אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העם נגד מדיה עוינת

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
רצוי שתפתח מילון...
media אכן היא צורת הרבים של medium אבל ל-the media כשם קיבוצי לאמצעי התקשורת ניתן להתייחס מבחינה לשונית גם כיחיד וגם כרבים. מתוך מילון אוקספורד: media ■ noun 1. plural form of medium. 2. [treated as sing. or plural] the main means of mass communication (especially television, radio, and newspapers) regarded collectively. usage note: The word media comes from the Latin plural of medium. The traditional view is that it should therefore be treated as a plural noun in all its senses in English. In practice, in the sense ‘television, radio, and the press collectively’, it behaves as a collective noun (like staff or clergy, for example), which means that it is acceptable in standard English for it to take either a singular or a plural verb.
wordsmith | 24.10.09
10.
מר שיזף הניכבד
אני ממשיך בזה את התגובה של מס 1 וטען,להגנתי..כמובן,שהעם שגורש לארצות ניכר היה שם בלי אקדמיה..ויצר לעצמו שפות דומות...האידיש..מבוססת על השפוה הגרמנית..הלדינו על השפה הספרדית..אז אולי במקום ךדבר עברית עם שגיאות..אמור היום אני מדבר:"ישראלית"...שזו שפה בלי חוקים בלי ניקוד..אין עבר הווה עתיד..והיא מתפרעת..בפי המדבר כמו הביטוי:"שמתי לו ברז..והוא התחיל להשפריץ לכל הכיוונים"
חוזוליטו | 24.10.09
8.
בכותרת היה אפשר לחשוב שמישהו שוגה
בתוכן הכתבה שוב מתברר שקם עלינו מישהו מהמדיה ששמה לה למטרה לכפות עלינו דעה חריגה. אם כולם אומרים מדיה אחת והכתב כותב מדיה ברבים, יתכן שמי שטועה זה הכתב מסיבה פמיניסטית או אחרת. הפולטיקלי קורקטיות של המדיה הגיעה לציבור עד לכאן.
אמיר | 24.10.09
6.
למגיב 4, אסף - חיפשתי
חיפשתי והרי התוצאות : "media is" הוביל ל 10,700,00 חלקו מדברות על כך שמודבר בשיבוש וחלקן אתרים שמקורם בארצות שאינן דוברות אנגלית (כולל ישראל) "media are" לעומת זאת הוביל 1,200,000 תוצאות כך שהכותב הנכבד כנראה צודק ומדובר בסוג של פרובינציאליות - אנחנו כל כך בטוחים שנחנו צודקים שאנחנו אפילו לא טורחים לבדוק ברכה
חיים | 24.10.09
1.
אני מסכים עם מה שנאמר בתכניתו של לונדון על הסלנג העברי - החיים הם שיקבעו את גורלהמילים.
לכן, אם מילה מסוימת - אפילו שהמבנה שלה לא נכון - תקלט בציבור, זה מה שיקבע את גורלה. לא האקדמיה - אלא הציבור. אפשר לקבל השראה משפת העבר כמו שהיה בזמן התנ"ך, אך הציבור הוא שיקבע איזו מילה תקלט ואיזה לא. יתכן גם שזה מה שקרה כאשר היינו בארצנו עד חורבן בית שני. מאז - השפה לא התפתחה. כעת היא מתפתחת לטובה או לרעה. כמו כל שפה "נורמלית".
אלי | 23.10.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת