אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רוצים נוף לים: שכנים של מלון מתוכנן ברחוב הירקון בת"א דורשים פיצוי בסך 11.5 מיליון שקל

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
בנייה ברוכה
במקום זה עמד מלון שרתון הותיק ואח"כ מלון פאלאס.לאזור היתה הילה אלא שמאז נהרס מלון פאלאס יש לנו בור פתוח וכיעור סביבתי.הגיע הזמן להחזיר לאזור את ההדר של פעם.אין ספק שבניית המרכז והמלון יפתחו את האזור ובמאמר מוסגר גם לא תהיה ברירה אלר להעביר את חוף הדתיים מהאזור ויווצר מפרץ יפהפה בואך חוף הילטון.דוקא שם אף אין מחסור בריאה ירוקה:בסמוך ממש נמצא גן העצמאות המשתרע עד ככר אתרים שעבר לאחרונה שיפוץ מאסיבי.תאשרו את הבנייה בהקדם האפשרי וכולם ירוויחו מכך.
צביקה | 22.02.10
9.
תכנון אורבני בקו החוף.
תנאי למתן היתר בנייה בקו 300 מ' מהמים לכל מבנה , בית מלון , בית מגורים ובאופן דומה גם קיוסק , הינו אישור הוועדה לשמירה חופית שבמשרד הפנים ולא מעט ועדות נוספות. במקרה זה , חולדאי הוא בורג במערכת ההחלטות אך בהחלט אינו הסמכות האחרונה. בית המלון "פורום פלאס" או בכל שם שיבנה שם , יבנה על חורבות בית מלון פלאס המיתולוגי שהיה שהיה גדול מיימדים ותפארת בתי המלון הראשונים שנבנו בסמוך לחוף הים תל אביב . תושבי העיר לרבות ה"שכנים" שברחוב חבקוק אילו המתנגדים והתובעים את הנזק (לכאורה ) יהנו ממרכז תירותי חדש ושוקק , תנועת אנשים ותיירים איכותית בכל ימות ועונות השנה ובצידה יפותחו תשתיות עירוניות המתבקשות מהיקף בנייה זה באזור. עיריית תל אביב , צוותי התכנון ומהנדס העיר מוגבלים ע"י הועדות הארציות בכל הקשור לגובה , נפח , וסוג הבנייה שבאזור קו החוף ובעיקר ישנה מגבלה על שימוש למגורים בבניינים אילו והעדפת השימושים התירותיים (בתי מלון) באופן מובהק. העדפה זו לוקחת בחשבון את טובת העיר , תושביה ועתידה ע"ח ארנונה נמוכה יחסית אותה משלמים בתי המלון על פני מגורים או עסקים אחרים. לפיכך , התוכנית שאושרה בשנת 2006 כאמור בכתבה איפשרה רק שימוש לבתי מלון ושטח קטן יחסית של שרותים מסחריים נילווים . לעניין הגובה , בניין בגובה 70 מ' נחשב לבניין נמוך באופן יחסי , בניינים בעיר כפי שהוזכרו בכתה כמו "סי-1" גובהם המתוכנן הוא 106 מ' , בית מגדלות ישרוטל גם כן נמצא סביב ה100 מ' כך שאין מקום לפניקה מ 70 מ'. אינני בקי בתוכנית אך ללא ספק , מערכת התכנון העירונית נתנה את דעתה על הפוזיציה הנכונה של המלון כך שיאפשר מינימום חסימת אויר לעיר ועוד לא מעט שיקולים אורבניים שהקוראים טרם הגיבו עליהם. לסיכום : צריך לברך על היוזמה של מימוש הקרקע הזו שעומדת מגודרת כך יותר מ15 שנים (להערכתי ) ומי יתן ומחר נראה את הדחפורים עובדים בשטח. בהצלחה. הבהרה: הכותב אינו נמנה על בעלי המלון ואין כל קשר בינו לבין המייזם.
אבי רומנו. | 21.02.10
6.
כמה שמתכנני העיר הזאת טיפשים...רק כסף כסף כסף
הים הוא הדבר הכי יפה בעיר הזאת, הים של כל תושבי ת"א, אז באים מתכנני העיר הגאונים וחוסמים לכולם את הים לטובת מה - כסף כמובן ולטובת מי - התיירים שהם בכלל לא תושבי המקום ובאים לתקופות קצרות בלבד. זה בדיוק כמו שתלכו לראות הצגה או משחק אז יבואו גאוני העיר ויעמידיו כמה טווילים בשורה הראשונה... ועוד אנחנו משלמים ארנונה... איפה ראש העיר? איפה הראש? ואיפה העיר שלנו? וגיל כמה שאתה טיפש...
מכלוף | 21.02.10
4.
כל בנין גבוה , חדש מטיל צל על בנינים קיימים בסמיכות .
הטענה מוצדקת, חד משמעית. היזם מבקש חהקים בניין גבוה, בסדר אבל הקמת מבנה גבוה חדש בסמיכות למבנים נמוכים שקיימים במגרשים צמודים , פוגעת בזכויות השמש של המבנים הקיימים, דייר שגר ברחוב במשך 40 שנה ולפתע ליד ביתו מורם מגדל גבוה, ברור שהמבנה הגבוה אם הוא ממוקם מדרום, ממערב או ממזרח למבנה הקיים יחסום לו את השמש לפחות לשעתיים ובייחוד בתקופת החורף. זו פגיעה באייכות חיים.
 | 21.02.10
3.
מעניין, על SEA-ONE לא אמרו כלום, ע"פ שהוא עושה צל על כל כרם התימנים
צריך להרוס את כל המבנים הגבוהים שנמצאים ליד הים. זה אומר את כל המלונות, ואת על הבתים של העשירים, ממש חוצפה. העשירים יגורו ליד הים, ויעשו צל על העניים?? לא מתקבל על הדעת. מה גם שזה יוצר חנק בכל העיר, כי הבניינים יוצרים חסימה של האויר. להרוס עוד היום. תבינו מי זה חולדאי, שדואג לעשירים
 | 21.02.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת