אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השראה: במעבדה בארה"ב עומד להיווצר כוכב מלאכותי בהיתוך גרעיני

60 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

57.
דרוש 15 מליון מעלות חום כדי ליצור התוך חם .
המסה האדירה בשמש גורמם לדחיסת גרעיני המימן שהוא המרכיב העיקרי בשמש ,קיים גם הליום באחוזים קטנים יותר ,החיכוך בין גרעיני המימן תוצאה של הגרביטציה יוצר חום של 15 מליון מעלות סלציוס והוא מספיק ליצור את תהליך ההיתןך.החום הדרוש ליצירת היתוך בפצצות המימן מתקבל מפצצת אטום שנמצאת בתוך ההרכב של פצצה המימנית הבקוע של האורנים מספק את חום 15 מליון המעלות הדרושות להתוך. למשל בכוכב צדק שההרכב שלו בדומה לשמש ,הוא גז מימן ,לא מתחיל תהלים היתוך כי המסה שלו קטנה מהשמש ,בערך אלפית מסת השמש. ולכן כח הגרביטציה חלש יותר ולא נוצר מספיק חיכוך כדי ליצור 15 מלין מעלות
דוד | 12.12.09
51.
היתוך קר, היתוך חם - הרעיונות הללו הם פאסה
אצלנו על הכוכב, משתמשים כבר 32 שנה בערך, מאז המהפכה באיראן, במוחות של אייטולות לייצור אספקת כח חינם ובלתי נדלית. הקמצנים האלה, יש להם כאלה זיוני שכל שבדקה של שימוש פעיל של האונה הימנית שלהם, אנחנו מפיקים גם חשמל וגם פנינים מחוכמה. לצערי, האספקה שלהם הולכת ואוזלת עקב מהומות ברחוב האירני ואני מקווה, בשבילנו לא בשבילכם, שהם יחזיקו מעמד עוד קצת כי לנסות אחר כך ולהפיק אנרגיה מתימנים תהווה לנו בעיה..
דוקטור ספוק | 12.12.09
44.
ל- 36 , מה הסברך לפתרון של רציפות הלחץ כדי לשמר רציפות תהליך?
בשמש ברור לנו בינתיים שזה בזכות המסה כתוצאה מצפיפות החומר. אך בתהליך שמנסים כאן, כדור מתכת חיצוני אמור לשמר אותו. איך ימשיכו להזין טריטיום ודאוטוריום, מה עוד שקראתי במקור אחר, שהלייזר יעבוד בפולסים, כשלמיליונית שניה כפי שצוין, אין משמעות מבחינת מהירות בין פולס לפולס בסידרי הגודל של מסה ואנרגיה כזו. למיטב ידיעתי מהמעט שאני למדתי בנושאים אלה , השמש ברגע שהמסה שלה תיקטן לגודל מסוים קריטי בגלל פעילותה הגרעינית, תכבה, וכל התהליך יפסק. ובמעט אירוניה , כניראה שאלוהים יושב היכן שהוא בתוך המסה ומבטא עצמו בכח הגרויטציה. כעובדה כח זה נמצא בכל מרחב ומשפיע (יחסית) הדדית על כל ריכוז אנרגיה בכל הממדים. מדוע ולמה? פרפטו מובילה?!
נ. | 12.12.09
38.
זה לא קשקוש, אבל
זה לא יפתור את בעיית האנרגיה לפחות לא בארבעים שנים הקרובות. טעות בכתבה: נכתב "כמה מיליגרמים של דאוטריום וטריטיום, איזוטופים של מימן שאפשר להפיק ממים." אי אפשר להפיק טריטיום ממים, אלא כרגע רק בכורים גרעינים ( כי הוא לא יציב - עם זמן מחצית חיים של 12 שנה). כלומר - יהיה צורך להפעיל כורים גרעיניים כדי להמשיך את ההיתוך הקר. המטרה האמיתית של הפרוייקט, כפי שמישהו כבר כתב כאן, היא לבדוק את הקפסולות המשמשות לפצצת המימן, ללא צורך בניסויים גרעיניים (או לכייל את הסימולציות).
 | 11.12.09
36.
לאורן חסר הבית
ראשית לא מדובר פה בהיתוך קר כי אם בהיתוך "חם" רגיל, רק מבוקר. היתוך קר הוא תהליך שונה בתכלית, שהשם שלו מטעה לחשוב שמדובר באותו התהליך "רק בטמפ' נמוכות". אני מציע לך לקרוא על זה קצת. שתי בעיות בדרך להיתוך: הבעיה הראשונה היא שכדי ליצור היתוך צריך להתגבר על כוחות הדחיה של הגרעינים. בשביל זה צריך לספק לגרעינים אנרגיה קינטית גבוהה, כלומר להאיץ אותם למהירויות גדולות - לחמם אותם. בזה מטפל הלייזר. בעיה שניה היא להחזיק את הגרעינים בנפח קטן כדי שהם יתנגשו זה בזה (מה שהמסה של השמש דואגת לו על השמש). גם כאן הלייזר נחלץ לעזרתנו בעזרת משהו שנקרא "לחץ קרינה" (תוכל לקרוא על זה פה http://en.wikipedia.org/wiki/Radiation_pressure בעקרון, קרינה שפוגעת במשהו מפעילה עליו כוח שנובע כתוצאה מהשינוי בתנע (קרינה מורכבת מפוטונים, ויש להם תנע (E/C). כשפוטון מוחזר או נבלע, התנע שלו משתנה. השינוי בתנע - המתקף גורם להפעלת כוח על מה שהקרינה פוגעת בו). ע"י כיוון לייזרים מכל הכוונים על מצבור של גרעינים מפעילים עליהם לחץ מכל הכוונים ומונעים מהם להתפזר. זה שמשהו נראה לך כמו קשקוש, ממש לא ערובה לכך שהוא קשקוש, בטח לא בפיסיקה, והעובדה ש 500 מדענים עובדים על זה היתה צריכה לרמוז לך שכדאי לך לשמור את דעותיך לעצמך.
יארוסלב | 11.12.09
35.
עוד לא נולד הרעיון או ההמצאה שאין להם גם יישומים שליליים וגם יישומים חיוביים
כל רעיון הוא חרב פיפיות, והשאלה מי מחזיק בה ולאיזה מטרה. לצורך העניין אין הבדל בין רעיון טכנולוגי/פיזיקלי לרעיון מכל סוג אחר, וההסטוריה האנושית כבר הוכיחה זאת היטב. בינתיים, על בסיס הסתברותי וסטטיסטי בלבד לאורך זמן, רוב השימוש ברוב הרעיונות היה יותר לטובה מאשר לרעה - עובדה שאנחנו כאן, במספרים גדלים והולכים, באיכות, רמת ואריכות חיים גדלים והולכים (בממוצע!! הכל בממוצע!!), ועם יותר ויותר ידע מאשר אי פעם (נתון סטטיסטי: 95% מכל המהנדסים/בעלי מקצועות הנדסה שחיו אי פעם על פני כדור הארץ - כולל מתכנני הפירמידות ומומחי הדרכים והגשרים הרומאים - חיים ועובדים איתנו ומסביבנו). כולם פחדו בעבר מהאנרגיה הגרעינית ו/או ההיתוך המימני, אבל עובדה ש-99.98 מכל האנרגיה הגרעינית שהופקה אי פעם בעולם שימשה ומשמשת לייצור חשמל. ואת זה צריך לזכור לעומת הנתון שלמעלה מ-50% מכל האנרגיה הדתית שנוצרה, נצברה או הופקה אי פעם על פני כדור הארץ, בכל זמן וצורה שהיא, שימשו - ועדיין משמשים - למעשי הרס, השמדה, כיבוש והרג, במישרין או בעקיפין, ו/או להצדקתם של כאלה. אז אם בכלל יש אלוהים, כנראה שיש לו חוש הומור מאד-מאד משונה ומעוות, או שאנחנו (כולל כל חכמי הדתות למיניהן) פשוט לא ברמה מספיקה להבין את הבדיחות שלו....
אלברט. לא אינשטיין | 11.12.09
30.
לעוד מישהו זה מזכיר את הקטע עם הנורה שתאיר את כל גוש דן?
לא זוכרת את הסיפור במלואו אבל הסיפור נשמע מאוד דומה - מדען שטוען שיש בידיו אוצר לאומי וכלכלי גדול, פוליטיקאים תמימים או נכלולים והרבה כסף שנשפך על משהו שאשכרה צריך להיות מדען אטום כדי להבין את התהליך...... אה, כן, האיזוטופים ילכו לשם והטרוטונים לפה ותיווצר אנרגיה ששווה בכוחה ללב של השמש וכל זאת בעזרת הפופיק המוזהב הקטן הזה? סבבה, שיהיה לכם בכיף.
 | 11.12.09
29.
מנוע ירוק
היתוך קר, בטמפרטורות נמוכות היה חלום עתיק של כל פיזיקאי הגרעין, אך עד היום רק אדם אחד עשה זאת וכולם חשבו שהוא צוחק עד שהדבר הוכר ע"י משרד הפטנטים האמריקאי. בתחילת השנה האזרחית יתחיל פרויקט כזה בארה"ב מתוך כוונה להשלימו תוך שנה. נשמע טימטום - אולי - אך זה אמיתי..
אחד העם | 11.12.09
28.
מאות השערות ,עשרות ניסויים בקנה מידה ענקי , לבסוף תגיע הפריצה
מה יבוא לפני מה ? המלאי בבארות הנפט, התחממות גלובלית בשל עליה בדו תחמוצת הפחמן ,הפיצוץ בגידול האוכולסיה העולמית , מלחמות ,טרור ואי סדר על משאבי אנרגיה ומים . כל אלה ידחפו את המדינות המפותחות לעודד את המדענים להביא לפריצה מדעית בקנה מידה שיכולל מהפיכה למאה השנים הבאות . האלטרנטיבה , האיסלם המטורף יגבר ויחולל חזרה לימי חושך ,וטרוף דתי מוסלמי לאלף הבא . אימפריית הרייך של היטלר של 1000 השנים תתגשם , אך במעטה איסלמי.
בואו חושך נגרש  | 11.12.09
27.
לאורן (5)
לא מדובר בהיתוך קר כאן. מדובר בהיתוך סטנדרטי וחם לאללה, אבל בסביבה מבוקרת שלא כמו בפצצת מימן. הבעיה שיש לי עם הטכנולוגיה הזו היא שעפ"י חוק שימור האנרגיה/חומר האנרגיה שתצא מכל התהליך לא בהכרח תהיה מספיק מעל לכמות האנרגיה שהלייזרים הולכים לקחת, אלא אם הולכים לירות אותם רק פעם אחת בכמה זמן, אבל גם אז זה תהליך שדורש ה-מ-ו-ן אנרגיה. אני קצת סקפטי לגבי כל זה. מה גם שאני לא יודע עד כמה הם בטוחים ביכולת שלהם לשלוט בתגובה. עד כמה שאנחנו יודעים הכדור הזה שלהם יחזיק מעמד בשניים-שלושה פיצוצים, אבל הרביעי ידלוף וייצור תגובת שרשרת אדירה שיכולה להגיע עד לסן פרנסיסקו.
יוני | 11.12.09
25.
תגובה ל-5
כדי לגרום להיתוך של שני גרעים קלים יש לספק אנרגיה (כדי לעבור את מחסום קולומב) הכוכבים (למשל השמש) מספקת את האנרגיה הזו על-ידי דחיסה (וכתוצאה מכך - חימום) של גרעיני המימן אך ניתן לספק את האנרגיה בכל דרך, למשל, באמצעות קרינת גמא (פוטונים מאד אנרגטיים) או במילים אחרות - קרני לייזר מאד מרוכזות. אגב, במאיץ החלקיקים החדש ב-CERN מגיעים לרמות אנרגיה גדולות אף יותר אך בדומה לפצצת מימן האירוע הוא רגעי בלבד ולא מתמשך כמו מנסים להשיג בניסוי הנ"ל.
אסף | 11.12.09
23.
למספר 5, זהו לא היתוך קר!
היתוך קר, תהליך היתוך המתבצע בטמפרטורת החדר ולחץ אטמוספרי רגיל, הוא פנטזיה בדיוק כמו מנוע תמידי.אם מה שמתואר בכתבה פועל באופן דומה לפרויקט הצרפתי (ITER - www.iter.org) אזי החומר שעובר היתוך יהיה בתוך שדה מגנטי חזק מאד בלחצים עצומים וטמפרטורה גבוהה - לכן לא היתוך קר.
מיכאל | 11.12.09
13.
האירנים הודיעו כי הם מתכוונים לבנות על הירח חוות של כורים אטומיים בהיתוך חם ולהעביר את האנרגיה
-חשמל לארץ באמצעות כבל קואקסיאלי כפול ליבה שיתחבר לכדור הארץ בבאב אל מנדאב ומשם הם ימכרו את החשמל לכל דיכפין בעולם. יובילו אותו באוניות צובר נושאות דגל פנמה. יש להם כבר הסכם עם המצרים למעבר בתעלת סואץ בהנחה של 17% !
ישעיהו | 11.12.09
7.
כמה חבל שאצלנו לא בונים פרויקטים כאלה
רק פרויקטים צבאים עשו כאן למה לא מקימים פרויקטים היה לנו מכונית חשמלית כבר מזמן או אנרגיה כי מה חסר כסף? אני לבד יכול להרגן מיליארדים לדבר כזה רק ניירות בונדס כמו של הקרן הקיימת אבל הפעם כולל רווחים וכל יהודי העולם ירכשו(וגם גויים)
חיים | 11.12.09
5.
היתוך קר הוא החלום הרטוב של כל מדעני הגרעין
אנו יודעים להפיק אנרגיה מביקוע גרעיני של גרעינים כבדים (ורדיואקטיביים ומסוכנים) בתחנות כוח. אנו יודעים להפיק אנרגיה גם מן התהליך ההפוך - מיזוג גרעינים קלים (ולפיכך בלתי רדיואקטיביים), אולם רק במסגרת החום והלחץ שנוצרים בתוך פצצת מימן. התהליך הזה מתבצע כל העת - בתוככי השמש, היכן שהגרביטציה האדירה מוחצת את הגרעינים ומייצרת היתוך חם. היתוך קר, בטמפרטורות נמוכות בהרבה מליבת השמש, הרי הוא חלום עתיק של כל פיזיקאי הגרעין, אך עד היום כל המתמודדים נכשלו. האפשרות לחולל תגובה מעין זו באמצעות קרן לייזר - טכנולוגיה שלראשונה אני שומע עליה. המכניזם שלה כלל לא ברור לי. אני חייב להודות שזה נשמע לי כמו קישקוש. הלוואי ואתבדה.
אורן | 11.12.09
2.
יש עוד כמה פרוייקטים כאלה בעולם
יש לצרפתים פרוייקט גדול מאוד של אנרגיית לייזרים (LMJ), הטוקמאק הכי גדול בעולם (JET) פועל באירופה והמחליף שלו (ITER) נמצא בשלבי הכנה ראשוניים בדרום צרפת, ויש את ה-Z בסנדיה (גם בארה"ב). המטרה העיקרית של NIF קשורה לפיתוח ובדיקה של כלי נשק גרעיניים יותר מאשר לבניית כורי היתוך ליצירת חשמל, ומשם גם מגיע הכסף הגדול שלהם.
אחד | 10.12.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת