אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מידאס מסכנין: אימפריית הביוטק של סובחי בשיר

51 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
כל הכבוד, גאים בך.
לדעתי אין קשר לגזענות, יש בטכניון חוקרים ערבים וכך גם באוניברסטאות אחרות בארץ כמו כן יש רופאים ומהנדסים ערבים בארץ. מי שטוב - מצליח. אולי באותה תקופה לא הוכחת שאתה טוב מספיק, אבל אין ספק שהיום עקפת את כולם וכל הכבוד לך. הלואי וכל האנשים היו כמוך, ערבים יהודים גברים ונשים, אנשים שיש להם אומץ, שכל וסבלנות.
 | 16.12.09
39.
המחסום האמיתי לשגשוג דעות קדומות
בשיר הוא יוצא דופן בנוף הישראלי ומעיד על ההפסד הגדול מתופעת האפליה של ערביי ישראל . עוד לא נוצרה חברה גזענית שהרוויחה מהגזענות .וזה כולל את ישראל ה" ההומנית והמתקדמת " הפתרון הטוב ביותר לשלום ושגשוג הוא מלחמת חורמה בגזענים ששורצים בכל הרמות בישראל. במבחן התוצאה הגזענות האקדמית עושה נזק עצום כי היא מבוססת אליטות ( אם בארזים נפלה השלהבת מה יגידון אזובי הקיר ? ). ולכן כמו שאומרים על פורנוגרפיה שהיא עניין של גיאוגרפיה , גם גזענות ושאר סוגי אפליה מופעות בצורות שונות ובכסויים שונים במקומות שונים ובכך אין חדש תחת השמש הקופחת בעוז וחושפת את מגרעותינו כחברה הבנויה על אפליה.
גבריאל  | 15.12.09
34.
ל-8: האיש הוא ממציא.
יש לו דחף פנימי להמציא. ליצור חברה שבמסגרתה יוכל לפתח את הרעיון ולהביא את החברה וההמצאה ליכולת ייצור. נכון שמה שכתבת חשוב למגזר הערבי, אולם זה כבר התפקיד של זה שמנהל את החברה בשלב הבא. מה שמעניין אותו כאשר הוא גומר את הפרוייקט זה לפתח רעיון חדש ולא לנהל חברה. וזו כנראה הסיבה שהוא מוכר את החברה למי שמעוניין להמשיך בפעילות הייצור, ומפנה משאבים כדי להתחיל המצאה חדשה. תאר לעצמך את ליאונרדו דה וינצ'י ממציא את ההמצאה הראשונה שלו ובשארית חייו מנהל את החברה שמייצרת אותה ולא ממציא המצאות נוספות.
פיני, לא גרשון | 15.12.09
30.
כמה טעויות בכתבה אחת ...
לייפבונד מבוססת על המצאה מהטכניון גם אייץ'טי אל לא מבוססת על המצאה שלו יש הבדל בין חברות שאתה מקים ובין חברות שאתה עובד בהן עם כל הכבוד האיש הקים שתי חברות ולא ארבע - זו עוד לא אימפריה הוא מכר חברה אחת ועל חברה אחרת עדיין חלה חובת ההוכחה סיפור יפה , האיש נשמע מקסים אך בל נגזימה בסופרלטיבים
 | 15.12.09
21.
זה בכל זאת היה אפשרי רק בישראל
במדינה ערבית הוא היה מסיים לימודים ברמה נמוכה יותר ולאחר מכן יוצא לשוק, סביר להניח שהוא היה עובד בתחום אפור ולא מתפרסם לעולם. אני לא יודע כמה עידוד ליזמות יש בעולם הערבי וכמה אפשרי בכלל להקים חברה בלי להיות מקושר ברמה הכי בסיסית שם -אבל גם אם כן, משאבי האנוש במדינות ערביות אינם של כאלו שעברו הכשרה נאותה ובמצב כזה קשה לעשות יזמות. לגבי אי קבלתו לסגל הטכניון-קורות החיים שלו באמת מרשימות, פרס עבודת הדוקטורט הטובה באירופה בתחום, דוקטורט בפוליטכני בציריך ופוסט בטוקיו-הם כולם נקודות חשובות מאוד בדרך לקבלת משרה אקדמית בכירה אבל חשוב לזכור שבישראל יש באמת תחרות קשה מאוד על תקנים אקדמיים ואין ממש הרבה כאלו. בכל אופן, אם הוא ממש היה רוצה להיות איש סגל אקדמי הוא היה יכול להשתלב בקלות בכל מדינה אחרת כמעט.
גילי | 15.12.09
19.
לא התקבל לטכניון. מדהים! כמה כמוהו עוד יש במגזר הערבי?
כל מי שעיניו בראשו מבין שהד"ר בשיר צודק: המדינה לא סופרת 20% מאזרחיה שיכולים להוות מנוע צמיחה אדיר, ולשמש גשר כלכלי חברתי מדיני פוליטי בין מדינת ישראל לעולם הערבי. ועל האיש המוכשר הזה ליברמן רוצה לוותר...
דון פאנוצ'י | 15.12.09
15.
לא מידאס, אלא אדיסון (בקטן)
ההשוואה למידאס אינה מוצלחת. מידאס, אחרי הכל, קולל ע"י האלים. אדיסון של האנזימים - זו השוואה יותר מוצלחת. הרי ד"ר באשיר אינו הופך דברים לזהב רק בכוח מגעו הקסום: הצלחתו היא תוצר של ידע, תבונה ומאמץ, ולכן בניגוד לזהב של מידאס אפשר להינות מפירותיה.
דודי | 15.12.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת