אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מה יש בפנים: מיונז אמיתי מביצים מפוסטרות של תלמה

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
מיונז טבעי נשמר הרבה יותר מ48 שעות !!! מתכון למיונז טבעי!
נשמר אצלי גם שלושה חודשים מרכיבים: שתי ביצים אורגניות שמן קנולה רגיל-כמות- 3/4 שמן קנולה כבישה קרה(שופרסל) כמות- 1/4 חרדל דיז'ואן איכותי- כף 1 סוכר חום אורגני- 3 כפיות מלח ים-2 כפית מלאה חומץ תפוחים- כף (מתפקד כחומר משמר) חצי לימון אורגני (כנ"ל) ניתן גם להוסיף קורנפלור(עמילן תירס) כף אחת שמים את הביצים במג'ימיקס מתחילים לערבב ולהזליף לאט לאט את השמן עד שמתקרש. ואז מוסיפים את כל שאר החומרים עד שמקבל מרקם אחיד.
גיל.ל | 23.05.10
33.
טעויות בכתבה
למשפט "שמן סויה אמנם בריא יותר משומנים מהחי או משומן טרנס, אבל יחסית לשמן קנולה או שמן זית הוא מכיל הרבה שומן רווי, ולכן למי שסובל מכולסטרול גבוה עדיף להימנע ממנו" יש מספר טעויות. 1) שמן סויה הוא אחד מהשמנים הכי לא בריאים שיש בגלל תהליך הזיכוך הכימי שלו שמבוצע בלחץ גבוה, טמפרטורה גבוהה ועם ממיסים כימיים מתזקיקי נפט. השמן גם עובר הלבנה והוצאת ריחות רעים. בקיצור - מוצר בריאות זה לא. 2) בשמן סויה השומן הוא שומן בלתי רווי והוא בהחלט לא מכיל הרבה שומן רווי. ואם כבר מדברים על זה גם אם היה בו הרבה שומן רווי - זאת לא היתה בעיה כי מחקרים אחרונים מראים שאין שום רע בשומן רווי - הוא לא מקור הבעיה כפי שחשבו בעבר. 3) בשמן סויה אין בכלל כולסטרול.
 | 07.05.10
32.
הכנת מיונז בבית-צריך להזהר, ביצים לא מבושלות
גם כשמכינים מיונז בבית מחומרים טבעיים לגמרי, משמן קנולה מצויין ויקר - טמונות סכנות לא מעטות. קודם כל ביצים לא מבושלות הן מקור לא אכזב לחיידקים. חוץ מזה יש להקפיד לא להשתמש לאחר 48 שעות, לא כולם מקפידים על זה. לאחר 48 שעות מתפתחים חיידקים ועובש בביצים המהווים חלק משמעותי מהמיונז. אז בסך הכל מכל המוצרים שבדקת נראה לי שהמוצר הזה הכי פחות גרוע!!!
תזונאית טבעונית | 03.05.10
13.
הצחקתם אותי
פעם הבאה שאתם אוכלים חרדל תלמה ומיונז תלמה (לפחות בשקיקים אם לא בג'ארות), שימו לב לכמות החומרים הכימיים שמוסיפים שם. חדי העין יבחינו בחומר יוצא דופן שחיפוש מהיר בוויקיפדיה יגלה שהוא ממש אבל ממש לא מומלץ לאכילה. אימייל לתלמה לפני שנה בנושא זה נותר ללא מענה.
 | 01.05.10
10.
לפני עשרים שנה...
עליתי לארץ מארגנטינה. בלילה הראשון או השני נתנו לי לטעום את המיונז האמיתי של תלמה. באותו רגע נכנסתי לדיכאון נוראי ולא יכולתי להאמין שקוראים לדבר הלבן וחסר טעם הזה מיונז. מזל שהימים הללו עברו ומי שמכבד את עצמו ואת גופו יש לו היום אלטרנטיבות טובות מאוד.
פרננדו | 01.05.10
8.
למה אף אחד לא מגיב? האם לא אכפת לכם מה הילדים שלכם שמים בפה?
והאם אתם ידעתם שזהו מיונז לא בריא כמו הרבה מוצרים פופלרים אחרים כגון חומוס תעשייתי וממתקים צבעוניים שעשויים מצבעי מאכל הנגזרים מן הנפט? בנוסף 90% מהאוכל של אנשים לא מודעים מגיע באריזות פלסטיק שם הזמן ובמיוחד במזג אוויר חם פולטים ביספאנול לתוך השתייה והמזון-וב רעלן שהוכח כמסרטן ופוגע בפוריות ונמצא בכל אריזת מזון שהיא העשויה מפלסטיק קשיח
אלי מן | 01.05.10
5.
לבי השומן והגוראן
אין מה לעשות מיונז זה שומן + ביצים ידוע מראש, מי שלא ידע. כדאי שיידע עכשיו לבי הגוראן, אמנם נשמע לי קצת מגעיל, אבל זה קטניה - אז תכלס אין לי בעיה עם זה החומצה הסורבית והאתילן־דיאמיד־טטרה־אצטאט או שאיך שלא קוראים לזה, עדיף להמנע אבל השאלה בכמה עוד מזונות זה קיים???????????? בכל מקרה מישרוצה יכול להכין מיונז לבד בבית נשמר עד 48 שעות בקירור
 | 01.05.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת