אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דו"ח טכנולוגי: הבועה שמנפחת אפל

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
לא בטוח לגבי הכותרת עצמה.
"לאפל יש מדיניות רשמית של שתיקה ומדיניות לא רשמית של הדלפה כדי ליצור באזז" אין לי שום מחלוקת איתך בעניין הספציפי הזה. המדיניות של אפל היא שימוש מושכל ביח"צ ליצירת ציפיה לקראת השקת מוצר - כמו כל חברה אחרת, דרך אגב... הם עושים את זה בכל מיני דרכים, וכשהם עושים את זה הם *לא* מסתירים את זה שהם יוצרים באז (למשל: ההזמנות לאירועים שלהם, או כשהם אומרים שהם לא יודעים ליצר נטבוק בפחות מ500 דולאר שלא יהיה זבל... אבל... אנחנו מסתכלים על השוק הזה וכשיהיה לנו משהו שעונה על הצרכים הללו נכריז על זה). העניין הוא: 1 - יח"צ של חברות עושים כל מיני דברים מהסוג הזה כבר שנים, מיקרוסופט הם, למשל, דוגמה הרבה יותר בולטת מאפל - שם יש מדיניות של טפטוף מידע - לא רק ליצור באז - אלא להרוג תחרות. שים לב לפרוייקט נאטל - למשל, פרוייקט שהמטרה שלו היא כנראה להרוג את נינטנדו יותר מלהוציא מוצר עובד (הוא הוכרז לפני די הרבה זמן) וכרגע *עדיין* אין לו תאריך יעד. 2- אין קשר בין יצירת באז לבין מה שהמשטרה החשאית של אפל עושה, ממה שהתפרסם על פועלה (שהוא חקירה פנימית של הדלפות וריגול תעשייתי שמבוצע על ידי עובדי אפל). 3- אתה יוצא מתוך הנחה שאפל משררת מידע לגבי העניין אבל.. זה לא מה שקורה. המידע שיוצר ציפיה למוצר הספציפי הזה לא שוחרר על ידי אפל - אלא הושג באמצעות מחקר ספקולנטי של בלוגרים: בדיקת רישום סימן רשום, בדיקת לו"ז של אולם בסן-פרנסיסקו - שהוזמן לתאריכים מסויימים על ידי לקוח לא מזוהה שיכול להיות שהינו אפל. אתה גם יודע את זה, אתה כתבת את זה בעצמך. 4- גם בהנחה ואפל כן מטפטפת מידע בצורה חשאית, עקומה ומוזרה (מה שלא נראה לי סביר מהסיבות שרשומות בסעיף 1 ) - וכתוצאה מכך נגרם באז שגורם למשקיעים לסחור בצורה זו או אחרת (ופה הנסיבתיות נראת לי קלושה) - עדיין אין פה בעיה חוקית (למיטב ידיעתי). אני רחוק מלהיות עורך דין, או מישהו שמבין משהו בשוק המניות, אבל... למיטב ידיעתי כדי שיהיה חשד למעשים פלילים צריך ש*יתקיים פשע*. כאשר במקרה של מניות - פשע יכול להיות שימוש במידע פנימי, או מניפולציה של מידע ל"הרצת מניות" שכתוצאה ממנה ישנו רווח כאשר ההגדרה של רווח איננו "מחיר מניה גבוה" - הוא ביצוע של פעולה שכתוצאה ממנה מישהו מרוויח. ופה הבעיה הבאמת גדולה: מי הרוויח? ברגע שתמצא את זה, אולי תמצא פושע. ואני אתן לך רמז: רב הסיכויים שאם מישהו ביצע פה פשע מהסוג הזה - הוא לא יהיה מישהו שפועל במסגרת מדיניות של אפל - יותר סביר שהוא יהיה אחד מהאנליסטים או הבלוגרים שפרסמו את אותם ספקולציות או מישהו שקשור אליהם. אפל, אם לא שמת לב, וזאת נקודה עדינה משהו - היא חברה שמרוויחה כסף ממכירה של מוצרים ושירותים, לא ממסחר בבורסה.
הירנוט | 28.12.09
8.
איפה פורסם בדיוק?
גורביץ: "אם זה המצב, יש כאן לכאורה עבירה פלילית" הו כתב כלכליסט גאון משפטי ופיננסי שכמוך! איזו עבירה פלילית קיימת פה לכאורה? בגלל שהמניה נמצאת באיזה שיא כלשהו, ויש שמועות באותו זמן? הטענה שלך היא שבגלל שאפל שומרת על חשאיות ברמה כזו שכל שבב של אינפורמציה פומבית (פטנט שיוצא, אולם שנשכר לתאריך מסויים, שימן רשום שנרשם) - הופך את עולם הבלוגים וה"עיתונאים" לקלחת של ספקולנטים, שמפרסמים אין-סיפורים בפסיכוזה המונים של אורגיית דפים-נצפים תוך כדי יוצירת ציפיה בשוק המניות... אז יש מדיניות באפל של *אי-שמירת* סודיות מודעת על מנת להעלות את מחיר המניה?! WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, and IGNORANCE IS STRENGTH הטור הזה נהיה יותר מבדר מיום ליום...
הירנוט | 27.12.09
7.
זה לא מה שפורסם
מה שפורסם זה שאפל מפיצה בקרב *עובדיה* (בדוק את הכתבה שלך עצמך) שמועות כדי למצוא עובדים שדרכם זולגת אינפורמציה החוצה. באותה כתבה פורסם גם שאפל נוקטת צעדים דרקוניים נגד מדליפים, כך שהטיעון שהעלת בתגובה 6 קלוש מאוד. כנראה חלק מהשונאפליות הרגילה. פרצות אבטחה ב - IIS זה סיפור אחר, שלא שווה פרסום. בבחינת כלב נשך אדם, כנראה.
 | 27.12.09
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת