרישות האקדמיות משך כל הלימודים היו גבוהות מאד ולא היה רגע לנשום - חומרי קריאה, עבודות, מבחנים, עבודה בקבוצות. התוכנית עצמה התאימה למי שרוצה להרחיב אופקים כמנהל ולכן שלא כמו במקצועות אחרים אין התעמקות בתחום תוכן אחד, אלא בכל תחום תוכן לוקחים מספר קורסים. אם מישהו טועה לחשוב שניהול זה לא מקצוע ולכן לא צריך בו הכשרה - שיבושם לו. לדעתי זו טעות. בניהול צריך רקע תיאורתי וגם ניסיון. מהניסיון שלי, אוניברסיטת תל-אביב עומדת במשימה באופן מרשים מאד הן בסטודנטים שהיא בוחרת, הן בתכנים שהיא מלמדת והן בדרישותיה האקדמיות.
יוסי | 19.10.09
63.
לא למדתי כלום והמשכורת שלי היא 100000 לחודש
אז מה? זה אומר שכל אחד יכול? איך אתה נסנן 300000 סטודנטים כל שנה למי יש יותר פוטנציאל ולמי לא? דרך אחת - בו ניתן לכל אחד ניסיון מי שבאמת טוב כמוני לא מחכל לניסיון הוא יוצר אותו לעצמו דרך שניה - בו נצמצם אופציות כדי שנוכל למצוא בכלל משהו, אז מה אם הפסדנו טובים בדרך עדיין ישארו מספים לבחור. ומה לעשות צריך גם אנשים בעמדות ביניים :) למישהו יש עוד דרך? אם כן אז אחותי רוצה להיות רופאה, אין מצב שהיא תקבל 140 בחלק הכמותי אבל 3 חולים היא יודעת לספור, ומספרים מאחד עד 10 על המזרק גם. מישהו רוצה לעזור לי לבטל אותו?
צוחק על כולם | 19.10.09
62.
העישירים המציאו את המבוכים הארוכים בשביל עכברים מסוגם.
החברה המערבית מייצרת אנשים בינוניים, מסכניים שכל רצונם הוא אגו נפוח ושמישהו בערוב ימיו יטפח להם על השכם ויגיד שהם היו מוצלחים. הרבה פילוסופים בשקל עשו מזה מיליונים. החברה בשורה התחתונה מנצחת את כל התאוריות. הציבור מטומטם לכן הציבור ישלם.מה שבא בקלות באותה הקלות ייעלם
עמיחי | 19.10.09
61.
הבקורת על התואר ועל נושאיו נכונה בהחלט.
מנסיון של שנים רבות בניהול בכיר בחברה בין-לאומית גדולה בארץ ובחו"ל אני יכול להעיד על חוסר התועלת שבהעסקת בעלי תואר MBA. הידע שלהם כללי ושטחי ועיקר המאמץ במהלך שנות הלימודים, הקצרות והמאוד יקרות, שלהם מוקדש לטיפוח האגו. בוגרי התואר ממחישים את האמרה הידועה "JACK OF ALL TRADES AND MASTER OF NONE". אין לבוגרים, ככלל, סבלנות להבין את הענף בו הם מועסקים והגישה שלהם ניתנת להגדרה "הניהול הוא המקצוע שלנו והעסק עצמו ממש לא רלבנטי".
מנהל בכיר בדימוס | 19.10.09
60.
כל הדוברים בכתבה כנראה נכשלו בכמה קורסים
מנהל טוב הוא לא טכנוקרט" - ורופא? מהנדס? מאבטח? ברור בשל אחד צריך את שלו אבל מאיפו הבסיס? "מוסמכי מינהל עסקים בבתי הספר הנחשבים, אשר חוזרו על ידי בתי הספר ולאחר מכן על ידי מעסיקים פוטנציאליים, הם פשוט שחצנים." ---- נכשל גדול למי שאמר את זה אנשים שהולכם לבתי ספר נחשבים ואני לא מדבר על תל-אביב בד"כ הקריירה שלהם כבר על המסלול מהיר גם ככה והם הולכים לשם בשביל "המינגלינג" קשרים בסוף זה הכל ......... "האקדמיה נהפכה ממוסד שמלמד איך לחשוב למוסד שמוכר תעודות" - כאילו זה חדש, האם מישהו זוכר משהו מהתואר שלו שנתיים אחרי? אבל עדיין כמו פסיכומטרי שלא אומר כלום זה יוצר דיפרנציציה בין מועמדים אחת התוצאות היא המשבר האחרון" - סטנלי פישר שיחק אותה תראו כמה כסף אפשר לעשות אם תואר שלא עושים איתו כלום אבל אפשר להפיל את כל העולם. אני בטוח שאם הייתי מתיחס לכתבה הזו ברצינות הייתי יכול לדבר על כל ציטוט ולפסול אותו אבל חבל על הזמן. כנראה שעיתונאים הם גם טכנוקרטים
בדיחה | 19.10.09
59.
הכל תלוי בטיב המילוי
הכתבה מעלה נקודות חשובות אבל התשובות בחלקן מטופשות, כולל מידידי המלומדים. ניתן להעביר קורס בצורה רדודה ושבלונית, וניתן להעביר קורס בצורה מאתגרת ומעניינת. ניתן ללמד תיאוריות כ"כזה ראה וקדש" וניתן להציג תיאוריות שונות ולאתגר את התלמידים על מנת שיחליטו בשביל עצמם. ניתן לתת לסטודנטים מה שהם רוצים, וניתן לשכנע אותם שקשה באימונים קל בקרב. אני בוחר ללמד בדרך השנייה, ותלמידי מעידים על כך במשובים בסוף כל סמסטר. בהצלחה לכולם.
מרצה ב- MBA | 19.10.09
58.
רוצה לחזק את מגיב 8.
הרבה מההשמצות שנאמרו בכתבה על תוכניות הMBA בארץ נכונות (להוציא את תוכנית הMBA למצטיינים באוניברסיטת ב"ש, שגם מתנהלת ע"פ סטנדרטים אמריקאים וגם דורשת רף GMAT לא נמוך בכלל), אך כמו שציין בחוכמה מגיב 8, הקשר בין הדברים המצחיקים האלה שנמשכים יום וחצי בשבוע ובין תוכניות MBA טובות כמו אלה של סטנפורד, וורטון, מישיגן, קולומביה, LBS ועוד רבות וטובות בארה"ב, קנדה ואירופה הוא מקרי לחלוטין.
 | 19.10.09
56.
שיעור ברטוריקה פשוטה
מנהל עסקים - מנהל טוב? משפטים - עורך דין טוב? ספרות - סופר טוב? כימיה - כימאי טוב? פיזיקה - פיזיקאי טוב? הנדסה - מהנדס טוב? אין שום קשר בין לימודי תואר מנהל עסקים לניהול טוב, מטרת התואר היא להקנות ידע בתחומים שונים שמסייעים לעובדים בארגונים עסקיים וציבוריים לבצע את עבודתם בצורה טובה יותר. יישום החומר הנלמד בתואר תלוי באדם כמו כל תחום אחר. אין ספק שהתואר הוא לא אקדמי תיאורטי בלבד כמו פיזיקה גרעינית אך הדבר נכון גם לגבי תואר תעשייה וניהול, הנדסת מערכות מידע ותארים אחרים. לצערי גם היום ניתן לראות אנשי מקצוע מצויינים שמקודמים לתפקידי ניהול והם חסרי ידע לגבי ביצוע ראיונות של עובדים ומועמדים, אתיקה עסקית וניהולית, רקע כלכלי ושיווקי בסיסי.
פרוספר | 19.10.09
54.
לא התעודה עושה את האדם
שום תואר לא הופך אותך למנהל/מהנדס/עו"ד כדי להיות מקצוען אתה זקוק אבל הMBA נותן לך כלים (טובים או לא זאת שאלה אחרת) לצבור ניסיון בתחום הניהול, הרי גם בתור מהנדס אתה לא לומד לפתח אתה לומד תאוריות וניסיונות עבר ורק כאשר אתה יוצא לשוק אתה יכול לעשות משהוא, בוגר MBA אשר חושב שהוא מנהל על יכול לחשוב עד מחר, ללא הוכחה וניסיון הוא לא. כל תואר וכל מסגרת לימודים מקנה כלים בסיסיים להבנת נושא והכרת מושגים , אני מכיר מנהלים רבים ללא שום תואר אקדמאי שמנהלים חברות של מילונים אז שלא יבלבלו לכם את המוח לא התעודה עושה את האדם
נכון אבל  | 19.10.09
49.
MBA משנה את הקוד הגנטי.
נו באמת מה ציפיתם מלימודים שישנו אופי מה זה קורס קצינים שהופך ילדים למפקדים. בסף הכל מדובר ברכישת ידע.וכל אחד יעשה איתו מה שהוא רוצה חלק יהנו מרכישתו חלק יעזרו בו לחיי היום יום. כבוגר מדעים מדוייקים אני חייב לציין שמדובר בחברה שחיים בבועה מנותקים מהעולם וכל מושג שלא הופיע בתוכנית הלימודים שלהם הוא זר להם. בהצלחה לכל הלומדים, וכל הבורים לכו תתנחמו ממשהו אחר.
סטודנט | 19.10.09
48.
לכל המערערים על הכתבה
אין שום קשר בין כלכלה למציאות. כלכלנים נכשלו בחזיית התרחיש העתידי שוב ושוב, והתיאוריות לא עומדות במבחן המציאות. זה שלמדתם לתואר הריק מתוכן הזה ועכשיו אתם מנסים להצדיק את עצמכם, זה מובן. אז למדתם מימון, יופי לכם. והכי מופרך להגיד שהכלכלנים לא נכשלו כישלון חרוץ בניבוי המשבר האחרון. זה כבר ממש פאתטי. אתם לא נותנים לעובדות לבלבל אתכם, מה?
 | 19.10.09
47.
אם היה מדובר בפוליטיקה, היו אומרים כתבה מגמתית...
פשוט שוכחים שתואר במנהל עסקים הוא הכרחי אבל לא מספיק וזה די אומר את הכל. חייבים את הכלים שניתנים שם כדי לא לעשות את הטעויות הבסיסיות, לדעת שיש פן של שיווק ומימון מעבר לטכנולוגיה כאשר מייצרים משהו (בין אם זה שירות או מוצר). זה בדיוק כמו בוגר תואר במדעי מחשב אינו מתכנת, כך גם בוגר מנהל עסקים אינו מנהל, אבל יש לו את הכלים להיכנס לנעליים של מנהל וללמוד תוך כדי העבודה, כאשר עקומת הלמידה שלו יותר תלולה מאשר של בוגר פקולטה לתנ"ך. לגבי EMBA - די ברור לכולם שלימודים שם פחות חשובים, אבל זהו כלי ל-NETWORKING - משלמים את החמישים אלף דולר כדי להכיר את שאר האנשים שיש להם את הכסף הזה "לזרוק" ואיתם כדאי להתחבר כדי לעשות עסקים בעתיד.
אלי | 19.10.09
46.
כתבה רדודה וחד צדדית
בתי הספר הטובים למנהל עסקים מושכים אליהם אנשים יצירתיים, איכותיים, ביקורתיים וייחודיים. נכון - בין בוגרי בתי הספר האלו נמצאים גם אנשים תאווי בצע, וגם אנשים אפורים, וגם אנשים די טפשים לפעמים מסתננים פנימה. אך בתור בוגר תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב מפקולטות מאד מכובדות, גם שם לא חסרים פינגווינים וטמבלים. בכל מקרה, מניסיוני - המקום היחידי באקדמיה שבו כן ניסו לאתגר אותנו לחשוב אחרת, לנהל דיונים אחד עם השני, והתווכח, והתלבט ולהקשיב לדעות אחרים לפני שאנחנו מגבשים את דעתנו. מחשבה מקורית הייתה הפוקוס בלימודי ה- MBA שלי - אני לא יכול להגיד אותו הדבר על התואר הראשון הדו-חוגי והיוקרתי שבו למדתי.
יוני | 19.10.09
45.
הכתבה צבועה ושגויה
א. לכל מי שחושב שסטודנט שסיים את לימודי התואר השני שלי הוא אחד כזה שפתאום יהפך למנהל טוב יש לי בשורות בשבילו - זו לא המטרה כלל וכלל של התואר. אף אחד לא מצפה ממך להיות מנהל גדול ברגע שתסיים את התואר. זה תואר שמעניק לך כלים, מרחיב לך את הידע, ונותן לך ראיה רחבה יותר של תחום הניהול והעסקים. ב. זה שהתואר הנל רווחי למוסדות האוניברסיטה? נכון, אז מה? זה סיבה לזה שזה רע? תמיד שמשהו כן הולך לשם שינוי, והפעם זה סוף סוף משהו רווחי עבור האוניברסיטאות, ישר מקשרים את זה למשהו שלילי ושזה תואר ג'נאק? מה אתם רוצים, שמכל החוגים האוניברסיטה תפסיד? ברור שלכימיה וביולוגיה אתה צריך מעבדות וציוד, זה ברור!! זה שבניהול צריכים ללמד תיאוריות, וחומר תיאורטי ומעשי ללא מעבדות שהופך את התואר הזה לכזה בעל הוצאות נמוכות יותר, לחוג ג'אנק? אין בכלל מקום לקשר בין רווחיות התואר לבין איכותו!! ג. וגם הצביעות הזאת - הרי ברור שמי שסיים תואר שני במנהל עסקים, ואני אקח לדוגמא רק את המוסדות המובילים, ברור שזה יתרון. ולא רק בגלל שיש יותר ידע (ואני מסכים שזה לא אומר כלום לגבי איכות האיש כמנהל עתידי, אבל הידע קיים) . תואר ראשון ושני מסמלים משהו. זה נקרא תיאוריית האיתות, שבה אתה מאותת בין היתר למעסיקים שלך, שהנה, אני עשיתי תואר ראשון, או תואר שני כזה או כזה. וזה מראה למעסיק שמדובר קודם כל באדם איכותי. ד. לבוא ולהאשים את המשבר הכלכלי בתוכניות ה-MBA? יש לזה אולי 5 אחוז. אם הייתה רגולציה נורמלית, מדיניות שמרנית יותר (כפי שראינו בישראל) לא היינו מגיעים למצב הזה. מפה ועד להאשים את תוכניות ה-MBA במשבר גובל בבדיחה עצובה ופופוליסטית
סטודנט לMBA | 19.10.09
44.
השאלה הנשאלת- מה האלטרנטיבה למי שמחפש תחום שיקדם אותו לאחר סיום התואר הראשון?
נניח שקיבלת תואר ראשון במדעי המדינה,כלכלה, ניהול, משפטים, ראיית חשבון- הרי ברור שלא תלך ותלמד תואר שני בהנדסה... וגם לא בתנ"ך- כן כי עד כמה שזה מעניין זה לא יקדם אותך ולא עונה לתמהיל המבוקש של התואר להיות מעניין אך גם פרקטי. אתה יכול להמשיך בתחום שבחרת אבל הרבה ממסיימי התואר הראשון פשוט לא מעוניינים בכך- מה הערך המוסף של תואר שני במשפטים? לא כ"כ גדול... מה הערך המוסף של תואר שני במדעי המדינה? אותו כנ"ל. מעטים המסלולים המעניינים והפרקטיים לתואר שני- למעט תואר בכלכלה אני אישית לא מכיר משהו יותר מעניין ויוקרתי מאשר מנהל עסקים.
 | 19.10.09
43.
חבורה של קנאים
איך חכיתם לזה כל כך כל אלה שלא למדו כלום ואלה שלמדו תארים חסרי ערך.. תואר בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים הם חזקים מאוד בשוק ויש לזה בסיס אמיתי! זה שאתם מקנאים בחברים שלכם או המכרים שלמדו תואר במנהל עסקים ועקפו אותכם בסיבוב זה בעיה שלכם! זה שיצא שם לאלה ממנהל עסקים שהם אנשים עם חיים גם מעבר לספרים גם בזה אתם מקנאים.. זה כזה ברור. אתם יודעים שזה לא ממש ישנה את פני המציאות כן?.. אז תבדקו איפה טעיתם ואולי עוד לא מאוחר ללמוד או לעסוק במשהו מועיל. בכל מקרה, אני באופן אישי מכבד את כולם גם אלו שלמדו מדעי החומוס והפיתה. שיהיה לכולנו אחלה יום!
עיפרון ומחק | 19.10.09
42.
ולכן למדתי בדרבי- אוניברסיטה יישומית.
במסגרת הלימוד קיבלנו עבודות, מייזמים, בהם למדנו כיצד הדברים "מתיישבים" בפועל. לדוגמא, נושא אתיקה, דנו על כך, המון דוגמאות ממקומות עבודה, כתבנו קוד אתי וכו' וכו' ובסופו הגשנו עבודה כנדרש גם באונ' אחרות. הלימודים אינם מתחילים ונגמרים בצורה בהעברת החומר פרונטאלי וזהו, ממש לא, הבנו מה ואיך עושים. אני למשל, כתבתי תוכנית שיווקית למקום עבודתי, המרצה שלי ליוותה אותי כך שיישמתי את מה שלמדתי. הכנתי שאלונים למחקר (בעזרה והנחיית מרצים) לטובת שיפור השירות במקום עבודתי. היו כאלה שרצו לפתח עסק שלהם והמרצים עזרו להם בכל הכלים שלמדנו והצליחו בענק לסיכום, קיבלתי כלים, עזרה ותמיכה מהמרצים. פשוט נפלא. נכון, שילמתי יותר יחד עם זאת הערך המוסף שקיבלתי שווה הרבה יותר ממה ששלמתי ביחס לאוניברסיטאות: בר אילן, ת"א, טכניון, ב"ש. אף אחד לא יכול להתווכח עם אוניברסיטה מתפתחת ודורשת חדשנות כל הזמן מזה 160 שנה. בהצלחה לכולם,
סיימתי ב-2006 | 19.10.09
41.
רוצים לשמוע בדיחה?
מישהו פעם אמר לי שלעשות MBA בארה"ב זה כמו לעשות MBA בבר-אילן.....נו באמת.... ולהיות ראש ממשלת ישראל זה כמו להיות נשיא ארה"ב.... אהה, לא, שכחתי, להיות ראש ממשלת ישראל זה יותר קשה.... מה נהיה? לוזרים שלא התקבלו ללימודי MBA, תחזרו לעבודה ותפסיקו להגיב לכתבות באינטרנט. הבוס שלכם (אולי בוגר MBA בעצמו...) יודע שאתם מתבטלים?!
מספר בדיחות | 19.10.09
40.
ימותו הקנאים
לכל הקנאים שבכם שמגיבים לכתבה כאילו יש להם מושג בכלל מה זה אומר ללמוד MBA בחו"ל, תנו לי להסביר לכם כמה עובדות: 1.אנחנו לא חושבים שאנחנו יותר טובים מכולם, זו אחת הסיבות שיצאנו ללימודים, כי עוד יש לנו הרבה מה ללמוד 2.ללמוד MBA בארץ וללמוד אותו בחו"ל זה ממש לא אותו הדבר. כאשר אתה לומד במשך שנתיים בתכנית מלאה, שחושפת אותך לא רק לתאוריה, אלא גם לאנשים ש"עשו את זה", והכוונה אינה ב"כסף", זה לא הכל בחיים. הכוונה למנהיגים, שלקחו את גורלם בידם לפני כמה שנים, בדיוק כמו שאנחנו עשינו, והצליחו להוביל אנשים וחברות להצלחה. לא בגלל שהאף שלהם היה למעלה, בגלל שהם קיבלו את הכלים הנכונים לחשוב. תכנית MBA בישראל, ויש כבוד איך שאומרים, זה כמו לטעום מהגלידה, אבל לא לאכול אותה. ישנם סטודנטים ומרצים ברמה גבוהה בישראל, אבל עד שיפתחו תכנית מלאה של שנתיים, ועד שיצליחו להביא את כמות ההזדמנויות העסקיות שישנן בארה"ב ובאירופה, ככה"נ יהיו רבים וטובים שימשיכו לצאת ולרכוש את ההשכלה בחו"ל. 3.זה שהכלכלה בריצפה, וזה שאנשים עושים טעויות בניהול, זה חלק מהמציאות האנושית. כולנו בני אדם וכולנו טועים לפעמים. שאלה לי אליכם - ומפקדים בצבא לא עושים טעויות? אנשים לא נהרגים בגלל החלטות מטומטמות של מפקדים עם אגו בשמיים? 4. רובנו נחזור לארץ אחרי הלימודים ונתרום לצמיחת הכלכלה של ישראל. אז תפסיקו להתבכיין, אנחנו לא עושים את זה רק לעצמנו. אנחנו ציונים בדיוק כמוכם וגם אנחנו רוצים לראות את מדינת ישראל צומחת ומשגשגת. אנחנו גאים שיש לנו את היכולת לייצג את מדינת ישראל בחו"ל, ואנחנו עושים זאת נאמנה. אז אם מישהו משחק טניס או כדורסל ויוצא לחו"ל ללמוד או לשחק בקבוצה ידועה (ו"דופק קופה בדרך") זה בסדר, אבל אם איש עסקים רוצה לעשות את זה אז זה לא מקובל?! 5.אני מציע לכולם להירגע. וגם לאדון שפירא מסלקום. אני מאוד מעריך אותך כמנהיג עסקי, ואכן הובלת את החברה שלך להצלחה רבה, אבל, וזה אבל גדול, אם אתה באמת חושב מה שנכתב בכתבה, וזה לא סתם נסיון של הכתב להתסיס את הרוחות, אני מציע לך להרגיע אח שלו, כי יום אחד , אחרי שאתה תצא לפנסיה ותרצה לראות את סלקום ממשיכה בהצלחה שאתה הובלת, אל תופתע אם בראש יעמוד מישהו שעשה MBA, ולא בגלל שהוא חושב שהוא יותר טוב מכולם, בגלל שיש לו כלים שיאפשרו לו / לה להוביל קבוצת אנשים לפסגות חדשות. כלים ויכולת, זה שם המשחק. 6.ואם ישנם עדיין כמה קנאים שקוראים את התגובה שלי וחושבים שזה שטות, אני אוהב אתכם ומאחל לכם הצלחה בהמשך דרככם. אני אצליח, וההצלחה שלי תעזור גם לכם, ויום אחד, אולי הבן או הבת שלכם יבואו אליכם ויגידו לכם שהם רוצים ללמוד MBA ומה תגידו להם אז? שזה שטויות? או שתהיו גאים שהילד או הילדה שלכם הולכים לפתוח לעצמם את האופקים?! תהיו כנים עם עצמכם ואיתנו. שבוע טוב ישראל, ד.
סטודנט ל MBA בארה"ב | 19.10.09
34.
הכלבים נובחים והשיירה עוברת
אני לא מבין את ההתלהמות בכתבה ובתגובות. תואר שני במנהל עסקים מביא ערך מוסף למי שעוסק בתחום ניהול כספים / משאבי אנוש / תפעול וכדומה... אני כלכלן שרוצה להרחיב את האופקים במימון, מה הבעיה? לא נרשמתי ללימודים מתוך תחושה שאני איהפך למנהל- על. לשמחתי התואר הזה בהחלט עזר לי לשדרג את עצמי בשכר באופן משמעותי. הלימודים זבל? תלוי איפה.. בכל אופן, נראה לי שרבות מהתגובות כאן הן של אנשים שלא הצליחו להתקבל ללימודים..
בעל MBA | 19.10.09
29.
על מה אתם מדברים על מה ? חבורה של פלצנים.
אנשים מנסים לשרוד, והם משקיעים בכך כל מה שהם יכולים. אז בהוראה אתה מקבל 6K ובקושי קונה ירקות הביתה, ובהייטק זורקים אותך בגיל 35+ מכל המדרגות, וכולם יודעים שד"ר לפיזיקה גרעינית מרוויח הרבה פחות מאותו מוכר חמוצים בשוק. אז אנשים שנמאס להם להרמס ע"י השיטה מנסים לנצח אותה. לא מדובר פה בשום דבר אחר חוץ מיצר ההשרדות. בוא נראה אתכם מרימים כתבה על אותם "גאוני הייטק" עם תעודות למכבר שמעיפים ומפטרים ללא כל מצפון. מה לי תעודה בפיזיקה גרעינית אם אני בקושי סוגר את החודש עם המשכנתא ? פתחתי עסק לחמוצים.
אקדמיה שמקדמיה | 19.10.09
27.
תמיד היו ג'אנק
לימודי מנע"ס לא "הפכו" לג'אנק- הם תמיד היו! אין שום קשר בין שם התואר "מנהל עסקים" לבין המציאות. אף אחד לא באמת לומד שם "לנהל עסק", ואיש לא יוצא מהלימודים הללו עם מושג אמיתי במה שצריך ע"מ לנהל עסק. זה בולשיט! אני מסכים שידע במימון הוא דבר מצויין, אבל כל רו"ח מכיר זאת, ואיש לא מכנה רו"ח בשם "מנהל חשבון". תואר במנע"ס הוא דרך ללמוד מימון מבלי להדרש לתנאי הקבלה הקשים של ראיית חשבון, וללא הצורך להשלים תואר בכלכלה. זוהי האמת, וזו תמיד היתה האמת. ולראייה, מיני סטודנטיות לשעבר ממדעי הדשא שפתאום הופכות למנהלות גודלות בחברות כלכליות, מבלי שיש להן הבנה בסיסית בלוח הכפל או בכלכלה
יורם 1 | 19.10.09
26.
למגיב הראשון
זה שהמעסיקים בארץ הם סתומים ברובם ולכן הם דורשים תואר MBA במקום נסיון תעסוקתי, עוד לא גורם לזה להיות דבר נכון. בדרכי כבר נתקלתי בהמון מנהלים עם התואר הזה שלא היה להם מושג בשיט איך לנהל ומה עושים. לעומתם נתקלתי גם במנהלים אחרים עם תארים אחרים שיודעים לנהל ויודעים איזה פעולות צריך לנקוט כדי להשיג את התוצאות הנכונות. כל הכבוד למנכ"ל סלקום על ההחלטה שלו. אגב, זה גם מה שנקרא לחשוב מחוץ לקופסה. כל המעסיקים שאתה הזכרת חושבים בתוך הקופסה ולא מסוגלים לראות מטר החוצה ולעומת זאת מנכ"ל סלקום רואה תמונה יותר רחבה. תחשוב על זה.
אחד שלא למד MBA | 19.10.09
23.
תרמית ה EMBA - תואר האקזקיוטיב שערורייתי. קיינת תעודה בכסף
אולי אילנה דיין או עיתונאי רציני ירים את הכפפה ויחקור כיצד תוכניות האקזקיוטיב EMBA בישראל הפכו למשאבת כסף שמעניקה לבוגרים תעודות תואר שני במינימום זמן ומאמץ, אפילו בהשוואה לגוברי MBA רגילים באותם מוסדות אקדמיים ממש. מדובר במעשים העוברים על כל הקודים האקדמיים שיש.
חביבי | 19.10.09
22.
אוי הקנאה - אנשים מה כואב לכם...
אני לומד מנהל עסקים תואר שני בתל אביב (מסלול MBA רגיל) אחרי 7 שנות ניסיון בתחום ההייטק ומספיק בשל לתואר הזה וגם לומד ממנו המון. מה פינגווינים, מה לא ביקורתיים וכו' - זה לא אמור להיות אינדיבידואלי? כרגיל בישראל לא מפרגנים רק מקנאים.... עלובים שכמוכם
איש | 19.10.09
21.
יש הרבה צדק בכתבה, אבל גם בחוג בסוציולוגיה בת"א אי אפשר לשרוד מבלי להיות פינגוונין
מי שלא מקבל את הדוקטרינה השלטת של ה"פוסט", כמו פוסט ציונות, שהיא ביקורתית כלפי כל דבר חוץ מעצמה, לא יוכל לשרוד את החוג הזה. המרצים חושבים שהם מלמדים חשיבה ביקורתית, אך למעשה הם מלמדים לחשוב כמוהם, וכל צורת חשיבה אחרת נתפסת בזלזול. כך שפס היצור של הפינגוונים, שבהחלט קיים במנהל עסקים, לא פוסח גם על חוגים אחרים.
בעלת תואר שני בסוציולוגיה | 19.10.09
19.
אני מסכים על ההצפה
בביקוש למקצוע, ההבנה המוגבלת של הכלל כי תואר יעשה לך את העבודה כולה היא מוטעית מיסוד. הוסף לזה את גרידיות האוניברסיטאות שרואות מרשרשים בעיניים והנה מתכון של עדר והצפה. מנגד, אני מוחה על ההנחה התלושה בבסיס (הכללה גורפת אלק) של פרופ' עוז . אני מהנדס שבמודע לפני 12 שנים למדתי MBA וזה חיזק הרבה נק' וקידם עבורי הרבה דברים בשוק העבודה. אני לא פינגוין, אני מנהל שחושב ומתפקד כמנהל יותר מעשר שנים ול-MBA יש תרומה לא מבוטלת (לא יודע לגבי האקזקיוטיב). אסור להכליל, לא ברור לי איך פרופ' מכובד עושה הכללה נלוזה ושטחית כמו זו שעשה פרופ' אלמוג. חלק מהתגובות כאן הן תגובות של אנשים מתוסכלים שלא ראויות לתגובה.
דינו | 19.10.09
15.
גודל הציפייה גודל האכזבה
עם כל הכבוד, אין מקום להשוואה בין לימודי MBA לכל תחום אחר- מדובר בלימודים שאינם מעניקים לבוגריהם שום מקצוע או נישה מקצועית מוגדרת. ההיפך, מדובר בתחום רחב מאוד ואף מדי שכל מטרת הלימודים הינה הענקת כלים מקצועיים בתחומי השיווק המימון מש"א וכו'. יש התעלמות גורפת מהעובדה ששוק העבודה דורש או מעניק יתרון ברור לבעלי MBA ולכן הנהירה של חבר'ה צעירים ללמוד תוכניות אלו. שנית- אף ביה"ס למנהל עסקים אינו מצהיר כי מוסמך MBA יהפוך בתום לימודיו למנהל, שהרי ברור שזהו מעמד המותנה בגורמים אישיותיים חלקם מודעים וחלקם נרכשים בזכות ניסיון של שנים. כל מטרת לימודי הMBA הינה מתן כלים ותו לא. כלים בתחום השיווק המימון משאבי האנוש וכו'. ולסיכום- גם אם נבדוק סדנאת נגרות נראה כי למרות שכולם התלמידים קבלו את אותם הכלים חלקם יהפכו לנגרים איכותיים בינוניים או גרועים וחלק אחר אף לא יעסוק בנגרות לעולם...שהרי אף סדנא או ביה"ס יכולים לערוב לאיכות הבוגרים אלא אך ורק לאיכות הכלים שיועברו וילומדו.
אוהד | 19.10.09
11.
סוף סוף... כנסו
למדתי בעבר באוניברסיטת תל אביב במגמה להמשיך למנהל עסקים.לתואר ראשון נרשמתי למדע המדינה וכלכלה .אחרי שני סימסטרים בכלכלה הבנתי(לפני 20 שנה ) שאין למרצים ולתיאוריות מבוססות המתמטיקה שלהם על מה להתבס ועזבתי את הכלכלה. כל חברי צחקו עלי. הם לא שאלו מה אם מדע המדינה מעניין או לא ,אלא "מה תעשה עם זה".ובכן לפחות לא גרמתי לנזק כלכלי המטורף ביותר שנגרם אי פעם בעולם כמו המשבר האחרון . אגב איפה היו כל הכלכלנים הגאונים כשהיה צריך לחזות את המשבר לפני שפרץ ? איך עכשיו הם יתנו עצות כשברור שרובם אפילו לא מבינים לגמרי עד לרגע זה מה קרה . אגב מי שמחלץ היום את העולם זה פוליטיקאים, חלקם אגב למדו "מדע המדינה "- מעניין לא ?
albatros | 19.10.09
10.
תואר ה-MBA ככלי בלבד
הכתבה מציגה את תואר ה-MBA כשלילי - כתואר שלא מלמד אותך לחשוב מחוץ לקופסא. האמת, יש צדק בדברים, אך יחד עם זאת צריך לתת לתכנים הנלמדים בתואר הזה את הקרדיט הראוי. עסקים בכל מקום נסגרים על בסיס יומי ובהרבה מקרים הסיבה לכך טמונה בטעויות ניהוליות בסיסיות של בעלי העסקים, לדוגמא, אי הבנת תזרים מזומנים של עסק, הקצאת משאבים בצורה לא מושכלת וכד'. התכנים הנלמדים בתואר הינם כלים הכרחיים להבנת פעילות עסקית אשר מגדילים את סיכויי ההישרדות של עסק בעולם הקפיטליסטי. למה יש צדק בדברים, מהסיבה שהחלטות עסקיות נובעות, כמו כל החלטה אחרת שאנחנו מקבלים בחיים, מהערכים עליהם גדלנו וחונכנו. ערכים כמו אנושיות, אכפתיות, עזרה לזולת, חמלה ועוד, לא מקבלים את המשקל הראוי לו בחינוך. ברגע שמגיל 0 יקפידו בכל מוסדות הלימוד (לא רק באוניברסטאות) על לימוד ערכים נכונים, כך מנהלים ישכילו לקבל החלטות עסקיות שלא רואות רק את טובתן האישית (=טובת העסק) אלא גם את טובת החברה שבה הם חיים.
רועי - סטודנט MBA | 19.10.09
8.
השוואה לא במקומה
א. אין שום דמיון בין התואר במקומות כמו וורטון, שנמשך שנתיים מלאות שבמהלכן אסור לסטודנטים לעבוד כלל, לבין הבדיחה שנקראת MBA בארץ. ההבדל הוא כמו ההבדל בין קורס החייאה לתואר ברפואה. ב. ממתי MBA הופך אותך למנהל? בארץ מדובר בתואר שבו מקבלים השכלה כללית בנושאים עסקיים. הבעיה לא עם התואר, שלכשעצמו הוא השכלה כללית נחמדה, אלא במי שהחליט שהוא תנאי למשרות ניהול.
אורן | 19.10.09
1.
לכל תפקיד בניהול צריך את הנייר - גם המעסיקים יודעים את זה !
אוי באמת כתבה לא ממש חשובה, אז יש מנהל אחד מסלקום, שחושב אחרת, אבל תראיינו את המעסיקים במשק - כולם יגידו לכם שהם מחפשים תואר שני בניהול ... למשרות מנהלים וזה נותן ייתרון ! - האם הייתרון מוצדק - כנראה שלא - אבל עדיין דורשים את זה בנסיון, האם לכל עבודה שנדרשת בה תואר ראשון - באמת צריכים את התואר ? גם לא נכון האם פקידה בבנק חייבת את התואר הראשון שלה לעבודה .. כנראה שלא - אבל בכל זאת זה דרישת המערכת, אז הדמעות מיותרות, זאת המערכת וכך כולם עובדים .
ron | 19.10.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת