אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אריאל אטיאס: "הגיעה השעה שהקיבוצים יחזירו את הקרקע למדינה"

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
פופוליסט משתלח
השר אטיאס רק שכח לציין כי חלק גדול מהאדמות מוחזק על ידי מושבניקים וכן כי הוא וחבריו במנהל מקרקעי ישראל עושים ועשו ככול שביכולתם למנוע כל הדברות הגיונית עם החקלאים קיבוצניקים ואחרים. כמי שבביקורו בקבוצים מעלה החמישה וחולדה אמר "שמעולם לפני זה לא היה בקבוץ" מן הדין שילמד משהו על הכלכלה הקיבוצית והמושבית לפני שהוא יוצא בעוד אחת מאמרות החוכמה של חכמי ש"ס . ל 18 - עד היום פרט לדיבורים אטיאס לא עשה דבר לא במשרד התקשורת ולא במשרד השיכון. כדאי להכיר את הפיגורה לפני שאתה משבח אותו.
קיבוצניק | 05.06.10
16.
כולם צריכים להחזיר את חובם
אנשי העליות טרום המדינה תרמו לנו מדינה . העליה לאחר הקמת המדינה קבלו כספים ולא עשו דבר למען זה. הם חייו שנים רבות על חשבון משלמי המיסים תמכנו בהם בכל דרך אפשרית - באם הם היו עולים לארץ בכספם מקימים ישובים ונלחמים בדמם על שמירת הגבולות - היה מגיע להם לכן תצדיעו לישובים כןלל קיבוצים ששמרו על גבולות ושלמו בדמם על הקמת המדינה!!!
דודו | 03.06.10
15.
השאלה היא האם הקרקעות ינתנו בחינם לזוגות הצעירים
או שהם יתנו לנו הנחה מגוחכת של 20% של ערך דירה דומה בשוק החופשי? כלומר מעל 1,200,000 אחרי הנחה. עלות בניה של דירה 100 מ' כולל רווח לקבלן היא 600,000 ש"ח שאר הסכום שהוא הוא על הקרקע ומיסים. כל אדם יש לו את הזכות להמשיך לגור בסביבה הטבעית . והיום לתושבי המרכז אין אפשרות לקנות דירה במחירים מטורפים כאלה. שיתנו אדמות מנהל בחינם ואפשר להקצות גם קרקעות של העירייה ואז יהיה עוד הרבה דירות במחיר סביר שכל זוג יוכל לרכוש דירה ולחיות בכבוד
רחל | 03.06.10
14.
רעיון שכבר הוכיח את עצמו!
תהפוך את החקלאים לשותפים. שהקבלנים יתנו לחקלאים 10% מהדירות שהם בונים כתמורה לערך הקרקע. החקלאים יתפרנסו מהשכרת נכסיהם במרכז לא פחות טוב מאשר מחקלאות. במושבים מדרום לרחובות הקבלנים הסכימו לתת גם יותר מ- 10%. כולם מרוויחים ככה גם הישובים החקלאיים שגוועים ללא דם חדש, גם הערים שנחנקות ללא אפשרות לגדול, גם הממשל שירוויח מעליית ערך הקרקע ומארנונה. אצלנו בגליל, קריית שמונה כבר קבלה לשטח המוניציפלי שלה 15000 דונם של קרקע חקלאית אבל לא יכולה לבנות בה בגלל שאטיאס לא מסיר את החסמים.
חקלאי | 03.06.10
12.
זאת הדרך - אטיאס אנחנו מאחוריך!
כל תעלולי הריבית, המיסוי והקומבינות יביאו אולי לשינוי זעיר פה ושם אבל לא יפטרו את הבעיה האמיתית: מחסור בקרקעות באיזור המרכז. אין שום הצדקה להחזיק בשדות חרושים מסביב לערים הגדולות. הייתי מרחיק לכת ומפקיע גם קרקעות מעובדות (תמורת פיצוי הולם כמובן) אבל אני מבין שזה יכול להיות בעייתי יותר. אבל בטח שקרקעות שלא מעובדות צריכות לעבור דחוף חזרה למנהל ומשם לקבלנים.
סטארטאפיסט | 03.06.10
9.
השר אטיאס בוחר בהתנגדות הקלה
השר אטאיס משלה את עצמו ואת הציבור שהקרקע החקלאית שתוחזר תוריד את מחירי הדירות. הבל הבלים. הכל תלוי בתשומות, ובבניית אלפי דירות בנות 2-3 חדרים להשכרה עבור זוגות צעירים בשולי הערים. כפי המקובל בערים הגדולות בעולם. כך ירד הלחץ מהביקוש. ונא לא לשכוח הקיבוצים שילמו בדמם בהגינם על הקרקעות החל מראשית המאה העשרים והשביחוה לרמת מבוקשות כפי שהי היום.לכך יהיה מחיר. קרקעיוביץ'.
קרקעיבץ' | 02.06.10
5.
לא כך ולא כך... אולי כך !!!
במקום לחפש קרקעות להפשרה באיזורי הביקוש שגם ככה דירות 4 חדרים יעלו מינימום 1,500000 בוא ניקח מזה 40% (600,000) הון עצמי שהשד יודע מאיפה נביא אותו משכנתא ל 25 שנה של כ 1,000,000 ש"ח (מטורף) תפתחו את הפריפריות ותגרמו למאות אלפי אנשים לעבוד בעיר שלהם ולהפסיק לאכול פקקים שעתיים במומצע כל יום בישביל להגיע לבועה התל אביבית. כל ערי המפתח ירושלים תל אביב ראשון לציון נתניה ואשדוד צריכות לספק לכל היישובים מסביבם מענה תעסוקתי. לא יכול להיות שכולם יצאו לעבוד רק בירושלים ותל אביב.
נמרוד מויאל | 02.06.10
1.
מאוחר מדי מתיש ולא מספיק
החקלאים לא פראיירים ויקח עשר שנים לפחות להוציא מהם מחצית מהקרקעות...,,לכמה יח"ד הגענו? כ 6000. כמה כבר חסר- כ100,000 יחידות לפי מה שפורסם לא מזמן. כמה צריך בנוסף כל שנה- 40,000 יח"ד. כמה בונים- פחות מ 20,000 יח"ד....ולרוב לא באיזורי ביקוש. נניח שתוציא בעוד 10 שנים כ 6000 יח"ד במרכז...לא מדובר בתל אביב, ר"ג וגבעתיים אלא בעיקר ברמלה, לוד וערים פחות מבוקשות במרכז. עד אז הביקוש ימשיך לעלות ובמקביל המחירים יעלו. בקיצור- גם אחרי הפשרה אפשרית מאורכת של אדמות חקלאיות במרכז מדובר בטיפה בים. ו...עובדה שעד עכשיו תבעו רק 3 חקלאים...לא נראה לי שאתם נחושים מספיק לתבוע את החקלאים הללו... בקיצור- לא מפה תבוא הבשורה לזוגות הצעירים.
מבין | 01.06.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת