אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אל"מ במיל' תובע את חברת הדואר: "גויסתי רק כדי להבטיח זכייה במכרז"

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
אין לי ספק שיזכה, השאלה רק בכמה...
ביהמ"ש יחייב את הדואר לשלם פיצויים לאל"מ, רק השאלה היא כמה. אחרת, בעתיד חברות שיגישו הצעות למכרזים של משהב"ט לא יקיימו את מה שהתחייבו במענה ותהיה להם לגיטימציה ע"ב התקדים של הדואר שהתחייבו ולא קיימו. אגב, זה מעורר אצלי גם ספקות לגבי דברים אחרים שהדואר לא יעשה כפי שהתחייב במענה. אני חושב שעל כל החברות האחרות שניגשו למכרז המנופח הזה לקום מול משהב"ט ולדרוש בירור מיידי.
בעל דעה | 23.04.10
20.
כל המכרזים בשירות המדינה בנויים על מצגי שוא
זה לא המכרז הראשון וגם לא האחרון שבו מציגים מצג שוא כדי לזכות. רוב המכרזים של גופים ציבוריים, בהנחה שהם לא "מכורים מראש" (ורובם ממילא מכורים) בנויים על מצג שווא של החברות המתמודדות במכרז. כולם יודעים את זה אבל לא עושים עם זה דבר. ועדות המכרזים יושבות כאילו ברצינות ונותנות ניקוד שיוכל לעמוד במבחן המשפטי, אבל המציאות של אחרי המכרז לא דומה בכלל למה שהוצג במכרז. כך היה עם שידורי הטלויזיה, הרדיו האזורי ועוד הרבה מכרזים. הכל בכאילו במדינת הכאילו.
משה | 22.04.10
17.
מה שעומד כאן על הפרק הוא על איזה בסיס שכרו את שרותיו
הנושא העומד על הפרק הואו האם שכרו את שרותיו על מנת להשתמש בכישוריו ונסיונו ועל כן הציעו לו ג'וב אמיתי בחברה. ואין לכך שום קשר לעובדה שאין התחייבות בכתב. בחייכם אנשים, תפסיקו להעמיד כל דבר תחת פנס משפטי. בגלל זה הטייקונים ובעלי הממון דופקים אותנו (האנשים הקטנים) ומתחמקים מעונש. לא אחת אנשים עומדים במצבים בהם ניתנת להם הבטחה לא חתומה והם מסכימים, ואח"כ הצד השני מתכחש ואומר להגנתו: אין שום מסמך מחייב. אני בטוח שכול אחד מכם יחוש מרומה ונבגד, אם יקלע למצב בו בלית ברירה יהיה עליו לסמוך על מילה של מעסיק ואח"כ יגלה כי מתכחשים לו. הבטחה בין עובד למעסיק דינה כהסכם חתום. ועל כן על בית המשפט לבדוק על איזה בסיס הועסק אלוף המשנה ומה הובטח לו במעמד זה.
מישו | 22.04.10
16.
הסכם לא חייב להיות בכתב
גם אם לא הבטיחו לו את התפקיד באופן אישי, עצם העובדה שהחתימו אותו על חוזה ופיטרו אותו מיד לאחר הזכייה בהסכם יש בה כדי לזכות אותו בפיצויים מכמה סיבות: א. פגיעה במוניטין שלו. ב. פגיעה ברגשותיו, ואולי הפעם - כשמדובר בבכיר - יקבע תקדים בנושא. ב. חתימה על הסכם בחוסר תום לב - ההסכם מחייב את רשות הדואר, ועליהם לוודא מראש שהם מסוגלים לקיים אותו גם אם ועד העובדים מתנגד. ג. אתם לא יודעים מה קרה בחיים הפרטיים שלו, אבל יכול להיות שהוא ויתר על תפקיד אחר אמיתי אותו הפסיד כדי לקבל את התפקיד הפיקטיבי ברשות הדואר.
יובל | 22.04.10
7.
לא נחתם ביניהם שום הסכם- לכן הוא לא אמור לקבל שקל.
הגוף היחיד שיכול לתבוע את חברת הדואר הוא פיקוד העורף, כי היא הציגה לו את האל"מ במילואים כאילו הוא יהיה בכיר בחברה בזמן חלוקת הערכות וכך העלתה את הסיכויים שלה לזכות במכרז כשבפעל הוא פוטר מיד אחרי הזכייה במכרז ללא שום סיבה נראית לעין- כלומר זה היה מיצג שווא בלבד. לאל"מ שפוטר אין מה לקבל כי הוא לא חתם על חברת הדואר על שום דבר, למשרד הביטחון יש על מה לתבוע.
מישהו | 22.04.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת