אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי ל"כלכליסט": קוטל החיידקים מרחובות בדרך לקוקה-קולה

32 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
קוקה קולה מתעסקת גם במכירת מיצי פירות(=טרופיקנה)!....ואם יש חומר מהפכני שמשמר
טוב יותר מיצים,חלב ומזון...אז זה נפלא. פעם לא ידעו את סוד המלחמת הבשר, מה שהביא לצפדינה קטלנית אצל אנשי ים. בהמשך, גילו את יתרון ההקפאה...והמציאו את המקרר. ולא נדבר, על בישול וצליית בשר באש....ככה זה, לומדים ומתפתחים עם השנים. נקווה כמובן שזה לא "עורבא פרח", כדי להריץ מניה.... והכי בריא, זה כמובן "פרי טרי" שנקטף ישר מהעץ...אותו עץ שלא רוסס, וגודל במים נקיים ואדמה בריאה. אבל למי יש????
פרי טרי בריא | 25.04.10
28.
דרינה - מזה שנים שטמפרטורת הפסטור שיצרני החלב עושים בה שימוש גבוה מזו שהמצאתי לפני שנים.
הם מבצעים "היפר-פסטור" שמעקר ומסרס את החלב (במיוחד חלב עמיד) ומותיר אותו ללא ערך תזונתי; וכל זאת מדוע? על מנת להעניק לו חיי מדף ארוכים יותר. על מנת לפצות, הם מכניסים לתוכו תוספים. ואני שואל, מי רוצה לשתות חלב עם חיי מדף של חודש ומעלה? בכלל, מה הטעם בשתיית חלב באופן סדיר ועוד של יונק אחר?
לואי פסטר | 25.04.10
21.
את המחיר נשלם בעוד 20 שנה
אז יגלו החומרים מסרטנים ופוגעים בגוף האדם. בכלל כול תעשיית הביוטק בעולם המודרני רצה מהר מדי. בשוק תחרותי שבו הזמן הוא גורם מכריע. מתקבלו לא מעט החלטות המבוססות של שיקולים עסקיים גרידא ולא בהכרח בריאותיים. פחות חומרים כימיים באוכל.... יותר בריאות. ושלא יעבדו עליכם
ירון-אשדוד | 25.04.10
19.
too good to be true
אולי מהיבט כלכלי הכל נראה טוב ויפה, אבל מהיבט כימי, טכנולוגי ובריאותי יש לי כמה שאלות: 1. איזה מין חיידקים מתפתחים בקוקה קולה בסביבה חומצית? 2. את הבקבוק סוגרים בתנאים אספטיים, החיידקים יכולים להכנס רק כאשר צרכן פותח את הבקבוק. אחרי פתיחת הבקבוק עם קוקה קולה, המשקה נשתה בד"כ מאוד מהר לפני שמספיק להתפתח שם משהו. אם לא שותים מהר, אז הגזים יוצאים וקולה נעשית פשוט מגעילה וממש לא נעימה לשתיה. 3. חודשיים וחצי ניסוי לחומר שבא במגע עם מזון..... חברים, זה לא רציני. לא מאמינה שרשות המזון במשרד הבריאות תעביר דבר כזה. קצת רקע בעניין החלב: בתהליך ייצור החלב מבצעים פיסטור, כלומר חימום של החלב ל- 72 מע"צ. בתנאים כאלה חיידקים עדיין נשארים. זה בניגוד לחלב עמיד שעובר סטריליזציה בקיטור ואחריו החלב יוצא סטרילי ולכן הוא עמיד לאורך זמן. מה שעושה אדון מהכתבה, הוא הורג את החיידקים בחלב ונותן לשתות את הפגרים של החיידקים. החלב לא מקולקל, אבל גופות החיידקים עדיין נמצאים בו. מישהו בדק מה נוצר שם עוד? את מישהו זה מעניין? לא נראה לי.
דרינה | 25.04.10
17.
מבין כל היצרניות - דווקא קוקה קולה...?
הרי המשקאות של קוקה קולה נהיים מגעילים הרבה לפני שהם מתקלקלים - עקב בריחת הגזים החוצה, לפני חדירת/גדילת החידקים בבקבוק. כלומר, עבור המשקאות המוגזים (כלומר, כמעט כל המשקאות בבעלות קוקה קולה העולמית) - הפיתרון הזה לא עוזר יותר מדי...
סטארט-דאון | 25.04.10
6.
3 טועה - הסבר בפנים
זה נכון שקוקה-קולה מעדיפה זמן תפוגה קצר. זה גם נכון שלכאורה אין לה אינטרס להשתמש בפטנט... לכאורה .... מה שקוקה-קולה עשוייה לעשות זה להשתמש בפטנט אבל לא להאריך את תאריך התפוגה. מה שהיא תקבל זה : א. יחסי ציבור ב. סיכוי נמוך בהרבה להתקלקלות של המוצר במהלך התקופה שהוא מותר לשיווק = ירידה בכמות התביעות נגדה ושוב, שיפור תדמיתה בגלל העדר תביעות. לגבי בסיס התיאוריה שלך, אני לא משוכני שהיא נכונה, קוקה קולה הוא מוצר כלכך נצרך, עד שאני לא חושב שכמות הבקבוקים שנזרקים כתוצאה מפקיעת תוקף הוא כזה גדול... אדרבה, אם נזרקים בקבוקים , השיטה החדשה תגרום לזה לקרות אף יותר. כשתאריך התפוגה כלכך רחוק, אנשים ישימו ארגזים במחסנים , מזווה וכו' ופשוט ישכחו מהם. כשיגיעו אליהם אחרי זמן מאוד ארוך, הם כבר לא יהיו בתוקף. אפשר לסובב את זה לכל כיוון שרוצים - רק מחקר מאוד מעמיק יכול לחזות באמת מה תהיה ההשפעה על המותג.
ש.ש | 25.04.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת