אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קו ההגנה של אומריקס: הפטנט הומצא בחופשה

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
האם את הניסויים הוא עשה בחופשה בבית חולים ? אומריקס הולכים להפסיד בגדול
הרי כל ההמצאה לא נעשתה ביום יומים , ולגבי מגיב 2 דיי לצמוח על חשבוננו , חברות סטארט אפ בארץ לוקחות מענק מהמדען ואז שוכרים מכרים כדי להיפתר מהחלק של המדען ברגע שנכנסים משקיעים , כל החממות מומחיות בזה מי שנתן ראשון לרוב המדינה הסתכן הכי הרבה ולכן מגיע לו חלק עד שתאבי הבצע של קרנות ההון סיכון (שלא מסתכנות באמת ) ויזמים לא יקלטו את זה אנחנו בבעיה
טיעון הזוי  | 24.12.09
7.
באמת חודשיים של חופשת שחרור מספיקים להמצאה שכזו.
זה בדיוק הזמן המספיק להוציא מהמחבוא את ההמצאה שעבדת עליה שנים בהיותך רופא צבאי, על חשבון זמן העבודה עליו שילמו לך שכר, ולא לספר על כך למעסיקך (שממילא לא מבין בכך דבר). אולי צריך להתחשבן עכשיו עם הממציא על הזמן שהוא השקיע בהיותו בשרות לענייניו הפרטיים והמצאותיו המופלאות שהן כולן שלו.
r | 24.12.09
6.
גלעד, אתה קשקשן
הטעיון שלך לא קשור. השאלה כאן, למי שייכות הזכויות על המצאה של עובד בחברה? לא לשכוח שמדובר בהמצאה בתחום עיסוקו של העובד. האם קצין ב"חופשת שחרור" עדיין נחשב לקצין (עובד) בצה''ל? האם השתמש במשאבים שהיו לרשותו מתוקף תפקידו ליצירת הפטנט (הכשרות והשתלמויות ע''ח המעסיק, זמן, גישה לספרות מקצועית ועוד). לדעתי, לרשותו עמדו שתי אפשרויות - האחת, לשתף את הממונים ברעיון ולבקש לקדם את הפרויקט במסגרת העבודה, והשנייה לפרוש או לצאת לחופשה ללא תשלום כדי לקדם את המחקר והחברה, במידה והאמין בהם. רק לידיעתך, הזכויות על מחקר/פטנט על עבודה של חוקר העובד באוניברסיטה או מכון מחקר, נניח במכון ויצמן, שייכות לאוניברסיטה.
ד.ר. | 24.12.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת