אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי ל"כלכליסט": נילסן מעבירה את מרכז הפיתוח מישראל להודו

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
על מהנדסי התוכנה של החברה להתאחד ולהקים חברה מתחרה!
הנכס העיקרי של חברת הייטק, הוא העובדים שלה! אין לה מכונות יקרות ומבנים שאין להם תחליף. את רוב המשימות ניתן לעשות היום מהבית. למהנדסי התוכנה יש את כל המידע על המוצר והם יכולים לפתח אותו מחדש, ובפעם השניה הרבה יותר טוב! כמו מעבר מ-'Windows XP' ל-Vista. אז החברה האם שרצתה לחסוך כסף ולעבור להודו, תמצא עצמה מתחרה במהנדסים שפתחו את המוצר ומכירים הרבה יותר טוב מהמנדסים ההודים שיצתרכו לנווט עצמם בנבכי הקוד המסובך שאינם מכירים. זה כמו לשלוח חיילים ישראלים להלחם בג'ונגלים של ברזיל נגד שבטים שגדלו שם ומצויידים באותו נשק!
ברוך | 06.12.09
15.
הודים בהייטק == הודים במיין באזאר
מי שמכיר את הודו מהזוית של הטיולים וגם מההייטק יודע שהודי זה הודי זה הודי. אין להם מילה, לוח זמנים זה משהו למערביים וכל דבר שתבקש זה 'נו פרובלם' עד הרגע שצריך לדלוור ואז תגלה מה זו איכות הודית במיטבה. בחיים לא היתי ממליץ למישהו לעבוד עם הודים, יש פתרונות הרבה יותר טובים במזרח אירופה וסין.
מומחה אאוטסורס דגול | 06.12.09
11.
7 צודק....
יש יתרונות באאוט סורסינג להודו ואם עושים את זה בצורה נכונה החברה יכולה להצליח, אבל מרכז פיתוח ישראלי תמיד יהיה עדיף על מרכז הודי, ואם רוצים ליצור סטנדרטיזציה של המוצר אז עדיף בכלל ארה"ב... הודו טובה לפתוח מוצר המורכב מהמון חלקים מאוד פשוטים ושניתן לפרק אותו למשימות פשוטות וברורות שכל אחת קלה לפיתוח אבל יחד מדובר בעשרות או מאות שנות אדם ויש משמעות לכח אדם זול, אם כי פחות מיומן טכנולוגית. כמובן שיש את היוצאים מן הכלל - וגם בהודו ניתן לפגוש במהנדסים שהם עילויים - זו אחרי הכל מדינה של למעלה ממליארד אנשים.
אלון | 06.12.09
9.
ל-6 הממורמר
במקום לעזור ל"פרזיטים", לך תקים חברה, תעבוד יותר קשה מכולם, תסכן הון אישי (לפעמים בית) ואז תוכל להתלונן. לגופו של עניין, בתור פטריוט שמאוד לא ירצה להעביר את הפעילות לחו"ל וחשוב לו לעצור את המגמה לטובת המדינה...חשוב לעצור ולשים לב: 1. צריך שער דולר גבוה ואי אפשר להתעלם מכך...גם הבוקים בחו"ל יודעים לעשות חשבון 2. להרגיע את העליהום על המעסיקים 3. למנוע דריסת רגל להסתדרות ועדים וכו' בחברות ההיטק, רק לדוג' הבעיות בIBM בגלל שפגעו חס וחלילה בסבסוד של דלק לנסיעות פרטיות...ובנוסף, מציקים לאינטל י"ם... מספיק שיעזבו את ישראל IBM ואינטל (בהינף החלטה) וכמו שמשכו את כולם לכאן כך גם הם ימשכו את כולם החוצה ואז נראה את כל הפרזיטים והפופוליסטים (יחימוביץ) מסתדרים ומטיפים...
סטרט-אפיסט, יצואן קטן | 06.12.09
8.
סופו של דבר - זה דבר טוב לישראל
חברה על תבכו. בסופו של דבר זה טוב לישראל. מה שישיראל מייצאת זה לא את המוצר הספציפי שפותח פה - אלא את היכולת היזמית. אותם מתכנתים שהקימו את הסטרט-אפ נשוא האקזיט יהיו עכשיו פנויים לרעיון הגדול הבא. כך גם הכסף שזורם בעקבות האקזיטים. גם אם המשקיעים הם זרים שלוקחים את הכסף איתם - סיפור הצלחתם מביא משקיעים אחרים חדשים. ובסופו של דבר - זה יתרוננו היחסי של הישראלים. לקחת רעיון וחזון ולהפוך אותו למוצר נמכר. וזה שווה הרבה ומשלמים על זה הרבה. איננו טובים בבנייית חברות גדולות (למעט הדוגמא החריגה של "טבע"). אבל זה בסדר - תארו לעצמכם שהייתה כאן נוקיה - היא הייתה בולעת את כל הכשרון הייזמי וביום מן היימים כשהייתה נכנסת למשבר (כי כך קורה בכל חברה במוקדם או במאוחר) - היה כאן רע מאוד.
אורן - הייטקיסט | 06.12.09
7.
העברה להודו זה פתרון נהדר
רק מי שעבד עם ההודים והתנסה ביכולת "המדהימה" שלהם יודע להעריך מתכנתים ממקומות אחרים בעולם. בשנה הראשונה הכל נהדר ויש חסכון שאפשר להראות בדו"חות ואז ברגע שצריך לעדכן את המוצר או להוציא גרסה חדשה מתחילות הבעיות. אני מרוויח לא מעט כסף מהצלת פרויקטים של כל חברות (במיוחד סטארטאפים אבל לא רק) שניסו לעשות אאוטסורסינג להודו ונתקעו. לא שאי אפשר לעשות אאוטסורסינג להודו, אבל אני עוד לא ראיתי שדברים כאלו מצליחים. אפשר לייצא אליהם משימות, לא פרויקטים.
רן | 06.12.09
6.
כסף מעוור עיניי צדיקים - כל שכן בעלי חברות שנעלמו מהמפה בארץ ועברו לארצות אחרות
לאחר הרכישה זה רק עיניין של זמן עד שהמוצר רץ טוב ואז הכושי/המפתח הישראלי המעולה עשה את שלו ולא צריך אותו יותר על מנת להזרים יותר כסף לכיס נוטשים את כולם פה ועוברים למדינות זולות נגיד שאפילו המחזור לא גדל אבל חשבון המשכורות צנח אולי לחצי או פחות אפילו וכך נשאר לפרזיטים יותר כסף ביד גם את מי שהיה לו אקזיט מוצלח לא מעניין במיוחד מה קורה עם העבדים שלו לשעבר הוא עשה את ה"מכה " שלו וזהו - אחריי המבול הולכים לפרוייקט הבא
hawk | 06.12.09
3.
איזה שקל חזק ?
השקל נחלש מול כל המטבעות "הטובים" בעולם , כל התעשיינים שבוכים על שקל חזק , בוכים דמעות תנין ורוצים שאנחנו נסבסד אותם . הבעייה היא יוקר המחירים , אנחנו אף פעם לא נוכל להתחרות בהודו בגלל שכדי לשמור על רמת חיים מסויימת , המשכורות גבוהות יותר . אינפלציה( עליית מחירים ) = אבטלה . נ.ב. ותודה לפישר ולשאר הכלכלנים שלא מבינים דבר כל כך פשוט
אני רק שאלה | 06.12.09
1.
השקל החזק יוצר טרנד של העברת פעילות לחו"ל.
העלויות בארץ בשקלים הופכת את ישראל ליקר בעולם. היתרון של מיומנות וכישורים יוצאי דופן משמעותי בשלב הראשון של ייזום מוצר חדש. בשלב השני צריך לקחת כמה מפתחי מפתח בולטים ולעבור למקום זול יותר. היום ארה"ב זולה בעלות הכוללת מאשר ישראל. הודו זולה יותר. יצוא הייטק מישראל מיצטמצם. במקומו ישראל מייצאית מומחים. מישהוא יעצור את זה מאוחר מידי!
שמעון | 06.12.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת