אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המערכות הסולאריות יממנו את ההגנה מרעידות אדמה?

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
10 לבעל הגג עם זכויות הבניה זכות למכור ליזם לביצוע תמא 38
במקרים שלפי תקנון הבית המשותף כל זכויות הבניה שייכות לבעל הגג וגם הגג בבעלותו הוא יכול למכור את הגג והזכויות ליזם שיעשה תמא 38 גם בלי אישור 2/3 מהדיירים כי אישור של הדיירים נדרש לקבלת זכויות בניה על הגג, והזכויות במקרים האלה שייכים רק לאדם אחד שיכול להרוויח הרבה מאוד כסף אם ימכור גג וזכויות ליזם (לפחות 3 מיליון שקל לגג עם זכויות בצפון תל אביב). כך שבבתים כאלה בעל הגג עם הזכויות יכול לבנות על 3/4 גג מכח תב"ע או לעשות תמ"א 38 וכך בכל מקרה יבנו עוד קומה או פנטהאוז בקומת הגג ויהיה קצת אי נוחות לשכנים והם יוכלו רק להתנגד-מה שכמעט תמיד מעכב את הבניה אבל הכלבים נובחים והשיירה עוברת כי תמיד הועדה המקומית מאשרת את הבניה. השכנים יכולים להרוויח מעלית ושיפוץ בחינם במצב שבעל הגג עם זכויות בניה מלאות עליו יחליט למכור את הגג והזכויות ליזם (וזה קורה כבר בעשרות דירות בצפון תל אביב או במרכז רמת גן).
יוסי | 08.03.10
10.
זכויות בניה
ברוב הערים לדיירי הקומות העליונית יש זכויות לבניית חדר על הגג. הזכויות בלעדיות לדירות העליונות, גם אם הגג הוא רכוש משותף. לדיירים כאלה פשוט הזוי להסכים הן לבניית תוספת קומות ליזם, והן למכירת הגג ליזמים הסולאריים. תנמא 38 היא כישלון מוחלט מאחר והיא דנה את בעלי הדירות לחיי גיהינום בתקופת הבנייה הארוכה, לאובדן הכנסות מדירות מושכרות, ולאי ודאאות לגבי התוצר המוגמר.
ארמגדון | 08.03.10
8.
אכפת לכם לעשות תחקיר יותר מעמיק בנושא?
קחו כמה יישובים, קחו בית טיפוסי שצריך בדחיפות את תמ"א 38- ותבדקו: 1. כמה עולה החיזוק של המבנה בכל מקרה (בנייה נוספת לעומת פאנלים סולאריים) 2. כמה עולה הבנייה עצמה (של דירות נוספות לעומת פאנלים סולאריים) 3. מה הם הרווחים (מדירות לעומת פאנלים סולאריים, במקרה של הפאנלים- כולל תחזוקה) ותביאו גם תמונות של המבנים- לא חוכמה להביא נתונים על מבנה עם גג של 10,000 מ"ר ואז לטעון שפאנלים סולאריים משתלמים יותר...
אבי | 07.03.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת