אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סכנות השוק הפתוח

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
ל-7, כנראה שאתה לא מכיר מספיק את תוכנית הפיתוח לאייפון
מפתח רשום דווקא יכול להפיץ תוכנה שהוא פיתח ישירות למכשירים אחרים וזה אפילו לפני שהתוכנה אושרה לאפסטור . המודל הזה נקרא ad-hok והוא נוצר על מנת לאפשר למפתח להפיץ את האפליקציה שהוא כתב בין אייפונים אחרים למטרת בדיקה. אז אם החבר שלך באמת מפתח רשום הוא יכול להעביר אליך אפליקציה שהוא כתב ישירות. לא, בשביל אפל משתמשים הם לא ילדים. מה שחשוב לאפל זה לדאוג לחווית שימוש טובה גם כשמשתמשים באפסטור. מבחינתם זה חלק מהאייפון.
יוסי | 16.01.10
7.
ליוסי (5)
דירוגים? שליטה על ילדים? מצוין! אבל בשביל אפל, כולנו ילדים. ולגבי פיתוח עצמי: סלח לי, אבל אני לא צריך מהם גישה למידע או תמיכה או כלי פיתוח. אני מוכן לשלם על אלה, כן, אבל זה שאני לא יכול להתקין על המכשיר שלי תוכנה שחבר שלי פיתח בלי לעבור דרך משרדי אפל בקליפורניה שיאשרו לי אותה, זה מגוחך.
רונן X | 15.01.10
5.
ל-3, אתה טועה
קודם כל, אני חושב שזה טוב שיש דירוגים לאפליקציות. כך להורים יש דרך למנוע התקנת אפליקציות מסוג מסויים במכשיר של הילדים שלהם (להזכירך האפסטור זה גם לאייפוד טאץ׳). בנוסף, לגבי פיתוח עצמי יש הגיון בתשלום כי אתה מקבל מאפל כלי פיתוח ותמיכה וגישה ליותר מידע. ובסופו של דבר זה תשלום חד פעמי. 
יוסי | 14.01.10
4.
באוטופיה, זה היה עובד
כל עוד אנחנו לא באוטופיה,היצרניות חייבות לפחות לאפשר אפליקציות הייעודיות למכשירים,בעיקר למחשבי כף היד למיניהם (iphone,palm,winmobile), בגלל שבניגוד למחשב לכל מכשיר חומרה שונה בעליל, מה שאומר שתוכנה מסוימת עשויה לגרום לו נזק ממשי, וגם תתחשבו בעובדה שאנחנו לא באוטופיה, ולא כל מפתחי האפליקציות הם אנשים טובים... מה שאומר שלפחות חלק מהם עשויים לפתח ווירוסים, והלקוח לא חייב לספוג את זה. צריך גם לציין שבWINDOWS למשל יש אפשרות לקנות אפליקציות רק מיצרניות גדולות (Microsoft,adobe,google,apple) מה שאומר שלפחות במקרה של תקלה יש למי לפנות... אין כמעט חברות גדולות שמתעסקות במכשירים ניידים, ובגלל זה נראה לי שפיקוח מתון של היצרניות(כמו שעושות RIM נוקיה ומיקרוסופט) הוא מעולה.
ספיר | 14.01.10
3.
כן, החנות אפליקציות של אנדרויד פתוחה מדי...
...אם אתה ילד בן 10 שצריך שיגידו לו מה מותר לו ומה אסור לו לעשות. אם אני רוצה לראות פורנו, אני אראה פורנו, אני לא צריך שאפל יגידו לי שאסור לי. האינטרנט הסלולרי הולך ונהיה יותר ויותר פופולרי וחלק מרכזי יותר מהגלישה. אתה באמת רוצה להחליף את החופש של האינטרנט - החופש של כל אחד להעלות כל אתר, לכתוב כל אפליקציה - בשליטה של 2-3 חברות שיחליטו מה ראוי ומה לא? כי זה מה שמדיניות האפסטור עושה. אתה יודע מה? אני אנסח את זה מחדש. אין לי בעיה עם מדיניות האפסטור. היא לגיטימית לחלוטין. מה שלא לגיטימי זה שאסור לי להתקין אף אפליקציה אחרת שלא עברה דרך האפסטור. אם אני רוצה לפתח בעצמי אפליקציה לאייפון שלי, אני צריך לשלם לאפל? זה נראה למישהו הגיוני?
רונן X | 14.01.10
2.
ל-1
לדעתי חנות אפליקציות (אשר אינה דבר חדש וייחודי לאפל או לגוגל. המודל קיים, לידיעתך, אמנם לא ב-PC באופן רשמי, אך כן בהפצות לינוקס פופולריות כמו אובונטו ופדורה) היא רעיון טוב, משתי סיבות: 1. מודל כלכלי מוצלח שמאפשר למפתחים להשתכר בקלות עבור עבודתם, בעיקר בזכות 2. 2. נוחות גדולה למשתמש, אשר מתקין ומשלם עבור הרבה יותר אפליקציות משום שהן נגישות וקלות להורדה ממקום מרכזי. אתה מוזמן לקרוא עוד על כך במאמר הקודם, בנושא אפצליקציות ווב, הניתנות לגישה מדפדפן הסמארטפון, מול אפליקציות "טבעיות" הניתנות להורדה מחנות אפליקציות: http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3385689,00.html שי ענבל, כלכליסט
שי ענבל | 14.01.10
1.
לא צריך בכלל פיקוח של היצרן על התוכנות - לא זה ולא זה ...
יש המון אתרים שבוחנים תוכנות ומפרסמים סקירות. תארו לכם שתוכנות ל PC היה אפשר להוריד רק מחנות של מיקרוסופט ? הרי כולם היו מתקוממים. השוק צריך להיות חפשי כך שכל מי שרוצה לפתח תוכנה (לו עצמו, למקום עבודתו, לצרכי מכירה ועוד) יוכל לעשות זאת באופן עצמאי המודל הזה של אפסטור שגרר אחריו גם את OVI ועכשיו גם את גוגל (למרות שכולם שונים במהות) לחלוטין לא טוב לצרכן. התוכנות הטובות ביותר נכתבו על ידי פרטים ואנשים טובים שאין להם את המוטיבציה להתחיל בתהליכי רישוי של יצרנים (אני מהמר שזה לא חינם ויש שם המוני אינטרסים) שלא לדבר על חשיפת הקניין (הקוד) בפני החברות מסחריות.
N | 14.01.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת