אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קיצצנו, הרווחנו, שכחנו - כך חוגגות החברות על חשבון העובדים

55 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

54.
לכל עובדי ההייטק שמרגישים שלא קיבלו את התנאים בחזרה
אם אתם טובים - שתדעו שהמצב בשוק מתחמם עכשיו ויש לא מעט עבודות. אל תתנו למעסיקים לרמוס אותכם ולהגיד "היה משבר". האם ההנהלות הבכירות שלכם קיצצו דרסטית (ולא רק 5 או 10 אחוז) בשכר המליונים שלהם ? סביר להניח שלא. ולכן קומו ועשו מעשה, איזרו אומץ, והתחילו לחפש עבודה בדיסקרטיות. אם אתם טובים - אתם תופתעו מאוד לטובה מבחינת התנאים שמחכים בחוץ
מושון | 30.04.10
53.
תפסיקו לבכות כל הצעירים
מנהלים ומנכל"ים מקבלים את הבונוס כי יש להם יותר אחריות לנהל את העסק שלצעיר בכלל אין את הניסיון. צעיר שבוכה על כך שהורידו לו 20% במשכורת במשבר האחרון, יכול ללכת. ה"זקנים" בני 40 ומעלה שפוטרו יכולים להגיד לך אין יותר חכם מבעל ניסיון. תחסוך את כספך כמה שיותר כאשר המשכורת שלך בשמיים כי כאשר יגיע השנים הרעות תצטרך לחיות מהיד לפה. אני גם מאחל לכל המנהלים והמנכל"ים שבאמת גם יהיו בחוץ ויתנו פתח לצעיר מהם אבל להם אני לא דואג כי לקבל 1 מיליון ש"ח בונוס יכול לסדר אותך יופי לשנים הבאות.
אחד שעשה הסבה | 30.04.10
52.
32.. ההצעה שלך מצויינת, רק ש:
כשיש קיצוץ זה קורה בדרך כלל כשהשוק חלש. כשהשוק חלש אתה לא נמצא במעמד מיקוח שיאפשר לך תנאים שנוחים לך לקיצוץ. לא בדיוק מתייעצים איתך על התנאים. או שאתה מקבל את זה או שאתה מתפטר (בדין מפוטר) בדרך כלל תאלץ להסכים כי זאת אינה תקופה מתאימה לחיפושי עבודה.
יוסי | 28.04.10
50.
32.. ההצעה שלך מצויינת, רק ש:
כשיש קיצוץ זה קורה בדרך כלל כשהשוק חלש. כשהשוק חלש אתה לא נמצא במעמד מיקוח שיאפשר לך תנאים שנוחים לך לקיצוץ. לא בדיוק מתייעצים איתך על התנאים. או שאתה מקבל את זה או שאתה מתפטר (בדין מפוטר) בדרך כלל תאלץ להסכים כי זאת אינה תקופה מתאימה לחיפושי עבודה.
יוסי | 28.04.10
45.
אולי בהצעה להגבלת שכר הבכירים יש להוסיף
שמנהל לא יוכל לקבל תוספת שכר או לעדכנה,לפני שאחרון העובדים הכפופים לו, קיבל תוספת זהה,לא בצורת שכר,לא בצורת בונוס ולא בכל צורה. כך למשל מנהלי חטיבות היועצים בחברות השונות לא יוכלו לקבל העלאת שכר ו/או בונוסים ובה בשעה לעשוק את העובדים,כפי שזה נעשה במטריקס,בטלדור,ב-ONE1 ,בתבונה ובעוד חברות שונות ומשונות שהערך המשותף למנכליהן הוא אחד - החזיריות.
דני | 27.04.10
44.
ומה עם עובדי השירות הציבורי ?
בתאריך 16.6.2009 נחתם הסכם קיבוצי בין המדינה ומעסיקים נוספים בשירות הציבורי לבין הסתדרות העובדים הכללית לתשלום חלקי של דמי הבראה לעובדים בשירות הציבורי בשנים 2009-2010. מטרת ההסכם שעוגן בחוק שעבר קריאה שניה ושלישית באותו היום, הייתה להביא להשתתפות כלל עובדי השירות הציבורי בצעדים להתמודדות עם השלכות המשבר הכלכלי ע"י הפחתת תשלום דמי ההבראה לשנים 2009-10. אם תחזית הצמיחה הכלכלית של ישראל 3.5% וכלכלת ישראל יציבה, מדוע העובדים בשירות הציבורי צריכים להמשיך ולשלם ?, האם הציבור צריך לשלם את ההפסדים של הבנקים ? היקום מישהו ויעשה דבר ?
יוסי | 27.04.10
40.
הצעת חוק: במקרה של קיצוצים בשכר העובדים :
במידה ומבצעים קיצוצים בשכר העובדים למען יעול או בגין מיתון לא יקרה מצב שלמישהו מהעובדים כולל הבכירים יהיה שכר גבוה יותר ביחס לשנה שעברה. אם יש הפחתה בשכר אז שכולם יסבלו לא רק הזוטרים. אפשר גם שההפחתה תיהיה שווה בין כל העובדים.
שי | 27.04.10
39.
אני אגלה לכם סוד שמור מארץ הסודות השמורים
לא תאמינו כמה זה מטומטם לא היה משבר כלכלי אם לא היו אומרים שיש לא הייתם יודעים מרגישים וכלום מישהו הרגיש הבדלים בין לפני כאשר ואחרי כלום נכון? אז אמרו אני מהמר שמחר יבחרו תאריך למשל..... יוני ... ויכריזו למשלל................. ישי עוד משבר אם כי יותר חלש מהקודם.. נגיד .. ב 20 אחוז... והופ - הנה עוד עבודה בעיניים וכולם אוכלים את זה טוב טוב והם מפטרים עוד עובדים ומייעלים לעצמם עוד קומבינה התגובה מוגשת לכם באהבה com.בינה.קומ
 | 27.04.10
38.
האם אין תקדים משפטי שיכול לחייב את החברות להחזיר את הקיצוץ?
יש פה פגיעה ממשית בזכויות העובד. אנחנו העובדים נרתמים להציל את החברה ומוכנים לקיציוצים כואבים החברה מרוויחה יותר משנה קודמת.ולא מחזירה את התנאים למצב הקודם? חייב להיות לזה פתרון משפטי. מי מרים את הכפפה? אולי תביעה ייצוגית?
נ | 27.04.10
36.
תגובה ל24
צודקת בכל מילה, לגבי השאלה שלך למה אנחנו לא יוצאים להפגין - ובכן התשובה די ברורה, רובנו עובדים כל היום ושחוזרים הבייתה רוצים רק קצת שקט...במקרה הטוב עובדים בין 9-10 שעות ביום , אז למי יהיה כוח להפגין??? שימו לב שבדכ' מי שמפגין ועושה בלאגן זה מי שלא יוצא לעבוד...
שנטי בנטי | 27.04.10
32.
עובדים תלמדו לקח ותדרשו הכל בכתב בעיקר אם אתם בחוזה אישי..
לפני שאתם מסכימים לכל קיצוץ בשכר או בהטבות תדרשו פירוט מסודר בכתב של התמורה; למשל התחיבות לא לפטר תקופה מסוימת או לדרוש אופציות במקום הקיצוץ כדי שכאשר החברה תרויח גם אתם תרויחו, אם מובר בחברה ציבורית, או התחיבות להחזיר רטרואקטיבית את הקיצוצים כאשר החברה תגיע לרמת רוחיות או מכירות או לאחר עבור תקופה מסוימת. להסכים לקיצוץ "על החלק" בלי התחיבות מקבילה של המעביד זו טיפשות. תלמדו לפעם הבאה.
michael | 27.04.10
25.
פחח.. שקוף..
אותו דבר בדיוק היה גם ב - 2001 כשה"בועה" התפוצצה. הודיעו לנו שמורידים 10 אחוז לכמה חודשים. כולם קיבלו את זה בהבנה. אחרי שנתיים כששאלנו מה קורה, הבהירו לנו שלא מעלים חזרה בנתיים ובאותה נשימה גם גילו שמי שלא ביקש להתפטר תוך 3 חודשים על רקע הרעת תנאי עבודה - אבוד לו... יכול רק להתפטר - ואין פיצויים. (שזה הרבה מאוד כסף למי שעבד הרבה שנים) תכלס הם לא החזירו מעולם למצב שהיה קודם. ואני באופן אישי עבדתי שם עד 2008 נראה לכם שהם הרוויחו מזה?? הם פשוט שילמו 90 אחוז מהמשכורת הישנה, וקיבלו תפוקה של 50 אחוז, כי אנחנו לא טיפשים ולא פראיירים.. את מה שגנבו לי השלמתי בעבודות פרטיות מהבית, ונחתי אצלם בשעות העבודה, בתקווה שמתי שהוא יפטרו אותי הם, וכך אקבל את פיצויי הפיטורים , מה שקרה בסוף אבל לקח עוד 6 שנים :) הם פשוט קיבלו שביתה איטלקית לא מאורגנת.. מידה כנגד מידה. מעסיקים - ממליץ לכם ללמוד מהמקרה הזה. עובדים מבואסים שמרגישים שרימו אותם - זה לא טוב לכם.
יוסי | 27.04.10
24.
ישראל = שוק עבדים!!
לא רק שהמשכורות כאן נמוכות משמעותית מהעולם, אלא שכמות השעות שהעובד הישראלי משקיע במקום עבודותו הן בלתי נתפסות. איך יכול להיות שדרך קבע אני נאלץ לעבוד 10-11 ביום ולקבל משכורת עלובה שרק הולכת ונעלמת. ככה זה שיש בארץ 20 משפחות שחולשות על כל התעשייה. המשפחות הללו מכתיבות לכל המשק את עלויות השכר, עלויות המחירים לצרכן בחנויות וכו'. מה שוקרה כאן זה השכל מתייקר דרך קבע בעוד המשכורות שלנו רק הולכות ונשחקות ע"מ לתת עוד בונוס ועוד תמריץ לכלל הבכירים כאן (עלק) שגם ככה מרוויחים 200 אלף ש"ח בחודש. ככה מרוויחים פעמיים. אנחנו כזה עם דפוק, שחי במדינת עולם שלישית בהנגה רקובה מהייסוד (לא פלא שנתניהו דחה את הדיון בקיצוץ שכר הבכירים, חלילה שהוא יירק לבאר ממנה הוא שותה. למה מה קרה שהוא יידאג לאזרחי המדינה?) גועל נפש!! איך אנחנו לא יוצאים לשרוף צמיגים ברחובות? איך????
שי | 27.04.10
23.
נס טכנולוגיות
1.קיצצו בחופשה. 2.קיצצו בשכר. 3.קיצצו באש"ל. לקחו מכל העובדים - למרות הרבעון הכי מוצלח שהיה לחברה. 4.ולפני שהיתה אופוריית התאוששות מהמשבר בזמן המשבר עצמו שכי היו"ר דאג לעצמו לתוספת 50%. עכשיו שחלק מהחברות מחזירות את המצב לקדמותו (לא רטרואקטיבית חס וחלילה שהעובד יקבל את מה שמגיע לו בחוזה) היא מתעקשת לא להחזיר.
n | 27.04.10
22.
מרבית העובדים שעליהם אתם כותבים יודעים לדאוג לעצמם
אולי בשלב הבא תציעו להקים ועדי עובדים כמו שהציעה "הגאונה" שלי יחימוביץ שכל התערבות שלה בשכר של עובדים מיומנים דוגמת עובדי ההי-טק רק מחמירה את מצבם? רוב העובדים שאתם כותבים עליהם, דוגמת עובדי ההי-טק ועובדי הפיננסים, הם עובדים חזקים שיודעים לדאוג לעצמם. אם הם יהיו לא מרוצים מהמעסיק שלהם הם יעברו למעסיק אחר והמעסיקים יצטרכו לשפר את התנאים - כך עובד שוק חופשי וטוב שכך. הביקורת שמועברת בכתבה הזו מתאימה יותר לשנות השבעים הסוציאליסטיות - אין לזה מקום היום. בתור עובדת מיומנת אני מעדיפה שהעיתונות וחברי הכנסת "ידאגו" לי כמה שפחות, משום שכל התערבות שלהם מייצרת רעש מיותר ורק מחמירה את המצב.
מספיק עם הקשקוש הזה | 27.04.10
19.
די לחזירות, להגביל מיד את שכר הבכירים !!
החברות מפסידות,ראו מקרה אפריקה -ישראל ולבייב ! אך שכר המנכ"לים מגיע למיליונים. בהסדרי-נושים הם עורכים "תספורת" אך למנכ"לים ולבעלי השליטה מוסיפים שכר ובונוסים. על ביצועים כושלים. שטייניץ דואג להקין ועדה שתמסמס אך הנושא ומתרץ זאת בחשש שמשקיעים יברחו ! לאן יברחו ? איפה ימצאו עוד מדינת-חלם כמונו ? רק כאן אפשר לשדוד את הקופות הציבוריות ולחגוג. על הממשלה והכנסת להגביל מיד את שכר הבכירים. ומי מהם שלא יסכים שילך לחפש לעצמו עבודה בחו"ל. נראה אותם !!
צוא | 27.04.10
14.
המעסיק שלי קיצץ בתנאים הנלווים, ולא החזיר כלום.
כאשר המצב הכלכלי היה קשה, אז חוץ מפיטורי עובדים גם הודיעו על ביטול העלאות השכר, כעשרה תאריכים בהם כולם חייבים לקחת ימי חופש, הודיעו על ביטול המתנה לפסח, ביטלו את ה happy hour, וכך הלאה. כשהמצב השתפר (קרי: ההחברה סוגרת עסקאות מהגדולות בהיסטוריה שלה וחזרו לשכור מהנדסי תכנה), מובן שלא מדברים על העלאות שכר, ימי החופש המנדטוריים הושארו על כנם, לא הוענקה מתנה לפסח, לא החזירו את ה happy hour, וכך הלאה. התוצאה: אנשים הבינו שהחברה רק מחפשת תירוצים לקצץ להם בתנאי ההעסקה, והתחילו לחפש עבודות חדשות. כמה כבר הספיקו לעזוב, רק כדי שיחליפו אותם באנשים שעוד לא הבינו את החברה מתייחסת לעובדים שלה.
יובל | 27.04.10
11.
מרבית העובדים שעליהם אתם כותבים יודעים לדאוג לעצמם
אולי בשלב הבא תציעו להקים ועדי עובדים כמו שהציעה "הגאונה" שלי יחימוביץ שכל התערבות שלה בשכר של עובדים מיומנים דוגמת עובדי ההי-טק רק מחמירה את מצבם? רוב העובדים שאתם כותבים עליהם, דוגמת עובדי ההי-טק ועובדי הפיננסים, הם עובדים חזקים שיודעים לדאוג לעצמם. אם הם יהיו לא מרוצים מהמעסיק שלהם הם יעברו למעסיק אחר והמעסיקים יצטרכו לשפר את התנאים - כך עובד שוק חופשי וטוב שכך. הביקורת שמועברת בכתבה הזו מתאימה יותר לשנות השבעים הסוציאליסטיות - אין לזה מקום היום. בתור עובדת מיומנת אני מעדיפה שהעיתונות וחברי הכנסת "ידאגו" לי כמה שפחות, משום שכל התערבות שלהם מייצרת רעש מיותר ורק מחמירה את המצב.
מספיק עם הקשקוש הזה | 27.04.10
7.
אחרי זה הם בוכים
עובדי ההי טק אינם נאמנים למקום העבודה. כשמקומות העבודה אינם נאמנים לעובדים, העובדים לא יהיו נאמנים בחזרה. כשחברה מקצצת משכורות בזמנים קשים ולא מעלה אותן חזרה כשהמצב משתפר ועוד מחלקת בונוסים למנהלים, העובדים מתיחסים אל מקום העבודה כמו אל משאבת כסף. כשהיא מתחילה לקרטע, קונים חדשה.
י. | 27.04.10
3.
אלפי ארעיים בתע"א לא מוגנים ע"י הוועד ההסתדרותי
בתקשורת פורסם כי בתעשיה האוירית, בה מכהן עדיין ח"כ חיים כץ מהליכוד כמזכיר ארגון העובדים, ובמקביל הוא יו"ר ועדת העבודה והרווחה של הכנסת, מצויים אלפי עובדים ארעיים בחוזה אישי משך שנים רבות, שההסכם הקיבוצי אינו חל עליהם, שניתן לפטר אותם בקלות, והם גם אינם יכולים לבחור ולהיבחר לועד העובדים. מאידך הם משלמים "מס ועד" ו"מס אירגון" להסתדרות העובדים הכללית. העיוות הזה מעוגן בתקנון הבחירות למועצת עובדי התע"א אותו אישרה ההסתדרות הכללית בראשות היו"ר עופר עיני. זוהי צביעות גדולה מצד יו"ר ההסתדרות עופר עיני ומצד ח"כ חיים כץ, המתיימרים שניהם להגן על ציבור העובדים בארץ.
צביעות ההסתדרות | 27.04.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת