אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

נשיאת בימ"ש השלום מרכז: השופטים כיום צריכים לתרגל מיומנויות של ניהול גן ילדים

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
יש להגביל משך כהונה לשופטים - כמו בכל תפקיד אחר זה רצוי
ונכון - יהיו שופטים 5 או עשר שנים - ויחזרו לביות כאחד האדם - אז לא ישכחו מנין באו ולאן הם הולכים. כך. כך גם עם ראשי ערים - שתהיה מגבלת כהונה בזמן - וכולם יתנהגו כמו בני אדם נורמליים ולא ישתכרו מהכוח והכיבודים. ככה גם לא יהיו שופטים סנילים חלילה.
משפטנית | 24.04.10
11.
שופטים אמורים לפטור סכסוכים ומחלוקות ולא לחנך, חינוך צריך להיעשות בדרך אחרת
א. שופטים אמורים לתת שירות לאזרח והוא: לפסוק משפט בצדק בכפוף למה שאומר החוק. ב. לא ניתן לחנך אזרחים באמצעות משפט, זאת יש לעשות בדרכים אחרות ולהתחיל מלמעלה ממנהיגנו שלוקחים שוחד ועושקים את העם, בעוד רוב העם נאבק לשרוד כלכלית. ג. שופטים לא אמורים לכתוב פסקי דין ארוכים, לא פרוזה ולא שירה, אלא להסביר ולנמק כיצד הכריעו וכיצד הגיעו למסקנה אליה הגיעו. ולזכור, שכולנו אנשים בשר ודם ומתחת לעור הכהה או הלבן שלנו יש לכולנו חוטי עורקים, וריים ונימי דם וכן 80% נוזלי פלזמה ודם שממלאים אותנו, כלומר כולנו קשקעס אחד גדול, אז מספיק עם הפוזות.
עו"ד | 22.04.10
8.
להזכירכם - השופטים היו בעברם עו"ד. הם המציאו את השיטה והיו שותפים לה.
בשיטה הנוכחית, שקר ומרמה ככל שרבים ועצומים הם-כך מצליחים הם יותר בהיכל הקודש. אמנם, בהתייחס לשופטים, מה שרואים מכאן לא רואים משם, אך יש לזכור כי בעברם, השופטים היו ושימשו עורכי דין. הם שותפים לשיטה, ואולי בין ממציאיה, ואולי, הצליחו לצלוח אותה בהצלחה כה רבה, עד כי נמצא צידוק למנותם לשופטי ישראל. הגיע הזמן כי לא ילינו כי אם על עצמם בלבד. ואולי ראוי היה יותר כי יתנו את הדעת כי המשפט נועד לתת מענה לציבור רחב של מתדיינים ולא לשמש במת כבוד ותפארתם של שופטי ישראל ועורכי דינה.
העורב אצל הזרזיר | 22.04.10
7.
שיבואו השופטים אל העם
הם מנותקים מהמציאות בארץ? שילכו לעשות קניות בשוק ,שיגיעו באוטובס לעבודה וירגישו את הלך הרוחות אצל אנשים,אני לא חושב ששופט גר בשכונה רגילה כדי לראות את העם,כבר אסור להגיד להם הערות כי זה יכול לפגוע בכבוד השופט,בחדרי הדיונים הם המלכים ושלא תגידו לא ידענו
ימי | 22.04.10
6.
ושופטת עם ציורים על הצפרניים
רק מראה את הרמה של השופטים ושל האדון המכובד שמלין על עניבות פרומות. העורכי דין לא חשובים, השופטים לא חשובים. רק המתדיינים חשובים כי בשבילם נוצרה המערכת! הזלזול התהומי של השופטים במתדיינים, ובמיוחד במתדיינים ישרים!!! הוא שהורס את המערכת ואת אמון הציבור. אל תסיט את הדיון. זאת הבעיה1
א-פרופו כפתורים ועניבות | 22.04.10
4.
הבעיה היא לא עורכי הדין וגם לא השופטים
אלא חד משמעית - החינוך. רמת החינוך במדינה שלנו הגיעה לרמה כל כך מזוויעה, שאפילו עורך דין, שלמד כמה שנים טובות והשקיע ממרצו ומזמנו כדי להגיע למעמד כלשהו, לא מהסס יותר מדי לפני שפותח בזילות שכזה של בית המשפט. בחינוך, אגב, כמובן שמדובר הן על החינוך מבית והן על החינוך שאמור להיות מותנה על ידי מערכת החינוך - בתי הספר והאוניברסיטאות והמכללות. השורה התחתונה היא: א. לא עורכי הדין, לא הלקוחות ואפילו השופטים אינם קדושים. על כל אחד לבחון את עצמו ולראות כיצד הוא נותן את המיטב. ב. זה עשוי להישמע קצת מתחסד ואולי גם נאיבי, אבל חינוך טוב הוא חלק מרכזי מהתשובה לרוב הבעיות שמתעוררות בשנים האחרונות בחברה בכלל ובחברה הישראלית בפרט.
הכפוי | 22.04.10
3.
איומים
הבעיה העיקרית זה איומים על שופטים. כתוצאה מכך העונשים מגוחכים. העונש הוא ניגזרת של האיומים. לא תמיד. לא כולם. אבל אין אימון. צריך לחייב כל שופט שמאוים לפסול את עצמו. לגלות את דבר האיום. ואם למרות שאוים ימשיך לשפוט, לגזור על השופט עונש מאסר חובה מינימלי ל 5 שנים. השפיטה הפלילית ( ומתחיל לזלוג גם לאזרחית ) זה בלוף אחד גדול. המלך עירום. אם הכנס לא ידון ויקבע נורמות בעניין זה, אז חבל על הזמן.
אורי גנור | 22.04.10
2.
שופטים ועורכי דין ומה עם היכולת לשפוט צדק
רק שיטת משפט בה השופט ינהל את המשפט והמושבעים יחליטו תביא ליכולת לעשות צדק, השיטה כיום לא עדיפה על שיטת מושבעים. טוענים שמושבעים טועים וכולי, אבל העיקרון הוא, שהפגמים הרבים שיש בשיטה כיום לא יהיו בשיטת המושבעים, ובכל מקרה זו השיטה הטובה ביותר. מה אני צריך להסיק מהיחסים בין עורכי דין לשופטים ולאחרים, זה יעלם בשיטת המושבעים.
משה | 22.04.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת