אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הלוחש ליינות

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
לאסף - 27
ברור שלא בדקו את כולם, אבל הכניסו לרישמה מבחר מהיינות הטובים שבארץ וחלקם יקרים (מבחינת מחיר) אפילו מאוד. לדעתי קשה עד לא ניתן לעשות בדיקה של כל היינות, בטח לא אם אין שיתוף פעולה של הייקב, אתה צריך לחשוב על כך שכדי לדרג 20 יינות (כפול מהטעימה אבל בכלל לא משקף את כלל היינות ובטח לא אם אתה גם רוצה להתחשב בשנת בציר) אתה צריך: א. המון זמן לדרוג. ב. להתחשב בכך שקשה מאוד להבדיל בין 20 טעמים שונים בפרק זמן קצר ובלי הרבה השוואות. ג. שכולם יצאו שיכורים מהטעימה (אני בקושי יצאתי על הרגליים מהטעימה הזאת ונשארתי לכמה קפה אחרי הטעימה... - אם אתה רוצה להתייחס ברצינות לטעימה ולדרוג אתה חייב להשוות יינות אחד לשני - כלומר לחזור ולטעום את הראשונים כנגד האחרונים כך שיוצא שאתה צריך לשתות די הרבה) בקיצור - כל הכבוד על שהרימו את הכפפה ועשו מבחן טעימה לא של מקצוענים. הצעות לשיפור: כפי שהציעו - טעימה לפי מדרג מחיר (למרות שבמתחת ל-50 ש"ח נראה לי בזבוז) השוואה בטעימה עיוורת של הקהל הרחב מול מומחים מהתחום - כך שנראה את ההבדל מה חושב הקהל הרחב כנגד מה חושבים המומחים. בכל מקרה אני לא רואה סיבות להתלונן על הטעימה ועל התוצאות ואגב גם ביחס של מחיר - טעם נדמה לי שקברנה סובניון של ירדן מנצח.
 | 20.05.10
26.
לראובן (22) ואלדד (24)!
ראובן: ברצוני לחזק את תגובתו של ערן מהצפון (23) ולהוסיף, שעל מנת לשמור יין בצורה נאותה, נדרש מקרר יינות או מרתף קריר ויבש השומר על טמפרטורה קבועה. נכון גם, שמעטים אם בכלל, היינות הישראלים היכולים להשתמר לשנים רבות; לפחות לרגע כתיבת שורות אלו. אסייג ואומר, שגם בתנאים אופטימלים של איכסון וסוג יין (גורף ליינות העולם....עמידות ההלבנים פחותה משמעותית), קורה שיין לא עומד במבחן הזמן; אם כי פג תוקפו ואם כי חדרו לבקבוק חומרים מזיקים. התופעה ידועה כ CORK TAINT ופוגעת ביינות טובים ויינות זולים כאחד. זו אחת הסיבות, מדוע יצרני יינות (גם נחשבים) עוברים מפקקי שעם לפקקים סינטטים ואף פקקי אלומיניום. אלדד - תודה על החיזוק והתוספת לדברי. שרק נדע יינות טובים.
6 | 20.05.10
25.
ל-22
קודם כל - כיף לך. שנית, למרות שזה נשמע מיותר לציין למי שברשותו בקבוק מגנום ממוספר, אתה חייב לשמור את היין במקרר יין על מנת שיישמר. שלישית, טעמתי את היין עליו אתה מדבר לפני מספר חודשים והוא היה מדהים ואתה בכיף יכול לשתות אותו, יחד עם זאת משאלתך עולה שאתה רוצה לשמור אותו, אני מניח שהוא יכול להישמר עוד כמה שנים, אבל השאלה הנשאלת היא למה להסתכן ? גם ככה היין בן 10 שנים, אם אתה אספן - אני מבין, אולם אם אתה חובב יין במובן של רוצה לשתות אותו - מצא לך את האירוע המתאים בשנה-שנתיים הבאות ותהנה... בכל מקרה, מה שלא תעשה אל תחשוף את היין לשינויי טמפרטורות (מקרר כבר אמרנו)
אלדד | 20.05.10
24.
הייתי בטעימה הזאת נהנתי מאוד ואני מרוצה מהתוצאה
תחילה - הרשו לי לשבח את דרך היין על האירוח ועל העובדה שבאופן כללי יש אצלם אפשרות לטעום סוגי יינות (אני מודע לכך שזה לצורך קידום מכירות אבל זה כלל לא גורע מהכיף של הצרכנים והאופציה להתרשם מיין גם מבלי לקנות בקבוק). שנית - אני רוצה לברך את הזוכה בתואר המכובד, אישית גם אני דרגתי אותו במקום הראשון. עוד לפני התחרות מאוד אהבתי את יינות ירדן השונים ותמיד חשבתי שהם מאוד טעמים ונותנים תמורה טובה למחיר. היום קיבלתי שני אישורים לכך האחד שגם אני בטעימה עיוורת בחרתי את היין כטוב ביותר והשני שגם אחרים דירגו אותו במקום הראשון. אני לא מחשיב את עצמי למבין מאוד ביין, אני אוהב יין, משתדל לטעום מגוון יינות ולצערי כבר לא מצליח להנות מהיינות הזולים. בעניין זה אני רוצה לעבור לנושא שנפתח ע"י 6 - לפי התגובה לתגובות (21) הוא כנראה שותה יין, אוהב יין ובעל טעם מתוחכם. אני מסכים איתו שב- 40 ש"ח כמעט ולא ניתן להשיג בישראל יין נורמלי. גם אני לא מדבר על היינות שנמכרים בסופר 4 במאה - אלה בכל הכבוד כמעט ואינם ראויים לשתייה. נכון שמי שלא רגיל לטעום יין איכותי עלול לחשוב שאלה יינות "נורמליים" בייחוד אם הוא שותה יין רק באירועים כמו חתונות ופסח אבל מי שטעם יינות איכותיים כבר לא ממש יכול לשתות את היינות האלה. וחבל שהיינות האיכותיים אינם יותר זולים,שכן אז הם היו מקבלים חשיפה רחבה יותר וציבור גדול יותר היה שותה אותם והיה אפשר להוריד את מחירם, יחד עם זאת השאלה היא האם באמת אפשר לתמחר אותם זול יותר בנתאי הייצור של הארץ ? ונקודה אחרונה - יש בארץ מספר ייקבים שנוקבים במחירים גבוהים ללא כל הצדקה מתוך רצון למצב את עצמם גבוה וממש לא בצדק. בכל מקרה לתמחר יין באיזור ה- 200 ש"ח כשבקושי יישנת אותו בחביות - זה תמחור גבוה לכל הדיעות.
אלדד | 20.05.10
23.
תשובה לראובן
בענייני התיישנות, קודם כל, לטעמי היין שברשותך הוא אחד הטובים שיצאו מרמת הגולן בעשור האחרון ובמידה שנשמר בתנאים טובים יש לו עד כמה שנים טובות לפניו. בקשר להתיישנות היין, אתה צריך לקחת בחשבון שכל יין שתשמור לאורך זמן יעבור שינויים בארומה, בטעם ובצבע. אל תצפה לפתוח בקבוק בן 10-15 שנים (ומעטים היינות הישראלים שיחזיקו מעמד כל כך הרבה זמן...) ולקבל את אותה חוויה שתקבל מבקבוק צעיר של אותו יין. באופן אישי אני אוהב את האופי של יינות שהתיישנו ואני חושב שליין שברשותך יש פוטנציאל לחיים ארוכים למרות שבטח יהיה מצויין לשתייה כבר עכשיו. דבר נוסף הוא שבקבוקים גדולים של יין (1.5,3,4.5 ליטר) הם בעלי פוטנציאל התיישנות ארוך יותר לעומת בקבוק רגיל של אותו היין. והכי חשוב לשתות עם אנשים שאוהבים יין ולהנות...ולא לנהוג אח"כ...
ערן | 20.05.10
21.
מענה לכל מי שהתייחס לתגובתי עד עתה.
9 - החלק המופנה אלי פגום ביסודו אם אלו היינות שאתה חושב שאני מתייחס אל בתגובתי! וכאן בדיוק שורש הבעיה. לא רציתי לרדת נמוך, אבל גם ב 3 -5 יורו ניתן להשיג באיטליה יינות טעימים (אבל לא משובחים) שמכניסים לכיס את יינות החומץ שהזכרת בתגובתך. במחיר הנ"ל, ראוי לבצע את ההשוואה מול יינות גליל, הסדרה האזורית של כרמל וקולקציות מסוימות של רקאנטי, תבור ודלתון. והאם יינות בקטגורית ה 65+ שקלים ראויים למחיר הנ"ל? שלא לומר יינות ישראלים מיקבים עם "חלב על השפתיים" שכבר דורשים עבורם למעלה מ 100 שקלים? מי אמר חוצפה ישראלית ולא קיבל? המעניין הוא שמעריכי האיכות שבנינו, מקבלים בשיווין נפש את המחירים הגבוהים....כי איזה אופציות עומדות בפנינו? ל 16 היצע היינות המיובאים לארץ במחיר 40 שקלים עלוב, כך שאני לא מנסה אפילו. אני פושט מוצא את עצמי, מוציא 55 -100 שקלים בממוצע (תלוי אם יש מבצע) כי מתחת לזה אין מבחר. כמובן שאני קונה את יינותיי בחנויות יין בלבד, גם אם סופרמרקט מסוים מחזיר מספר בקבוקים טובים. מדוע? כי מי ערב לכך שהם מאוחסנים בתנאים נאותים ושהם לא נפגמו במשלוח? אגב, נושא הכשרות לא מטריד אותי באופן אישי. השאלה מה ה% המתווסף לבקבוק יין עם חותמת הכשרות? תכייפו, תשתו ואל תנהגו.
6 | 19.05.10
19.
תגובה ל-8
לצערי קשה להבין אבל אין ולא צריך להיות הבדל בין יין כשר ליין לא כשר (יינות המיוצרים בארץ) ההבדל היחידי על פי ההלכה יין כשר (יקב כשר)הוא יין שנוצר ומיוצר על ידי אנשים שומרי מצוות (דתיים) ולא נגע בענב מרגע הגעתו לייקב עד ליציאתו בבקבוק אדם שאינו שומר מצוות זה כל ההבדל. עלי לציין כי יין שנמזג לכוס על ידי גוי הופך ללא כשר !!! מצחיק ??? לא. תבדקו ותתפלאו .
ר | 19.05.10
18.
למגיב מספר 6
יין איכותי ב40 שקלים אפשר גם אפשר למצוא. קודם כל הטעם הוא דבר אינדיבידואלי, אל תתפתה ליינות מחו"ל בטווח המחירים של עד 40 שקלים, יש ישראלים מצויינים. יין שלטעמי מעולה וזול הוא האדום יבש של סגל - מחירו כ20 שקלים, ישנם עוד מספר יינות טובים של סגל כמו בן עמי, וסדרת ה66%. לרקאנטי יש את היסמין אדום שהוא יין לא רע בכלל בטווח המחירים הנ"ל. ואם קצת רוצים לטפס למעלה עד ה60 שקלים, גמלא סנז'ובנה 2006 והקברנה של דלתון. ולא נורא לקנות מידי פעם לאירועים מיוחדים או חגים בקבוק ב100-150 שקלים.
אודי | 19.05.10
16.
למגיב מספר 6
יין איכותי ב40 שקלים אפשר גם אפשר למצוא. קודם כל הטעם הוא דבר אינדיבידואלי, אל תתפתה ליינות מחו"ל בטווח המחירים של עד 40 שקלים, יש ישראלים מצויינים. יין שלטעמי מעולה וזול הוא האדום יבש של סגל - מחירו כ20 שקלים, ישנם עוד מספר יינות טובים של סגל כמו בן עמי, וסדרת ה66%. לרקאנטי יש את היסמין אדום שהוא יין לא רע בכלל בטווח המחירים הנ"ל. ואם קצת רוצים לטפס למעלה עד ה60 שקלים, גמלא סנז'ובנה 2006 והקברנה של דלתון. ולא נורא לקנות מידי פעם לאירועים מיוחדים או חגים בקבוק ב100-150 שקלים.
אודי | 19.05.10
14.
עם כל הכבוד
יקבי רמת הגולן ,והיינן שונפלד זכאים לכל הערכה שבעולם ,בהיותם מתחיליי ומוביליי הדגל של יין אייכותי בארצנו,משם ועד למקם את הקברנה06 כיין הטוב של השנה המרחק עוד גדול.יינות מרגלית,שאטו גולן, אסף ,ועוד, יכלו להתחרות בהצלחה .אך שוב כל הכבוד ליקבי רמת הגולן
מיכאל  | 19.05.10
10.
ברכות על היוזמה לשיפוט יין ע"י הקהל הרחב
טוב שיהיו, מדי פעם, תחרויות שיפוט יין ע"י הקהל הלא מקצועי. תודה ל"דרך היין" על היזמה וארגון התחרות. ברכות ליקבי רמת הגולן על היין המאוזן להפליא! כל היינות ברשימה הם טובים אך חלקם יקרים מידי וחבל! בכל מקרה, כדאי להוסיף לתחרויות בארץ קטגוריות לפי מחיר: לדוג' עד 50 ש"ח עד 100 ש"ח עד 150 ש"ח
חמי אברהם | 19.05.10
9.
התוצאות שלי ותגובה למגיב 6
אצלי ירדן 2006 קיבל מקום שני, ומקום ראשון אצלי אישית לקח דווקא רקנאטי ספיישל רזרב שבתחרות הזו לקח מקום אחרון..קודם כל תודה לדרך היין על האירוח ועל ההזדמנות לטעום יינות אלה. ולמגיב 6 - קודם כל תגדיר יין איכותי. מכיוון שאני מניח שאתה מדבר בעיקר על יינות שקונים בסופר כמו הר חרמון, כנען וכד' אז נכון - לא תמצא בסופר יינות איכותיים במחיר זה. אולם, אם תלך ליקבי בוטיק ו/או לחנויות יין מקצועיות, תוכל למצוא יינות איכותיים בתג המחיר של 40-60 ש"ח בלי בעיה. רוצה כמה דוגמאות לדעתי? יקב מונד, טפרברג, טוליפ, ססלוב ועוד.
 | 19.05.10
8.
תגובה ל-6.
הסיבה לכך שמדינות יין אפשר להשיג יין איכות ב-10 15 אירו ובישראל לא נובעת מעלויות ייצור וסיבסוד התעשייה ע"י הממשלה. באיטליה לדוגמא, היקבים מסובסדים ע"י הממשלה כתעשייה מועדפת. הם גם יעילים מאוד בתהליך הייצור. ראיתי יקבים שמייצרים עשרות מיליוני בקבוקים בשנה ומחזיקים צוות של חמישה אנשים באגף הייצור (לא כולל את תקופת הבציר כמובן). אגב, כשרות הוא נושא יקר וחל על מרבית היקבים בארץ. כל מיני חומרים שמיובאים תחת כשרות בד"צ מהדרין ןהרבנות הראשית עולים הרבה יותר.
רונן | 19.05.10
6.
"יש בשוק יינות שמחיריהם מופרזים..." אומר שונפלד
בניתם רשימה טובה של יינות איכותיים. לגבי ההערה בכותרת: הסבירו להדיוטות כמוני, מדוע קשה עד בלתי פשרי לרכוש בישראל יין איכותי ב40 שקלים? ומדוע לעומת זאת, ניתן לרכוש באירופה, ארה"ב או אוסטרליה יינות ב 10$ או 8-9 אירו וכאן לא??
אבחנה מדוייקת | 18.05.10
4.
טעמתי בשבוע שעבר יין שנקרא "תבור אדמה" נדהמתי מהאיכות ומהטעם!
הייתי באירוע שבוע שעבר והגישו שם יין אדום שנקרא "תבור אדמה" נדהמתי מהאיכות ומהטעם! לדעתי תמיד כדאי לטעום יינות של יקבים אחרים וחדשים, בהחלט ראוי לציון מיוחד יקב יראון, אני בטוח שעוד נשמע עליו רבות בעתיד. כולנו צריכים לכבד ולהוקיר את איכות היין ואת המבחר הקיים בארץ, לדעתי התחום התפתח בצעדי ענק, באמת כל הכבוד לכל העוסקים בתחום. במקביל מתפתח בארץ צרכנות יין שיודעת להעריך איכות במחיר סביר ולא רק בחגים! שווה לדעתי לכל יקב לפתח מועדון חברים שיקבלו טעימות של יינות חדשים ויוכלו לקנות יין במחיר של חברים, רעיון נחמד לדעתי.
אביב | 18.05.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת